Музикални клипове с тигри

бял тигър

Музикални клипове с тигри за всички, които обичат животните.

Представяме специална колекция от музикални видео клипове в различни жанрове с участието на красиви и величествени тигри.

Тигрите са най-големите бозайници от семейството на големите котки и макар красиви, трудно стават за домашни любимци. Често сме ги гледали дресирани в цирка и често сме искали да ги прегърнем.

На 29 юли отбелязваме Международния ден на тигъра. Целта на този ден е да се привлече общественото внимание към проблемите, свързани с изчезването и защитата на тези животни. Денят на тигъра е учреден на срещата на върха в Санкт Петербург през ноември 2010 г. сред представители на 13 страни на територията, обитавана от тези хищници.

Тигрите са застрашен от изчезване вид, вписан в Червената книга на застрашените видове.

В недалечното минало са били разпространени практически в цяла Азия, но в наши дни ареалът му на разпространение е силно редуциран – Бангладеш, Сибир, Иран, Афганистан, Индия, Китай и Югоизточна Азия, в това число три индонезийски острови, пише Wikipedia.

В момента са оцелели само следните подвида популации: бенгалски тигър, индонезийски тигър, малайски тигър, сибирски тигър, индокитайски тигър и суматрийски тигър.

Според данни на Министерството на природните ресурси на Русия, в целия свят през последните сто години броят на тигрите от всякакъв вид е намалял с 97% – от 100 000 до едва 3900. Въпреки това, съвместните усилия на страните все още дават плод: броят на тигрите в дивата природа се е увеличил от 3200 през 2010 г. до почти 3900 през 2015 г.

Нараства и популацията на амурските тигри. Според последното изследване, проведено през 2015 г., броят им се е увеличил с около 90 екземпляра. Днес в Русия живеят около 540 амурски тигри, с, в сравнение с предходния отчетен брой през 2005 г. от 450, съобщават от пресслужбата на Министерството на околната среда.

За всички, които обичат красивите тигри, представяме специална колекция от музикални клипове с тигри. Насладете се:

В колекцията клипове с тигри са включени видеата съм песните Right Here (2013) на британците Rudimental и Foxes, Born To Die (2011) на американската певица Лана Дел Рей, Sola (2013) на колумбийския изпълнител J Balvin, №1 хита в САЩ Roar (2013) на суперзвездата Кейти Пери, химна на Мондиал 2014 La La La (Brazil 2014) на Шакира, хип хоп хита на Eve Who’s That Girl (2001), Wild Life (2014) на американското рап дуо Jack and Jack и Ayo (2015) на дуета Крис Браун и Тайга.

Снимка на бял тигър: noladoc30