Хапването на мая неутрализира алкохола в кръвта, твърди експерт.
Производител на бира разкри тайната на устойчивостта си към действието на алкохола.
Джим Кох, пивовар и основател на американската компания, производител на бира, Boston Beer има своя рецепта как да устоява на алкохола.
Кох обяснил пред журналистите, че преди всеки купон с алкохол той изяжда чаена лъжичка мая. Понеже вкусът й не му харесва, той вземал и кисело мляко.
Пивоварът отбелязва, че маята съдържа алкохолдегидрогеназа – съставка, която неутрализира неголеми дози алкохол. Те го разлагат, още преди той да стигне до мозъка.
Все пак Джим Кох предупреждава: маята не гарантира абсолютна трезвост в края на обилен запой. Тя само намалява последиците от въздействието на алкохол, цитира агенция БГНЕС.
Снимка: Quinn Dombrowski