Млякото помага на децата срещу алергии

Млякото може да засили имунитета на децата срещу алергии.

Ако от ранна възраст давате на децата си мляко може да бъдете сигурни, че сте ги предпазили от развитието на алергии, твърдят американски лекари от Детския център “Джон Хопкинс” и Университета Дюк.

Учените са доказали, че редовното пиене на мляко може постепенно да тренира имунната система, така че имунните клетки напълно да игнорират или да са по-малко чувствителни към алергените в напитката.

Смята се, че с помощта на млякото може напълно да се излекува дете от хранителни алергии. Последните са доста неприятни, защото децата не могат да консумират разнообразни храни, които са важни и полезни за тяхното правилно развитие и здраве.

Алергията от млякото е доста разпространена сред децата, припомня агенция БГНЕС. В продължение на четири месеца специалистите по имунология са проверявали ефекта от млякото върху деца и тинейджъри на възраст от 6 до 17 години. Тези от тях, които с всеки изминат ден получават все по-голяма доза мляко, постепенно са привикнали към млечните продукти и по-рядко са страдали от алергии.

В детския организъм с увеличаването на количеството на млякото са се образували повече антитела в кръвта. Педиатрите смятат, че децата трябва ежедневно да пият мляко, за да поддържат устойчивостта на имунните клетки срещу алергиите.

Снимка: tanakawho