Майкъл Джаксън е звездата с най-големи приходи след смъртта си

Майкъл Джаксън

Майкъл Джаксън е музикалната звезда, генерираща най-големи приходи след кончината си.

Всяка година навръх Хелоуин американското списание Forbes публикува топ 13 на мъртвите величия, генерирали най-много приходи през последните 12 месеца.

Въпреки че Майкъл Джаксън се спомина преди осем години – на 25 юни 2009 г., той все още генерира приходи от милиони долари и оглави отното тазгодишната класация на списание Forbes за най-печелившите мъртви величия.

Кралят на попмузиката e начело за пета поредна година в подреждането на печеливши знаменитости след кончината им със 75 милиона долара. Тези значителни приходи са били стимулирани от издаването на новия албум на Джако с най-големите му хитове, от спектаклите на Сирк дю солей в Лас Вегас и от дял в каталога на компанията EMI.

Zdraven.bg представя за всички фенове на Краля на попа видео колекция с песните му от албума Bad (1987):

както и колекция с всички №1 хитове на Майкъл Джаксън в американските дискотеки:

Ако селектираме само мъртвите музиканти от класацията на сп. Forbes, Елвис Пресли, починал на 16 август 1977 г., се нарежда на второ място с 35 милиона генерирани приходи. Неговият коледен албум с Кралския филхармоничен оркестър, издаден в кра яна 2016 г., е вторият най-купуван коледен албум на Острова за изминалата година.

Реге легендата Боб Марли, който почина на 11 май 1981 г., е трети с 23 милиона долара приход.

Американският рок музикант Том Пети, който почина на 2 октомври 2017 г., е генерил приход от 20 млн. щ.д.

Американската звезда Принс, който почина на 21 април 2016 г., е с нов приход от 18 млн. щ.д. Zdraven.bg представя за всички почитатели на Prince видео колекция с №1 хитовете му в официалните седмични класации за най-големи хитове на САЩ и Великобритания, както и за най-излъчвани песни в американските денс клубове:

Легендарният Джон Ленън, застрелян на 8 декември 1980 г., е генерирал 12 млн. щ.д.

Британският изпълнител Дейвид Боуи, който почина на 10 януари 2016 г., е генерирал приход от 9,5 млн. щ.д. Zdraven.bg представя за всички ценители на творчеството на Дейвид Боуи колекция с №1 хитовете му класациите на САЩ и Великобритания:

Снимка: Антонио Мафредонио