Най-големите хитове в България през 2021 г.

YouTube 2021

Кои са най-големите музикални хитове в България през 2021 година?

Представяме класацията за най-големите хитове в България на база най-гледаните музикални клипове на територията на страната в YouTube през календарната 2021-ва, или поне от 1 януари до 31 декември.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България, макар не само музикални.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора им какво да си пуснат да слушат или гледат.

В началото на 2021-ва, както всяка година, продължават да са предпочитани заглавия от предходната. Песните, чиято премиера е през 2021 г., също набират популярност – кога светкавична, кога – умерена, всичко зависи както от изпълнението на съответната звезда, така и от самата песен.

Изпълнителите, които феновете са си пускали най-често през 2021-ва (1 януари-31 декември), подредени по брой пускания на територията на България на което и да е тяхно изпълнение – официален видео клип, аудио или концертно изпълнение, натрупали по над 40 милиона пускания, са следните:

 1. Галена: над 115 милиона пъти
 2. Преслава: над 74.2 милиона пъти
 3. Слави Трифонов: над 65.1 милиона пъти
 4. изпълнителите от музикалното анимационно шоу с песнички за деца в предучилищна възраст CoComelon – Nursery Rhymes: над 64 милиона пъти
 5. Меди: над 63.9 милиона пъти
 6. Криско: над 60.6 милиона пъти
 7. Азис: над 47.3 милиона пъти
 8. Тони Стораро: над 46.6 милиона пъти
 9. AX Dain: над 46.5 милиона пъти
 10. Десислава: над 45.4 милиона пъти
 11. Лидия: над 44.8 млн. пъти
 12. Теди Александрова: над 44.6 милиона пъти

Представяме почти топ 100 на най-популярните песни в България за 2021-ва, всяка от които е пускана над 3 милиона пъти в страната, а лидерът надминава 17 милиона пускания:

1. Изкушение на Тото от СкандаУ със Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд: над 17.4 милиона пускания

Премиерата на поредния дует на Слави Трифонов с хип-хоп изпълнител, но за първи път балада, е на 18 февруари 2021 г. Музиката на „Изкушение“ е дело на Йонислав Йотов – Тото Н, Евгени Димитров и Светлин Къслев. Автори на текста са Тото Н и Ивайло Вълчев, аранжиментът е направен от Светлин Къслев, Евгени Димитров, Ultra Beats. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски. Песента е хит №1 за месец април, когато партията на Слави Трифонов се класира втора на парламентарните избори в България на 4 април 2021 г. Слави Трифонов е сред най-популярните българи във Facebook. „Изкушение“ е №1 за 2021 г. в 14 области в страната – в столицата и областите софийска, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Плевен, Велико Търново, Хасково, Русе, Кюстендил, Перник и Габрово.

2. Турбуленция на Емилия, Флорин Салам и Кости: над 16.6 милиона пускания

Премиерата е на 15 юни 2021 г. и става хит №1 на месец юли. Режисьор, сценарист и монтажист на видеото е Валери Милев, а оператори са Орлин Руевски и Алекс Чеаусу. Музика, текст и аранжимент са от румънския продуцент Кости Йонита. „Турбуленция“ е хит №1 за 2021 г. в 6 области в страната – в областите Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Ловеч и Видин.

3. Аномалия на Малката с Александър Робов: над 13.7 милиона пускания

„Аномалия“ е по музика, текст и аранжимент на Diamond Beat Production. Видеоклипът е дело на режисьора Стефан Маринов (Buddubbaz Tape) и оператора Петко Андонов. Премиерата е на 5 май 2021 г. „Аномалия“ е хит №1 за 2021 г. в област Смолян.

4. Грешници на Лидия с Константин: над 13 милиона пускания

„Грешници“ излиза на 12 февруари и става №1 хитът в България за месец февруари 2021 г. Музиката е написана от Галин и Деян Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е съвместно творчество на Лидия, Галин и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов, а оператор – Виктор Костов. Константин също е сред най-популярните българи във Facebook.

5. Скандал на Меди и Галена: над 13 милиона пускания

Премиерата на поредния дует на чалга иконите е на 8 май 2021 г. Автори на музиката са GMusic (Кreshnik Avdiu) и Endrit Mumajesi – MUMA, а аранжиментът е направил Йорданчо Василкоски – Оцко. Автори на текста са Анастасия Мавродиева и Николай Гурманов. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Песента е хит №1 за месец юни 2021 г.

6. Ти не си за мен на Галена: над 13 милиона пускания

Премиерата на летния Барби-хит на Галена е на 21 юли 2021 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а автори на текста са Галена, Сияна и Мирослав Митев. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. „Ти не си за мен“ е хит №1 за месец август 2021 г.

