„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ със звезден дебют в киносалоните

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

Финалът на сагата Междузвездни войни беляза зашеметяващи приходи в киносалоните в България и по света.

На 20 декември 2019 г. Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър дебютира в киносалоните като направи звездно представяне в боксофиса по света и у нас.

Дългоочакваната кулминация на най-обичаната сага в киното, слагаща край на емблематичната история на Скайуокър, плени родните зрители и успя да се нареди сред най-успешните филми на всички времена.

За своя първи уикенд (20-22 декември), който не включва резултатите от предпремиерните прожекции и специални маратони, Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър е бил гледан от почти 65 000 зрители, а приходите му са от над 762 000 лева. Това е вторият най-голям дебют за годината у нас, изпреварен единствено от глобалния феномен Отмъстителите: Краят, и поставя финалния сблъсък между тъмната и светлата страна на пето място в класацията за най-добър премиерен уикенд на всички времена.

В световен мащаб представянето на Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър е не по-малко впечатляващо с общи приходи от над 373 милиона щатски долара. И макар само за три дни в киносалоните, продукцията се нарежда сред най-гледаните филми в света за 2019 г, а и в България.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър
Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър
Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър е разпространяван от Форум Филм България в родните киносалин на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия: