Най-гледаните музикални клипове в България през 2019 (ОБНОВЕНА)


Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2019 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2019-та или поне за първите единадесет месеца – от 1 януари до 3 декември.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

Още от началото на 2019-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече четвърта година. Най-гледани български музикални артисти в България за 2019-та на база общо всичките им клипове през годината, независимо от датата на премиерата им: Преслава (над 48 млн. пъти), №1 най-гледаният в България за 2018-та Криско (над 38 млн. пъти), най-гледаният в България за 2016-та и 2017-та Тони Стораро (над 37 млн. пъти), Слави Трифонов и Ку-ку бенд (над 30 млн. пъти), Азис (над 26 млн. пъти), СкандаУ (над 25 млн. пъти), Емануела (над 25 млн. пъти), Галена (над 25 млн. пъти), Анелия (над 18.2 млн. пъти), Алисия (над 16.92 млн. пъти), Цветелина Янева (над 15.98 млн. пъти), Галин (над 13.451 млн. пъти), Десислава (над 12.3 млн. пъти).

От чуждестранните изпълнители най-популярни през 2019 г. са песните на сръбския изпълнител Миле Китич (над 28 млн. пъти), следван от американската звезда Ариана Гранде, като видеоклиповете й са гледани в България общо над 23 милиона пъти.

Ето топ 50 най-гледани музикални клипове на територията на България през календарната 2019-та, от които половината хитове са песни от настоящата година, като всеки в класацията е отчел по над 3.6 милиона гледания в страната през настоящата година, а заглавията на първите шест позиции са заети от заглавия с по над 10 милиона гледания:

1. Да или не на Криско: над 17.1 млн. гледания

Премиерата на летния хит на №1 хип-хоп звездата на България Криско е на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледан над 15 млн. пъти в България. Видеото, заснето в кола, докато Криско шофира, е режисирано от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дела, заедно с Алеко Филипов. В общо 5 области на страната Да или не е хит на годината в областите Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Габрово.

2. Жено, бягай на Азис: над 15.9 млн. гледания

След повече от година пауза царят на поп-фолк музика се завръща с хит, чиято премиера е на 22 февруари 2019 г. и от тогава е гледан в България над 14 млн. пъти от общо над 20 млн. гледания в цял свят. Това не е един от моите сериозни проекти, които те карат да се замислиш и носят послание.Това е парче,което носи настроение и те подсеща за питие, приятели и танци, пише Азис за песента в YouTube. В общо 14 области на страната Жено, бягай е хит на годината в областите Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Ямбол, Шумен, Пазарджик, Добрич, Хасково, Велико Търново, Ловеч, Търговище, Силистра и Разград.

3. Cipele на Andreana Čekić & Emir Đulović: над 15.3 млн. гледания

Премиерата на прекрасната балада Cipele на турбо фолк звездите – сръбската певица Андреана Чекич и босненеца Емир Дулович е на 14 август 2018 г., но в България става хит почти година по-късно – от юни 2019 г. Песента е №1 хит в Македония за 2018-та и №3 в Сърбия за 2018-та, а в България набра популярност след неуспешния български кавър с вокала на родната ни певица Бони от 27 май 2019-та. В цял свят видеото на оригиналната песен е гледано над 71 млн. пъти, а в България над 13 млн. пъти през 2019-та, като става и хит №1 на лятото – от юни до септември. Режисьор и оператор на клипа е Горан Матийевич. В превод от сръбски ципеле означава обувки. В общо 8 области на страната Cipele е хит на годината в София и Софийска област, както и в областите Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана и Смолян.

4. Няма да ми мине на Галин и Лидия: над 13.5 млн. гледания

Дуетът е с премиера на 20 февруари 2019 г. и от тогава е гледан над 13 милиона пъти в страната. Музиката е на Галин и Боби Павлов, аранжиментът – на Деян Асенов, а автори на текста са отново Галин и Станислава Василева. Режисьор на видеоклипа е Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, оператор е Петко Андонов, а зад интересния сценарий стои самият Галин. За по-малко от денонощие от премиерата си видеото е прегледана над 503 000 пъти, което е рекордна за българска песен гледаемост за 24 часа. За песента Галин написа в своя профил във Facebook: Създадох Няма да ми мине и се накефих адски! Усетих я като песен, която ще обичам с цялото си сърце още от първите акорди, още от първата фраза. Песента е специална не само защото е моя, но и защото е дебют за Лидия в Alpha Music, а и в поп-фолка като цяло!