7. Да си тук на Меди: над 12.6 милиона пускания

Баладата на Меди е с премиера 28 декември 2020 г. и е пускана общо над 13.2 милиона пъти в България. „Да си тук“ е №1 хитът в България за месец януари 2021 г. Автори на музиката са Меди и Александър Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е написан от Мариета Ангелова. На китарата е Меди, а допълнителните вокали са на Георги Симеонов. Режисьор на видеото, в което играе и Галена, е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

8. Само ако бях на ТоТо от СкандаУ и Маринов: над 11.9 млн. гледания

Автор на музиката и аранжимента е Светлин Къслев. Текстът е съвместно творчество на Йонислав Йотов – ToTo H и Димитър Мариянов – Marianoff. Режисьор на видеото е Тодор Георгиев – Toshey, а зад дрона е Лъчезар Евтимов – Лъчо. Премиера на песента е на 17 март 2021 г.

9. Ще ми гледаш гърба на AX Dain: над 11.8 милиона гледания

Песента е с премиера на 1 септември 2020 г., но става хит едва в началото на 2021-ва, като общо е пускано над 12 млн. пъти в страната. AX Dain е автор на музиката, текста и аражимента на „Ще ми гледаш гърба“.

10. Автомата на Теди Александрова и Илиян: над 11.5 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 7 май 2021 г. Автори на музика са Теди Александрова, която е написала и текста, и Даниел Ганев, който е направил и аранжимента. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев.

11. Грешна си на Криско и Тони Стораро: над 11.2 милиона гледания

Премиерата е на 3 март 2021 г. и става хит №1 на месец март. Музиката и аранжиментът са дело на Криско и Maxxseed, а текстът е на Криско. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. В клипа участва и професионалната танцьорка Кристина Шидерова, известна със сценичния псевдоним Санта Китана. Криско също е сред най-популярните българи във Facebook.

12. Mashup на Преслава: над 10.6 милиона пускания

На 7 декември 2020 г. Преслава пуска китка от нейни любими хитове с клип, записан на живо в студио. Миксът на Преслава е хит №1 за месец декември 2020 г. и е пускан общо в България над 13.5 милиона пъти, от които през 2021-ва са над 9 милиона. Преслава също е сред най-популярните българи във Facebook. Миксирани са следните хитове: „Спомен“ на Мария, „Студена“ на Пепа, „Плаче моето сърце“ на Каролина, „Изпий си кафето“ на Орнела, „Още миг моя“ на Руслан Мъйнов, „Хиляди слънца“ на Орхан Мурад и „Matono“ на Peggy Zina. Аранжиментът е дело на Сандрито Даниелов.

13. А+Г=ВНЛ на Галена и Азис: над 10.4 милиона пускания

Премиерата на дуета на 9 декември. Музиката е на Йорданчо Василковски – Оцко & HMM Team, текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров, а Даниел Ганев е автор на аранжимента, записа, микса и мастера. Режисьори на клипа са Георги Марков, който е и оператор, и Георги Манов. Песента е хит №1 за месец декември 2021 г.

14. Момиче от лед на Симона: над 10.1 милиона пускания

Автор на игривата песен е Ерик Гергинов – Blackout, като за музиката помагат Галин и Симона, за текста – и Галин с Петя Радева, а за аражимента и Павел Казаков. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Виктор Милушев. Премиерата на клипа с участието на Галин е на 26 април 2021 г.

15. Недей ме вини на Галин, Адам, Десита и Маджуна: над 10 милиона пускания

Премиерата на чалгата с латино ритми, изпълнена от сборния квартет, е 21 декември 2020 г., а от тогава е пускана общо над 11.8 милиона пъти в България. Музиката е написана от Галин и Десита. Аранжимент е дело на Павел Казаков и BuJaa beats. Текстът е съвместно творчество на Десита, Галин, Адам, Маджуна и Станислава Василева. Режисьори и сценаристи на видеото са Христо Спиридонов и Виктор Костов, който е и оператор.

16. Татуировка на Емилиано: над 9.45 милиона пускания

Премиерата на „Татуировка“ е на 5 ноември 2020 г. „Татуировка“ е вдъхновена от лична история на изпълнителя. „Бившето ми гадже си беше татуирало с голям шрифт името ми на ръката си. Сега, когато не сме вече заедно, ми казаха, че татуровката е заличена. Въпреки това обаче, следите си остават. Затова реших да направя точно песен, която се казва „Татуировка“ – споделя гласовитият певец. Хитът на Емилиано е пускан над 14.5 милиона пъти в България, като през 2021-ва е с над 7 милиона пускания. „Татуировка“ е хит №1 за 2021 г. в 6 области в страната – в областите Сливен, Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра.

17. Един на милион на Емрах: над 9.42 милиона пускания

Баладата е с премиера 17 юни 2021 г. Музика е написана от Теди Александрова и Емрах, които са и текстописци, и от Даниел Ганев, който е автор и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а зад камерата е Иван Иванов.

