Мъже в стрес харесват повече закръглени жени

Оказва се, че мъже в стрес харесват повече закръглени жени, обявиха изследователи.

Мъжете в стрес харесват повече пълните жени, установиха изследвания на учени от лондонския Уестминстърски университет, публикувани в специализираното списание PLoS ONE.

Изследователите, начело с д-р Вирен Свами, сравнявали как реагират мъжете в състояние на стрес спрямо изображения на жени с различни физически габарити. 80 доброволци на възраст от 18 до 42 години са били разделени на две групи. Участниците в първата група са били подлагани на тестове и активност, които повишавали стреса им. През това време доброволците от втората група си седяли спокойно в съседна стая. Всичките участници трябвало да оценяват привлекателността на жените 1 до 9-та степен.

Изследователите констатирали, че най-високи оценки сред доброволците от първата група получавали жени с едро телосложение, пише агенция БГНЕС.

Освен това мъжете в стрес имали по-широк диапазон за женска привлекателност от мъжете, които са били в уравновесено състояние.

Учените смятат, че при състояние на стрес мъжете изпитват влечение към по-ярки и по-обемни характеристики, които внушават способност за оцеляване.

Снимка: sxc.hu