5. Г-н Директоре на Годжи, Гацо Бацов и Сашо Роман: над 11.7 млн. гледания

От премиерата си на 14 февруари песента, написана от Георги Милчев – Годжи (музика и текст), е гледана над 11 млн. пъти в България. Режисьор на видеото е Иван Димитров – Torex.

6. Добре ли си на Галена и Mile Kitic: над 11.3 млн. гледания

Отдавна исках да направя песен с някоя българска певица. Дълго мислех с коя и не можех да избера. Тогава някой ми каза: “Ето, Галена има хубави песни, пее добре, направете дует с нея”. Много съм доволен от този избор, защото Галена е изключителна и като певица, и като човек. Благодарен съм, че тя ме покани да участвам в нейната песен, каза сръбската легенда Миле Китич пред Планета ТВ за новия си дует. За първите 24 часа от премиерата си на 22 април 2019 г. песента получи близо 600 000 преглеждания! Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев, българският текст е на Анастасия Мавродиева, Росен Димитров и Мирослав Митев, а сръбският е на Марта Савич, съпругата на Миле Китич. Видеоклипът е сниман в София от режисьора Георги Манов, а голямата изненада идва малко преди финала, когато виждаме Галена, преобразена като старица. Повече от четири часа бяха необходими на гримьори и фризьори да превърнат красивата певица в достолепна възрастна дама. Галена отново показа, че е добра актриса и влиза в различни роли много лесно и неслучайно е наричана жената-хамелеон.

7. Браво на Ицо Хазарта: над 10.9 млн. гледания

Хип-хоп парчето на доайена Ицо Хазарта, с иронизиращ текст и пародиен клип към част от актуалните български рапъри, е с премиера 21 февруари и и вече е гледан над 10 млн. пъти в страната. Текстът на песента е на Ицо Хазарта, а музиката и аранжимента – на Венцислан Сейчев от Ъпсурт, познат като Бат Венци. Валери Милев е режисьор на видеото, в което участва и известния му колега Люси Иларионов, а оператор – Антон Бакарски.

8. Изтрезняваш ли на Преслава: над 10.1 млн. гледания

Премиерата на класическата чалга е на 14 февруари 2019 г., празника на виното за българите и празник на любовта за католиците. Изтрезняваш ли е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на приятния клип е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев. С нея те ни пренасят в историческия център на София – Ларгото и ЦУМ. Видеото е гледано над 10 млн. пъти в страната.

9. Твой на Папи Ханс: над 9.71 млн. гледания

Първият хит за 2019-та на Константин Трендафилов, по-известен със сценичния псевдоним Папи Ханс, е с премиера 5 март 2019 г. Тексът е негов, а музиката е отново негово дело съвместно с Дара и Витали Езекиев. Аранжиментът е пак на Витали Езекиев и на Искрен Тончев – Искрата. Режисьор на видеото, гледано над 9.6 млн. в България, е Георги Манов, а оператор – Красимир Андонов.

10. Пиян на Преслава: над 9.69 млн. гледания

Поредният хит на Преслав ана алкохолна тема е с премиера 19 юли 2019 г. Песента е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

11. Детство на руския дует Рауф & Фаик: над 9.55 млн. гледания

Нежната балада без официален видеоклип на 19-годишните близнаци от столицата на Удмуртската република в Русия – Ижевск, е с премиера 27 септември 2018 г. и вече е слушана в света над 188 милиона пъти, а става голям хит и в България през януари 2019 г., където двете версии – официалното аудио и неофициалното видео – са гледани общо над 9 млн. пъти в страната.

12. Феноменален на Галена: над 8.13 млн. гледания

Чалга хитът на Галена, но с невулгарен текст, какъвто отдавна не сме я чували да произнася, е с премиера на 8 ноември 2018 г. и до момента е събрал над 13.9 млн. пускания в България, като през 2019 г. е гледан над 8 млн. пъти в страната ни.

