Най-гледаните музикални клипове в България през 2019


Азис

Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2019 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове в YouTube през календарната 2019-та или поне за първите пет месеца и половина – от 1 януари до 24 юни.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният за гледане сайт за споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

Още от началото на 2019-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече четвърта година. Половин дузината най-гледани български музикални артисти в България за 2019-та на база общо всичките им клипове са №1 за 2018-та – Криско (над 28 млн. пъти) , най-гледаният в България за 2016-та и 2017-та Тони Стораро (над 27 млн. пъти), Азис и Преслава ( по над 25 млн. пъти), Галена (над 22 млн. пъти), Емануела (над 21 млн. пъти).

От чуждестранните изпълнители най-популярни през 2019 г. са песните на сръбския изпълнител Миле Китич (над 9.71 млн. пъти), следван от американската звезда Ариана Гранде, като видеоклиповета й са гледани в България общо над 9 милиона пъти, а та трето е руският дует близнаци Rauf & Faik с общо над 7.5 милиона пъти гледания.

Ето топ 30 най-гледани музикални клипове на територията на България през календарната 2019-та, от които половината хитове са песни от настоящата година, като всеки в класацията е отчел по над три и половина милиона гледания в страната през настоящата година, а заглавията на първите места – по над 10 милиона гледания:

1. Жено, бягай на Азис: над 12 млн. гледания

След повече от година пауза царят на поп-фолк музика се завръща с хит, чиято премиера е на 22 февруари 2019 г. и от тогава е гледан в България над 12 млн. пъти от общо над 20 млн. гледания в цял свят. Това не е един от моите сериозни проекти, които те карат да се замислиш и носят послание.Това е парче,което носи настроение и те подсеща за питие, приятели и танци, пише Азис за песента в YouTube.

2. Няма да ми мине на Галин и Лидия: над 10 млн. гледания

Дуетът е с премиера на 20 февруари 2019 г. и от тогава е гледан над 10 милиона пъти в страната. Музиката е на Галин и Боби Павлов, аранжиментът – на Деян Асенов, а автори на текста са отново Галин и Станислава Василева. Режисьор на видеоклипа е Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, оператор е Петко Андонов, а зад интересния сценарий стои самият Галин. За по-малко от денонощие от премиерата си видеото е прегледана над 503 000 пъти, което е рекордна за българска песен гледаемост за 24 часа. За песента Галин написа в своя профил във Facebook: Създадох Няма да ми мине и се накефих адски! Усетих я като песен, която ще обичам с цялото си сърце още от първите акорди, още от първата фраза. Песента е специална не само защото е моя, но и защото е дебют за Лидия в Alpha Music, а и в поп-фолка като цяло!

3. Браво на Ицо Хазарта: над 8.64 млн. гледания

Хип-хоп парчето на доайена Ицо Хазарта, с иронизиращ текст и пародиен клип към част от актуалните български рапъри, е с премиера 21 февруари и и вече е гледан над 8.64 млн. пъти в страната. Текстът на песента е на Ицо Хазарта, а музиката и аранжимента – на Венцислан Сейчев от Ъпсурт, познат като Бат Венци. Валери Милев е режисьор на видеото, в което участва и известния му колега Люси Иларионов, а оператор – Антон Бакарски.

4. Изтрезняваш ли на Преслава: над 8.44 млн. гледания

Премиерата на класическата чалга е на 14 февруари 2019 г., празника на виното за българите и празник на любовта за католиците. Изтрезняваш ли е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на приятния клип е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев. С нея те ни пренасят в историческия център на София – Ларгото и ЦУМ. Видеото е гледано над 8.44 млн. пъти в страната.

5. Детство на руския дует Рауф & Фаик: над 8.1 млн. гледания

Нежната балада без официален видеоклип на 19-годишните близнаци от столицата на Удмуртската република в Русия – Ижевск, е с премиера 27 септември 2018 г. и вече е слушана в света над 152 милиона пъти, а става голям хит и в България през януари 2019 г., където официалното аудио е слушано над 8.1 млн. пъти в страната.

6. Г-н Директоре на Годжи, Гацо Бацов и Сашо Роман: над 7.94 млн. гледания

От премиерата си на 14 февруари песента, написана от Георги Милчев – Годжи (музика и текст), е гледана над 7.94 млн. пъти в България. Режисьор на видеото е Иван Димитров – Torex.

7. Твой на Папи Ханс: над 7.81 млн. гледания

Първият хит за 2019-та на Константин Трендафилов, по-известен със сценичния псевдоним Папи Ханс, е с премиера 5 март 2019 г. Тексът е негов, а музиката е отново негово дело съвместно с Дара и Витали Езекиев. Аранжиментът е пак на Витали Езекиев и на Искрен Тончев – Искрата. Режисьор на видеото, гледано над 7.81 млн. в България, е Георги Манов, а оператор – Красимир Андонов.

8. Добре ли си на Галена и Mile Kitic: над 6.71 млн. гледания

Отдавна исках да направя песен с някоя българска певица. Дълго мислех с коя и не можех да избера. Тогава някой ми каза: “Ето, Галена има хубави песни, пее добре, направете дует с нея”. Много съм доволен от този избор, защото Галена е изключителна и като певица, и като човек. Благодарен съм, че тя ме покани да участвам в нейната песен, каза сръбската легенда Миле Китич пред Планета ТВ за новия си дует. За първите 24 часа от премиерата си на 22 април 2019 г. песента получи близо 600 000 преглеждания! Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев, българският текст е на Анастасия Мавродиева, Росен Димитров и Мирослав Митев, а сръбският е на Марта Савич, съпругата на Миле Китич. Видеоклипът е сниман в София от режисьора Георги Манов, а голямата изненада идва малко преди финала, когато виждаме Галена, преобразена като старица. Повече от четири часа бяха необходими на гримьори и фризьори да превърнат красивата певица в достолепна възрастна дама. Галена отново показа, че е добра актриса и влиза в различни роли много лесно и неслучайно е наричана жената-хамелеон.

9. Яко ми е на Джена: над 6.34 млн. гледания

Премиерата на денс парчето на Джена – поредното й добро изпълнение на приятна песен със забавен текст, е на 21 ноември 2018 г. и е гледано над 10 млн. пъти в България, като само през 2019 г. – над 6.34 милиона. Това е кавър версия на хих-хоп поп хита Jake Jake (произнася се Яке, яке) на родената в Германия изпълнителка от албански произход Dhurata Dora, изпят в оригинал на албански език с реплики на английски и немски и издаден на 30 юни 2018 г. Автор на музиката е Damir Jahic – Cekic, като просто текстът и аранжиментът са български във версията, изпълнена също добре от Джена.

10. Феноменален на Галена: над 6.03 млн. гледания

Чалга хитът на Галена, но с невулгарен текст, какъвто отдавна не сме я чували да произнася, е с премиера на 8 ноември 2018 г. и до момента е събрал над 11.8 млн. пускания в България, като през 2019 г. е гледан над 6.03 млн. пъти в страната ни.

11. Сърце на Галена: над 5.72 млн. гледания

Отдавна не бяхме чували песен на Галена с невулгарен текст. Първият й хит за 2019-та е с премиера 21 януари 2019 г., когато певицата отпразнува 15 години на музикалната сцена, и е гледан в страната над 5.72 млн. пъти. Сърце е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е създаден от Анастасия Мавродиева и Мирослав Митев. За реализацията на оригиналното видео този път Галена работи с Kalapa studio, режисьор и сценарист е Julie Gomez, оператор е Salih Sali.

12. Едно ферари модел 2019 на Криско със Слави Трифонов и Ку-ку бенд: над 5.333 млн. гледания

Кавър версията на супер хита Едно ферари с цвят червен от 1997 г. е втората колоборация на Криско и Слави Трифонов след Гледай как се прави, станал най-големият хит за 2018-та с над 37 милиона гледания в България за календарната година – повече от 25-те милиона гледания в страната през 2017-ма на №1 хита Деспасито. Премиерата на Едно ферари модел 2019 е на 28 ноември 2018 г. От общо всичките му над 10.6 милиона гледания в цял свят, от които повече от 9.32 милиона пускания на територията на България, хитът е гледан над 5.333 млн. пъти у нас само през 2019 г.

13. Задната седалка на Боро Първи с Тита: над 5.235 млн. гледания

Рап хитът с вулгарен текст, особено при включването на Тита с речетатива, е с премиера на 21 януари 2019 г. и е гледан над 5.23 млн. пъти в България.

