Най-гледаните музикални клипове в България през 2020


Тони и Петър Ангелов

Кои са най-гледаните музикални клипове и изпълнители в България през 2020 г.?

Представяме класацията за най-гледаните музикални клипове на територията на България в YouTube през календарната 2020-та или поне за първите три месеца на годината – от 1 януари до 4 април.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от избора на слушателите.

Още от началото на 2020-та българските песни в стил хип хоп и чалга са най-предпочитаните от българите в страната – тенденция, която продължава вече пета година. Впечатляваща е и тенденцията песни, които имат марки автомобили в заглавието си, да стават големи хитове, като засега са цели три заглавия.

Ето топ 20+ с най-гледаните музикални клипове на територията на България през календарната 2020-та, от които повечето хитове са стари песни – от 2019-та, 2018-та и 2017-та година, като всеки в класацията е отчел по над 2 милиона гледания в страната през настоящата година:

1. G-Class на Тони и Петър Ангелов: над 6.56 млн. гледания

Петър Рангелов, на 33 години, е познат от участията си във втория и третия сезон на “Гласът на България”. Песента е кавър на турския хит Bir Daha Yak на азербейджанската певица Sura İskəndərli и видеото е с премиера 31 декември 2019 г. Петър Рангелов е автор на текста, а музиката и аранжимента са дело на Спас Лазаров. Режисьор, оператор и монтаж на клипа е Boshkomix. Това е №1 хитът за януари 2020 г. Видеото е гледано общо в България над 6.65 млн. пъти, от които само през 2020-та са 6.56 млн. гледания.

2. Майната ти Св. Валентин на Константин & Меди: над 5.21 млн. гледания

Съвместният проект на двамата поп фолк изпълнители е с премиера на 12 февруари 2020 г. Автори на музиката са на Констсинтин, Меди и Оцко Василковски, който е направил и аранжимента на песента, а текстът е дело на Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Николай Скерлев. Изпълнението на дуета стана №1 хит за февруари 2020 г.

3. Сърце мое на Теди Александрова и Емрах: над 5.16 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 13 февруари 2020 г. Теди и Емрах са автори на музиката, наред с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента на песента, а текста е съвместно дело на Теди Александрова и Соня Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

4. Djaele на Емилия, Додо, J Mali и Costi: над 4.92 млн. гледания

Международният проект на Анелия “Djeale” е в колаборация с три чуждестранни звезди и е с премиера на 7 февруари 2020 г. В нея към успешното трио на Емилия с Кости и Джей Mали, се присъединява младата и талантлива Додо, победител в румънското издание на музикалното шоу “Next Star” и финалист в “X Factor”. Горещият кубинец Джей Мали е автор на текста, който разказва историята на двама влюбени и тяхната забранена любов. Музиката е дело на Кости Йонита, който е доказан музикант и е добре познат в България. Кадрите в екзотичното видео са заснети в Доминикана, Румъния и България. Регетон парчето стана №1 хит за месец март 2020 г.

5. Ia sistem turbat Chak Thak на Babi Minune със Susanu: над 4.12 млн. гледания

Хитът на румънския циганин Маби Минуне нашумява в България след повече от 2 години след премиерата му, която е на 17 ноември 2017 г. В световен мащаб видеото е пускано над 19 милиона пъти общо.

6. Твоето Ферари на Яница: над 4.03 млн. гледания

Автомобилната песен е проект на композитора Даниел Ганев, на когото са музиката и аранжимента, и на текстописеца Росен Димитров. Автор на видео клипа е Георги Марков, който е режисьор, сценарист и оператор. Премиерата на зимния хит на Яница е на 24 януари 2020 г.

7. Бели нощи на Billy Hlapeto и D3MO: над 3.83 млн. гледания

Първият хит от осем години насам на рапъра Билян Моллов, известен с артистичния псевдоним Billy Hlapeto, Бели нощи е с премиера 19 декември 2019 г. Автор на музиката и текста на песента са двамата изпълнители, а аранжиментът е направен от Billy Hlapeto, Claptomanik и Carma. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев.

8. Параноя на Галин: над 3.79 млн. гледания

Премиерата на дуета на двете поп фолк звезди е на 12 декември 2019 г., а през 2020-та е пускано над 3.79 млн. пъти. “Параноя“ е авторски проект на Ваня – нейни са музиката и текста на песента, а аранжиментът е направен от Даниел Ганев. За видеото изпълнителката се довери на Николай Скерлев, който e режисьор, сценарист и оператор на клипа.

9. Къде си? на Диона: над 3.7 млн. гледания

Това е единствената песен от 2020-та, която засега е с над 1 милион гледания. Премиерата й е на 24 януари. Автор на музиката са Диона и Деян Асенов, като тя е и автор на текста, а той – и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

10. Ламборгини на Фики Стораро и Галена: над 3.58 млн. гледания

Дуетът на двете поп фолк звезди е с премиера 25 ноември 2019 г. Поредната песен с марка автомобил в гзаглавието е по музика на Марвин Салимович, текстът е на Мариета Ангелова, а аранжиментът – на Даниел Ганев. Режисьори на видеото са Виктор Антонов и Добромир Киряков, а оператор – Георги Марков. Клипът изобилства с много специални ефекти, лазeрно шоу и един невероятен автомобил в главната роля. Галена и Фики умело влизат в поставените от режисьорите задачи, което превръща видеото в музикален филм. Видеото е гледано общо в България над 7.54 млн. пъти, от които само през 2020-та са 3.58 млн. гледания.

