Най-големите хитове в България през 2021 г.

Кои са най-големите музикални хитове в България през 2021 година?

Представяме класацията за най-големите хитове в България на база най-гледаните музикални клипове на територията на страната в YouTube през календарната 2021-ва, или поне за първите 7 месеца на годината – от 1 януари до 26 юли.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България, макар не само музикални.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора им какво да си пуснат да слушат или гледат.

В началото на 2021-ва, както всяка година, продължават да са предпочитани заглавия от предходната. Песните, чиято премиера е през 2021 г., също започват да набират популярност – кога светкавична, кога – умерена, всичко зависи както от изпълнението на съответната звезда, така и от самата песен.

Изпълнителите, които феновете са си пускали най-често през 2021-ва, или поне за първите шест месеца (1 януари-25 юни), подредени по брой пускания на територията на България на което и да е тяхно изпълнение – официален видео клип, аудио или концертно изпълнение, натрупали по над 17 милиона пускания, са следните:

  1. Слави Трифонов: над 33.2 млн. пъти
  2. Галена: над 31.1 млн. пъти
  3. Меди: над 30 млн. пъти
  4. Преслава: над 23.4 млн. пъти
  5. Криско: над 23.1 млн. пъти
  6. AX Dain: над 20.9 млн. пъти
  7. ТоТо: над 19.9 млн. пъти
  8. Десислава: над 17.9 млн. пъти

Представяме топ 40+ на най-популярните песни в България за 2021-ва, всяка от които е пускана над 3 милиона пъти в страната, а лидерът надминава 14 милиона пускания:

1. Изкушение на Тото от СкандаУ със Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд: над 14 милиона пускания

Премиерата на поредния дует на Слави Трифонов с хип-хоп изпълнител, но за първи път балада, е на 18 февруари 2021 г. Музиката на „Изкушение“ е дело на Йонислав Йотов – Тото Н, Евгени Димитров и Светлин Къслев. Автори на текста са Тото Н и Ивайло Вълчев, аранжиментът е направен от Светлин Къслев, Евгени Димитров, Ultra Beats. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски. Песента е хит №1 за месец април, когато партията на Слави Трифонов се класира втора на парламентарните избори в България на 4 април 2021 г. Слави Трифонов е сред най-популярните българи във Facebook.

2. Грешници на Лидия с Константин: над 10.3 милиона пускания

„Грешници“ излиза на 12 февруари и става №1 хитът в България за месец февруари 2021 г. Музиката е написана от Галин и Деян Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е съвместно творчество на Лидия, Галин и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов, а оператор – Виктор Костов. Константин също е сред най-популярните българи във Facebook.

3. Да си тук на Меди: над 9.7 милиона пускания

Баладата на Меди е с премиера 28 декември 2020 г. и е пускана общо над 10.9 милиона пъти в България. „Да си тук“ е №1 хитът в България за месец януари 2021 г. Автори на музиката са Меди и Александър Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е написан от Мариета Ангелова. На китарата е Меди, а допълнителните вокали са на Георги Симеонов. Режисьор на видеото, в което играе и Галена, е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

4. Ще ми гледаш гърба на AX Dain: над 9.493 милиона гледания

Песента е с премиера на 1 септември 2020 г., но става хит едва в началото на 2021-ва, като общо е пускано над 9.56 млн. пъти в страната. AX Dain е автор на музиката, текста и аражимента на „Ще ми гледаш гърба“.

5. Грешна си на Криско и Тони Стораро: над 9.31 милиона гледания

Премиерата е на 3 март 2021 г. и става хит №1 на месец март. Музиката и аранжиментът са дело на Криско и Maxxseed, а текстът е на Криско. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. В клипа участва и професионалната танцьорка Кристина Шидерова, известна със сценичния псевдоним Санта Китана. Криско също е сред най-популярните българи във Facebook.

6. Скандал на Меди и Галена: над 9.2 милиона пускания

Премиерата на поредния дует на чалга иконите е на 8 май 2021 г. Песента е хит №1 за месец юни.

7. Аномалия на Малката с Александър Робов: над 8.92 милиона пускания

„Аномалия“ е по музика, текст и аранжимент на Diamond Beat Production. Видеоклипът е дело на режисьора Стефан Маринов (Buddubbaz Tape) и оператора Петко Андонов. Премиерата е на 5 май 2021 г.

8. Само ако бях на ТоТо от СкандаУ и Маринов: над 8.86 млн. гледания

Автор на музиката и аранжимента е Светлин Къслев. Текстът е съвместно творчество на Йонислав Йотов – ToTo H и Димитър Мариянов – Marianoff. Режисьор на видеото е Тодор Георгиев – Toshey, а зад дрона е Лъчезар Евтимов – Лъчо. Премиера на песента е на 17 март 2021 г.