18. Къде беше ти на Галена: над 9.1 милиона пускания

„Къде беше ти“ е поредната колоборация на Галена с Меди, който е съавтор на музиката и участва с вокали. Александър Асенов е другият съавтор на музиката, който е направил и аранжимента заедно с Даниел Ганев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Баладата е с премиера 19 януари 2021 г. „Монетата винаги има две страни… Моят отговор. Отношенията между двама души могат да бъдат красиви, могат да бъдат грозни, но почти никога вечни. Затова оценявайте хората, които са в живота ви, преди да е станало твърде късно. Благодаря на екипа, отговорен за съществуването ѝ, както и на екипа, който превърна настроението ѝ във визуално изживяване, защото тази песен ме докосна по начин, който рядко усещам. Благодаря ви, че докосна и вас. И помнете — любов се доказва всеки ден!“, написа изпълнителката в официалната си страница във Facebook, която е и сред най-популярните българи в социалната мрежа.

19. Вендета на Галин и Симона: над 8.7592 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 4 юли 2021 г. Автор на музиката и аранжимента е Деян Асенов, а текстът е написан от Лора Димитрова. Режисьор и сценарист на видеото е Станислав Христов.

20. Рана на Меди: над 8.37 милиона пускания

Премиерата е на 15 юни 2021 г. Автор на музиката е Меди, а на аранжимента – Йорданчо Василкоски – Оцко. Текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

21. Точно в три на Азис: над 8.25 милиона пускания

Поредният хит на „Царя на поп фолка“ е на 13 май 2021 г. Васил Троянов Боянов, тоест Азис, е автор на музиката, текста и аранжимента на „Точно в три“, а режисьор на видеото е Людмил Иларионов.

22. Тръпката на Криско и Галена: над 8.14 милиона пускания

Премиерата на поредния хит на популярния хип-хоп-чалга дует е на 5 август 2021 г.

23. В твоето легло на Преслава: над 8.11 милиона пускания

Точно на Великден, на 29 април 2021 г., беше премиерата на „В твоето легло“. Автор на музиката и аранжимента е Даниел Ганев, а текстът е написан от Росен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, операторът е Радослав Гочев.

24. Mashup на Десислава: над 8.11 милиона пускания

Китката от 8 класически вече хитове на Десислава с аранжимента на Иво Моллов – Гугутката е с премиера 18 януари 2021 г., а видеото е направено в звукозаписното студио при изпълнението й. Миксът включва хитовете „Две сърца“, „До тук“, „Бели нощи“, „Мила моя, мили мой“, „Завинаги“, „Не вярвам“, „Просто забрави“ и „Птица скитница. Десислава също е сред най-популярните българи във Facebook.

25. Кралица на Роксана: над 7.45 милиона пускания

„Кралица“ е кавър версия на Бернат Демирали, който я изпълнява на цигански език. След като Роксана чува песента в оригинал, тя решава че задължително трябва да я запише и да я представи с текст на български. Бернат е изключително впечатлен от позвъняването на Роксана и желанието ѝ да изпее песента на български и с огромно удоволствие, той предоставя авторските права на песента на Роксана. Музиката е дело на Бернат Демирали, а аранжимента на Спас Лазаров и Мартин Биолчев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Йордан Петков и е гледано общо над 8.13 милиона пъти в България от премиерата си на 20 декември 2020 г.

26. Не, мерси на Меди: над 7.64 милиона гледания

Премиерата на най-големия до момента хит на Меди е на 9 октомври 2020 г. Автор на музиката е Меди, аражиментът е направен от Даниел Ганев, а тестът е съвместно творчество на Мариета Ангелова и HMM Team. Режисьор на видеото е Виктор Антонов. „Не, мерси“ е хит №16 за 2020-та в България и е общо гледан в страната над 14.6 млн. пъти, от които през 2021-ва са 2.39 милиона.

27. Наливай ми на Били Хлапето с D3MO: над 7.56 милиона пускания

Вторият хит на Били Хлапето за 2020-та „Наливай ми“ продължава да е популярен и през 2021-ва. От премиерата си на 29 май 2020 г. песента е пускана над 18 млн. пъти в страната. Автори на музиката и текста са двамата изпълнители Били Хлапето и D3MO, които са направили и аранжимента заедно с Danny Dimarc. Режисьор на видеото е Александър Чобанов, по-известен с творческия псевдоним Reezy Rane.

28. Бой, бой на Цветелина Янева: над 6.9 милиона пускания

Премиерата на „Бой, бой“ е навръх Международния ден на жената 8 март 2021 г. Даниел Ганев стои зад музиката и аранжимента на песента, а Анастасия Мавродиева и Росен Димитров са автори на текста. За оригиналното видео се погрижиха Николай Нанков (режисьор), Николай Скерлев (оператор) и 3D&VFX Nikolay Kirkov | Enter Studio, PtPetrov.

