Най-гледаните музикални клипове в България през 2019

Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2019 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2019-та – от 1 януари до 31 декември.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

Още от началото на 2019-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече четвърта година. Най-гледани български музикални артисти в България за 2019-та на база общо всичките им клипове през годината, независимо от датата на премиерата им: Преслава (над 63.9 млн. пъти), №1 най-гледаният в България за 2016-та и 2017-та Тони Стораро (над 63 млн. пъти), №1 най-гледаният в България за 2018-та Криско (над 59 млн. пъти), чалга дивата Галена (над 58.5 млн. пъти), Слави Трифонов и Ку-ку бенд (над 51.3 млн. пъти), Галин (над 42.4 млн. пъти), Емануела (над 40.7 млн. пъти), младата чалга звезда Денис Теофиков (над 39.3 млн. пъти), Царя на поп фолка Азис (над 38.5 млн. пъти), хип-хоп дуото СкандаУ (38.1 млн. пъти), Алисия (над 37 млн. пъти), раперът V:RGO (над 31.8 млн. пъти), поп фолк културистът Фики (над 31.7 млн. пъти), поп фолк дивата Анелия (над 31.5 млн. пъти), Десислава (над 28.6 млн. пъти), Емилия (над 25.9 млн. пъти), Теди Александрова (над 25.3 млн. пъти), Джена (над 21.6 млн. пъти) и Софи Маринова (над 20 млн. пъти).

От чуждестранните изпълнители най-популярни през 2019 г. са песните на сръбския изпълнител Миле Китич (над 29 млн. пъти), следван от американската звезда Ариана Гранде, като видеоклиповете й са гледани в България общо над 22.7 милиона пъти.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от слушателите. Ето топ 25+ с най-гледаните музикални клипове на територията на България през календарната 2019-та, от които повечето хитове са песни от настоящата година, като всеки в класацията е отчел по над 6.5 милиона гледания в страната през настоящата година, а заглавията на първите осем позиции са заети от заглавия с по над 10 милиона пускания:

1. Да или не на Криско: над 17.9 млн. гледания

Премиерата на летния хит на №1 хип-хоп звездата на България Криско е на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледан общо над 20 млн. пъти, от които над 17 млн. са в България. Видеото, заснето в кола, докато Криско шофира, е режисирано от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дела, заедно с Алеко Филипов. В общо 10 области на страната Да или не е хит на годината – №1 e в столицата София и цялата Софийска област, както и в областите Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Перник, Кюстендил, Смолян и Габрово.

2. Жено, бягай на Азис: над 16.3 млн. гледания

След повече от година пауза царят на поп-фолк музика се завръща с хит, чиято премиера е на 22 февруари 2019 г. и от тогава е гледан в България над 14 млн. пъти от общо над 20 млн. гледания в цял свят. Това не е един от моите сериозни проекти, които те карат да се замислиш и носят послание.Това е парче,което носи настроение и те подсеща за питие, приятели и танци, пише Азис за песента в YouTube. В общо 14 области на страната Жено, бягай е хит на годината в областите Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Ямбол, Шумен, Пазарджик, Добрич, Хасково, Велико Търново, Ловеч, Търговище, Силистра и Разград.

3. Няма да ми мине на Галин и Лидия: над 13.9 млн. гледания

Дуетът е с премиера на 20 февруари 2019 г. и от тогава е гледан над 16 милиона пъти, от които над 13 милиона са в страната. Музиката е на Галин и Боби Павлов, аранжиментът – на Деян Асенов, а автори на текста са отново Галин и Станислава Василева. Режисьор на видеоклипа е Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, оператор е Петко Андонов, а зад интересния сценарий стои самият Галин. За по-малко от денонощие от премиерата си видеото е прегледана над 503 000 пъти, което е рекордна за българска песен гледаемост за 24 часа. За песента Галин написа в своя профил във Facebook: Създадох Няма да ми мине и се накефих адски! Усетих я като песен, която ще обичам с цялото си сърце още от първите акорди, още от първата фраза. Песента е специална не само защото е моя, но и защото е дебют за Лидия в Alpha Music, а и в поп-фолка като цяло!

