Модерната технология в домакинството разваля фигурата на жената

съдомиялна

Автоматизирането на домакинския труд разваля кръшната фигура на жените.

Благодарение на съдомиялните, микровълновите печки и друга техника за жените стана по-лесно да вършат домакинската работа. Но това се отразява отрицателно върху фигурата на прекрасния пол, смятат специалисти от Лондонския и Манчестърския университети, на които се позовава вестник Daily Mail и агенция БГНЕС.

Тяхното изследване показало, че модерната средностатистическата жена посвещава на къщната работа 20% по-малко време в сравнение с времето от 80-те години.

Тежката работа по дома бе сменена със заседналия офисен труд. В същото време миенето на пода изгаря 200 калории за един час (колкото се съдържа средно в един шоколад), докато едночасова работа с компютъра изгаря едва 70 калории.

Освен това учените установили, че хората харчат повече пари за храна, ядат повече, по-често също похапват. При това те изразходват 20% калории по-малко отпреди 30 години.

Като цяло хората може и да се хранят по-правилно, но прекарват повече време пред телевизора и спортуват малко. Според изследователите именно заради заседналия начин на живот епидемията от затлъстяване набира обороти.

Снимка: Ларс Плоугман