Манекенките на Джордж Майкъл

Представяме специалната колекция от видео клипове на Джордж Майкъл с участието на красиви топ модели.

Джордж Майкъл беше най-големият почитател на красотата на менекенките сред всички изпълнители.

Zdraven.bg направи подробно проучване и провери в клиповете на кой изпълнител най-често участват красиви женски модели, и то като основни герои в музикалното видео, а не просто преминаващи имена. Отговорът е – в клиповете на Джордж Майкъл и то цели 5 на брой музикални клипове с топ манекенки!

В памет на Джордж Майкъл, който се помина на 25 декември 2016 г. на 53-годишна възраст, представяме за всички негови почитатели, както и за почитатели на женската красота и хубавата музика клиповете на Джордж Майкъл с красиви топ модели.

В колекцията са включени следните пет видеоклипа на композиции на Джордж Майкъл с участието на световноизвестни красиви манекенки, като всеки от тях е предизвикал огромен интерес и полемика:

George Michael – Freedom

Режисьор на клипа е Дейвид Финчър, популярен от кинохитовете Пришълецът 3, Седем, Боен клуб и Социална мрежа. Във видеото Джордж Майкъл не се появява, а участват топ моделите Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Татяна Патиц. Песента достига до №8 в САЩ и №28 във Великобритания в края на 1990 г.

George Michael – Too Funky

Гози клип се води продължение на горния, отразяващ визията на Джордж Майкъл за участието на куп професионални манекенки в музикален клип. Режисьор на видеото е модният дизайнер Тери Мюглер. В клипа Джордж Майкъл се появява в кадри зад видеокамера само за секундни, а звезди са топ моделите Линда Еванджелиста, Тайра Банкс, Естел Холидей, Ема Сьоберг, Шана Задрик и Ема Белфо. Песента достига до №4 във Великобритания и №10 в САЩ през лятото на 1992 г.

George Michael – Outside

В пародийният клип относно ареста на Джоржд Майкъл в обществена тоалетна в Лос Анжелис за неприлично предложение към мъж през април 1998 г., участва топ моделът Мелиса Келър (в роля ала Синди). През есента песента достига до №2 във Великобритания и №1 в Испания.

George Michael – Father Figure

Във видеото участва топ моделът Таня Колридж (по бащино име; по съпруг, макар вече разведена е Таня Харкорт-Куз). Песента престоява две седмици №1 в САЩ и достига до №11 във Великобритания през 1988 г.

George Michael – White Light

В хита на Джордж Майкъл от 2012 г. участва незабравимата Кейт Мос. Песента достига до №15 във Великобритания през август.

Снимка: facebook.com/georgemichael