29. Обичам те на Емрах и Теди Александрова: над 6.86 милиона пускания

Премиерата на чалга дуета е на 15 март 2021 г. За музиката на „Обичам те“ идеи обединяват Теди Александрова, Емрах и композитора Даниел Ганев, създал и аранжимента на парчето. Текстът е на Теди Александрова, а режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев. Като основен критерий за това как може да бъде спечелено сърцето й, певицата издаде, че е най-важно нейното момче да има още по-голямо сърце от нейното и да е добър човек.

30. Кавала кючек на Криско и Галена: над 6.46 милиона гледания

Това е вторият дует на Криско и Галена, като този път вече няма хип-хоп елементи, а е класически кючек. След бас във вечерното шоу на Николаос Цитиридис Криско обещава да напише ултра кючек и да запише видео за седмица. Клипът се появява на 30 октомври 2020 г. и е са над дузина пародийни елементи на културата от зората на демокрацията до днес. Музиката и аранжиментът са направени от Begeton Band, Snowmuzic и Криско, който е автор на текста. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. Кючекът е №24 хит за 2020-та година в България като общо е пускан над 12.5 млн. пъти, от които през 2021-ва са над 4 милиона. Криско и Галена са сред най-популярните българи във Facebook.

31. Да се влюбиш на Лео: над 6.23 милиона пускания

Чалга баладата на Лео е с премиера 24 август 2021 г. и става хит №1 на месец септември. Музиката и аранжиментът са дело на Йорданчо Василковски – Оцко и HMM Team, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а оператор е Виктор Милушев.

32. Сеньорита на Ева-Марти: над 6.23 милиона пускания

Автор на музиката, аранжимента и текста на кючека с латино ритми, изпят на цигански и български, е Румен Борилов. Гост-музикант е Алекс Топлото. Режисьор на видеото с премиера 9 октомври 2021 г. е Цецо Андреев, а оператор – Райко Райков.

33. Не ти прощавам на Фики: над 6.09 милиона пускания

Премиерата на баладата е на 1 март 2021 г. Автор на музиката е гръцкият певец и творец Пантелис Панделидис, аранжиментът е направен от Сашо Даниелов, а текстът е на Мариета Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е тандемът Николай Драганов и Борил Петров.

34. Astronaut In The Ocean на австралийския рапър от гръцки произход Masked Wolf: над 6.067 милиона пускания

Песента е с повторна премиера на 27 октомври 2020 г., след неуспешен дебют през 2019-та, но става №1 хит в Турция през март 2021 г. и достига топ 10 в света с над 271 милиона пускания, като в България става популярна от януари 2021-ва.

35. Пак на Симона: над 5.7878 милиона пускания

Премиерата е на 1 ноември 2021 г. Режисурата и сценарият на видеото са дело на Иван Димитров-Torex и Галин, а оператор е Андрей Кряколов.

36. Проблем на Константин и Софи Маринова: над 5.7 милиона пускания

№1 хитът на годината 2020-та – българската кавър версия на гръцкия суперхит, изпълнен от култовите поп фолк изпълнители, е с премиера 25 юни 2020 г. От тогава песента е пускана общо над 26 млн. пъти в България.

37. Нито ял, нито спал на Галин и Адам с Десита: над 5.69 милиона пускания

Колоборацията на изпълнителите на Alpha Music е с премиера 27 януари 2021 г. Песента, чиято музика е написана от Галин, е вдъхновена от хита на Есил Дюран „Съперница“. Текстът е общо творчество на Галин, Адам и Анастасия Мавродиева, а аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист е Людмил Иларионов, а оператор – Радослав Петров.

38. Бели нощи на Били Хлапето и D3MO: над 5.65 млн. гледания

Първият хит от осем години насам на рапъра Билян Моллов, известен с артистичния псевдоним Billy Hlapeto, „Бели нощи“, е с премиера 19 декември 2019 г. и става №3 хит на годината 2020-та. Автор на музиката и текста на песента са двамата изпълнители, а аранжиментът е направен от Billy Hlapeto, Claptomanik и Carma. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев. Видеото е гледано общо над 20.2 милиона пъти.

39. Дърпай я на Теди Александрова и Емануела: над 5.61 милиона пускания

Премиерата на женския дует е на 3 август 2021 г. За него идеи обединяват Теди Александрова, Даниел Ганев и Соня Ангелова за музиката, аранжимента и текста. Видеоклипът пък е дело на Николай Скерлев, който е негов режисьор, сценарист и оператор.