4. Г-н Директоре на Годжи, Гацо Бацов и Сашо Роман: над 12.3 млн. гледания

От премиерата си на 14 февруари песента, написана от Георги Милчев – Годжи (музика и текст), е гледана над 14 милиона пъти в цял свят, а от тях – 12 млн. пъти в България. Режисьор на видеото е Иван Димитров – Torex. №1 хита на годината е в областите Враца и Монтана.

5. Добре ли си на Галена и Mile Kitic: над 11.8 млн. гледания

Отдавна исках да направя песен с някоя българска певица. Дълго мислех с коя и не можех да избера. Тогава някой ми каза: “Ето, Галена има хубави песни, пее добре, направете дует с нея”. Много съм доволен от този избор, защото Галена е изключителна и като певица, и като човек. Благодарен съм, че тя ме покани да участвам в нейната песен, каза сръбската легенда Миле Китич пред Планета ТВ за новия си дует. За първите 24 часа от премиерата си на 22 април 2019 г. песента получи близо 600 000 преглеждания! Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев, българският текст е на Анастасия Мавродиева, Росен Димитров и Мирослав Митев, а сръбският е на Марта Савич, съпругата на Миле Китич. Видеоклипът е сниман в София от режисьора Георги Манов, а голямата изненада идва малко преди финала, когато виждаме Галена, преобразена като старица. Повече от четири часа бяха необходими на гримьори и фризьори да превърнат красивата певица в достолепна възрастна дама. Галена отново показа, че е добра актриса и влиза в различни роли много лесно и неслучайно е наричана жената-хамелеон.

6. Браво на Ицо Хазарта: над 11.2 млн. гледания

Хип-хоп парчето на доайена Ицо Хазарта, с иронизиращ текст и пародиен клип към част от актуалните български рапъри, е с премиера 21 февруари и и вече е гледан над 12 милиона пъти в света, а от тях – над 11 млн. пъти са в страната. Текстът на песента е на Ицо Хазарта, а музиката и аранжимента – на Венцислан Сейчев от Ъпсурт, познат като Бат Венци. Валери Милев е режисьор на видеото, в което участва и известния му колега Люси Иларионов, а оператор – Антон Бакарски.

7. Пиян на Преслава: над 10.4 млн. гледания

Поредният хит на Преслава на алкохолна тема е с премиера 19 юли 2019 г. Песента е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

8. Изтрезняваш ли на Преслава: над 10.3 млн. гледания

Премиерата на класическата чалга е на 14 февруари 2019 г., празника на виното за българите и празник на любовта за католиците. Изтрезняваш ли е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на приятния клип е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев. С нея те ни пренасят в историческия център на София – Ларгото и ЦУМ. Видеото е гледано над 13 милиона пъти в цял свят, а от тях – над 10 млн. пъти са в България.

9. Твой на Папи Ханс: над 9.86 млн. гледания

Първият хит за 2019-та на Константин Трендафилов, по-известен със сценичния псевдоним Папи Ханс, е с премиера 5 март 2019 г. Тексът е негов, а музиката е отново негово дело съвместно с Дара и Витали Езекиев. Аранжиментът е пак на Витали Езекиев и на Искрен Тончев – Искрата. Режисьор на видеото, гледано общо над 11 милиона пъти по света, като от тях над 9.8 млн. от пусканията са в България, е Георги Манов, а оператор – Красимир Андонов.

10. Детство на руския дует Рауф & Фаик: над 9.75 млн. гледания

Нежната балада без официален видеоклип на 19-годишните близнаци от столицата на Удмуртската република в Русия – Ижевск, е с премиера 27 септември 2018 г. и вече е пускана в света над 209 милиона пъти, а става голям хит и в България през януари 2019 г., където двете версии – официалното аудио и неофициалното видео – са гледани общо над 9 млн. пъти в страната.

11. Феноменален на Галена: над 8.79 млн. гледания

Чалга хитът на Галена, но с невулгарен текст, какъвто отдавна не сме я чували да произнася, е с премиера на 8 ноември 2018 г. и до момента е събрал над 18 млн. пускания общо, като през 2019 г. е гледан над 8 млн. пъти в страната ни.

12. Време е на Бони и Емир Джулович: над 8.42 млн. гледания

Премиерата на българския кавър на сръбския мега хит е на 27 май 2019 г. и, естествено, е пускано в България малко повече от оригинала – над 8 милиона пъти от общо над 10 милиона гледания.