13. Сърце на Галена: над 7.91 млн. гледания

Отдавна не бяхме чували песен на Галена с невулгарен текст. Първият й хит за 2019-та е с премиера 21 януари 2019 г., когато певицата отпразнува 15 години на музикалната сцена, и е гледан в страната над 7.8 млн. пъти. Сърце е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е създаден от Анастасия Мавродиева и Мирослав Митев. За реализацията на оригиналното видео този път Галена работи с Kalapa studio, режисьор и сценарист е Julie Gomez, оператор е Salih Sali.

14. Тръгвай си на Емилия и Денис Теофиков: над 7.88 млн. гледания

От премиерата си на 17 май видеото на поп фолк дуета е гледано в България над 7.8 млн. пъти. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който е написал текста заедно с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

15. Яко ми е на Джена: над 7.84 млн. гледания

Премиерата на денс парчето на Джена – поредното й добро изпълнение на приятна песен със забавен текст, е на 21 ноември 2018 г. и е гледано над 11.5 млн. пъти в България, като само през 2019 г. – над 7.84 милиона. Това е кавър версия на хих-хоп поп хита Jake Jake (произнася се Яке, яке) на родената в Германия изпълнителка от албански произход Dhurata Dora, изпят в оригинал на албански език с реплики на английски и немски и издаден на 30 юни 2018 г. Автор на музиката е Damir Jahic – Cekic, като просто текстът и аранжиментът са български във версията, изпълнена също добре от Джена.

16. Най боли ме на Теди Александрова със Сашо Роман и DJ Нед: над 7.42 млн. гледания

Премиерата на композицията, представляваща симбиоза между класическа чалга и класически хип-хоп е на 7 юли 2019 г. Теди Александрова е автор на тескста и съавтор на музиката заедно с Diamond Beat Production, на които е и аранжиментът, а режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

17. Кома на Тони Стораро и Константин: над 7.113 млн. гледания

Премиерата на видеото на поп фолк дуета, продуциран от Диапазон Рекърдс е на 13 юни 2019 г. „Ние сме набори, но той отглежда деца, а аз внук“, така обича да се шегува Тони Стораро по повод на колегата си Константин. Двамата са на една възраст, но както житейският, така и професионалният им път са били доста различни. Вероятно затова, въпреки 20-годишното им приятелство и дългогодишния въпрос „Кога ще запишем дует с теб?“, това се случва чак сега. Тони написал музиката на песента и я подготвял за самостоятелен сингъл, но се засекли с Коцето в студиото, той я харесал много и така се осъщесвила отколешната им закана да се съберат за общ проект, който са озаглавили Кома“. Текстът е поверен на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев.

18. Болка моя на Цветелина Янева: над 7.04 млн. гледания

Премиерата на първия солов хит на Цветелина Янева за 2019-та в типичния жанр традиционна ултра чалга е 6 юни. Клипът е изключително свеж, с лятно настроение е заснет в провинция Аликанте в Испания, а голяма част от кадрите са реализирани в La Muralla Roja (Червената стена), един от шедьоврите на испанския архитект Рикардо Бофил, известен със смелите си съчетания на нови материали, характерни за постмодернизма. Визията на Цветелина Янева е изцяло на Шанел, а заслуга за стайлинга й има Добромир Киряков. Екипът, реализирал видеоклипа е международен – режисьор и сценарист е Salih Sali, а оператор е Bruno Amaral. Автори на Болка моя са композиторът Даниел Ганев и текстописците Анастасия Мавродиева и Росен Димитров.

19. Чужди усмивки на Тото: около 6.9 млн. гледания

Първият соло хит на Йонислав Йотов от хип-хоп дуета СкандаУ, известен като Тото, дебютира на 11 май 2018 г., а от тогава до момента е гледан общо над 28.8 милиона пъти, като гледанията в България са над 25.1 млн., от които 21.1 млн. през 2018-та, когато се класира под №2 като най-голям хит за годината, а през 2019-та – още 3.94 млн. гледания в страната.

20. Едно ферари модел 2019 на Криско със Слави Трифонов и Ку-ку бенд: над 6.413 млн. гледания

Кавър версията на супер хита Едно ферари с цвят червен от 1997 г. е втората колоборация на Криско и Слави Трифонов след Гледай как се прави, станал най-големият хит за 2018-та с над 37 милиона гледания в България за календарната година – повече от 25-те милиона гледания в страната през 2017-ма на №1 хита Деспасито. Премиерата на Едно ферари модел 2019 е на 28 ноември 2018 г. От общо всичките му над 11.8 милиона гледания в цял свят, от които повече от 10.4 милиона пускания на територията на България, хитът е гледан над 6 млн. пъти у нас само през 2019 г.

