Междинна закуска води до напълняване

Ако човек се откажете от леката закуска между основните хапвания, ще сваля по половин килограм на седмица, съветват американски диетолози.

Много често хора си мислят, че като ядат само салата ще отслабнат и когато това не се получава, се чудят къде е проблемът. Ново проучване доказва, че отговорът е много лесен.

Няколко участници в реалити експеримент били тайно проследявани от камери в дома им без въобще да предполагат. Камерите заснели участниците да ядат тайно като междинна закуска чипс, торти, сладки и да пият газирани напитки. Наблюдението продължило пет дни, а участниците били убедени, че изядените сладкиши ще останат завинаги в тайна.

След като специалистите им показали записите, те останали с меко казано учуден израз на лицето. Според диетолозите вафлите или снаксовете, които консумираме между основните хранения добавят най-малко по 500 калории всеки ден.

Често човек дори не забелязва, като посяга към кутията с бисквити на масата. Ако човек се откаже от тези закуски, ще успее да свали поне по половин килограм всяка седмица, без да е нужно да ограничава основната си храна за закуска, обяд и вечеря, подчертава агенция БГНЕС.

Zdraven.bg припомня, че хапването на плодове за междинна закуска е полезно и не води непременно до напълняване.

Снимка: Michael Dorausch