14. Да или не на Криско: над 5.07 млн. гледания

Премиерата на летния хит на №1 хип-хоп звездата на България Криско е на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледан над 5.07млн. пъти в България. Видеото, заснето в кола, докато Криско шофира, е режисирано от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дела, заедно с Алеко Филипов.

15. Тръгвай си на Емилия и Денис Теофиков: над 4.75 млн. гледания

От премиерата си на 17 май видеото на поп фолк дуета е гледано в България над 4.75 млн. пъти. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който е написал текста заедно с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

16. Незаменим на Криско: над 4.5 млн. гледания

От премиерата си на 17 април 2019 г. авторската песен на Криско е гледана над 4.5 млн. пъти в България. Режисьор на видеото е Кирил Киров – Кико.

17. Спомен от рана на СкандаУ: над 4.29 млн. гледания

Премиерата на видеото на Спомен от рана е на 2 април 2019 г., а негов режисьор и монтажист е Стефан Маринов. Хип-хоп хита е по текст СкандаУ, музиката е тяхна, съвместно с Kontrabandz, чийто е и аранжиментът му.

18. Грешка беше на Цветелина Янева и Денис Теофиков: над 4.28 млн. гледания

Дуетът на Цветелина Янева с 18-годишния възпитаник на Националното музикално училище с премиера 8 октомври 2018 г., когато е класира под №11 в класацията за 2018-та с над 8.83 млн. гледания в България. До момента песента е пускана над 13.1 млн. пъти в страната, като през 2019-та видеото е гледано над 4.28 млн. пъти на територията на България.

19. Шефе, шефе на Гери-Никол с Групата на Руба: над 4.13 млн. гледания

Премиерата на видеото на първия хит на Гери-Никол за 2019-та е на 17 май. Режисьори са Виктор Антонов (в България) и Мартин Велков (в Дубай), а оператор е Радослав Гочев.

20. Да гори в любов на Преслава: над 4.1 млн. гледания

Най-големият хит на Преслава за 2018-та, в стил класическа ултра чалга, е с премиера 28 септември 2018 г. и с над 9.54 млн. гледания в България се класира под №10 в годишната класация за 2018-та. Видеото е гледано над 13.8 млн. общо в страната, като през 2019 г. песента е отчела над 4.1 млн. пускания.

21. Чужди усмивки на Тото: над 3.94 млн. гледания

Първият соло хит на Йонислав Йотов от хип-хоп дуета СкандаУ, известен като Тото, дебютира на 11 май 2018 г., а от тогава до момента е гледан общо над 28.8 милиона пъти, като гледанията в България са над 25.1 млн., от които 21.1 млн. през 2018-та, когато се класира под №2 като най-голям хит за годината, а през 2019-та – още 3.94 млн. гледания в страната.

22. Боже мой на Десита и Лидия с Емануела: над 3.96 млн. гледания

Премиерата на видеото на чалга хита на трите диви е на 13 май 2019 г. Музиката е на Десислава Димова – Десита, аранжиментът – на Деян Асенов, а текстът – на Десита, Лидия Стаматова и Николай Гурманов. Режисура, операторско майсторство, монтаж и цветови корекции са дело на Стефан Маринов. До момента хитът е гледан над 3.96 млн. пъти в България.

23. Давай на DJ-я на Теди Александрова, Илиян и Борис Дали: над 3.89 млн. гледания

Песента Давай на DJ-я, обединила в трио Теди Александрова, Илиян и Борис Дали, е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а автор на текста е самата Теди Александрова. Видеоклипът подсилва парти посланието на проекта, а за това се е постарал режисьорът Николай Скерлев. Видеоклипът на парчето направи официална премиера на 17 април 2019 г. и от тогава е гледан над 3.89 млн. в страната.

24. Мусала на Десита с Галин: над 3.86 млн. гледания

Игривата и забавна песен в стил хип-хоп с поп фолк и латино елементи направи премиера на 17 януари 2019 г., а от тогава е гледана над 3.86 млн. пъти в България. Мусала е съвместен проект на Пайнер и новия музикален лейбъл Alpha Music. Музиката и текстът са на Димитър Лефтеров, а видеоклипът е създаден под режисурата на Стефан Маринов – Buddubbaz Tape и асистент-режисьора Петко Андонов.

