Най-големите хитове в България през 2020 г.

хитове

Кои са най-големите музикални хитове и най-слушаните изпълнители в България през 2020 г.?

Представяме класацията за най-големите хитове на баз гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2020-та или поне за първите единадесет месеца – от 1 януари до 25 ноември.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора им какво да си пуснат да слушат или гледат.

Още от началото на 2020-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече пета година. Впечатляваща е и тенденцията песни, които имат марки автомобили в заглавието си, да стават големи хитове, като засега са цели три заглавия. Друга тенденция е създаването на песни, вдъхновени от световната пандемия от коронавирус, който заля света.

Изпълнителите, към чието музикално дело е имало най-голям интерес с всички техни изпълнения за първите 314 дни на 2020-та – от 1 януари до 17 ноември, подредени по брой пускания на територията на България на което и да е тяхно изпълнение – официален видео клип, аудио или концертно изпълнение, натрупали по над 35 милиона пускания, са следните:

  1. Галена: над 55.1 млн. пъти
  2. Тони Стораро: над 47.5 млн. пъти
  3. Слави Трифонов: над 45.9 млн. пъти
  4. Преслава: над 44.9 млн. пъти
  5. Денис Теофиков: над 44.2 млн. пъти
  6. Малката: над 43.4 млн. пъти
  7. Константин: над 38.9 млн. пъти
  8. Азис: над 36 млн. пъти
  9. Теди Александрова: над 34 млн. пъти
  10. Криско: над 35.7 млн. пъти

Ето топ 80 с най-гледаните музикални клипове на територията на България през календарната 2020-та, от които някои хитове са стари песни – от 2019-та, 2018-та и 2017-та година, като всяка песен в класацията е отчела по над 2 милиона пускания в страната през настоящата година:

1. Проблем на Константин и Софи Маринова: над 14.2 млн. гледания

Българската кавър верисия на гръцкия хит на Никос Карвелас, изпълнен от култовите поп фолк изпълнители, е с премиера 25 юни 2020 г. Автори на българския текст са Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеото е Николай Скерлев. „Проблем“ става хит №1 за месеците юли и септември през 2020 година. Дуетът е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в столицата, Софийска област, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.

2. 100 живота на Галена: над 13.8 млн. гледания

Премиерата на актуалния хит на поп фолк звезвадата Галена е навръх Гергьовден – 6 май 2020 г. Видеото, с режисьор Виктор Антонов и оператор Радослав Гочев, е със специалното участие на актьора Иво Аръков. Музиката е дело на Ervin Gonxhi и Даниел Ганев, който е направил и аранжимента, а текстът е общо творчество на Анастасия Мавродиева, Мирослав Митев и Сиана. Мелодията от китарата е на Avi Benedi. „Вълнението ми е огромно, тъй като наистина отдавна исках да я споделя с всички вас! Надявам се да съм успяла да ви подаря малко щастие в тези странни времена. Искам да изкажа специални благодарности на целия екип, работил по създаването на песента и видеото, особено на Иво Аръков за това, че геройски изтърпя целия тормоз, на който го подложих“, заяви Галена. „100 живота“ е най-големият хит в България за месец май. Песента на Галена е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в областите Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Кюстендил, Шумен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Хасково и Кърджали.

3. Бели нощи на Били Хлапето и D3MO: над 11.82 млн. гледания

Първият хит от осем години насам на рапъра Билян Моллов, известен с артистичния псевдоним Billy Hlapeto, Бели нощи е с премиера 19 декември 2019 г. Автор на музиката и текста на песента са двамата изпълнители, а аранжиментът е направен от Billy Hlapeto, Claptomanik и Carma. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев. Видеото е гледано общо в България над 12.1 млн. пъти, от които само през 2020-та са 11.82 млн. пускания. Песента на Били Хлапето е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в област Русе.

4. Djaele на Емилия, Додо, J Mali и Costi: над 11.7 млн. гледания

Международният проект на Анелия „Djeale“ е в колаборация с три чуждестранни звезди и е с премиера на 7 февруари 2020 г. В нея към успешното трио на Емилия с Кости и Джей Mали, се присъединява младата и талантлива Додо, победител в румънското издание на музикалното шоу „Next Star“ и финалист в „X Factor“. Горещият кубинец Джей Мали е автор на текста, който разказва историята на двама влюбени и тяхната забранена любов. Музиката е дело на Кости Йонита, който е доказан музикант и е добре познат в България. Кадрите в екзотичното видео са заснети в Доминикана, Румъния и България. Регетон парчето стана №1 хит за месец март 2020 г. Песента на Емилия е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в областите Добрич и Силистра.

5. И това ще отмине на Денис Теофиков и Малката: над 11.6 млн. гледания

Премиерата на дуета, посветен на световната пандемия коронавирус в чалга стил, е 27 март 2020 г. “И това ще отмине“ е по музика и аранжимент на Diamond Beat Production, текстът е на Анастасия Мавродиева и Diamond Beat Production. Кадрите във видеото са реализирани около жилищна кооперация, както и в музикално студио, изцяло съобразени с мерките за социална изолация. В клипа, чийто режисьор, сценарист и оператор е Diamond Beat Production, Денис Теофиков и Малката са с маски на лицата си, давайки пример на младите хора, да вземат необходимите предпазни средства в борбата с пандемията. Песента е хит №1 на месец април. Дуетът е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в областите Перник и Смолян.

6. Наливай ми на Били Хлапето с D3MO: над 10.7 млн. гледания

Вторият хит на Били Хлапето за 2020 г. прозвучава на 29 май 2020 г. Автори на музиката и текста са двамата изпълнители Били Хлапето и D3MO, които са направили и аранжимента заедно с Danny Dimarc. Режисьор на видеото е Александър Чобанов, по-известен с творческия псевдоним Reezy Rane.

7. G-Class на Тони и Петър Ангелов: над 10.31 млн. гледания

Петър Рангелов, на 33 години, е познат от участията си във втория и третия сезон на “Гласът на България”. Песента е кавър на турския хит Bir Daha Yak на азербейджанската певица Sura İskəndərli и видеото е с премиера 31 декември 2019 г. Петър Рангелов е автор на текста, а музиката и аранжимента са дело на Спас Лазаров. Режисьор, оператор и монтаж на клипа е Boshkomix. Това е №1 хитът за януари 2020 г. Видеото е гледано общо в България над 10.4 млн. пъти, от които само през 2020-та са 10.21 млн. гледания. Парчето е Хит на годината за първите 10 месеца и половина в областите Стара Загора, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Разград и Плевен.

8. Майната ти Св. Валентин на Константин & Меди: над 9.82 млн. гледания

Съвместният проект на двамата поп фолк изпълнители е с премиера на 12 февруари 2020 г. Автори на музиката са на Констсинтин, Меди и Оцко Василковски, който е направил и аранжимента на песента, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Николай Скерлев. Изпълнението на дуета стана №1 хит за февруари 2020 г.

9. Красиви лъжи на Криско и Галена: над 8.8 млн. гледания

Чалга-хип-хоп дуета за минути стана хит от премиерата си на 25 юли 2020 г. Криско е автор на текста и съавтор на музиката и аранжимента на песента. Режисьор на клипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Песента е хит №1 за август 2020 г.

10. Джипиеса на Десита и Лидия с Теди Александрова: над 8.77 млн. гледания

Премиерата е на 28 май 2020 г. Madjuna е автор на музиката, текста и аранжимента, който е написан с Павел Казаков. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов.

11. Не се отказват на Денис Теофиков, Малката, Цветелина Грахич и Александър Робов: над 8.73 млн. гледания

Премиерата на хита на квартера е 3 юли 2020 г. Автор на музиката и аранжимента на песента “Не се отказват” е Diamond Beat Production, който се включва и в създаването на текста заедно с поетесата Анастасия Мавродиева. Стефан Маринов – Buddubbaz Tape е режисьор и сценарист на мини-филма, а оператор е Петко Андонов.

12. Сърце мое на Теди Александрова и Емрах: над 8.61 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 13 февруари 2020 г. Теди и Емрах са автори на музиката, наред с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента на песента, а текста е съвместно дело на Теди Александрова и Соня Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

13. Беден в сърцето на Преслава: над 8.57 млн. гледания

След дълга пауза една от най-обичаните поп фолк певици – Преслава, откри летния сезон с премиера на летния хит на 19 юни 2020 г. “Беден в сърцето“ е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Екипът, реализирал видеоклипа, включва Виктор Антонов, режисьор, и Радослав Гочев – оператор.

14. Милион на Анелия и Денис Теофиков: над 7.88 млн. гледания

В деня на своя 20-ти рожден ден – 20 юли 2020 г., Денис Теофиков поднесе изненада за публиката – премиерата на дуета с Анелия, “Милион“. “Милион“ е по музика и аранжимент на Diamond Beat Production, а текстът е съвместно дело на Diamond Beat Production и Ален Милев. За видеото, с което бе поднесена песента, се погрижиха Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, режисьор и сценарист, и Петко Андонов – оператор.

15. Вивалди на Боро Първи и Тита: над 7.77 млн. гледания

Хип хоп парчето с ориенталски мотиви не е посветено на легендарния композитор Вивалди. Автор на музика е Roasty Suave, а Боро Първи е написал текста, както и аранжимента заедно с Криско. Премиерата на видеото към песента на дуета е на 5 май 2020 г. Режисьор и оператор на клипа е Павлин Иванов.