13. Cipele на Andreana Čekić & Emir Đulović: над 8.17 млн. гледания

Премиерата на прекрасната балада Cipele на турбо фолк звездите – сръбската певица Андреана Чекич и босненеца Емир Дулович е на 14 август 2018 г., но в България става хит почти година по-късно – от юни 2019 г. Песента е №1 хит в Македония за 2018-та и №3 в Сърбия за 2018-та, а в България набра популярност след българския кавър с вокала на родната ни певица Бони от 27 май 2019-та, като в столицата оригиналът стана по-пускан. В цял свят видеото на оригиналната песен е гледано над 77 млн. пъти, а в България над 8 млн. пъти през 2019-та, като става и хит №1 на лятото – от юни до септември. Режисьор и оператор на клипа е Горан Матийевич. В превод от сръбски ципеле означава обувки. Сръбската песен е хит №1 на годината в област Видин.

14. Тръгвай си на Емилия и Денис Теофиков: над 8.16 млн. гледания

От премиерата си на 17 май видеото на поп фолк дуета е гледано в България над 8 млн. пъти от общо над 9 млн. пускания. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който е написал текста заедно с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

13. Яко ми е на Джена: над 8.16 млн. гледания

Премиерата на денс парчето на Джена – поредното й добро изпълнение на приятна песен със забавен текст, е на 21 ноември 2018 г. и е гледано над 14.4 млн. пъти в света, като само в България през 2019 г. – над 8 милиона. Това е кавър версия на хих-хоп поп хита Jake Jake (произнася се Яке, яке) на родената в Германия изпълнителка от албански произход Dhurata Dora, изпят в оригинал на албански език с реплики на английски и немски и издаден на 30 юни 2018 г. Автор на музиката е Damir Jahic – Cekic, като просто текстът и аранжиментът са български във версията, изпълнена също добре от Джена.

16. Сърце на Галена: над 8.05 млн. гледания

Отдавна не бяхме чували песен на Галена с невулгарен текст. Първият й хит за 2019-та е с премиера 21 януари 2019 г., когато певицата отпразнува 15 години на музикалната сцена, и е гледан в страната над 8 млн. пъти от общо над 9 млн. пускания. Сърце е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е създаден от Анастасия Мавродиева и Мирослав Митев. За реализацията на оригиналното видео този път Галена работи с Kalapa studio, режисьор и сценарист е Julie Gomez, оператор е Salih Sali.

17. Чужди усмивки на Тото: около 7.95 млн. гледания

Първият соло хит на Йонислав Йотов от хип-хоп дуета СкандаУ, известен като Тото, дебютира на 11 май 2018 г., а от тогава до момента е гледан общо над 33.7 милиона пъти, като гледанията в България са 21.1 млн. през 2018-та, когато се класира под №2 като най-голям хит за годината, а през 2019-та – още 7.68 млн. гледания в страната.

18. Най боли ме на Теди Александрова със Сашо Роман и DJ Нед: над 7.92 млн. гледания

Премиерата на композицията, представляваща симбиоза между класическа чалга и класически хип-хоп е на 7 юли 2019 г. Теди Александрова е автор на тескста и съавтор на музиката заедно с Diamond Beat Production, на които е и аранжиментът, а режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

19. Болка моя на Цветелина Янева: над 7.67 млн. гледания

Премиерата на първия солов хит на Цветелина Янева за 2019-та в типичния жанр традиционна ултра чалга е 6 юни. Клипът е изключително свеж, с лятно настроение е заснет в провинция Аликанте в Испания, а голяма част от кадрите са реализирани в La Muralla Roja (Червената стена), един от шедьоврите на испанския архитект Рикардо Бофил, известен със смелите си съчетания на нови материали, характерни за постмодернизма. Визията на Цветелина Янева е изцяло на Шанел, а заслуга за стайлинга й има Добромир Киряков. Екипът, реализирал видеоклипа е международен – режисьор и сценарист е Salih Sali, а оператор е Bruno Amaral. Автори на Болка моя са композиторът Даниел Ганев и текстописците Анастасия Мавродиева и Росен Димитров.