21. Паника на Галена: над 6.1 млн. гледания

Третото парче за 2019-та и четвърти хит за годината на Галена е с премиера 26 юли 2019 г. и е гледано в България над 5 млн. пъти. В клипа Галена се превръща в герой от фантастична сага и за този проект певицата и екипът й пътуват до Испания, за да реализират видеото, в която звездата застава зад волана на уникалния спортен автомобил De Lorean DMC-12, познат като машината на времето в трилогията Завръщане в бъдещето на Робърт Земекис. Интересни са и локациите, които зрителите виждат във видеоклипа. Една от тях е природен парк Барденас Реалес, който е бил място за снимките на популярния сериал Game Of Thrones, както и на един от филмите за Джеймс Бонд – The World Is Not Enogh / Един свят не стига с Пиърс Броснан. Видеоклипът на Паника отбеляза рекорд за българска песен като бе гледан над 60 000 пъти само за час след премиерата си. Йорданчо Василковски – Оцко стои зад музиката и аранжимента на парчето, а Атастасия Мавродиева е автор на текста. Режисьор и сценарист е Salih Sali, а оператор е Bruno Amaral.

22. Шефе, шефе на Гери-Никол с Групата на Руба: над 5.8 млн. гледания

Премиерата на видеото на първия хит на Гери-Никол за 2019-та е на 17 май. Режисьори са Виктор Антонов (в България) и Мартин Велков (в Дубай), а оператор е Радослав Гочев.

23. Señorita на Шон Мендес с Камила Кабело: над 5.65 млн. гледания

Още от премиерата си на 20 юни 2019 г. дуетът на канадеца Шон Мендес и родената в Куба Камила Кабело стана световен хит, като седмици наред оглавяваше класацията за най-популярното музикално видео в света. В България клипът е гледан над 5 млн. и това е най-популярния англоезичен хит в България за 2019-та.

24. Да гори в любов на Преслава: над 5.49 млн. гледания

Най-големият хит на Преслава за 2018-та, в стил класическа ултра чалга, е с премиера 28 септември 2018 г. и с над 9.54 млн. гледания в България се класира под №10 в годишната класация за 2018-та. Видеото е гледано над 14.5 млн. общо в страната, като през 2019 г. песента е отчела над 5 млн. пускания.

25. Не ме занимавай на Малката Ванеса: над 5.37 млн. гледания

Не ме занимавай е песента, с която в каталога на Пайнер се появява едно ново име – Малката. Младата певица подписа преди известно време договор с музикалната компания. Оказа се, че не може да продължава с популярното си сценично име Ванеса, блокирано от предишните й продуценти. Ваня Стоянова не би могла да използва и собственото си име, защото в Пайнер вече има една утвърдена певица с това име. Затова тя обяви на почитателите си в Instagram, че очаква от тях идеи за нов артистичен псевдоним. Сред всички получени предложения, като по-различно се открои Малката. Това е името, което веднага “легна на сърце” и на самата певица. Малката вярва, че почитателите й ще подкрепят нейния избор и ще приемат със задоволство новите й песни. Създател на музиката и аранжимента на Не ме занимавай е Diamond Beat Production, който съвместно с Анастасия Мавродиева е и автор на текста, а режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси. От премиерата си на 9 май 2019 г. клипът е гледан над 5.37 млн. пъти в България.

26. Задната седалка на Боро Първи с Тита: над 5.235 млн. гледания

Рап хитът с вулгарен текст, особено при включването на Тита с речетатива, е с премиера на 21 януари 2019 г. и е гледан над 5.23 млн. пъти в България.

27. Грешка беше на Цветелина Янева и Денис Теофиков: над 5.18 млн. гледания

Дуетът на Цветелина Янева с 18-годишния възпитаник на Националното музикално училище с премиера 8 октомври 2018 г., когато е класира под №11 в класацията за 2018-та с над 8.83 млн. гледания в България. До момента песента е пускана над 14 млн. пъти в страната, като през 2019-та видеото е гледано над 5.18 млн. пъти на територията на България.