16. Ia sistem turbat Chak Thak на Babi Minune със Susanu: над 7.582 млн. гледания

Хитът на румънския циганин Маби Минуне нашумява в България след повече от 2 години след премиерата му, която е на 17 ноември 2017 г. В световен мащаб видеото е пускано над 28.6 милиона пъти общо.

17. Параноя на Ваня и Меди: над 7.37 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 12 декември 2019 г. “Параноя“ е авторски проект на Ваня – нейни са музиката и текста на песента, а аранжиментът е направен от Даниел Ганев. За видеото изпълнителката се довери на Николай Скерлев, който e режисьор, сценарист и оператор на клипа. Видеото е гледано общо в България над 9.18 млн. пъти, от които само през 2020-та са 7.37 млн. пускания.

18. Той на Данна: над 7.11 млн. гледания

Данна със сигурност ще запомни своя 16-ти рожден ден, най-вече заради появата на първия си самостоятелен проект: “Той” е най-прекрасният подарък, какъвто досега не бях получавала, а именно да поднеса на вас тази песен, в която вложих цялата си емоция! Обичам тази песен! Надявам се вие също да я почувствате, да я обикнете и да се забавлявате”, написа развълнуваната рожденичка в социалните мрежи. Премиерата на песента е на 4 юни 2020 г. Музиката на “Той” е дело на Десита, която участва и в създаването на текста заедно с Николай Гурманов. Аранжиментът на песента е поверен на композитора Деян Асенов. Режисьор и сценарист на ефектното видео е Людмил Иларионов – Люси, а Георги Марков е оператор.

19. Излъжи ме на Десита, Диона и Лидия: над 6.74 млн. гледания

Турбо чалгата на трите поп фолк тигрици е с премиера 26 ноември 2019 г. Музиката е дело на Галин Гочев, Диона, която е автор и н атекста, и Деян Асенов, който е и автор на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Видеото е гледано 12.095 пъти общо, от които в България над 11.5 млн. пъти, а от тях само през 2020-та са 6.74 млн. гледания.

20. Просто секс на Галин и Диона: над 6.38 млн. гледания

Премиерата на баладата с ориенталски мотиви е на 8 юни 2020 г. Диона е автор на текста и музиката, на която съвтор е Даниел Ганев, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, оператор – Радослав Гочев. Песента става №1 хит за месец юни 2020 г.

21. Ламборгини на Фики Стораро и Галена: над 6.35 млн. гледания

Дуетът на двете поп фолк звезди е с премиера 25 ноември 2019 г. Поредната песен с марка автомобил в гзаглавието е по музика на Марвин Салимович, текстът е на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев. Режисьори на видеото са Виктор Антонов и Добромир Киряков, а оператор – Георги Марков. Клипът изобилства с много специални ефекти, лазeрно шоу и един невероятен автомобил в главната роля. Галена и Фики умело влизат в поставените от режисьорите задачи, което превръща видеото в музикален филм. Видеото е гледано общо в България над 10.5 млн. пъти, от които само през 2020-та са 6.35 млн. гледания.

22. Дивана на Меди: над 6.3 млн. гледания

Текстът на поп фолк хита „Дивана“ с граматическа грешка – непълен член на подлог в изречението, както в заглавието, така и на припева, е измислен от Николай Гурманов. Музиката е сътворена от Меди, а аранжиментът – от Деян Асенов. Режисьор на клипа с премиера 22 юли 2020 г. е Люси Иларионов.

23. Не, мерси на Меди: над 6.14 млн. гледания

Премиерата на есенния хит на Меди е на 9 октомври 2020 г. Автор на музиката е Меди, аражиментът е направен от Даниел Ганев, а тестът е съвместно творчество на Мариета Ангелова и HMM Team. Режисьор на видеото е Виктор Антонов. „Не, мерси“ е хит №1 за месец октомври.

24. Ангелът на Цветелина Янева: над 5.57 млн. гледания

Хитът с класичско звучене на турбо чалга е с премиера 19 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Николай Нанков, а оператор – Георги Марков. Песента е пускана общо над 7.87 млн. пъти в България, а от тях над 5.57 млн. са през 2020 г.

25. Пак ще го направя на Цветелина Грахич с Денис Теофиков: над 5.56 млн. гледания

Поредният дует на младежа Теофиков този път е с родената в Босна и Херцеговина бивша вокалистка в Ку-ку бенд Цветелина Грахич. Премиерата на песента, чиито тест, музика и аранжимент са дело на Diamond Beat Production, а съавтор на текста е и Анастасия Мавродиева, е на 3 август 2020 г. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Георги Марков.

26. Te amo на Торино и Пашата с Пепи: над 5.32 млн. гледания

Латино хитът, чието заглавие в превод от испански език означава Обичам те, е с премиера 3 ноември 2019 г. и до момента е пускано в България над 8.53 млн. пъти, от които през 2020-та година 5.32 млн. са гледанията. Торино и Пашата са автори на текста, а музиката е дело на Lu ATS.

