Най-гледаните музикални клипове в България през 2020


Денис Теофиков и Малката

Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2020 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2020-та или поне за първите пет месеца – от 1 януари до 1 юни.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от избора на слушателите.

Още от началото на 2020-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече пета година. Впечатляваща е и тенденцията песни, които имат марки автомобили в заглавието си, да стават големи хитове, като засега са цели три заглавия.

Ето топ 30+ с най-гледаните музикални клипове на територията на България през календарната 2020-та, от които повечето хитове са стари песни – от 2019-та, 2018-та и 2017-та година, като всеки в класацията е отчел по над 2 милиона гледания в страната през настоящата година:

1. И това ще отмине на Денис Теофиков и Малката: над 8.66 млн. гледания

Премиерата на дуета, посветен на световната пандемия коронавирус в чалта стил, е 27 март 2020 г. “И това ще отмине“ е по музика и аранжимент на Diamond Beat Production, текстът е на Анастасия Мавродиева и Diamond Beat Production. Кадрите във видеото са реализирани около жилищна кооперация, както и в музикално студио, изцяло съобразени с мерките за социална изолация. В клипа, чийто режисьор, сценарист и оператор е Diamond Beat Production, Денис Теофиков и Малката са с маски на лицата си, давайки пример на младите хора, да вземат необходимите предпазни средства в борбата с пандемията. Песента е хит №1 на месец април.

2. Djaele на Емилия, Додо, J Mali и Costi: над 8.64 млн. гледания

Международният проект на Анелия “Djeale” е в колаборация с три чуждестранни звезди и е с премиера на 7 февруари 2020 г. В нея към успешното трио на Емилия с Кости и Джей Mали, се присъединява младата и талантлива Додо, победител в румънското издание на музикалното шоу “Next Star” и финалист в “X Factor”. Горещият кубинец Джей Мали е автор на текста, който разказва историята на двама влюбени и тяхната забранена любов. Музиката е дело на Кости Йонита, който е доказан музикант и е добре познат в България. Кадрите в екзотичното видео са заснети в Доминикана, Румъния и България. Регетон парчето стана №1 хит за месец март 2020 г.

3. G-Class на Тони и Петър Ангелов: над 8.18 млн. гледания

Петър Рангелов, на 33 години, е познат от участията си във втория и третия сезон на “Гласът на България”. Песента е кавър на турския хит Bir Daha Yak на азербейджанската певица Sura İskəndərli и видеото е с премиера 31 декември 2019 г. Петър Рангелов е автор на текста, а музиката и аранжимента са дело на Спас Лазаров. Режисьор, оператор и монтаж на клипа е Boshkomix. Това е №1 хитът за януари 2020 г. Видеото е гледано общо в България над 8.27 млн. пъти, от които само през 2020-та са 8.18 млн. гледания.

4. Майната ти Св. Валентин на Константин & Меди: над 6.82 млн. гледания

Съвместният проект на двамата поп фолк изпълнители е с премиера на 12 февруари 2020 г. Автори на музиката са на Констсинтин, Меди и Оцко Василковски, който е направил и аранжимента на песента, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Николай Скерлев. Изпълнението на дуета стана №1 хит за февруари 2020 г.

5. Ia sistem turbat Chak Thak на Babi Minune със Susanu: над 6.532 млн. гледания

Хитът на румънския циганин Маби Минуне нашумява в България след повече от 2 години след премиерата му, която е на 17 ноември 2017 г. В световен мащаб видеото е пускано над 24.3 милиона пъти общо.

6. Сърце мое на Теди Александрова и Емрах: над 5.96 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 13 февруари 2020 г. Теди и Емрах са автори на музиката, наред с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента на песента, а текста е съвместно дело на Теди Александрова и Соня Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

7. 100 живота на Галена: над 5.78 млн. гледания

Премиерата на актуалния хит на поп фолк звезвадата Галена е навръх Гергьовден – 6 май 2020 г. Видеото, с режисьор Виктор Антонов и оператор Радослав Гочев, е със специалното участие на актьора Иво Аръков. Музиката е дело на Ervin Gonxhi и Даниел Ганев, който е направил и аранжимента, а текстът е общо творчество на Анастасия Мавродиева, Мирослав Митев и Сиана. Мелодията от китарата е на Avi Benedi. “Вълнението ми е огромно, тъй като наистина отдавна исках да я споделя с всички вас! Надявам се да съм успяла да ви подаря малко щастие в тези странни времена. Искам да изкажа специални благодарности на целия екип, работил по създаването на песента и видеото, особено на Иво Аръков за това, че геройски изтърпя целия тормоз, на който го подложих”, заяви Галена. “100 живота” е най-големият хит в България за месец май.

8. Бели нощи на Billy Hlapeto и D3MO: над 5.612 млн. гледания

Първият хит от осем години насам на рапъра Билян Моллов, известен с артистичния псевдоним Billy Hlapeto, Бели нощи е с премиера 19 декември 2019 г. Автор на музиката и текста на песента са двамата изпълнители, а аранжиментът е направен от Billy Hlapeto, Claptomanik и Carma. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев.

9. Cipele на Andreana Čekić & Emir Đulović: над 5.58 млн. гледания

Премиерата на прекрасната балада Cipele на турбо фолк звездите – сръбската певица Андреана Чекич и босненеца Емир Дулович е на 14 август 2018 г., но в България става хит почти година по-късно – от юни 2019 г. Песента е №1 хит в Македония за 2018-та и №3 в Сърбия за 2018-та, а в България набра популярност след българския кавър с вокала на родната ни певица Бони от 27 май 2019-та. В цял свят видеото на оригиналната песен е гледано над 84 млн. пъти, а в България над 8 млн. пъти през 2019-та, като става и хит №1 на лятото – от юни до септември 2019. През 2020-та популярността й продължава. Режисьор и оператор на клипа е Горан Матийевич. В превод от сръбски ципеле означава обувки.

10. Параноя на Ваня и Меди: над 5.47 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 12 декември 2019 г. “Параноя“ е авторски проект на Ваня – нейни са музиката и текста на песента, а аранжиментът е направен от Даниел Ганев. За видеото изпълнителката се довери на Николай Скерлев, който e режисьор, сценарист и оператор на клипа. Видеото е гледано общо в България над 7.26 млн. пъти, от които само през 2020-та са 5.47 млн. пускания.

11. Ламборгини на Фики Стораро и Галена: над 4.86 млн. гледания

Дуетът на двете поп фолк звезди е с премиера 25 ноември 2019 г. Поредната песен с марка автомобил в гзаглавието е по музика на Марвин Салимович, текстът е на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев. Режисьори на видеото са Виктор Антонов и Добромир Киряков, а оператор – Георги Марков. Клипът изобилства с много специални ефекти, лазeрно шоу и един невероятен автомобил в главната роля. Галена и Фики умело влизат в поставените от режисьорите задачи, което превръща видеото в музикален филм. Видеото е гледано общо в България над 8.82 млн. пъти, от които само през 2020-та са 4.86 млн. гледания.

12. Твоето Ферари на Яница: над 4.765 млн. гледания

Автомобилната песен е проект на композитора Даниел Ганев, на когото са музиката и аранжимента, и на текстописеца Росен Димитров. Автор на видео клипа е Георги Марков, който е режисьор, сценарист и оператор. Премиерата на зимния хит на Яница е на 24 януари 2020 г.

13. Къде си? на Диона: над 4.05 млн. гледания

Това е единствената песен от 2020-та, която засега е с над 1 милион гледания. Премиерата й е на 24 януари. Автор на музиката са Диона и Деян Асенов, като тя е и автор на текста, а той – и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

14. Излъжи ме на Десита, Диона и Лидия: над 4.08 млн. гледания

Турбо чалгата на трите поп фолк тигрици е с премиера 26 ноември 2019 г. Музиката е дело на Галин Гочев, Диона, която е автор и н атекста, и Деян Асенов, който е и автор на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Видеото е гледано общо в България над 8.6 млн. пъти, от които само през 2020-та са 4.08 млн. гледания.

15. Чужда на Джулия: над 3.81 млн. гледания

Дългоочакваният от феновете на поп фолка нов клип на Джулия направи своята премиера на 12 март 2020 г. Музиката и аранжиментът на “Чужда” са на Даниел Ганев, а текстът е на Росен Димитров. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, който работи по реализацията заедно с оператора Радослав Гочев.

16. Полудяваш на Малката и Денис Теофиков: над 3.61 млн. гледания

Дуетът е с премиера 15 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът на “Полудяваш” са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Людмил Иларионов – Люси, а кадрите са заснети от оператора Георги Марков. Видеото е гледано общо над 7.72 млн. пъти в България, от които през 2020-та има над 3.61 млн. гледания в страната.

17. Отиваш си (2020) на Емилия и Тони Стораро: над 3.538 млн. гледания

Кавър версията на хита на Тони Стораро от 2003 г., тогава изпят в дует с Деси (но не познатата Десислава), е с премиера 27 януари 2020 г. Няма заснето видео, а колаж от техни снимки, на чиито фон се изписва текстът на песента.

18. Душо моя на Емрах и Алисия: над 3.27 млн. гледания

Хитът на дуета е с премиера 28 ноември 2019 г. Автор на музиката, текста и аранжимента на “Душо моя” е Diamond Beat Production. Режисьор и сценарист на клипа е Людмил Иларионов – Люси, а оператор на кадрите е Георги Марков. Видеото е гледано общо в България само през 2020-та над 2.77 млн. гледания.

19. Да или не на Криско: над 3.2 млн. гледания

№1 на 2019-та на хип-хоп звездата на България Криско продължава да е хит и през 2020-та. Видеото прозвуча за пръв път на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледан общо над 24.5 млн. пъти, от които над 21.1 млн. са в България. През 2020 г. песента е пускана в страната над 3.2 млн. пъти. Видеото, заснето в кола, докато Криско шофира, е режисирано от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дело, съвместно с Алеко Филипов.

20. Вивалди на Боро Първи и Тита: над 3.04 млн. гледания

Хип хоп парчето с ориенталски мотиви не е посветено на легендарния композитор Вивалди. Автор на музика е Roasty Suave, а Боро Първи е написал текста, както и аранжимента заедно с Криско. Премиерата на видеото към песента на дуета е на 5 май 2020 г. Режисьор и оператор на клипа е Павлин Иванов.

21. Дилема на Галин: над 2.93 млн. гледания

Първият хит на Галин за 2020-та прозвучава на 12 февруари 2020 г. “Дилема” е новият ми проект, с който искам да Ви покажа един различен Галин и едно различно послание! Надявам се да Ви хареса!”, с тези думи изпълнителят представи песента. Това е авторски проект по негова музика, аранжимент – на Деян Асенов и текст на Диона. Видеоклипът е реализиран от режисьора и сценарист Виктор Антонов, заснет е в черно-бели кадри от оператора Симеон Боснешкиа, а специално участие в кадрите има моделът Доби Тафкова.

22. Пиян на Преслава: над 2.8 млн. гледания

Алкохолният хит на Преслава, стартирал на 19 юли 2019 г., продължава да омайва и през 2020-та. Видеото е гледано досега общо над 16.1 млн. пъти, от които над 13.2 млн. са в България. През 2020 г. песента е пускана в страната над 2.7 млн. пъти. Тя е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

23. Имаш да взимаш на Данна и Десита: над 2.75 млн. гледания

Премиерата на песента на дуета е на 17 януари 2020 г. Музиката на песента е написана от Галин, а текстът е на Десита. Аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Двете певици залагат на интересен сюжет, а провокацията по принцип не им е чужда.

24. Така ни се пада на Преслава и Галин: над 2.7 млн. гледания

Премиерата на дуета Така ни се пада на чалга звездите Преслава и Галин е на 22 октомври 2019 г. Музиката е на Галин и Деян Асенов, създал и аранжимента на парчето, а текстът е отново на изпълнителя на Пайнер в колаборация с Николай Гурманов. Стилното видео, с което е поднесен дуета, е създадено от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев. До момента песента е гледана в страната над 8.05 млн., от които през 2020-та – над 2.7 млн. пъти.

