Мадона отвори детска клиника в Малави

Мадона в Малави
Мадона в Малави

Благотворителната организация на Мадона построи първата детска болница в Малави.

Американската попзвезда Мадона откри детска болница в Малави, построена от нейния благотворителен фонд Rising Malawi (в превод: Малави се изправя) на 11 юли 2017 г. след две години упорита работа и подкрепа от партньори и дарители от цял свят.

Клиниката The Mercy James Centre for Pediatric Surgery and Intensive Care е в град Блантир, втория по големина град в Малави, ще има три операционни и 50 легла. Болничното заведение е построено за две години. То ще носи името Мърси Джеймс, както се казва едно от четирите й деца от Малави, които бяха осиновени от нея.

Това е първото и лечебно заведение за педиатрична хируртия и интензивно детско отделение в бедната африканска държава с 14-милионно население и на 160-то място по Брутен вътрешен продукт по данни на Световната банка..

Мадона бе приветствана като “символ на майчиния дух” от президента на Малави Петър Мутарика.

По-рано тази година 58-годишната Мадона осинови две момичета близначки, след като бе научила за тежкото им положение чрез своя фонд „Малави се изправя“. 4-годишните близначки Естер и Стела се присъединиха към 11-годишните Мърси Джеймс и Дейвид Банда, които бяха осиновени през 2009 г. Така броят на децата от бедната южноафриканска страна, за които певицата ще се грижи, става общо четири. От предишни връзки Мадона има дъщеря Лурдес и син Роко.

Zdraven.bg поздравява всички почитатели на певицата с колекция от всичките №1 хитове на Мадона в американските дискотеки:

Снимка: Raising Malawi