27. Полудяваш на Малката и Денис Теофиков: над 5.12 млн. гледания

Дуетът е с премиера 15 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът на „Полудяваш“ са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Людмил Иларионов – Люси, а кадрите са заснети от оператора Георги Марков. Видеото е гледано общо над 9.25 млн. пъти в България, от които през 2020-та има над 5.12 млн. гледания в страната.

28. Душо моя на Емрах и Алисия: над 5.11 млн. гледания

Хитът на дуета е с премиера 28 ноември 2019 г. Автор на музиката, текста и аранжимента на „Душо моя“ е Diamond Beat Production. Режисьор и сценарист на клипа е Людмил Иларионов – Люси, а оператор на кадрите е Георги Марков. Видеото е пускано над 8.88 млн. пъти общо, от които в България над 8.14 млн. пъти, а от тях само през 2020-та над 5.11 млн. гледания.

29. Предишното момче на Емрах: над 4.8 млн. гледания

Премиерата на поредния хит от музикалния клан Стораро и първи самостоятелен проект на Емрах е на 12 юни 2020 г. „Предишното момче“ е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на лентата е Людмил Иларионов – Люси, а оператор e Георги Марков.

30. Gooba на 6IX9INE: над 4.77 млн. гледания

Gooba на американския рапър е третият най-гледан чуждоезичен хит в България за 2020-та и първият англоезичен (след румънския и сръбския хит по-горе в класацията). Станал световен №1 хит, Gooba е с премиера на 8 май 2020 г. – 24-тия рожден ден на изпълнителя Даниел Ернандес. Даниел Ернандес е престъпник, осъден в САЩ в края на 2018-та по 9 обвинения, които включват също въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, разпространение на наркотици и опит за убийство, всичките по които Ернандес пледира виновен, след което е осъден на 2 години затвор. Заради световната пандемия от коронавирус е освободен предсрочно през април 2020 г. В световен мащаб видеото е гледано над 632 милиона пъти.

31. Твоето Ферари на Яница: над 4.765 млн. гледания

Автомобилната песен е проект на композитора Даниел Ганев, на когото са музиката и аранжимента, и на текстописеца Росен Димитров. Автор на видео клипа е Георги Марков, който е режисьор, сценарист и оператор. Премиерата на зимния хит на Яница е на 24 януари 2020 г.

32. Да или не на Криско: над 4.5825 млн. гледания

№1 на 2019-та на хип-хоп звездата на България Криско продължава да е хит и през 2020-та. Видеото прозвуча за пръв път на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледан общо над 26.458 млн. пъти, от които над 21.3 млн. са в България. През 2020 г. песента е пускана в страната над 4.5825 млн. пъти. Видеото, заснето в кола, докато Криско шофира, е режисирано от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дело, съвместно с Алеко Филипов.

33. Чужда на Джулия: над 4.541 млн. гледания

Дългоочакваният от феновете на поп фолка нов клип на Джулия направи своята премиера на 12 март 2020 г. Музиката и аранжиментът на „Чужда“ са на Даниел Ганев, а текстът е на Росен Димитров. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, който работи по реализацията заедно с оператора Радослав Гочев.

34. Минутите на Цветелина Янева и Александър Робов: над 4.5 млн. гледания

Зад “Минутите“ на Цветелина Янева и Александър Робов стои утвърден екип. Музиката е на Diamond Beat Production, Doron Rokah и Or Shaul, а аранжиментът и текстът – на Diamond Beat Production. С вокали в песента участва и Цветелина Грахич, а визуалните ефекти във видеото са на 3D&VFX Nikolay Kirkov Enter Studio. Режисьор на лентата е Николай Нанков, оператор – Николай Скерлев, а двамата заедно в тандем създават сценария. “Минутите“ е и първата официална премиера в новия телевизионен канал Planeta 4K на 29 септември 2020 г.

35. Поредната цигара на Десита: над 4.46 млн. гледания

Чалга баладата, чиито музика и текст са написани от Галин, макар за думичките за възхвала на тютюнопушенето да е помагала и Десита, а аранжиментът е създаден от Деян Асенов. Видеото, заснето от Симеон Боснешки и с режисура и сценарий от Виктор Антонов, прави своята премиера на 21 юли 2020 г.

36. Sagapo на Азис: над 4.31 млн. гледания

Втората песен на Азис за 2020-та е с премиера 23 март. Композитор на оригиналната музика е Bledi Selita, аранжиментът на кавъра е дело на Имо Моллов – Гугуткага, а автор на текста е Азис. Цигулар е Хари Младев. Създател на видеото е Иван Димитров – Torex.

37. Щрак на Лидия: над 4.28 млн. гледания

Премиерата на летния хит на Лидия е на 31 юли 2020 г. Музиката е написана от Галин, който е съавтор н атекста заедно с Лидия и Десита. Аранжиментът е дело на Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, оператор – Симеон Боснешки.

