Най-големите хитове в България през 2021 г.

YouTube BG

Кои са най-големите музикални хитове в България през 2021 година?

Представяме класацията за най-големите хитове в България на база най-гледаните музикални клипове на територията на страната в YouTube през календарната 2021-ва, или поне за първите четири месеца на годината – от 1 януари до 9 май.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България, макар не само музикални.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора им какво да си пуснат да слушат или гледат.

В началото на 2021-ва, както всяка година, продължават да са предпочитани заглавия от предходната. Песните, чиято премиера е през 2021 г., също започват да набират популярност – кога светкавична, кога – умерена, всичко зависи както от изпълнението на съответната звезда, така и от самата песен.

Изпълнителите, които феновете са си пускали най-често през 2021-ва, или поне за първите четири месеца (1 януари-30 април), подредени по брой пускания на територията на България на което и да е тяхно изпълнение – официален видео клип, аудио или концертно изпълнение, натрупали по над 10 милиона пускания, са следните:

 1. Слави Трифонов: над 29 млн. пъти
 2. Галена: над 27.9 млн. пъти
 3. Меди: над 22.1 млн. пъти
 4. Криско: над 20 млн. пъти
 5. Преслава: над 18.1 млн. пъти
 6. AX Dain: над 17.4 млн. пъти
 7. ТоТо: над 17.1 млн. пъти
 8. Азис: над 16.3 млн. пъти
 9. Десислава: над 14.8 млн. пъти
 10. Лидия: над 14.5 млн. пъти
 11. Тони Стораро: над 13.3 млн. пъти

Представяме най-популярните песни в България за 2021-ва, всяка от които е пускана над 2.5 милиона пъти в страната, а 16 заглавия са слушани над 3 милиона пъти у нас, а лидерът надминава 9 милиона пускания:

1. Изкушение на Тото от СкандаУ със Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд: над 10.4 милиона пускания

Премиерата на поредния дует на Слави Трифонов с хип-хоп изпълнител, но за първи път балада, е на 18 февруари 2021 г. Музиката на „Изкушение“ е дело на Йонислав Йотов – Тото Н, Евгени Димитров и Светлин Къслев. Автори на текста са Тото Н и Ивайло Вълчев, аранжиментът е направен от Светлин Къслев, Евгени Димитров, Ultra Beats. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руевски. Песента е хит №1 за месец април, когато партията на Слави Трифонов се класира втора на парламентарните избори в България на 4 април 2021 г.

2. Да си тук на Меди: над 8.64 милиона пускания

Баладата на Меди е с премиера 28 декември 2020 г. и е пускана общо над 9.84 милиона пъти в България. „Да си тук“ е №1 хитът в България за месец януари 2021 г. Автори на музиката са Меди и Александър Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е написан от Мариета Ангелова. На китарата е Меди, а допълнителните вокали са на Георги Симеонов. Режисьор на видеото, в което играе и Галена, е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

3. Грешници на Лидия с Константин: над 7.9 милиона пускания

„Грешници“ излиза на 12 февруари и става №1 хитът в България за месец февруари 2021 г. Музиката е написана от Галин и Деян Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът е съвместно творчество на Лидия, Галин и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов, а оператор – Виктор Костов.

4. Грешна си на Криско и Тони Стораро: над 7.14 милиона гледания

Премиерата е на 3 март 2021 г. и става хит №1 на месец март. Музиката и аранжиментът са дело на Криско и Maxxseed, а текстът е на Криско. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. В клипа участва и професионалната танцьорка Кристина Шидерова, известна със сценичния псевдоним Санта Китана.

5. Недей ме вини на Галин, Адам, Десита и Маджуна: над 6.7 милиона пускания

Премиерата на чалгата с латино ритми, изпълнена от сборния квартет, е 21 декември 2020 г., а от тогава е пускана общо над 8.99 милиона пъти в България. Музиката е написана от Галин и Десита. Аранжимент е дело на Павел Казаков и BuJaa beats. Текстът е съвместно творчество на Десита, Галин, Адам, Маджуна и Станислава Василева. Режисьори и сценаристи на видеото са Христо Спиридонов и Виктор Костов, който е и оператор.

6. Mashup на Преслава: над 6.54 милиона пускания

На 7 декември 2020 г. Преслава пуска китка от нейни любими хитове с клип, записан на живо в студио. Миксът на Преслава е хит №1 за месец декември 2020 г. и е пускан общо в България над 10.4 милиона пъти, от които през 2021-ва са над 6 милиона. Преслава също е сред най-популярните българи във Facebook.

7. Ще ми гледаш гърба 2 на AX Dain: над 6.503 милиона гледания

Песента е с премиера на 1 септември 2020 г., но става хит едва в началото на 2021-ва, като общо е пускано над 6.93 млн. пъти в страната. AX Dain е автор на музиката, текста и аражимента на „Ще ми гледаш гърба“.