24. Да ме гали на Мария: над 3.77 млн. гледания

Актуалният хит на красивата Мария в познатия до болка на сърцето на българите стил ултра чалга е с премиера 22 януари 2019 г. и от тогава е гледан в страната ни над 3.77 млн. пъти. Видео клипът се появява седмица след 37-мия рождения ден на Мария и най-вероятно целта й е била да поздрави феновете за личния си празник. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев, а автори на песента са Nek и Mc Stojan – музика, Даниел Ганев – аранжимент и текст на Петя Радева.

26. Скъпото се плаща на Емануела: над 3.72 млн. гледания

Премиерата на първия хит на Емануела за 2019-та е на 21 февруари. Музиката и аранжиментът на Скъпото се плаща са на Даниел Ганев, а стиховете са резултат на творческите търсения на Анастасия Мавродиева, Александър Попов и Емануела. Това е вторият текст, написан от тримата автори, след мегахита Виновна (2017). Режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси, който е заложил на нестандартни сюжетни решения. За да се постигне зимната интериорна картина, са използвани над 150 кг. изкуствен сняг. В клипа вземат участие два достолепни чехословашки вълчака и гарван. Мъжката роля във видеоклипа е поверена на фитнес модела Валентин Митев, който е сред най-известните българи във Facebook. Хитът е гледан над 3.72 млн. пъти в България.

27. Не ме занимавай на Малката: над 3.72 млн. гледания

Не ме занимавай е песента, с която в каталога на Пайнер се появява едно ново име – Малката. Младата певица подписа преди известно време договор с музикалната компания. Оказа се, че не може да продължава с популярното си сценично име, блокирано от предишните й продуценти. Ваня Стоянова не би могла да използва и собственото си име, защото в Пайнер вече има една утвърдена певица с това име. Затова тя обяви на почитателите си в Instagram, че очаква от тях идеи за нов артистичен псевдоним. Сред всички получени предложения, като по-различно се открои Малката. Това е името, което веднага “легна на сърце” и на самата певица. Малката вярва, че почитателите й ще подкрепят нейния избор и ще приемат със задоволство новите й песни. Създател на музиката и аранжимента на Не ме занимавай е Diamond Beat Production, който съвместно с Анастасия Мавродиева е и автор на текста, а режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси. От премиерата си на 9 май 2019 г. клипът е гледан над 3.72 млн. пъти в България.

28. Сърцето ми на Анелия: около 3.71 млн. гледания

Българският кавър на страхотната романтична балада Soref Li Baenaeim на композитора Gili Zakay, записана от израелската изпълнителка Eden Ben Zaken през 2015 г., е с премиера на 3 януари 2019 г. и от тогава е гледан над 2.96 млн. пъти в страната. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Александър Моллов.

29. Afterman на Криско с Дим и Боро Първи: над 3.68 млн. гледания

От премиерата си на 14 февруари хита на тримата хип-хоп звезди е гледано в България над 3.68 млн. пъти. Текстът е дело и на тримата изпълнители, а режисьори на видеото са самият Криско и Кирил Киров – Кико.

30. Мега Микс 2019 на Тони Стораро с включвания на Сали Окка и Сурайката: над 3.68 млн. гледания

Премиерата на видеото на поп фолк микса на Тони Стораро е на 15 април 2019 г.

31. Ще те закарам на Фики: над 3.63 млн. гледания

Премиерата на Ще те закарам е на 3 април 2019 г. и от тогава е гледан над 3.63 млн. пъти в България. Фики признава, че песента не е инспирирана от личния му живот. Идеята, музиката и текстът са дело на Diamond Beat Productions. Видеото, режисирано от Людмил Иларионов – Люси, носи много лятно настроение. Кадрите са заснети в Свети Влас. Луксозният комплекс Villa Florence стана домакин на продукцията, а певецът демонстрира страхотна физическа форма.

32. Cipele на Andreana Čekić & Emir Đulović: над 3.56 млн. гледания

Премиерата на прекрасната балада Cipele на турбо фолк звездите – сръбската певица Андреана Чекич и босненеца Емир Дулович е на 14 август 2018 г., но в България става хит почти година по-късно – от юни 2019 г. В цял свят видеото е гледано над 63 млн. пъти, а в България 3.56 млн. пъти през 2019-та. Режисьор и оператор на клипа е Горан Матийевич. В превод от сръбски ципеле означава обувки.

Пълният топ 100+ може да гледате в YouTube в плейлистата с Най-гледаните музикални клипове в България 2019.

Снимка на Азис: facebook.com/AzisOfficial