Маша и Мечокът влезе в Рекордите на Гинес като най-гледаната анимация

Маша и Мечокът

Епизод от руския сериал за деца Маша и Мечокът е най-гледаната анимация в света.

Епизодът Маша + каша от популярната анимационна поредица Маша и Мечокът влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Това е единствената анимация в топ 5 на YouTube за най-гледани клипове за всички времена.

Маша + каша е 17-тият епизод от поредицата и има над 4.15 милиарда гледания в платформата към 4 ноември 2019 г., съобщиха създателите на любимата съвременна детска анимация Animaccord.

Руската поредица, която стартира през 2009 г., вече е глобално явление – преведена е на 36 езика и се излъчва в над 100 страни по целия свят.

Епизодът Маша + каша е с премиера в YouTube на 31 януари 2012 г. Общият брой на гледанията на филмчетата за Маша и Мечока във видео платформата надвишава 43 милиарда пъти.

Абонатите на официалния канал Маша и Медведь са над 26 милиона, като сериалът се излъчва и в канала за руски детски продукции Get Movies с над 29 милиона абонати.

До момента поредицата е с над 80 епизода като всяка серия е с продължителност 5-7 минути.

Още два епизода от Маша и Мечокът са с гледания над 1 милиард пъти – епизод 24 Добър апетит с над 1.3 млрд. гледания и епизод 18 Голямото пране – с над 1.1 млрд. гледания.

А ето и самият анимационен епизод, записан в Книгата на рекордите на Гинес:

Снимка: mashabear.ru