40. 100 живота на Галена: над 5.29 млн. гледания

Премиерата на големия хит на поп фолк звездата Галена е навръх Гергьовден 2020-ра и става №2 хит на годината 2020, като досега е пускан над 20 милиона пъти. Видеото, с режисьор Виктор Антонов и оператор Радослав Гочев, е със специалното участие на актьора Иво Аръков. Музиката е дело на Ervin Gonxhi и Даниел Ганев, който е направил и аранжимента, а текстът е общо творчество на Анастасия Мавродиева, Мирослав Митев и Сиана. Мелодията от китарата е на Avi Benedi.

41. Нарцис на Цветина с Тони: над 5.27 милиона гледания

От премиерата на 26 ноември 2020 г. песента е пускана над 6.96 млн. пъти в България. Цветина си е продуцент на песента, както е и автор на текста на песента, а музиката и аранжимента са направени от Анди Стефанов. Режисьор на видеото е Люси Иларионов, а оператор е Иван Иванов. Цветина също е сред най-популярните българи във Facebook.

42. Да си траят на Тита и Джена: над 5.04 милиона пускания

Първият чалга хит на Тита е дуетът й с Джена „Да си траят“, чиято премиера е на 13 май 2021 г. режисьор на видеото е Виктор Антонов – Рик. Музиката и аранжиментът са дело на Adamand, а текстът е написан от LMD Crew.

43. Нежно на Данна и Александър Робов: над 5.04 милиона пускания

Автор на музиката, текста и аранжимента е Diamond Beat Production. Режисьор и сценарист на видеото е Иван Димитров – Torex, а оператор – Георги Марков. Премиерата на баладата е на 24 май 2021 г.

44. Туке ка мерав на Саша Рико & Румен Борилов: над 4.88 милиона пускания

Премиера на любовната балада е на 13 февруари 2021 г., тъкмо преди Деня на влюбените Св. Валентин. Автор на музиката и аранжимента е Румен Борилов, който е и съавтор на текста заедно с Саша Рико. Режисьор на видеото е Силвестър Матеев, а оператор е Райко Райков.

45. Токсичен на Десислава: над 4.82 милиона пускания

Премиерата е на 20 май 2021 г. Автори на музиката са Десислава и Йорданчо Василковски – Оцко, който е направил и аранжимента, а текстът е написан от Симона Миланова. Режисьор и сценарист на видеото, в което участват звезди като Азис, Фики, Галин, Лидия, Наталия Гуркова и Маги Джанаварова, е Станислав Христов – Стенли, а оператор е Виктор Милушев.

46. Ратата на Konfuz: над 4.55 милиона пускания

Konfuz е творчески псевдоним на арменеца Михаил Маргарян. Баладата му в стил инди-поп, изпята на руски, е с премиера на 29 януари 2021 г. и е пускана в света над 55 милиона пъти в различните си видео версии.

47. Искам да се напиеш на Камелия и Александър Робов: над 4.51 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 12 май 2021 г.

48. Беден в сърцето на Преслава: над 4.39 млн. гледания

Хитът на Преслава е с премиера на 19 юни 2020 г. и става №10 хита на годината 2020-ра, а от тогава е пускан над 15 милиона пъти. „Беден в сърцето“ е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Екипът, реализирал видеоклипа, включва Виктор Антонов, режисьор, и Радослав Гочев – оператор.

49. Да си тръгна ли? на AX Dain: над 4.39 милиона пускания

Премиерата е на 4 ноември 2020 г. и от тогава песента е пускана над 8.1 милиона пъти.

50. Чужди усмивки на Тото: над 4.37 млн. гледания

Първият соло хит на Йонислав Йотов от хип-хоп дуета СкандаУ, известен като Тото, дебютира на 11 май 2018 г., а от тогава до момента е гледан общо над 43.6 милиона пъти, като песента става хит №2 за 2018-та, хит №17 за 2019-та и хит №72 за 2020-та.

51. Красиви лъжи на Криско и Галена: над 4.34 млн. гледания

Чалга-хип-хоп дуета за минути стана хит от премиерата си на 25 юли 2020 г. и досега е пускан над 15 милиона пъти. Криско е автор на текста и съавтор на музиката и аранжимента на песента. Режисьор на клипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Песента е хит №9 за 2020 г.

52. Земетръс на Десита, Симона и Лидия: над 4.34 милиона пускания

Премиерата на хита на трите чалга тигрици е на 26 май 2021 г. Музиката е дело на Галин, Християн Сашков – Маджуна и Десита, а на аранжимента – Павел Казаков. Текстът е сборно творчество. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси.

53. Моят номер на Джена: над 4.31 милиона пускания

На 16 март 2021 г. Джена представи „Моят номер“, с който певицата направи подарък на многобройните си почитатели по повод 14-та си годишнина като изпълнител на „Пайнер“, която посрещна на 17 март. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, автори на текста са Росен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор е Симеон Боснешки.