28. Боже мой на Десита и Лидия с Емануела: над 5.13 млн. гледания

Премиерата на видеото на чалга хита на трите диви е на 13 май 2019 г. Музиката е на Десислава Димова – Десита, аранжиментът – на Деян Асенов, а текстът – на Десита, Лидия Стаматова и Николай Гурманов. Режисура, операторско майсторство, монтаж и цветови корекции са дело на Стефан Маринов. До момента хитът е гледан над 5.13 млн. пъти в България.

29. Незаменим на Криско: над 5.09 млн. гледания

От премиерата си на 17 април 2019 г. авторската песен на Криско е гледана над 5.09 млн. пъти в България. Режисьор на видеото е Кирил Киров – Кико.

30. Darbie на Дара: над 5.12 млн. гледания

Поредното изпято носово парче на Дара, която е съавтор на музиката и такста, е с премиера 11 юли 2019 г. и от тогава е гледано в България над 4.9 млн. пъти. Режисьор на видеото е Виктор Антонов.

31. Циганче на Азис: над 4.9 млн. гледания

Вторият хит на Азис за 2019-та Циганче е с премиера 7 юни. Автор на музиката и текста е самият изпълнител. Азис твърди, че текстът е провокиран от лично преживяване. „Сeдмицa, cлeд кaтo ми ce cлучи това нещо, аз влязoх в cтудиoтo и зaпиcaх парчето Циганче. Прeживях eднo нeвoлнo oтхвърлянe. Чoвeкът бeз дa иcкa гo нaпрaви. Нe мe бoли. Просто даже лeкo така ce зacмях и прoдължих дa cи вършa рaбoтaтa, защото аз твърдя, винаги чeрният си ocтaнава чeрeн – никога няма да бъде бял”, разкрива певецът в интервю за Нова телевизия. В клипa към пeceнтa учacтвa и Рут Кoлeвa, зa кoятo Aзиc твърди, чe много я и харесва, защото „oлицeтвoрявa вcичкo тoвa, кoeтo нe cъм aз – тя е бяла, занимава се с култура”. Азис казва също, „нe пoмня дa cъм ce цeлувaл тaкa c жeнa. C Рут ce цeлунaх тaкa, cякaш бe зa първи път. Избрaх я, зaщoтo хaрecвaм ужacнo мнoгo кaк пee. Другoтo, кoeтo e – имa нeщo мoмчeшкo в пoвeдeниeтo ѝ, кoeтo мнoгo хaрecвaм, нe e лиглa, нe e пиклa”.

32. Разделени на Диона: над 4.63 млн. гледания

Премиерата на българския кавър на хита Olabilir на германския рапър от турски произход Енес Мерал, познат с псевдонима Меро, е на 5 август 2019 г. Българският аранжимент е дело на Анди Стефанов – Андро, а текстът – на самата Диона, която пее и на турски.

33. Спомен от рана на СкандаУ: над 4.41 млн. гледания

Премиерата на видеото на Спомен от рана е на 2 април 2019 г., а негов режисьор и монтажист е Стефан Маринов. Хип-хоп хита е по текст СкандаУ, музиката е тяхна, съвместно с Kontrabandz, чийто е и аранжиментът му.

34. Гладен на Ицо Хазарта: над 4.37 млн. гледания

Вторият хит на Ицо Хазарта за годината, с чийто текст и видео се осмива преяждането, е с премиера 21 май 2019 г. Автор на текста е Ицо Хазарта, на музиката и аранжимента – MaxxSeed. Видеото е дело на режисьора Валери Милев и оператора Орлин Руевски.

35. Давай на DJ-я на Теди Александрова, Илиян и Борис Дали: над 4.27 млн. гледания

Песента Давай на DJ-я, обединила в трио Теди Александрова, Илиян и Борис Дали, е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а автор на текста е самата Теди Александрова. Видеоклипът подсилва парти посланието на проекта, а за това се е постарал режисьорът Николай Скерлев. Видеоклипът на парчето направи официална премиера на 17 април 2019 г. и от тогава е гледан над 4.27 млн. в страната.