38. Пиян на Преслава: над 4.1843 млн. гледания

Алкохолният хит на Преслава, стартирал на 19 юли 2019 г., продължава да омайва и през 2020-та. Видеото е гледано досега общо 17.648 млн. пъти, от които над 13.9 млн. са в България. През 2020 г. песента е пускана в страната над 4 млн. пъти. Тя е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

39. Спомени на Роксана: над 4.09 млн. гледания

Баладата на Роксана, която е автор на музиката и съавтор на текста заедно с поетесата Мариета Ангелова, е с премиера на 7 октомври 2019 г. Създател на аранжимента на песента е композиторът Мартин Биолчев. Режисьор, сценарист и оператор на видеото на „Спомени“ е Николай Скерлев. „Още веднъж искам да благодаря на големия Атешкан Теофиков за това, че неговата китара и участието му в песента е, като онзи вълшебен прашец, който те кара да се влюбиш в нея силно и завинаги. Ще кажа отново – това е първата моя песен, по моя музика и текст, на която настръхвам и се разплаках. А за участието във видеото на моя Александър, ще бъда кратка и ще кажа само, че с никой модел или актьор не бих била толкова истинска и не бих изиграла толкова добре ролята си точно в тази песен, а той се справи великолепно“, сподели Роксана в своя профил във Facebook. Песента е пускана в България общо над 8.37 млн. пъти, от които през 2020-та гледанията са над 4.09 млн..

40. Къде си? на Диона: над 4.05 млн. гледания

Премиерата „Къде си?“ на 24 януари. Автор на музиката са Диона и Деян Асенов, като тя е и автор на текста, а той – и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

41. Кавала кючек на Криско и Галена: над 1.9 млн. гледания

Това е вторият дует на Криско и Галена, като този път вече няма хип-хоп елементи, а е класически кючек. След бас във вечерното шоу на Николаос Цитиридис Криско обещава да напише ултра кючек и да запише видео за седмица. Клипът се появява на 30 октомври 2020 г. и е са над дузина пародийни елементи на културата от зората на демокрацията до днес. Музиката и аранжиментът са направени от Begeton Band, Snowmuzic и Криско, който е автор на текста. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. Кючекът е №1 хит за месец ноември.

42. Апокалипсис на Ваня със Сашо Роман: над 3.94 млн. гледания

„Апокалипсис“ е заглавието на дългоочаквания проект на Ваня, който направи премиера на 7 август 2020 г. Видеоклипът направи премиера в официалния канал PlanetaOfficial в началото на уикенда, а певицата успя да изненада меломаните с едно специално участие. Сашо Роман се включва с рефрен от най-големия си хит, който се вплита по уникален начин с музиката на Ваня и оригиналния аранжимент на Даниел Ганев. За цялостното внушение допринася и текстът, който е създаден от певицата и Йордан Гергов. Режисьор, сценарист и оператор на видеоклипа е Николай Скерлев. Снимките са реализирани край морето в курорта Свети Влас, а настроението е лятно.

43. Гледай ме на Гери-Никол и Слаткаристика: над 3.93 млн. гледания

Премиерата на есенния хип-хоп-поп-фолк-латино хита на Гери-Никол е 20 октомври 2020 г. Музиката и аранжиментът са дело на Егли Марини, а тексът е на самата Цветина. Режисьор на видеото е Добромир Николов.

44. Тарантула на Малката: над 3.91 млн. гледания

Малката е актуалният артестечен псевдоним на Ваня Стоянова, известна като Ванеса доскоро, прекръстена при смяната на музикалната компания от Ара Мюзик в Пайнер през 2019-та. Премиерата на поп фолк хита е 22 юли 2020 г. „Тарантула“ е по музика, аранжимент и текст на Diamond Beat Production, а в римите участие има и Ален Милев. Режисьор на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Георги Марков.

45. 24/7 на Илиян: над 3.9 млн. гледания

Премиерата на летния хит на Илиян е на 16 юли 2020 г. За видеоклипа Илиян се доверил на режисьора Людмил Иларионов – Люси и оператора Иван Иванов. Автор на музиката и аранжимента на 24/7 е Даниел Ганев, а текстът е на Росен Димитров.

46. Така ни се пада на Преслава и Галин: над 3.81 млн. гледания

Премиерата на дуета Така ни се пада на чалга звездите Преслава и Галин е на 22 октомври 2019 г. Музиката е на Галин и Деян Асенов, създал и аранжимента на парчето, а текстът е отново на изпълнителя на Пайнер в колаборация с Николай Гурманов. Стилното видео, с което е поднесен дуета, е създадено от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев. До момента песента е гледана в страната над 9.16 млн., от които през 2020-та – над 3.81 млн. пъти.