20. Кома на Тони Стораро и Константин: над 7.59 млн. гледания

Премиерата на видеото на поп фолк дуета, продуциран от Диапазон Рекърдс е на 13 юни 2019 г. „Ние сме набори, но той отглежда деца, а аз внук“, така обича да се шегува Тони Стораро по повод на колегата си Константин. Двамата са на една възраст, но както житейският, така и професионалният им път са били доста различни. Вероятно затова, въпреки 20-годишното им приятелство и дългогодишния въпрос „Кога ще запишем дует с теб?“, това се случва чак сега. Тони написал музиката на песента и я подготвял за самостоятелен сингъл, но се засекли с Коцето в студиото, той я харесал много и така се осъщесвила отколешната им закана да се съберат за общ проект, който са озаглавили Кома“. Текстът е поверен на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев.

21. Не ме занимавай на Малката Ванеса: над 7.37 млн. гледания

Не ме занимавай е песента, с която в каталога на Пайнер се появява едно ново име – Малката. Младата певица подписа преди известно време договор с музикалната компания. Оказа се, че не може да продължава с популярното си сценично име Ванеса, блокирано от предишните й продуценти. Ваня Стоянова не би могла да използва и собственото си име, защото в Пайнер вече има една утвърдена певица с това име. Затова тя обяви на почитателите си в Instagram, че очаква от тях идеи за нов артистичен псевдоним. Сред всички получени предложения, като по-различно се открои Малката. Това е името, което веднага “легна на сърце” и на самата певица. Малката вярва, че почитателите й ще подкрепят нейния избор и ще приемат със задоволство новите й песни. Създател на музиката и аранжимента на Не ме занимавай е Diamond Beat Production, който съвместно с Анастасия Мавродиева е и автор на текста, а режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси. От премиерата си на 9 май 2019 г. клипът е гледан над 7 млн. пъти в България от общо над 8 млн. пускания.

22. Шефе, шефе на Гери-Никол с Групата на Руба: над 7.24 млн. гледания

Премиерата на видеото на първия хит на Гери-Никол за 2019-та е на 17 май. Режисьори са Виктор Антонов (в България) и Мартин Велков (в Дубай), а оператор е Радослав Гочев.

23. Незаменим на Криско: над 7.19 млн. гледания

От премиерата си на 17 април 2019 г. авторската песен на Криско е гледана над 7 млн. пъти в България от над 8 млн. пускания в цял свят. Режисьор на видеото е Кирил Киров – Кико.

24. Акула на Емилия и Денис Теофиков: над 7.18 млн. гледания

Видеото на поп фолк дуета е с премиера на 2 май 2019 г. и е гледан над 7 млн. пъти в България от над 8 млн. пускания по света. “Рискувахме. Направихме го. Завършихме един голям и много различен за мен и Денис проект. Шест дни снимки, шест дни много смесени чувства и емоции. Тук следва да изброя хората, които работиха и оставиха частица от себе си. На първо място, Николай Пашев и Diamond Beat Production, които създадоха и сглобиха този проект до пълното му завършване, Анастасия Мавродиева – текста, режисьора Виктор Антонов и целия снимачен екип, хората, които се погрижиха за визията ни – Момчил Спасов, Микеле и Антония Йорданова. Благодарности на всички от сърце”, споделя Емилия. “Специални благодарности на Башар Рахал за професионализма и на актрисата Михаела Велкова, които ни помогнаха да влезем в мини филма. Благодаря сърдечно и на всички наши почитатели за подкрепата и положителните коментари. Всичко беше реализирано заради Вас. Ще кажа на мъжа ми само едно: “Обичам те”, допълва певицата.

25. Задната седалка на Боро Първи с Тита: над 7.17 млн. гледания

Рап хитът с вулгарен текст, особено при включването на Тита с речетатива, е с премиера на 21 януари 2019 г. и е гледан над 7 млн. пъти в България от над 8 млн. пускания по света.

26. Мега Микс 2019 на Тони Стораро с включвания на Сали Окка и Сурайката: над 6.8 млн. гледания

Премиерата на видеото на поп фолк микса на Тони Стораро е на 15 април 2019 г.