36. Така ни се пада на Преслава и Галин: над 4.26 млн. гледания

Премиерата на дуета Така ни се пада на чалга звездите Преслава и Галин е на 22 октомври 2019 г. Музиката е на Галин и Деян Асенов, създал и аранжимента на парчето, а текстът е отново на изпълнителя на Пайнер в колаборация с Николай Гурманов. Стилното видео, с което бе поднесен дуета, е създадено от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев.

37. Мега Микс 2019 на Тони Стораро с включвания на Сали Окка и Сурайката: над 4.17 млн. гледания

Премиерата на видеото на поп фолк микса на Тони Стораро е на 15 април 2019 г.

38. Няма упойка на Алисия и Борис Салтийски: над 3.97 млн. гледания

Премиерата на поп фолк дуета е 7 юли 2019 г. Музиката и аранжиментът са на Николай Пашев, а тексът е общо творчество на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисура, операторско майсторство, монтаж и цветови корекции на видеото са дело на Стефан Маринов.

39. Ти гониш на Папи Ханс с Тита: над 3.95 млн. гледания

Провокативният клип, чиято премиера е 24 юли 2019 г., е дело на режисьора Димитри Василев, оператора Дамян Василев, сценографа Андреа Попова. Автори на музиката и аранжимента на Ти гониш са Искрен Тончев – Искрата и Папи Ханс, който е написал и текста. „Най-ценното нещо е да срещнеш някого, когото да обичаш. Насила не стават нещата, а такива, които съм насилвал, не са се получавали добре”, споделя Папи Ханс за песента. „Не сме търсили скандал. Представихме едни нормални отношения между мъж и жена, които имат връзка. Ние сме артисти и влизаме в образ. Старая се да правя различни проекти”, се обясни Тита във връзка с фетишизма, показан в клипа.

40. Не ме оставяй на Фики и Цветелина Янева: над 3.9 млн. гледания

Премиерата на баладата на двете поп фолк звезди е на 2 август 2019 г. Това не е първа обща песен, защото изпълнителят взе специално участие преди пет години в чувствената балада Страх ме е на своята колежка. Фики участва в създаването на музиката на новата песен на дуета заедно с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента й, а текстът е на Мариета Ангелова. Режисьор и сценарист на видеото, изпълнено със средиземноморска красота, е Николай Нанков, а Николай Скерлев е оператор.

41. Мусала на Десита с Галин: над 3.86 млн. гледания

Игривата и забавна песен в стил хип-хоп с поп фолк и латино елементи направи премиера на 17 януари 2019 г., а от тогава е гледана над 3.86 млн. пъти в България. Мусала е съвместен проект на Пайнер и новия музикален лейбъл Alpha Music. Музиката и текстът са на Димитър Лефтеров, а видеоклипът е създаден под режисурата на Стефан Маринов – Buddubbaz Tape и асистент-режисьора Петко Андонов.

42. Да ме гали на Мария: над 3.79 млн. гледания

Актуалният хит на красивата Мария в познатия до болка на сърцето на българите стил ултра чалга е с премиера 22 януари 2019 г. и от тогава е гледан в страната ни над 3.77 млн. пъти. Видео клипът се появява седмица след 37-мия рождения ден на Мария и най-вероятно целта й е била да поздрави феновете за личния си празник. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев, а автори на песента са Nek и Mc Stojan – музика, Даниел Ганев – аранжимент и текст на Петя Радева.

43. Не те забравям на Преслава: около 3.75 млн. гледания

Песента на Преслава от актуалния й албум е без официално видео с премиера на 6 септември 2019 г.

44. Скъпото се плаща на Емануела: над 3.72 млн. гледания

Премиерата на първия хит на Емануела за 2019-та е на 21 февруари. Музиката и аранжиментът на Скъпото се плаща са на Даниел Ганев, а стиховете са резултат на творческите търсения на Анастасия Мавродиева, Александър Попов и Емануела. Това е вторият текст, написан от тримата автори, след мегахита Виновна (2017). Режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси, който е заложил на нестандартни сюжетни решения. За да се постигне зимната интериорна картина, са използвани над 150 кг. изкуствен сняг. В клипа вземат участие два достолепни чехословашки вълчака и гарван. Мъжката роля във видеоклипа е поверена на фитнес модела Валентин Митев, който е сред най-известните българи във Facebook. Хитът е гледан над 3.72 млн. пъти в България.