54. Направо в коша на Емануела: над 4.26 милиона пускания

„Направо в коша“ е по музика и аранжимент на Деян Асенов, а върху текста са работили в екип – Александър Попов и Петър Петров. За режисурата на видеоклипа се погрижи Добромир Николов. По време на снимките на видеото звездата реализира и ексклузивна фотосесия с Георги Малев. Премиерата на клипа е на 5 март 2021 г. Емануела също е сред най-популярните българи във Facebook.

55. Довиждане на Торино и Пашата: над 4.26 милиона пускания

Автори на музиката са Павел Денов (Пашата) и Тодор Димитров (Торино), както и MelodicoLMC, а аранжиментът също е на изпълнителите и Росен Стоев. Торино и Пашата са написали и текста заедно с Диона. Режисьори и оператори на видеото са Георги Салпаров и Симеон Михалков. Премиера на латино хита е на 9 февруари 2021 г.

56. MONTERO (Call Me By Your Name) на американския хип-хоп изпълнител Lil Nas X: над 4.26 милиона пускания

Световният №1 хит е с премиера 26 март 2021 г. и е пускан над 415 милиона пъти в света. Режисьори на видеото са самият изпълнител и украинецът Tanu Muino.

57. Да гори в любов на Преслава: над 4.22 милиона пускания

№10 хит на годината за 2018-та, хитът на Преслава е предпочитан и през 2021-ва. От премиерата си на 28 септември 2018 г. песента е пускана общо над 23.2 милиона пъти.

58. Влез, влез на Анелия и Палома: над 4.21 милиона пускания

Премиерата на женския чалга дует е на 21 юни 2021 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, е негов оператор е Радослав Гочев.

59. Разведени на Роксана и Емилияно: над 4.01 милиона пускания

Премиерата е дуета е на 23 юни 2021 г., чиито музика и аранжимент са дело на Даниел Димитров, а текстът е написан от Емилиан Христов. Във видеото с режисьор Людмил Иларионов участват също Мистър България 2016 Йордан Йорданов и моделът Нанси Маринова.

60. Гледай ме на Гери-Никол и Слаткаристика: над 3.96 милиона гледания

Премиерата на миналогодишния есенен хип-хоп-поп-фолк-латино хит на Гери-Никол е 20 октомври 2020 г., а от тогава песента е пускана над 9.54 милиона пъти в България, като песента се слуша и през пролетта на 2021-ва. За 2020-та „Гледай ме“ се класира под №34 сред най-големите хитове за годината.

61. Rampampam на румънската певица Луиса Лука, известна като Minelli: над 3.957 милиона пускания

Премиерата на световния денс хит е на 18 март 2021 г. и видеото е гледано над 142 милиона пъти в света.

62. MashUp на Цецо Си (Неджип): над 3.93 милиона пускания

Китка под аранжимента на Славчо Христев от хитовете „Точно за мен“ на Гюнай Шен, „Обичам те до безсъзнание“ на Илиян, „Ново гадже“ на Орхан Мурад и др. с премиера 11 януари.

63. Дивана на Меди: над 3.86 млн. гледания

„Дивана“ е с премиера 22 юли 2020 г. и става хит №22 за 2020-та, като продължава да се слуша и през 2021-ва. Текстът на поп фолк хита е измислен от Николай Гурманов. Музиката е сътворена от Меди, а аранжиментът – от Деян Асенов. Режисьор на клипа е Люси Иларионов.

64. Sevmedim Deme на турските звезди Kurtuluş Kuş & Burak Bulut: над 3.83 милиона пускания

Премиерата на турската балада, написана от двамата изпълнители и чието заглавие в превод означава „Не казвайте, че не ви харесва“, е на 3 юни 2021 г.

65. Душата ме боли на Десита и Адам: над 3.8 милиона пускания

Десита е съавтор на музиката и текста на чалга дуета, Адам й е помагал за строфите, а за музиката – Деян Асенов, който е автор и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото с премиера 28 август 2021 г. е Иван Димитров-Torex, а оператор – Виктор Милушев.

66. Сен Тропе на Азис: над 3.77 млн. гледания

Вечният мегахит на Азис от 2011-та е гледан общо над 121 милиона пъти в света, а през 2020-та дори се класира под №86 хит на годината.

67. 112 на Неджип (или Цецо): над 3.69 милиона пускания

Автор на музиката и аранжимента на баладата с премиера 8 септември 2021 г. е самият Неджип, а текстът е написан от Цветан Лалев. Цигулката се изпълнява от Жоро Росенов.

68. Роксана на Синан с Оркестър Метин тайфа: над 3.62 милиона пускания

Премиера 10 август 2021 г.

