Милиардерите Бил Гейтс и Майкъл Блумберг в борбата срещу тютюнопушенето

Двама от най-известните милиардери в света се присъединяват в борбата срещу тютюнопушенето – Бил Гейтс и Майкъл Блумберг.

Отдавна знаем, че тютюнопушеното е опасно. И още по-отдавна знаем, че средствата, които се отделят за здраве в нормалните страни, надхвърлят милиони.

В поредната проява за грижа към човешкото здраве този път се включиха кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберг и основателят на “Майкрософт” Бил Гейтс. Двамата заедно даряват огромни суми за борба срещу никотина в страните, където той е традиция в ежедневието.

В този случай можем да ги очакваме и в България, където според изследванията всеки четвърти е пушач.

Новината обаче е за фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелиса, които заедно с кмета-милиардер даряват над 375 милиона долара за борба срещу тютюнопушенето.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберг, който изгражда цяло състояние от финансово-информационна компания през 80-те години, дарява около 125 милиона от средствата, тъй като самият той бил пушач повече от 30 години.

Днес вече Блумберг е посветен на здравословния начин на живот и именно той бе кметът, който през първия си мандат забрани пушенето в баровете и обществените места в Ню Йорк.

Бил Гейтс пък никога не е запалвал и цигара, но това не му пречи да насочи усилията на фондацията, ръководена от съпругата му в полза на борещите се с вредния навик. Сумата, която дългогодишните приятели ще дадат е рекордна, тъй като никой до този момент не е дарявал толкова средства в борбата срещу цигарите.

Снимка: SuperFantastic

loading...