Над 70% от независимите музиканти страдат от психични проблеми

китарист

Проучване разкрива, че 73% от независимите музиканти страдат от симптоми на психични заболявания.

Почти три четвърти от независимите музиканти страдат от някаква форма на психично заболяване, докато само 19% се радват на условията, които им предоставя тази кариера.

Това изследване е проведено от базираната в Швеция дигитална платформа за дистрибуция на музика Record Uniorn, изследвала близо 1 500 музиканти от 21 март до 2 април. Резултатите са публикувани на 30 април 2019 г.

В съобщението се посочва, че около три четвърти от анкетираните чувстват стрес, тревожност и/или страдат от депресия, докато вършат работата си.

Цифрите са още по-лоши, когато става дума за по-младото население на възраст между 18 и 25 години, като те изпитват смущения, които ги следват през целия им живот, при 80% от респондентите.

Нашето изследване казва, че нещо трябва да се промени, казва Йохан Сванберг, главен изпълнителен директор на компанията, цитиран от сп Billboard. Време е да поставим на дневен ред състоянието на психичното здраве на нашите музиканти, преди стрийминга и търговския успех. Ние като индустрия трябва да се събудим и да се запитаме: Каква е нашата отговорност в това и какво можем да направим, за да създадем по-здравословен музикален климат?

Проучването показва, че една трета от музикантите (33%) получават пристъпи на паника, докато 57% са много загрижени за психичното си здраве, а 41% казват, че постоянно се тревожат за това няколко пъти през деня.

Само 39% от анкетираните музиканти казват, че са се опитали да потърсят професионална помощ, докато 51% се опитват да решат този проблем по свой начин, като прилагат своя тактика.

Може би най-забележителното е, че само 19% от анкетираните казват, че смятат, че музикалната индустрия работи за създаване на „устойчив музикален климат със здрави артисти“. Над 1000 отговора бяха събрани от останалите 81% по отношение на това как музикалната индустрия би могла да се справи по-добре.

Record Union се ангажира да дари 30 000 щатски долара на проекти, предназначени за предотвратяване или лечение на психични заболявания у музиканти.

Музикалната индустрия традиционно определя успеха въз основа на търговския успех, добавя Сванберг. За да бъдете считани за успешни, трябва да постигнете високи успехи в продажби и турнета. На първо място винаги са парите. За да създадем по-устойчив музикален климат с по-здрави артисти, ние вярваме, че това трябва да се промени и че артистите трябва да започнат да мислят за психичното си здраве като част от успеха.

Представяме и видео с резултатите за психичните отклонения сред музикантите:

Снимка на китарист: Pexels