69. Горчиви истини на Преслава и Лидия: над 3.58 милиона пускания

Женският кючек дует е с премиера 24 юни 2021 г. Музиката и аранжиментът са дело на Деян Асенов, текстът е написан от Лора Димитрова, а режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов.

70. Mashup 2 на Преслава: над 3.53 милиона пускания

Втората китка от любими хитове на Преслава, този път от ретро балади, с клип, отново записан на живо в студио, е пусната на 4 януари 2021 г. Аранжиментът е дело на Сандрито Даниелов, а миксът включва познатите „Две очи разплакани“, „Камбаните звънят“ и „Тъгувам аз“ на Румяна, „Ако е грях“ на Минка Малакова, „Как боли“ на Орнела, „Обичам те още“ на Орхан Мурад и „И плачат и богатите“ на Стефани.

71. Rupe Topul на Costel Biju и Elys: над 3.52 милиона пускания

Румънският кючек е с премиера 7 февруари 2021 г. и е пускан в света над 22 милиона пъти. В превод от румънски заглавието означава „Разбий върха“.

72. Микс от кючеци на Оркестър Шанс: над 3.49 млн. гледания

Китката кючеци е с видео премиера на 12 ноември 2020 г.

73. Не се отказват на Денис Теофиков, Малката, Цветелина Грахич и Александър Робов: над 3.49 милиона пускания

Премиерата на хита на квартера е 3 юли 2020 г., когато се класира под №12 за хит на 2020-та. Автор на музиката и аранжимента на песента „Не се отказват“ е Diamond Beat Production, който се включва и в създаването на текста заедно с поетесата Анастасия Мавродиева. Стефан Маринов – Buddubbaz Tape е режисьор и сценарист на мини-филма, а оператор е Петко Андонов. Песента е пускана общо над 14.2 милиона пъти.

74. Твоята жена на Десита: над 3.49 милиона пускания

Музиката на чалгата е дело на Галин, Десита, която е написала и текста, и Деян Асенов, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото с премиера 11 юли 2021 г. е Иван Димитров – Torex.

75. S.O.S на Галин и Десита: над 3.45 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 18 ноември 2020 г., като от тогава е пускана над 4.43 милиона пъти. Режисьор и сценарист на лентата е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Иван Иванов. Автори на музиката са Галин и Маджуна, а на текста – те с Десита и Васил Тръненски. Аранжиментът е на Павел Казаков и Маджуна, със специалното участие на Dexter.

76. Jalebi Baby на Tesher с Jason Derulo: над 3.4366 милиона пускания

Премиерата е на 13 юли 2021 г.

77. Nerde Yedin Paraları на Gamze Aksoy: над 3.4325 милиона пускания

Турският хит е с премиера 19 април 2021 г. и става хит №1 за 2021 г. в област Кърджали.

78. Той на Данна: над 3.42 милиона пускания

Премиерата на песента е на 4 юни 2020 г. и се класира под №15 за хит на 2020-та. Музиката на „Той“ е дело на Десита, която участва и в създаването на текста заедно с Николай Гурманов. Аранжиментът на песента е поверен на композитора Деян Асенов. Режисьор и сценарист на ефектното видео е Людмил Иларионов – Люси, а Георги Марков е оператор. Хитът е пускан над 11.8 милиона пъти в света.

79. Няма да ми мине на Галин и Лидия: над 3.38 млн. гледания

Дуетът с премиера на 20 февруари 2019 г. и стана хит №3 на 2019-та и хит №60 на 2020-та, а от тогава е гледан над 23.2 милиона пъти в света. Музиката е на Галин и Боби Павлов, аранжиментът – на Деян Асенов, а автори на текста са отново Галин и Станислава Василева. Режисьор на видеоклипа е Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, оператор е Петко Андонов, а сценарист е самият Галин.

80. Болката ти любима на Десислава и Лео: над 3.3623 милиона пускания

Премиера 28 юни 2021 г.

81. Спомени на Роксана: над 3.33 милиона пускания

Баладата на Роксана, която е автор на музиката и съавтор на текста заедно с поетесата Мариета Ангелова, е с премиера на 7 октомври 2019 г., а през 2020-та се класира под №46 за хит на годината. Създател на аранжимента на песента е композиторът Мартин Биолчев. На китарата е Атешкан Теофиков. Режисьор, сценарист и оператор на видеото на „Спомени“ е Николай Скерлев. Песента е пускана общо над 17.1 милиона пъти.

82. Ножът на Джулия: над 3.31 милиона пускания

Премиерата е на 6 януари 2021 г.

