Манията Harlem Shake завладя света

Манията Harlem Shake завладя света! Ето над дузина забавни клипове.

Сензацията Harlem Shake завладя Америка и света, включително България, и десетки фенове направиха собствени клипчета на денс композицията, които покориха милиони.

Хитът на продуцента и диджей от Бруклин, Ню Йорк, Baauer се изстреля направо на първо място в американската класация за най-популярни песни. Това е 21-та композицията, която застава директно на №1 в историята на класацията, създадена през 1958 година.

Музикалната класация за най-популярни песни в САЩ се компилира от сп. Billboard, като се отчитат продажбите на всяка песен като сингъл на CD, рингтон за телефон, даунлоуд от интернет, излъчвания по радиостанциите, стрийминг на онлайн станциите, а от края на февруари 2013 г. се добавят и гледанията й в YouTube.

Концепцията на видеото на 30-секунден семпъл на композиция Harlem Shake е, че в първите 15 секунди сам човек танцува странно на необичайно място, докато другите стоят спокойно и дори не го забелязват, а във втората половина настава масов купон тип пълна лудница.

Във Великобритания, където официалната седмична класация отчита единствено продажбите на песните, Harlem Shake достига до №3.

Ето над дузина от най-забавните видео клипове, направени от любители и фенове на Harlem Shake – от спортисти от еликни клубове до студенти от престижни университети, вкл. в България, гледани общо над милиони пъти в YouTube, които носят много смях и настроение:

Снимка: Maxime Quoilin, www.facebook.com/baauer