8. Къде беше ти на Галена: над 6.36 милиона пускания

„Къде беше ти“ е поредната колоборация на Галена с Меди, който е съавтор на музиката и участва с вокали. Александър Асенов е другият съавтор на музиката, който е направил и аранжимента заедно с Даниел Ганев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. Баладата е с премиера 19 януари 2021 г. „Монетата винаги има две страни… Моят отговор. Отношенията между двама души могат да бъдат красиви, могат да бъдат грозни, но почти никога вечни. Затова оценявайте хората, които са в живота ви, преди да е станало твърде късно. Благодаря на екипа, отговорен за съществуването ѝ, както и на екипа, който превърна настроението ѝ във визуално изживяване, защото тази песен ме докосна по начин, който рядко усещам. Благодаря ви, че докосна и вас. И помнете — любов се доказва всеки ден!“, написа изпълнителката в официалната си страница във Facebook, която е и сред най-популярните българи в социалната мрежа.

9. Кралица на Роксана: над 5.9 милиона пускания

„Кралица“ е кавър версия на Бернат Демирали, който я изпълнява на цигански език. След като Роксана чува песента в оригинал, тя решава че задължително трябва да я запише и да я представи с текст на български. Бернат е изключително впечатлен от позвъняването на Роксана и желанието ѝ да изпее песента на български и с огромно удоволствие, той предоставя авторските права на песента на Роксана. Музиката е дело на Бернат Демирали, а аранжимента на Спас Лазаров и Мартин Биолчев. Текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Йордан Петков и е гледано общо над 6.23 милиона пъти в България от премиерата си на 20 декември 2020 г.

10. Само ако бях на ТоТо от СкандаУ и Маринов: над 5.72 млн. гледания

Автор на музиката и аранжимента е Светлин Къслев. Текстът е съвместно творчество на Йонислав Йотов – ToTo H и Димитър Мариянов – Marianoff. Режисьор на видеото е Тодор Георгиев – Toshey, а зад дрона е Лъчезар Евтимов – Лъчо. Премиера на песента е на 17 март 2021 г.

11. Татуировка на Емилиано: над 5.28 милиона пускания

Премиерата на „Татуировка“ е на 5 ноември 2020 г. „Татуировка“ е вдъхновена от лична история на изпълнителя. „Бившето ми гадже си беше татуирало с голям шрифт името ми на ръката си. Сега, когато не сме вече заедно, ми казаха, че татуровката е заличена. Въпреки това обаче, следите си остават. Затова реших да направя точно песен, която се казва „Татуировка“ – споделя гласовитият певец. Хитът на Емилиано е пускан над 12 милиона пъти в България, като през 2021-ва е с над 5 милиона пускания.

12. Mashup на Десислава: над 5.16 милиона пускания

Китката от 8 класически вече хитове на Десислава с аранжимента на Иво Моллов – Гугутката е с премиера 18 януари 2021 г., а видеото е направено в звукозаписното студио при изпълнението й. Десислава също е сред най-популярните българи във Facebook.

13. Бой, бой на Цветелина Янева: над 4.211 милиона пускания

Премиера на 8 март 2021 г.

14. Не ти прощавам на Фики: над 4.21 милиона пускания

Премиерата на баладата е на 1 март 2021 г. Автор на музиката е гръцкият певец и творец Пантелис Панделидис, аранжиментът е направен от Сашо Даниелов, а текстът е на Мариета Ангелова. Режисьор, сценарист и оператор на видеото е тандемът Николай Драганов и Борил Петров.

15. Обичам те на Емрах и Теди Александрова: над 4.15 милиона пускания

Премиерата на чалга дуета е на 15 март 2021 г. За музиката на „Обичам те“ идеи обединяват Теди Александрова, Емрах и композитора Даниел Ганев, създал и аранжимента на парчето. Текстът е на Теди Александрова, а режисьор, сценарист и оператор на видеото е Николай Скерлев. Като основен критерий за това как може да бъде спечелено сърцето й, певицата издаде, че е най-важно нейното момче да има още по-голямо сърце от нейното и да е добър човек.

16. Нито ял, нито спал на Галин и Адам с Десита: над 4.03 милиона пускания

Колоборацията на изпълнителите на Alpha Music е с премиера 27 януари 2021 г. Песента, чиято музика е написана от Галин, е вдъхновена от хита на Есил Дюран „Съперница“. Текстът е общо творчество на Галин, Адам и Анастасия Мавродиева, а аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьор и сценарист е Людмил Иларионов, а оператор – Радослав Петров.