83. Минутите на Цветелина Янева и Александър Робов: над 3.29 милиона пускания

„Минутите“ на Цветелина Янева и Александър Робов е с премиера на 29 септември 2020 г., котаго се класира под №40 з ахит на годината. Музиката е на Diamond Beat Production, Doron Rokah и Or Shaul, а аранжиментът и текстът – на Diamond Beat Production. С вокали в песента участва и Цветелина Грахич, а визуалните ефекти във видеото са на 3D&VFX Nikolay Kirkov Enter Studio. Режисьор на лентата е Николай Нанков, оператор – Николай Скерлев, а двамата заедно в тандем създават сценария. „Минутите“ е пускана общо над 10 милиона пъти.

84. Влизам и гърмя на Теди Александрова с Илиян: над 3.28 милиона пускания

Премиера 5 юли 2021 г.

85. Само да те имам на Юнал: над 3.28 милиона пускания

Премиера 30 юни 2021 г.

86. акустичен вариант на Къде беше ти – Да си тук на Галена и Меди: над 3.26 милиона пускания

Премиера 14 февруаи 2021 г.

87. Тръгвай си на Емилия и Денис Теофиков: над 3.23 милиона пускания

От премиерата си на 17 май 2019 г. видеото на поп фолк дуета е гледано общо над 15.8 млн. пъти, като през 2019-та се класира под №14, а през 2020-та под №103. Музиката и аранжиментът са на Diamond Beat Production, който е написал текста заедно с Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

88. Всекиму своето на софийския рапър Fyre: над 3.2 милиона пускания

Рап хитът е с премиера 11 юни 2020 г. и от тогава е пускан общо над 6.5 милиона пъти. Текстът е на Огнян Павлов – FYRE, а бийт, микс и мастер са дело на Александър Александров – Vitezz. Двамата са и създатели на видеото.

89. Милион на Анелия и Денис Теофиков: над 3.15 милиона гледания

От премиерата си на 20 юли 2020 г. дуетът „Милион“ е пускан над 13.1 милиона пъти, а за 2020-та се класира под №14 за хит на годината. „Милион“ е по музика и аранжимент на Diamond Beat Production, а текстът е съвместно дело на Diamond Beat Production и Ален Милев. За видеото, с което бе поднесена песента, се погрижиха Стефан Маринов – Buddubbaz Tape, режисьор и сценарист, и Петко Андонов – оператор.

90. Джипиеса на Десита и Лидия с Теди Александрова: над 3.12 милиона пускания

Премиерата е на 28 май 2020 г. и става №11 хита на 2020-та, като общо е пускан над 12.3 милиона пъти в света. Madjuna е автор на музиката, текста и аранжимента, който е написан с Павел Казаков. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов.

91. В ръцете на друг на Адам и Лидия: над 3.1 милиона пускания

Премиерата на песента на дуета е на 21 септември 2020 г. и става №74 хит на 2020-та, като от тогава е пускан над 7.4 милиона пъти в света. Автор на текста е Веселин Николов – Vessou, който е написал и музиката заедно с Росен Йосифов – Snowmuzic. Аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а операторът е Георги Марков.

92. Да или не на Криско: над 3.1 милиона гледания

№1 на 2019-та и хит №37 на 2020-та на хип-хоп звездата на България Криско продължава да е хит и през 2021-та. Видеото прозвуча за пръв път на 11 юни 2019 г. и от тогава е гледано общо над 31.4 млн. пъти. Клипът, заснет в кола, докато Криско шофира, е режисиран от самия изпълнител. Музиката на песента е пак той, а текстът е негово дело, съвместно с Алеко Филипов.

93. Баленсиага кючек на Криско: над 3.09 милиона пускания

Премиера 6 май 2021 г.

94. Беля на Торино и Пашата с Алисия: над 3.08 милиона пускания

Премиера 17 май 2021 г.

95. Като за последно на Денис Теофиков: над 3.07 милиона пускания

Премиерата на последния хит на Денис Теофиков, самоубил се на 21-годишна възраст на 24 октомври 2021 г., е на 6 май 2021 г.

96. Феноменална на AX Dain: над 3.06 милиона пускания

Премиера 3 април 2021 г.

97. Къща за милиони на Vessou и Алисия: над 3.05 милиона пускания

Вторият кючек на рапъра Vessou е дует с чалга примата Алисия и премиера на 2 октомври 2021 г. Музиката е написана от Веселин Николов – VessoU, който е и автор на текста, и Йорданчо Василковски – Оцко, а аранжиментът е дело на двамата с помощта на Димитър Лефтеров – Mitko Beats. Режисьор и сценарист на видеото е Деян Панайотов — DIDEISHAN Corporation, а
оператор е Виктор Милушев.

98. Затова на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд: над 3.05 милиона пускания

Баладата е още от 2018 г. и е пускана общо над 20 млн. пъти в света.

99. Не се изтриваш на Преслава: над 3.01 милиона пускания

Хитът на Преслава е още от 2017 г. и е пускана общо над 25.3 млн. пъти в света.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.