11. Излъжи ме на Десита, Диона и Лидия: над 2.93 млн. гледания

Турбо чалгата на трите поп фолк тигрици е с премиера 26 ноември 2019 г. Музиката е дело на Галин Гочев, Диона, която е автор и н атекста, и Деян Асенов, който е и автор на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Видеото е гледано общо в България над 7.45 млн. пъти, от които само през 2020-та са 2.93 млн. гледания.

12. Душо моя на Емрах и Алисия: над 2.77 млн. гледания

Хитът на дуета е с премиера 28 ноември 2019 г. Автор на музиката, текста и аранжимента на “Душо моя” е Diamond Beat Production. Режисьор и сценарист на клипа е Людмил Иларионов – Люси, а оператор на кадрите е Георги Марков. Видеото е гледано общо в България само през 2020-та над 2.77 млн. гледания.

13. И това ще отмине на Денис Теофиков и Малката: над 2.69 млн. гледания

Премиерата на дуета, посветен на световната пандемия коронавирус в чалта стил, е 27 март 2020 г. “И това ще отмине“ е по музика и аранжимент на Diamond Beat Production, текстът е на Анастасия Мавродиева и Diamond Beat Production. Кадрите във видеото са реализирани около жилищна кооперация, както и в музикално студио, изцяло съобразени с мерките за социална изолация. В клипа, чийто режисьор, сценарист и оператор е Diamond Beat Production, Денис Теофиков и Малката са с маски на лицата си, давайки пример на младите хора, да вземат необходимите предпазни средства в борбата с пандемията. Песента вече е хит №1 на месец април.

14. Отиваш си (2020) на Емилия и Тони Стораро: над 2.66 млн. гледания

Кавър версията на хита на Тони Стораро от 2003 г., тогава изпят в дует с Деси (но не познатата Десислава), е с премиера 27 януари 2020 г. Няма заснето видео, а колаж от техни снимки, на чиито фон се изписва текстът на песента.

15. Имаш да взимаш на Данна и Десита: над 2.65 млн. гледания

Премиерата на песента на дуета е на 17 януари 2020 г. Музиката на песента е написана от Галин, а текстът е на Десита. Аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Двете певици залагат на интересен сюжет, а провокацията по принцип не им е чужда.

16. Сватбата ти на Емилиано: над 2.55 млн. гледания

Хитът е с премиера 5 декември 2019 г. Музиката и текстът са на Емилиано, а автор на аранжимента е AX Dain.

17. Дилема на Галин: над 2.47 млн. гледания

Първият хит на Галин за 2020-та прозвучава на 12 февруари 2020 г. “Дилема” е новият ми проект, с който искам да Ви покажа един различен Галин и едно различно послание! Надявам се да Ви хареса!”, с тези думи изпълнителят представи песента. Това е авторски проект по негова музика, аранжимент – на Деян Асенов и текст на Диона. Видеоклипът е реализиран от режисьора и сценарист Виктор Антонов, заснет е в черно-бели кадри от оператора Симеон Боснешкиа, а специално участие в кадрите има моделът Доби Тафкова.

18. Полудяваш на Малката и Денис Теофиков: над 2.42 млн. гледания

Дуетът е с премиера 15 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът на “Полудяваш” са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Людмил Иларионов – Люси, а кадрите са заснети от оператора Георги Марков.

19. Ангелът на Цветелина Янева: над 2.4 млн. гледания

Хитът с класичско звучене на турбо чалга е с премиера 19 ноември 2019 г. Музиката и аранжиментът на “Полудяваш” са на Diamond Beat Production, който участва и в съзаването на текста с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Николай Нанков, а оператор – Георги Марков.

20. Dance Monkey на Tones And I: над 2.35 млн. гледания

Премиерата на световния хит е 25 юни 2019 г. Режисьори на видеото са Liam Kelly & Nick Kozakis, а оператор – Carl Allison.

21. Кой на Ариa и Алисия: над 2.26 млн. гледания

Премиерата на дуета е 20 декември 2019 г. Авторският екип, на който Ариа се довери включва Даниел Ганев (музика и аранжимент), Петя Радева (текст), а видеоклипът е създаден от режисьора Георги Манов.

22. Мръсна песен на Рико Бенд и Цветина: над 2.1 млн. гледания

Премиерата на поп фолк хита е 29 октомври 2019 г. Музиката и аранжиментът на “мръсната” песен са дело на Егли Марини, а тексъте е на самата Цветина. Режисьор на видеото е Добромир Николов.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.

loading...