9. Mashup на Преслава: над 7.94 милиона пускания

На 7 декември 2020 г. Преслава пуска китка от нейни любими хитове с клип, записан на живо в студио. Миксът на Преслава е хит №1 за месец декември 2020 г. и е пускан общо в България над 11.8 милиона пъти, от които през 2021-ва са над 6 милиона. Преслава също е сред най-популярните българи във Facebook. Миксирани са следните хитове: „Спомен“ на Мария, „Студена“ на Пепа, „Плаче моето сърце“ на Каролина, „Изпий си кафето“ на Орнела, „Още миг моя“ на Руслан Мъйнов, „Хиляди слънца“ на Орхан Мурад и „Matono“ на Peggy Zina. Аранжиментът е дело на Сандрито Даниелов.

10. Недей ме вини на Галин, Адам, Десита и Маджуна: над 7.87 милиона пускания

Премиерата на чалгата с латино ритми, изпълнена от сборния квартет, е 21 декември 2020 г., а от тогава е пускана общо над 10.1 милиона пъти в България. Музиката е написана от Галин и Десита. Аранжимент е дело на Павел Казаков и BuJaa beats. Текстът е съвместно творчество на Десита, Галин, Адам, Маджуна и Станислава Василева. Режисьори и сценаристи на видеото са Христо Спиридонов и Виктор Костов, който е и оператор.

11. Автомата на Теди Александрова и Илиян: над 7.38 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 7 май 2021 г.

12. Къде беше ти на Галена: над 7.27 милиона пускания

„Къде беше ти“ е поредната колоборация на Галена с Меди, който е съавтор на музиката и участва с вокали. Александър Асенов е другият съавтор на музиката, който е направил и аранжимента заедно с Даниел Ганев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Баладата е с премиера 19 януари 2021 г. „Монетата винаги има две страни… Моят отговор. Отношенията между двама души могат да бъдат красиви, могат да бъдат грозни, но почти никога вечни. Затова оценявайте хората, които са в живота ви, преди да е станало твърде късно. Благодаря на екипа, отговорен за съществуването ѝ, както и на екипа, който превърна настроението ѝ във визуално изживяване, защото тази песен ме докосна по начин, който рядко усещам. Благодаря ви, че докосна и вас. И помнете — любов се доказва всеки ден!“, написа изпълнителката в официалната си страница във Facebook, която е и сред най-популярните българи в социалната мрежа.

13. Кралица на Роксана: над 6.71 милиона пускания

„Кралица“ е кавър версия на Бернат Демирали, който я изпълнява на цигански език. След като Роксана чува песента в оригинал, тя решава че задължително трябва да я запише и да я представи с текст на български. Бернат е изключително впечатлен от позвъняването на Роксана и желанието ѝ да изпее песента на български и с огромно удоволствие, той предоставя авторските права на песента на Роксана. Музиката е дело на Бернат Демирали, а аранжимента на Спас Лазаров и Мартин Биолчев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Йордан Петков и е гледано общо над 7.04 милиона пъти в България от премиерата си на 20 декември 2020 г.

14. Момиче от лед на Симона: над 6.76 милиона пускания

Премиерата на видеото с участието на Галин е на 26 април 2021 г.

15. Турбуленция на Емилия, Флорин Салам и Кости: над 6.61 милиона пускания

Премиерата е на 15 юни 2021 г.

16. Татуировка на Емилиано: над 6.58 милиона пускания

Премиерата на „Татуировка“ е на 5 ноември 2020 г. „Татуировка“ е вдъхновена от лична история на изпълнителя. „Бившето ми гадже си беше татуирало с голям шрифт името ми на ръката си. Сега, когато не сме вече заедно, ми казаха, че татуровката е заличена. Въпреки това обаче, следите си остават. Затова реших да направя точно песен, която се казва „Татуировка“ – споделя гласовитият певец. Хитът на Емилиано е пускан над 13.4 милиона пъти в България, като през 2021-ва е с над 5 милиона пускания.

17. Mashup на Десислава: над 6.3 милиона пускания

Китката от 8 класически вече хитове на Десислава с аранжимента на Иво Моллов – Гугутката е с премиера 18 януари 2021 г., а видеото е направено в звукозаписното студио при изпълнението й. Миксът включва хитовете „Две сърца
„До тук“, „Бели нощи“, „Мила моя, мили мой“, „Завинаги“, „Не вярвам“, „Просто забрави“ и „Птица скитница. Десислава също е сред най-популярните българи във Facebook.

18. В твоето легло на Преслава: над 6.03 милиона пускания

Точно на Великден, на 29 април 2021 г., беше премиерата на „В твоето легло“. Автор на музиката и аранжимента е Даниел Ганев, а текстът е написан от осен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, операторът е Радослав Гочев.

