Мерене в сряда гарантира отслабване

Хората, които искат да отслабнат, трябва да се теглят в сряда, установиха експерти.

Меренето на килограмите в сряда помага най-много за отслабване, защото теглото тогава най-малко се колебае и стойностите са най-верни, съобщи в-к Daily Telegraph, цитиран от агенция БТА.

С мерене на гетлото в сряда най-лесно се сравнява теглото през различните седмици, категорични са финландски учени.

Хората обикновено са най-тежки през уикенда, след това натрупаното малко се стопява. През почивните дни теглото зависи от програмата – дали хората излизат, дали са на гости или си стоят кротко у дома. Картината във всички случаи не е точна. В сряда обаче вече са изгорели натрупаните грамове.

Редовното контролиране на теглото помага за спазването на диета, защото хората си спомнят каква е целта им. Много клубове за отслабване са възприели практиката всички да се мерят пред другите веднъж седмично за по-голям стимул.

Учените от университета в Темпере, Финландия, са наблюдавали 40 души с наднормено тегло, като са анализирали 2828 техни претегляния за една година. Резултатите показват, че времето и начинът на мерене е пряко свързан със загубеното тегло.

Колкото повече се мерите, толкова повече отслабвате, каза д-р Хеландер.

Хората, които не се претегляли повече от седмица, напълнявали. Мерещите се веднъж седмично имали най-голям успех, ако го правели в сряда.

Снимка: learningtobe