25. Циганска сватба на ТоТо: над 2.65 млн. гледания

Премиерата на първия хит за 2020-та на ТоТо от хип-хоп дуото СкандаУ е на 12 март, ден преди да бъде обявено извънредно положение в България заради световната пандемия от коронавирус и стана хит след като изтече в сайтовете за възрастни нецензурирано клипче, показващо мъжкото достойнство на ТоТо, с което си играе, заснето от самия него. Йонислав Йотов – ToTo е сред най-популярните български изпълнители в социалната мрежа за споделяне на снимки и клипчета Instagram. “Циганска сватба” е вторият голям самостоятелен хит на ТоТо след мега успеха на “Чужди усмивки“, който стана хит №2 на 2018-та в България. Автор на музиката на “Циганска сватба” е Светлин Къслев, който е направил и аранжимента заедно с Йонислав Йотов, който пък е и автор на текста. Режисьорурата, операторстката дейност, монтажът и цветови корекции на видеото са дело на Стефан Маринов, а втори оператор е Петко Андонов.

26. Сватбата ти на Емилиано: над 2.632 млн. гледания

Хитът е с премиера 5 декември 2019 г. Музиката и текстът са на Емилиано, а автор на аранжимента е AX Dain.

27. Бензин на Емануела и Ария: над 2.62 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете турбо чалга певици е на 11 март 2020 г. Видеото залага на фентъзи сценарий – Ариа и Емануела влизат в ролята на секси бандитки от бъдещето, които създават истински хаос в бар, а след себе си оставят доста жертви. Интересната история е предадена от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев. Автор музиката и аранжимента на песента е Мартин Биолчев, направил , а текстът е дело на Ариа, Александър Попов и Петър Петров.

28. Да мога да обичам на Лидия: над 2.53 млн. гледания

Премиерата на баладата, продуцирана от Алфа Мюзик, е на 16 февруари 2020 г. Автор на музиката е Галин Гочев, на аранжимента е Деян Асенов, текстът е написан от самата Лидия Стаматова. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

29. Ангелът на Цветелина Янева: над 2.513 млн. гледания

Хитът с класичско звучене на турбо чалга е с премиера 19 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Николай Нанков, а оператор – Георги Марков.

30. Dance Monkey на Tones And I: над 2.506 млн. гледания

Премиерата на световния хит е 25 юни 2019 г. Режисьори на видеото са Liam Kelly & Nick Kozakis, а оператор – Carl Allison.

31. Болница на Емилиано: над 2.4 млн. гледания

Премиерата на поп фолк баладата е на 18 март 2020 г. Емилиано е автор на музиката и текста, а аранжиментът е от AX Dain.

32. Имам нещо да ти кажа на оркесът Кристали: над 2.32 млн. гледания

“Имам нещо да ти кажа” на оркестър “Кристали” направи премиера в YouTube на 10 март 2020 г. Музиката и текстът на “Имам нещо да ти кажа” е на Румен Борилов, а аранжиментът е направен от Силвестър Матеев. Режисьор на видеото е Ивайло Спасов, сценарист е Кирил Борисов, а оператор е Добромир Николов. Екипът е заложил на сюжет, взет от действителността, а музикантите също са натоварени с актьорски задачи, с които се справят професионално.

33. Кой на Ариa и Алисия: над 2.26 млн. гледания

Премиерата на дуета е 20 декември 2019 г. Авторският екип, на който Ариа се довери включва Даниел Ганев (музика и аранжимент), Петя Радева (текст), а видеоклипът е създаден от режисьора Георги Манов.

34. Мръсна песен на Рико Бенд и Цветина: над 2.1 млн. гледания

Премиерата на поп фолк хита е 29 октомври 2019 г. Музиката и аранжиментът на “мръсната” песен са дело на Егли Марини, а тексът е на самата Цветина. Режисьор на видеото е Добромир Николов.

35. Момичето на Лияна с Константин: над 2 млн. гледания

Премиерата на баладата с ориенталски мотиви е на 4 март 2020 г. Автори на музиката са Лияна и Мартин Биолчев, който е направил и аранжимента, а тексът е на самата Лияна. Режисьор на видеото е Николай Скерлев.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.

loading...