19. Бой, бой на Цветелина Янева: над 5.67 милиона пускания

Премиерата на „Бой, бой“ е навръх Международния ден на жената 8 март 2021 г. Даниел Ганев стои зад музиката и аранжимента на песента, а Анастасия Мавродиева и Росен Димитров са автори на текста. За оригиналното видео се погрижиха Николай Нанков (режисьор), Николай Скерлев (оператор) и 3D&VFX Nikolay Kirkov | Enter Studio, PtPetrov.

20. Обичам те на Емрах и Теди Александрова: над 5.45 милиона пускания

Премиерата на чалга дуета е на 15 март 2021 г. За музиката на „Обичам те“ идеи обединяват Теди Александрова, Емрах и композитора Даниел Ганев, създал и аранжимента на парчето. Текстът е на Теди Александрова, а режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев. Като основен критерий за това как може да бъде спечелено сърцето й, певицата издаде, че е най-важно нейното момче да има още по-голямо сърце от нейното и да е добър човек.

21. Не ти прощавам на Фики: над 5.05 милиона пускания

Премиерата на баладата е на 1 март 2021 г. Автор на музиката е гръцкият певец и творец Пантелис Панделидис, аранжиментът е направен от Сашо Даниелов, а текстът е на Мариета Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е тандемът Николай Драганов и Борил Петров.

22. Не, мерси на Меди: над 4.95 милиона гледания

Премиерата на най-големия до момента хит на Меди е на 9 октомври 2020 г. Автор на музиката е Меди, аражиментът е направен от Даниел Ганев, а тестът е съвместно творчество на Мариета Ангелова и HMM Team. Режисьор на видеото е Виктор Антонов. „Не, мерси“ е хит №16 за 202-та в България и е общо гледан в страната над 13.7 млн. пъти, от които през 2021-ва са 2.39 милиона.

23. Кавала кючек на Криско и Галена: над 4.72 милиона гледания

Това е вторият дует на Криско и Галена, като този път вече няма хип-хоп елементи, а е класически кючек. След бас във вечерното шоу на Николаос Цитиридис Криско обещава да напише ултра кючек и да запише видео за седмица. Клипът се появява на 30 октомври 2020 г. и е са над дузина пародийни елементи на културата от зората на демокрацията до днес. Музиката и аранжиментът са направени от Begeton Band, Snowmuzic и Криско, който е автор на текста. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. Кючекът е №24 хит за 2020-та година в България като общо е пускан над 11.7 млн. пъти, от които през 2021-ва са над 4 милиона. Криско и Галена са сред най-популярните българи във Facebook.

24. Нито ял, нито спал на Галин и Адам с Десита: над 4.72 милиона пускания

Колоборацията на изпълнителите на Alpha Music е с премиера 27 януари 2021 г. Песента, чиято музика е написана от Галин, е вдъхновена от хита на Есил Дюран „Съперница“. Текстът е общо творчество на Галин, Адам и Анастасия Мавродиева, а аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист е Людмил Иларионов, а оператор – Радослав Петров.

25. Проблем на Константин и Софи Маринова: над 4.3 милиона пускания

№1 хитът на годината 2020-та – българската кавър версия на гръцкия суперхит, изпълнен от култовите поп фолк изпълнители, е с премиера 25 юни 2020 г. От тогава песента е пускана общо над 20 млн. пъти в България.

26. Astronaut In The Ocean на австралийския рапър от турски произход Masked Wolf: над 4.24 милиона пускания

Песента е с повторна премиера на 27 октомври 2020 г., след неуспешен дебют през 2019-та, но става №1 хит в Турция през март 2021 г. и достига топ 10 в света, като в България става популярна от тогава.

27. Нарцис на Цветина с Тони: над 4.23 милиона гледания

От премиерата на 26 ноември 2020 г. песента е пускана над 6.3 млн. пъти в България. Цветина си е продуцент на песента, както е и автор на текста на песента, а музиката и аранжимента са направени от Анди Стефанов. Режисьор на видеото е Люси Иларионов, а оператор е Иван Иванов. Цветина също е сред най-популярните българи във Facebook.

28. Рана на Меди: над 4.22 милиона пускания

Премиерата е на 15 юни 2021 г.

29. Наливай ми на Били Хлапето с D3MO: над 3.9 милиона пускания

Вторият хит на Били Хлапето за 2020-та „Наливай ми“ продължава да е популярен и през 2021-ва. От премиерата си на 29 май 2020 г. песента е пускана над 15.8 млн. пъти в страната. Автори на музиката и текста са двамата изпълнители Били Хлапето и D3MO, които са направили и аранжимента заедно с Danny Dimarc. Режисьор на видеото е Александър Чобанов, по-известен с творческия псевдоним Reezy Rane.

