Люти чушки за по-бърз метаболизъм

люти чушки

Екстракт от люти чушки ускорява метаболизма.

Отслабването често се влияе от метаболизма, който с напредването на възрастта отслабва.

Резултатите от ново изследване показват, че екстракт от люти червени чушки може да го ускори и да помогне в борбата с излишните килограми, съобщава британското издание Express, цитирано от агенция БТА.

Метаболизъм е процесът, чрез който тялото преобразува в енергия храната и напитките. С напредването на възрастта той се забавя с между два и четири процента годишно. Това обяснява защо след определена възраст борбата с излишните килограми става все по-трудна.

За целите на изследването учените наблюдавали 40 здрави индивида. Част от тях приемали екстракт от люти червени чушки под формата на хранителната добавка, а останалите – плацебо.

Изследователите са проучили влиянието на добавката върху метаболизма в покой, съставляващ около 60% от изгаряните всекидневно калории.

Специалистите са установили, че екстрактът от люти чушки ускорява степента на метаболизма в покой до еквивалент на изгаряне на допълнителни 116 калории дневно. Това се равнява на загубата на около 450 грама мазнини за период от 30 дни.

Предишни изследвания също показват, че лютите чушки горят калории и помагат за отслабване.

Снимка: Бетси Уебър