Най-гледаните музикални клипове в България през 2020


Тони и Петър Ангелов

Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2020 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2020-та или поне за първите два месеца на годината – до 23 февруари.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от избора на слушателите.

Още от началото на 2020-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече пета година. Впечатляваща е и тенденцията песни, които имат марки автомобили в заглавието си, да стават големи хитове, като засега са цели три заглавия.

Ето топ 5+ с най-гледаните музикални клипове на територията на България през календарната 2020-та, от които повечето хитове са стари песни – от 2019-та, 2018-та и 2017-та година, като всеки в класацията е отчел по над 1 милион гледания в страната през настоящата година:

1. G-Class на Тони и Петър Ангелов: над 4.8 млн. гледания

Петър Рангелов, на 33 години, е познат от участията си във втория и третия сезон на “Гласът на България”. Песента е кавър на турския хит Bir Daha Yak на азербейджанската певица Sura İskəndərli и видеото е с премиера 31 декември 2019 г. Петър Рангелов е автор на текста, а музиката и аранжимента са дело на Спас Лазаров. Режисьор, оператор и монтаж на клипа е Boshkomix. Това е №1 хитът за януари 2020 г.

2. Твоето Ферари на Яница: над 2.64 млн. гледания

Автомобилната песен е проект на композитора Даниел Ганев, на когото са музиката и аранжимента, и на текстописеца Росен Димитров. Автор на видео клипа е Георги Марков, който е режисьор, сценарист и оператор. Премиерата на зимния хит на Яница е на 24 януари 2020 г., като стана №1 хит за февруари 2020 г.

3. Ia sistem turbat Chak Thak на Babi Minune със Susanu: над 2.6 млн. гледания

Хитът на румънския циганин Маби Минуне нашумява в България след повече от 2 години след премиерата му, която е на 17 ноември 2017 г. В световен мащаб видеото е пускано над 19 милиона пъти общо.

4. Къде си? на Диона: над 2.5 млн. гледания

Това е единствената песен от 2020-та, която засега е с над 1 милион гледания. Премиерата й е на 24 януари. Автор на музиката са Диона и Деян Асенов, като тя е и автор на текста, а той – и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

5. Майната ти Св. Валентин на Константин & Меди: над 2.28 млн. гледания

Съвместният проект на двамата поп фолк изпълнители е с премиера на 12 февруари 2020 г. Автори на музиката са на Констсинтин, Меди и Оцко Василковски, който е направил и аранжимента на песента, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Николай Скерлев.

6. Ламборгини на Фики Стораро и Галена: над 2.1 млн. гледания

Дуетът на двете поп фолк звезди е с премиера 25 ноември 2019 г. Поредната песен с марка автомобил в гзаглавието е по музика на Марвин Салимович, текстът е на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев. Режисьори на видеото са Виктор Антонов и Добромир Киряков, а оператор – Георги Марков. Клипът изобилства с много специални ефекти, лазeрно шоу и един невероятен автомобил в главната роля. Галена и Фики умело влизат в поставените от режисьорите задачи, което превръща видеото в музикален филм.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.

loading...