Масаж със змии срещу стрес

змия

Масаж със змии освобождава от стреса, твърдят специалисти.

В индонезийската столица Джакарта спа центърът Bali Heritage Reflexology предлага на своите храбри клиенти антистрес масаж със змии.

Когато искате да изпуснете парата и да се освободите от напрежението, слушате хубава музика, решавате да отидете на масаж, на който въобще не предполагате, че ще ви пуснат змии.

31-годишният Фери е един от малкото смели клиенти, които са решили да опитат необичайния масаж, който замества нежните ръце с телата на студените влечуги.

Това е уникална сензация, която носи едновременно адреналин и спокойствие, казва смелчагата, който с удоволствие се оставя на змийската терапия, цитиран от агенция БГНЕС.

Екзотичният масаж със змии струва 43 щатски долара, а за някои това е начин да се освободят от страха.

Преди имах фобия от змии. След няколко процедури страхът изчезна, споделя още Фери.

В центъра има още много други необичайни процедури, като например тази, в която клиентът се отпуска във вана, пълна с бира.

Според защитниците на правата на животните масажът със змии е недопустим, особено заради това, че устата на студенокръвните е залепена с лепенка, за да се предотвратят инциденти.

От спа центъра обясняват, че змиите получават специални грижи, а на самите тях разхождането по голо човешко тяло им доставя удоволствие.

Снимка: Дейвид Уилис