Мъж с присаден пенис направи бебе

кактус

Мъжът с първия трансплантиран пенис ще става баща, предадоха световните агенции.

Мъжът, претърпял първата успешна трансплантация на пенис в света, ще става баща.

Лекарите в университета Стеленбош в Кейптаун, Южна Африка, които са участвали в операцията, съобщиха новината, че приятелката на мъжа с присъден пенис вече е бременна.

Това потвърждава, че операцията е била успешна и органът функционира, каза професор Андре ван дер Мерве, ръководител на катедрата по урологията на университета и извършил трансплантацията.

21-годишното момче от Южна Африка претърпяло новаторска операция за присаждане на полов орган през декември 2014 година. Той трябвало да получи нов пенис заради нескопосано обрязване преди три години по-рано. Само пет седмици след 9-часовата трансплантация момчето можело да прави секс.

Донорът бил мъж, изпаднал в мозъчна смърт.

Лекарите обясниха, че момчето е приело пениса като свой, въпреки че новият орган се различава малко по цвят. Експертите обясниха, че дори пациентите да са с приблизително еднакъв цвят кожа, разликата “долу” винаги ще съществува.

Това не е първият опит да се присади мъжки полов орган. Преди десет години китаец се сдобил с нов член, но заради усложнения той е трябвало, а бъде отстранен две седмици след операцията.

Професор Ван дер Мерве е прекарал години в експериментиране върху трупове, за да види кои нерви, кръвоносни съдове и други елементи трябва да се съединят, за да се гарантира цялостна функция на органа. След задълбочени изследвания хирургът решил да използва техники, характерни за трансплантацията на лице.

Има редица мъже, които ще се възползват от тази операция, но въпросът е в липсата на донори, както и липсата на финансиране. След първата успешна интервенция младият южноафриканец уринира нормално, без помощта на катетър и има активен сексуален живот, толкова скоро след операцията. Нашата цел беше той да се възстанови до две години, но сме изненадани от бързото връщане към нормален начин на живот, обясниха лекарите, цитирани от агенция БГНЕС.

За доброто настроение на всички от Zdraven.bg поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: Мирослав Вайдич