47. Куршум на Доника, Меди и Галена: над 3.599 млн. гледания

Летният хит на чалга триото е с премиера на 18 август 2020 г. Автори на музиката са Меди и Александър Асенов, на аранжимента – Оцко Василковкси и Александър Асенов, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор на видеоклипа е Люси Иларионов.

48. Джакузи на Румен Борилов, Тони и Петър Ангелов: над 3.58 млн. гледания

Вторият хит на Петър Ангелов за 2020-та е с премиера 28 август. Румен Борилов е автор на музиката и аранжимента и съавтор н атекста заедно с Петър Рангелов. Създател на видеото е BOSHKOMIX.

49. Едно сърце на Балан: над 3.541 млн. гледания

Премиерата на летния хит на танцьорът и ютюбър, а от скоро и певец – Калоян Димитров, известен с артистичния псевдоним Ballan, е на 23 юни 2020 г. Музиката е създадена от Bujaa Beats, а автор на текса е на самия Балан. Видеоклипът е дело на Plamenkov.

50. Отиваш си (2020) на Емилия и Тони Стораро: над 3.54 млн. гледания

Кавър версията на хита на Тони Стораро от 2003 г., тогава изпят в дует с Деси (но не познатата Десислава), е с премиера 27 януари 2020 г. Няма заснето видео, а колаж от техни снимки, на чиито фон се изписва текстът на песента.

51. Черно море на Годжи, Гъмзата и Батката: над 3.46 млн. гледания

Летният хит на Ку-Ку Бенд, записан на живо, прозвучава от екрана на 24 юни 2020 г. В песента са използвани мотиви от песните „Варненски влак“ и „Черно море“ на Тодор Колев. Обработката е дело на Георги Милчев – Годжи и Йордан Йончев – Гъмзата, който заедно с Иво Моллов – Гугутката са направили аранжимента. Текстът е написан от – Георги Милчев Годжи. Режисьор на клипа е Кристиян Ночев.

52. Ангажименти на Емрах Стораро: над 3.43 млн. гледания

“Ангажименти“ е вторият самостоятелен проект за Емрах, който излезе на 2 октомври. Изпълнителят участва като автор на музиката и текста на парчето заедно с композитора Даниел Ганев и текстописеца Петър Петров. Режисьор на видеоклипа, заснет в морския курорт Елените е Людмил Иларионов – Люси, а оператор е Виктор Костов.

53. Като хлапе на Лияна с Константин: над 3.32 млн. гледания

Поп фолк дуетът направи премиера на 5 октомври 2020 г. Музиката и аранжиментът на песента са на Мартин Биолчев, а текстът е написан от самата Лиана. Режисьор на видеото е Николай Скерлев.

54. В ръцете на друг на Адам и Лидия: над 3.29 млн. гледания

Премиерата на песента на дуета е на 21 септември 2020 г. Автор на текста е Веселин Николов – Vessou, който е написал и музиката заедно с Росен Йосифов – Snowmuzic. Аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а операторът е Георги Марков.

55. Тясно на Папи Ханс и Азис: над 3.265 млн. гледания

Премиерата на съвместния проект на Краля на чалгата и творецът-поет е на 9 юли 2020 г., като музиката и текстът са създадени и от двамата. Режисьор на видеото е Георги Манов, а оператор – Красимир Андонов.

56. Граници на Емануела и Kyriacos Georgiou: над 3.23 млн. пускания

На 1 октомври, Международния ден на музиката, Емануела пусна дует с гръцката звезда Kyriacos Georgiou, озаглавен “Граници“ (Den Mporo). Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев, българският текст – на Александър Попов и Петър Петров, а за гръцката част творчески идеи обединяват The Rook & Ioannis Raftopoulos. Видеоклипът на “Граници“ е реализиран от Stavros Ntais, който е режисьор, сценарист и оператор на лентата.

57. Тарикат на Ария и Диона: над 3.229 млн. гледания

Летният дует прозвучава на премиерата си на 3 август 2020 г. Диона е автор на текста, както и на музиката заедно с Павел Казаков и Деян Асенов, който пък е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов и е заснето от Радослав Гочев.

58. Имам човек на Ицо Хазарта с Homelesz: над 3.15 млн. гледания

Премиерата на хип-хоп хита „Имам човек“ е 17 октомври 2020 г. Двамата рапъри са автори на текста, а музиката и аранжиментът са дело на MaxxSeed. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски. В клипа, който прави дисекция на корупцията в България, героите се саморазправят с наглите представители на аднимистрацията, които през цялото време пречат на нещата да се случват, както трябва. „Клипът е идея на режисьора Валери Милев, на когото аз се доверявам почти винаги за моите клипове. Нямам навика да се меся в идеите му, в работата му, тъй като според мен той е най-добрият и мисля, че резултатът и трябвало да го показва“, каза в интервю Ицо Хазарта. „Имам човек“ е пускан общо над 8.9 милиона пъти, от които 7.53 млн. пъти са в България, а от тях над 3.15 млн. гледания са през 2020 г.