30. Туке Ка Мерав на Саша Рико & Румен Борилов: над 3.77 милиона пускания

Премиера на любовната балада е на 13 февруари 2021 г., тъкмо преди Деня на влюбените Св. Валентин. Автор на музиката и аранжимента е Румен Борилов, който е и съавтор на текста заедно с Саша Рико. Режисьор на видеото е Силвестър Матеев, а оператор е Райко Райков.

31. Ратата на руската група Konfuz: над 3.76 милиона пускания

Баладата на руската инди-поп група е с премиера на 29 януари 2021 г. и е гледана в света над 40 милиона пъти в различните си видео версии.

32. Един на милион на Емрах: над 3.86 милиона пускания

Баладата е с премиера 17 юни 2021 г. Музика е написана от Теди Александрова и Емрах, които са и текстописци, и от Даниел Ганев, който е автор и на аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а зад камерата е Иван Иванов.

33. Довиждане на Торино и Пашата: над 3.52 милиона пускания

Автори на музиката са Павел Денов (Пашата) и Тодор Димитров (Торино), както и MelodicoLMC, а аранжиментът също е на изпълнителите и Росен Стоев. Торино и Пашата са написали и текста заедно с Диона. Режисьори и оператори на видеото са Георги Салпаров и Симеон Михалков. Премиера на латино хита е на 9 февруари 2021 г.

34. Направо в коша на Емануела: над 3.48 милиона пускания

„Направо в коша“ е по музика и аранжимент на Деян Асенов, а върху текста са работили в екип – Александър Попов и Петър Петров. За режисурата на видеоклипа се погрижи Добромир Николов. По време на снимките на видеото звездата реализира и ексклузивна фотосесия с Георги Малев. Премиерата на клипа е на 5 март 2021 г. Емануела също е сред най-популярните българи във Facebook.

35. Моят номер на Джена: над 3.46 милиона пускания

На 16 март 2021 г. Джена представи „Моят номер“, с който певицата направи подарък на многобройните си почитатели по повод 14-та си годишнина като изпълнител на „Пайнер“, която посрещна на 17 март. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, автори на текста са Росен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор е Симеон Боснешки.

36. Да си траят на Тита и Джена: над 3.41 милиона пускания

Първият чалга хит на Тита е дуетът й с Джена „Да си траят“, чиято премиера е на 13 май 2021 г. режисьор на видеото е Виктор Антонов – Рик. Музиката и аранжиментът са дело на Adamand, а текстът е написан от LMD Crew.

37. Вендета на Галин и Симона: над 3.29 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 4 юли 2021 г.

38. MashUp на Цецо: над 3.2 милиона пускания

Китка под аранжимента на Славчо Христев от хитовете „Точно за мен“ на Гюнай Шен, „Обичам те до безсъзнание“ на Илиян, „Ново гадже“ на Орхан Мурад и др. с премиера 11 януари.

39. MONTERO (Call Me By Your Name) на американския хип-хоп изпълнител Lil Nas X: над 3.2 милиона пускания

Световният №1 хит е с премиера 26 март 2021 г. Режисьори на видеото са самият изпълнител и украинецът Tanu Muino.

40. Гледай ме на Гери-Никол и Слаткаристика: над 3.199 милиона гледания

Премиерата на миналогодишния есенен хип-хоп-поп-фолк-латино хит на Гери-Никол е 20 октомври 2020 г., а от тогава песента е пускана над 9.14 милиона пъти в България, като песента се слуша и през пролетта на 2021-ва. За 2020-та „Гледай ме“ се класира под №34 сред най-големите хитове за годината.

41. S.O.S на Галин и Десита: над 3.13 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 18 ноември 2020 г., като от тогава е пускана над 4.21 милиона пъти. Режисьор и сценарист на лентата е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Иван Иванов. Автори на музиката са Галин и Маджуна, а на текста – те с Десита и Васил Тръненски. Аранжиментът е на Павел Казаков и Маджуна, със специалното участие на Dexter.

42. Mashup 2 на Преслава: над 3.07 милиона пускания

Втората китка от любими хитове на Преслава, този път от ретро балади, с клип, отново записан на живо в студио, е пусната на 4 януари 2021 г. Аранжиментът е дело на Сандрито Даниелов, а миксът включва познатите „Две очи разплакани“, „Камбаните звънят“ и „Тъгувам аз“ на Румяна, „Ако е грях“ на Минка Малакова, „Как боли“ на Орнела, „Обичам те още“ на Орхан Мурад и „И плачат и богатите“ на Стефани.

43. Искам да се напиеш на Камелия и Александър Робов: над 3.04 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 12 май 2021 г.

44. Ножът на Джулия: над 3 милиона пускания

Премиерата е на 6 януари 2021 г.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.26 март 2021 г. и е пускан в света над 17 милиона пъти.

loading...