промо

Майтап: Рецепта за месна гозба по нашенски




месо

За всички, които обичат да си похапват месце, представяме съвременна рецепта за ястие с българско месо от магазина.*

Необходими продукти (за 4 порции):

1 кг българско месо от магазина (птиче, свинско, говеждо, овче според предпочитанията и от верига по избор)
подправки: на вкус
пеницилин: колкото поеме

Начин на приготвяне:

Ястието се приготвя изключително лесно, защото е съобразено с кулинарните способности на всеки. За приготвянето му е достатъчна фантазията и опита на готвача. Поднася се, когато решите да го ядете.

ЗАБЕЛЕЖКА*: За изготвянето на горната “рецепта” сме използвали докалада на доклада на Европейския надзор за потребление на ветеринарни антимикробни препарати (ESVAC) за 31 държави за 2017 г., публикуван в сайта на Европейския съюз (ЕС) в началото на ноември 2019 г., от които се вижда, че месото, произведено в България, се нарежда сред първите в Европа с най-много антибиотици за седма поредна година, а България се нарежда на 7-мо място в Европа в класацията за произведено месо, пълно с най-много антибиотици, след Кипър, Италия, Испания, Унгария, Полша и Португалия.

Снимка на месо от магазин в Германия и кулинарен чук: Андреас Лишка