Мадона на Евровизия 2019

Мадона

Мадона с две изпълнение на Евровизия 2019 в Израел срещу 1 милион долара.

Кралицата на попа Мадона ще пее на финала на конкурса за нова песен Евровизия 2019, който се провежда на 18 май в Тел Авив, Израел.

Това съобщи холивудското издание Variety, което твърди, че представител на певицата е потвърдил тази информация за тях.

Мадона ще изпълни две песни – един от големите си хитове и парче от предстоящия си нов албум, който се очаква на пазара през 2019 г.

В официалния сайт на Евровизия все още няма потвърждение за участието на Мадона в шоуто. Организаторите от EBU заявиха пред BBC, че все още няма окончателно решение или подписано споразумение и всички официални новини се публикуват на уебсайта EuroVision.tv.

Според публикациите за изявата си на песенния конкурс Кралицата на попа, чийто антураж наброява 160 души, може да получи хонорар размер от 1-1.3 милиона щатски долара. Сумата е осигурена от канадско-израелския бизнесмен милиардер Силван Адамс.

Силван Адамс заяви пред Jerusalem Post на 8 април 2019 г., че вярва, че участието на музикална звезда като Мадона в Евровизията значително ще увеличи интереса и медийното отразяване на Евровизия и събитията, които го съпътстват, и чрез посещението на Мадона в Израел милиони хора по света ще бъдат открият прекрасните хора и красотата на Израел.

Израел стана домакин на конкурса за нова печен Евровизия 2019 г. след победата на Нета Барзилай, която представи страната в Португалия с песента Toy през 2018-та. През 2019 г. заявка за участие са направили 41 държави като България не е сред тях след краха при представянето на страната ни от формацията Equinox с песента Bones.

За 60-годишната Мадона това ще бъде четвърто гостуване в Израел. Предишните й концертни изпълнения в страната са били през 1993, 2003, а най-скорошната й изява в страната – през 2012 г. в рамките на турнето й MDNA.

Снимка: личен архив, facebook.com/madonna