59. Дилема на Галин: над 2.93 млн. гледания

Първият хит на Галин за 2020-та прозвучава на 12 февруари 2020 г. “Дилема” е новият ми проект, с който искам да Ви покажа един различен Галин и едно различно послание! Надявам се да Ви хареса!”, с тези думи изпълнителят представи песента. Това е авторски проект по негова музика, аранжимент – на Деян Асенов и текст на Диона. Видеоклипът е реализиран от режисьора и сценарист Виктор Антонов, заснет е в черно-бели кадри от оператора Симеон Боснешкиа, а специално участие в кадрите има моделът Доби Тафкова.

60. Мамино синче на Емануела и Джия: над 2.93 млн. гледания

Дуетът на поп фолк дивите Емануела и Джия се разпространява както от Планета Пайнер, така и от Хит Мюзик Микс от 17 юни 2020 г. Автор на музиката и аранжимента на “Мамино синче” е Йорданчо Василковски – Оцко, а текстът е дело на творческия тандем – Александър Попов и Петър Петров. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а Иван Иванов е оператор.

61. Циганска сватба на ТоТо: над 2.85 млн. гледания

Премиерата на първия хит за 2020-та на ТоТо от хип-хоп дуото СкандаУ е на 12 март, ден преди да бъде обявено извънредно положение в България заради световната пандемия от коронавирус и стана хит след като изтече в сайтовете за възрастни нецензурирано клипче, показващо мъжкото достойнство на ТоТо, с което си играе, заснето от самия него. Йонислав Йотов – ToTo е сред най-популярните български изпълнители в социалната мрежа за споделяне на снимки и клипчета Instagram. “Циганска сватба” е вторият голям самостоятелен хит на ТоТо след мега успеха на “Чужди усмивки“, който стана хит №2 на 2018-та в България. Автор на музиката на “Циганска сватба” е Светлин Къслев, който е направил и аранжимента заедно с Йонислав Йотов, който пък е и автор на текста. Режисьорурата, операторстката дейност, монтажът и цветови корекции на видеото са дело на Стефан Маринов, а втори оператор е Петко Андонов.

62. Татуировка на Емилиано: над 2.84 млн. гледания

Премиерата на „Татуировка“ е на 5 ноември 2020 г. „Татуировка“. Песента е вдъхновена от лична история на изпълнителя.„Бившето ми гадже си беше татуирало с голям шрифт името ми на ръката си. Сега, когато не сме вече заедно, ми казаха, че татуровката е заличена. Въпреки това обаче, следите си остават. Затова реших да направя точно песен, която се казва „Татуировка“ – споделя гласовитият певец.

63. Trollz на 6ix9ine & Nicki Minaj: над 2.79 млн. гледания

Вторият хит на осъждания американски престъпник, станал рапър, е дует с Ники Минаж и дебютира на 12 юни 2020 г. Парчето достига №1 в световен мащаб като е пускано над 295 милиона пъти. режисьори на клипа са CanonF8 & 6ix9ine и David Wept.

64. Имаш да взимаш на Данна и Десита: над 2.75 млн. гледания

Премиерата на песента на дуета е на 17 януари 2020 г. Музиката на песента е написана от Галин, а текстът е на Десита. Аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Двете певици залагат на интересен сюжет, а провокацията по принцип не им е чужда.

65. Имам нещо да ти кажа на оркесът Кристали: над 2.75 млн. гледания

“Имам нещо да ти кажа” на оркестър “Кристали” направи премиера в YouTube на 10 март 2020 г. Музиката и текстът на “Имам нещо да ти кажа” е на Румен Борилов, а аранжиментът е направен от Силвестър Матеев. Режисьор на видеото е Ивайло Спасов, сценарист е Кирил Борисов, а оператор е Добромир Николов. Екипът е заложил на сюжет, взет от действителността, а музикантите също са натоварени с актьорски задачи, с които се справят професионално.

66. Бензин на Емануела и Ария: над 2.65 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете турбо чалга певици е на 11 март 2020 г. Видеото залага на фентъзи сценарий – Ариа и Емануела влизат в ролята на секси бандитки от бъдещето, които създават истински хаос в бар, а след себе си оставят доста жертви. Интересната история е предадена от режисьора Виктор Антонов и оператора Радослав Гочев. Автор музиката и аранжимента на песента е Мартин Биолчев, направил , а текстът е дело на Ариа, Александър Попов и Петър Петров.

67. Сватбата ти на Емилиано: над 2.632 млн. гледания

Хитът е с премиера 5 декември 2019 г. Музиката и текстът са на Емилиано, а автор на аранжимента е AX Dain.