27. Паника на Галена: над 6.7 млн. гледания

Третото парче за 2019-та и четвърти хит за годината на Галена е с премиера 26 юли 2019 г. и е гледано в България над 6 млн. пъти. В клипа Галена се превръща в герой от фантастична сага и за този проект певицата и екипът й пътуват до Испания, за да реализират видеото, в която звездата застава зад волана на уникалния спортен автомобил De Lorean DMC-12, познат като машината на времето в трилогията Завръщане в бъдещето на Робърт Земекис. Интересни са и локациите, които зрителите виждат във видеоклипа. Една от тях е природен парк Барденас Реалес, който е бил място за снимките на популярния сериал Game Of Thrones, както и на един от филмите за Джеймс Бонд – The World Is Not Enogh / Един свят не стига с Пиърс Броснан. Видеоклипът на Паника отбеляза рекорд за българска песен като бе гледан над 60 000 пъти само за час след премиерата си. Йорданчо Василковски – Оцко стои зад музиката и аранжимента на парчето, а Атастасия Мавродиева е автор на текста. Режисьор и сценарист е Salih Sali, а оператор е Bruno Amaral.

28. Боже мой на Десита и Лидия с Емануела: над 6.6 млн. гледания

Премиерата на видеото на чалга хита на трите диви е на 13 май 2019 г. Музиката е на Десислава Димова – Десита, аранжиментът – на Деян Асенов, а текстът – на Десита, Лидия Стаматова и Николай Гурманов. Режисура, операторско майсторство, монтаж и цветови корекции са дело на Стефан Маринов. До момента хитът е гледан над 6 млн. пъти в България.

29. Old Town Road на рапъра Lil Nas X и кънтри звездата Billy Ray Cyrus: над 6.5 млн. гледания

Премиерата на видеото на световния хит е на 17 май 2019 г. Кънтри-рапът е най-гледаното видео в света в YouTube за 2019-та година, като до момента е гледано над 450 милиона пъти. Old Town Road достига първото място в официалната класация за най-популярни песни в САЩ, къдет опрестоява на върха рекордните 19 седмици. Режисьор на видеото е Calmatic, а в него участват и други звезди като Chris Rock, Haha Davis, Rico Nasty, Diplo, Jozzy, Young Kio и Vince Staples. Това е най-популярният англоезичен хит в България за 2019-та

30. Едно ферари модел 2019 на Криско със Слави Трифонов и Ку-ку бенд: над 6.45 млн. гледания

Кавър версията на супер хита Едно ферари с цвят червен от 1997 г. е втората колоборация на Криско и Слави Трифонов след Гледай как се прави, станал най-големият хит за 2018-та с над 37 милиона гледания в България за календарната година – повече от 25-те милиона гледания в страната през 2017-ма на №1 хита Деспасито. Премиерата на Едно ферари модел 2019 е на 28 ноември 2018 г. От общо всичките му над 12.5 милиона гледания в цял свят, от които повече от 10.4 милиона пускания на територията на България, хитът е гледан над 6 млн. пъти у нас само през 2019 г.

31. Señorita на Шон Мендес с Камила Кабело: над 5.8 млн. гледания

Още от премиерата си на 20 юни 2019 г. дуетът на канадеца Шон Мендес и родената в Куба Камила Кабело стана световен хит, като седмици наред оглавяваше класацията за най-популярното музикално видео в света. В България клипът е гледан над 5 млн..

32. Така ни се пада на Преслава и Галин: над 5.35 млн. гледания

Премиерата на дуета Така ни се пада на чалга звездите Преслава и Галин е на 22 октомври 2019 г. Музиката е на Галин и Деян Асенов, създал и аранжимента на парчето, а текстът е отново на изпълнителя на Пайнер в колаборация с Николай Гурманов. Стилното видео, с което е поднесен дуета, е създадено от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев.

33. Darbie на Дара: над 5.3 млн. гледания

Поредното изпято носово парче на Дара, която е съавтор на музиката и такста, е с премиера 11 юли 2019 г. и от тогава е гледано в България над 5.3 млн. пъти. Режисьор на видеото е Виктор Антонов.

Пълният топ 150+ с всички песни, пускани над 2 милиона пъти в България, може да гледате в YouTube в плейлистата с Най-гледаните музикални клипове в България 2019, както и да проверите най-гледаните музикални клипове в България през 2018 г., както и актуалната класация за най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г.

Можете да разгледате също кои са най-популярните български певци и най-популярните български певици в Instagram

Снимка на Криско: facebook.com/kriskoofficial