45. Сърцето ми на Анелия: около 3.71 млн. гледания

Българският кавър на страхотната романтична балада Soref Li Baenaeim на композитора Gili Zakay, записана от израелската изпълнителка Eden Ben Zaken през 2015 г., е с премиера на 3 януари 2019 г. и от тогава е гледан над 2.96 млн. пъти в страната. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Александър Моллов.

46. Ще те закарам на Фики: над 3.69 млн. гледания

Премиерата на Ще те закарам е на 3 април 2019 г. и от тогава е гледан над 3.66 млн. пъти в България. Фики признава, че песента не е инспирирана от личния му живот. Идеята, музиката и текстът са дело на Diamond Beat Productions. Видеото, режисирано от Людмил Иларионов – Люси, носи много лятно настроение. Кадрите са заснети в Свети Влас. Луксозният комплекс Villa Florence стана домакин на продукцията, а певецът демонстрира страхотна физическа форма.

47. Afterman на Криско с Дим и Боро Първи: над 3.68 млн. гледания

От премиерата си на 14 февруари хита на тримата хип-хоп звезди е гледано в България над 3.68 млн. пъти. Текстът е дело и на тримата изпълнители, а режисьори на видеото са самият Криско и Кирил Киров – Кико.

48. Спомени на Роксана: над 3.56 млн. гледания

Баладата на Роксана, която е автор на музиката и съавтор на текста заедно с поетесата Мариета Ангелова, е с премиера на 7 октомври 2019 г. Създател на аранжимента на песента е композиторът Мартин Биолчев. Режисьор, сценарист и оператор на видеото на Спомени е Николай Скерлев. “Още веднъж искам да благодаря на големия Атешкан Теофиков за това, че неговата китара и участието му в песента е, като онзи вълшебен прашец, който те кара да се влюбиш в нея силно и завинаги. Ще кажа отново – това е първата моя песен, по моя музика и текст, на която настръхвам и се разплаках. А за участието във видеото на моя Александър, ще бъда кратка и ще кажа само, че с никой модел или актьор не бих била толкова истинска и не бих изиграла толкова добре ролята си точно в тази песен, а той се справи великолепно“, сподели Роксана в своя профил във Facebook.

49. Мамиш на Галин с Азис: над 3.55 млн. гледания

Поредният дует на Галин с Азис е с премиера 11 юни 2019 г. “Дадох песента на Даниел Ганев за аранжимент, а той измисли много хубави мелодии за отсвирите. Азис влезе като фючъринг в парчето, Гъмзата свири тромпет. Много съм доволен от крайния резултат, много добре се получи песента и добре се приема. Музиката е моя. Опитвал съм във времето да давам на различни композитори да ми напишат нещо. Работил съм с най-добрите композитори, но някак си най ми се получава, когато музиката е моя. Видях, че явно на мен това ми е формулата, което обаче е нож с две остриета, защото някой път нямаш вдъхновение, но поне пък знаеш, че си зависим само и единствено от себе си”, споделя Галин. Музиката и аранжиментът на “Мамиш” са на Даниел Ганев, а текстът е на Николай Гурманов. Атрактивната лента е реализирана от Стефан Маринов – Buddubbaz, който е режисьор и сценарист, а Петко Андонов е оператор.

50. Имам човек на Ицо Хазарта с Homelesz: над 3.52 млн. гледания

Четвъртият хит на Ицо Хазарта за 2019-та е с премиера 17 октомври. Двамата рапъри са автори на текста, а музиката и аранжиментът са на MaxxSeed. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски. В клипа, който прави дисекция на корупцията в България, героите се саморазправят с наглите представители на аднимистрацията, които през цялото време пречат на нещата да се случват, както трябва. “Клипът е идея на режисьора Валери Милев, на когото аз се доверявам почти винаги за моите клипове. Нямам навика да се меся в идеите му, в работата му, тъй като според мен той е най-добрият и мисля, че резултатът и трябвало да го показва”, каза в интервю Ицо Хазарта.

Пълният топ 150 може да гледате в YouTube в плейлистата с Най-гледаните музикални клипове в България 2019, както и да проверите най-гледаните музикални клипове в България през 2018 г. Можете да разгледате също кои са най-популярните български певци и най-популярните български певици в Instagram

Снимка на Криско: facebook.com/kriskoofficial