Магията на Книга за джунглата пленява в кината

The Jungle Book 2016

Новата адаптация на Книга за джунглата 2016 замайва зрителите в съчетанието на игрален филм с модерните технологии на компютърна анимация.

Базиран на безсмъртните истории на Ръдиърд Киплинг и вдъхновен от анимационната Дисни класика, режисираният от Джон Фавро Книга за джунглата 2016 е напълно ново епично приключение за Маугли (в изпълнение на 13-годишния Нийл Сети) – човешко дете, отгледано от вълци.

The Jungle Book 2016

Скоро Маугли разбира, че вече не е добре дошъл в единствения дом, когото познава, когато страховитият тигър Шир Хан (с гласа на Идрис Елба), имащ горчив опит с Човека, се заканва да го унищожи като заплахa.

Принуден да напусне единствения дом, който познава, Маугли предприема завладяващо пътешествие на самоопознаване под вещия взор на превърналата се в негов водач пантера Багира (с гласа на Бен Кингсли) и свободолюбивия мечок Балу (с гласа на Бил Мъри).

The Jungle Book 2016
The Jungle Book 2016
The Jungle Book 2016

Маугли среща много създания, които не му мислят точно доброто, включително Каа (с гласа на Скарлет Йохансон), питон с хипнотизиращ поглед и глас, и убедителния Крал Луи (с гласа на Кристофър Уокън), който се опитва да измъкне от Маугли тайната на огъня.

Звездният актьорски състав от гласове включва още Лупита Нионго като гласа на осиновителката на Маугли – вълчицата Ракша, и Джанкарло Еспозито като гласа на алфа мъжкаря на глутницата Акила.

The Jungle Book 2016

Книга за джунглата 2016 съчетава изкусно жива актьорска игра с фотореалистични компютърно-генерирани образи и ефекти (CGI), използвайки най-съвременна технология и техники, за да потопи публиката в един пленителен и пищен свят.

Българската премиера на Книга за джунглата 2016 е на 15 април на 3D, IMAX 3D и 4DX със субтитрирана и дублирана версия. Продукцията се разпространява от Форум Филм България: