Министерството на здравеопазването поощрява ваксинацията с награда смарт часовник

томбола

С цел стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19 Министерството на здравеопазването организира поощрителна игра с предметни награди за ваксинирани лица. Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий.

Всеки български гражданин, който се ваксинира на територията на страната в периода на играта от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г. с една от четирите разрешени в страната ваксини срещу COVID-19, може да участва в играта и да спечели един от 102 смарт часовника.

Нова информационна кампания за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19 в страната включва изпращането на кратко текстово съобщение (SMS) до частните абонати на трите телекомуникационни оператора в страната, с което потребителите се насърчават да се ваксинират, без значение какъв е техният ваксинационен статус към момента.

Съобщението ще гласи: „Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника. Повече тук: https://coronavirus.bg/. Кампания на Министерството на здравеопазването.“

Като част от кампанията Министерството на здравеопазването (МЗ) организира и поощрителна игра с предметни награди за ваксинирани лица. С нея ще бъдат раздадени общо 102 смарт часовника. Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий, проведен от МЗ. Правила на играта, формата за регистрация и допълнителна информация са достъпни на Единния информационен портал coronavirus.bg/bg/tombola.

Поощрителната игра за ваксинирани ще се проведе в периода от 30.09 – 31.10.2021 г. В нея могат да участват лица над 12 години, които са се ваксинирали срещу COVID-19 в периода от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г., без значение дали имунизационният цикъл е завършен.

Всеки желаещ да участва в играта гражданин, отговарящ на условията, може да се регистрира на портала coronavirus.bg/bg/tombola/register, следвайки указанията. Всеки български гражданин или постоянно пребиваващ в страната чуждестранен гражданин, който се ваксинира на територията на България в периода на играта с една от четирите разрешени за използване в страната ваксини срещу COVID-19 (първа, втора или бустерна доза), може да участва в играта и да спечели един от 102 смарт часовника.

В първите дни от томболата участниците в поощрителната игра трябва да имат предвид, че данните за извършена ваксинация понякога се вписват в системата в края на работния ден и поради тази причина системата може да отчита неуспешна регистрация. Затова се препоръчва да опитат да направят своята регистрация на по-късен етап.

Софтуерът за тегленето на печелившите и за онлайн регистрацията за участие в играта е разработен от „Информационно обслужване“ АД. Фирмата има ангажимент да осигури сигурността на личните данни на участниците, както и стриктното спазване на правилата и коректното теглене на печелившите.

Спечелилите участници в играта ще се определят на случаен принцип чрез публичен жребий, който ще се провежда всеки петък от кампанията.

В случай, че по време на играта или след нейния край бъде установено, че някои от печелившите участници не отговарят на условията на правилата, техните награди ще бъдат включени в следващите жребии за разпределяне измежду всички неспечелили участници в играта. Жребият ще се извършва посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер, който в реално време ще извежда изтеглените печеливши участници.

Всеки участник може да се регистрира само веднъж в периода на кампанията. С това ще участва във всички тегления.

Източник и снимка: МЗ