68. Само за мен на Мънки и Група Фантазия: над 2.59 млн. гледания

Песента е кавър на хита от 80-те години на миналия век на сръбския изпълнител от цигански произход Звонко Демирович. Българският текст, включващ и цигански строфи, към “Само за мен” е написан от Алеко Филипов – Мънки. Аранжиментът пък е дело на Силвестър Матеев – Силвър и група “Фантазия”. Баладата е с премиера на 24 май 2020 г. Създатели на видеото са Виктор Костов, режисьор и оператор, и Христо Спиридонов, оператор и монтаж.

69. Болница на Емилиано: над 2.56 млн. гледания

Премиерата на поп фолк баладата е на 18 март 2020 г. Емилиано е автор на музиката и текста, а аранжиментът е от AX Dain.

70. Да мога да обичам на Лидия: над 2.53 млн. гледания

Премиерата на баладата, продуцирана от Алфа Мюзик, е на 16 февруари 2020 г. Автор на музиката е Галин Гочев, на аранжимента е Деян Асенов, текстът е написан от самата Лидия Стаматова. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

71. Dance Monkey на Tones And I: над 2.506 млн. гледания

Премиерата на световния хит е 25 юни 2019 г. Режисьори на видеото са Liam Kelly & Nick Kozakis, а оператор – Carl Allison. Видеото е гледано над 1.34 милиарда пъти в цял свят.

72. Куката на Теди Александрова и Галин: над 2.48 млн. гледания

“Куката” е заглавието, което Теди Александрова и Галин избраха за първия си дует, който направи премиера 18 юли 2020 г. Автор на музика и текста на песента е самата изпълнителка, а аранжиментът е дело на Деян Асенов. Режисьор и сценарист на купонджийското видео е Виктор Антонов, а кадрите са заснети от оператора Радослав Гочев. Теди Александрова и Галин смело влизат в забавни актьорски задачи, които да поднесат по оригинален начин закачливия текст.

73. Майка му стара на СкандаУ: над 2.29 млн. гледания

Премиерата е на 7 април 2020 г. Автори на музиката и аранжимента са Светлин Къслев, Йонислав Йотов, а тексът е съвестно дело на дуото СкандаУ. Режисьор на видеото е Симеон Т. Петров.

74. Кой на Ариa и Алисия: над 2.261 млн. гледания

Премиерата на дуета е 20 декември 2019 г. Авторският екип, на който Ариа се довери включва Даниел Ганев (музика и аранжимент), Петя Радева (текст), а видеоклипът е създаден от режисьора Георги Манов.

75. Te Kelas на Диона: над 2.24 млн. гледания

Премиерата на летния хит на Диона в стил чалга-рап е на 14 май 2020 г. Автори на музиката са Диона и Росен Йосифов – Snowmuzic, който е направил и аранжимента, а на текста – пак Диона с Васил Юруков. Режисьор и сценарист на видео клипа е Виктор Антонов.

75. За всички бивши на Галин, Маджуна и Адам: над 2.194 млн. гледания

“За всички бивши“ на чалга триото направи премиера на 7 октомври 2020 г. Музиката и аранжиментът на песента са на нареклия се новобранец в чалгата Маджуна, а текстът също е негово дело заедно с Петя Радева. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а оператор е Иван Иванов.

76. Мръсна песен на Рико Бенд и Цветина: над 2.1 млн. гледания

Премиерата на поп фолк хита е 29 октомври 2019 г. Музиката е дело на изпълнителите и Андро, аранжиментът е направен от Иван Йованов, а тексът пак е съвкупно дело на изпълнителите заедно с Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьори и оператори на видеото са георги Салпаров и Симеон Михалков.

77. Чисто луд на Ева-Марти със Силвър: над 2.08 млн. гледания

Премиерата на песента е на 21 април 2020 г. Музика, текст, аранжимент, видео и монтаж са дело на Матеев, а оператор е Райко Райков.

78. Вивалди 2 (ремикс) на Криско: над 2.07 млн. гледания

Ремиксът на хип хоп хита на Боро Първи с Тита отново е по музика е Roasty Suave, а Боро Първи и Криско са автори на текста и аранжимента заедно с Криско. Премиерата на видеото е на 16 май 2020 г. Режисьор и оператор на клипа е Павлин Иванов – Bashmotion.

79. Момичето на Лияна с Константин: над 2.051 млн. гледания

Премиерата на баладата с ориенталски мотиви е на 4 март 2020 г. Автори на музиката са Лияна и Мартин Биолчев, който е направил и аранжимента, а тексът е на самата Лияна. Режисьор на видеото е Николай Скерлев.

80. Кой ме срещна с тебе на Алисия и Тони Стораро: над 1.97 млн. гледания

Поп фолк дуетът направи премиера на 6 юни 2020 г. Музиката и аранжиментът на песента са на Даниел Ганев, а текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьорурата и монтажът на клипа са дело на Стефан Маринов, а асистент и оператор е Петко Андонов.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.

loading...