17. Не, мерси на Меди: над 3.95 милиона гледания

Премиерата на есенния хит на Меди е на 9 октомври 2020 г. Автор на музиката е Меди, аражиментът е направен от Даниел Ганев, а тестът е съвместно творчество на Мариета Ангелова и HMM Team. Режисьор на видеото е Виктор Антонов. „Не, мерси“ е хит №16 за 202-та в България и е общо гледан в страната над 12.4 млн. пъти, от които през 2021-ва са 2.39 милиона.

18. Кавала кючек на Криско и Галена: над 3.92 милиона гледания

Това е вторият дует на Криско и Галена, като този път вече няма хип-хоп елементи, а е класически кючек. След бас във вечерното шоу на Николаос Цитиридис Криско обещава да напише ултра кючек и да запише видео за седмица. Клипът се появява на 30 октомври 2020 г. и е са над дузина пародийни елементи на културата от зората на демокрацията до днес. Музиката и аранжиментът са направени от Begeton Band, Snowmuzic и Криско, който е автор на текста. Режисьори на видеото са Криско и Виктор Антонов. Кючекът е №24 хит за 2020-та година в България като общо е пускан над 10.9 млн. пъти, от които през 2021-ва са над 3 милиона.

19. Нарцис на Цветина с Тони: над 3.56 милиона гледания

От премиерата на 26 ноември 2020 г. песента е пускана над 5.63 млн. пъти в България.

20. Наливай ми на Били Хлапето с D3MO: над 3.4 милиона пускания

Вторият хит на Били Хлапето за 2020-та „Наливай ми“ продължава да е популярен и през 2021-ва. От премиерата си на 29 май 2020 г. песента е пускана над 15.3 млн. пъти в страната. Автори на музиката и текста са двамата изпълнители Били Хлапето и D3MO, които са направили и аранжимента заедно с Danny Dimarc. Режисьор на видеото е Александър Чобанов, по-известен с творческия псевдоним Reezy Rane.

21. Проблем на Константин и Софи Маринова: над 3.3 милиона пускания

№1 хитът на годината 2020-та – българската кавър версия на гръцкия суперхит, изпълнен от култовите поп фолк изпълнители, е с премиера 25 юни 2020 г. От тогава песента е пускана общо над 19 млн. пъти в България.

22. Ратата на руската група Konfuz: над 2.9673 милиона пускания

Баладата на руската инди-поп група е с премиера на 29 януари 2021 г. и е гледана в света над 40 милиона пъти в различните си видео версии.

23. Туке Ка Мерав на Саша Рико & Румен Борилов: над 2.8 милиона пускания

Премиера на 13 февруари 2021 г.

24. Довиждане на Торино и Пашата: над 2.76 милиона пускания

Премиера на 9 февруари 2021 г.

25. Направо в коша на Емануела: над 2.75 милиона пускания

Премиера на 5 март 2021 г.

26. Astronaut In The Ocean на австралийския рапър от турски произход Masked Wolf: над 2.74 милиона пускания

Песента е с повторна премиера на 27 октомври 2020 г., след неуспешен дебют през 2019-та, но става №1 хит в Турция през март 2021 г. и достига топ 10 в света, като в България става популярна от тогава.

27. Mashup 2 на Преслава: над 2.72 милиона пускания

Втората китка от любими хитове на Преслава, този път от ретро балади, с клип, отново записан на живо в студио, е пусната на 4 януари 2021 г. Аранжиментът е дело на Сандрито Даниелов, а миксът включва познатите „Две очи разплакани“, „Камбаните звънят“ и „Тъгувам аз“ на Румяна, „Ако е грях“ на Минка Малакова, „Как боли“ на Орнела, „Обичам те още“ на Орхан Мурад и „И плачат и богатите“ на Стефани.

28. Ножът на Джулия: над 2.71 милиона пускания

Премиерата е на 6 януари 2021 г.

29. Моят номер на Джена: над 2.51 милиона пускания

На 16 март Джена представя „Моят номер“, с който певицата направи подарък на многобройните си почитатели по повод 14-та си годишнина като изпълнител на „Пайнер“, която посрещна на 17 март. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, автори на текста са Росен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор е Симеон Боснешки.

30. MashUp на Цецо: над 2.5 милиона пускания

Китка под аранжимента на Славчо Христев от хитовете „Точно за мен“ на Гюнай Шен, „Обичам те до безсъзнание“ на Илиян, „Ново гадже“ на Орхан Мурад и др. с премиера 11 януари.

31. Гледай ме на Гери-Никол и Слаткаристика: над 2.489 млн. гледания

Премиерата на миналогодишния есенен хип-хоп-поп-фолк-латино хит на Гери-Никол е 20 октомври 2020 г., а от тогава песента е пускана над 8.53 милиона пъти в България, като песента се слуша и през пролетта на 2021-ва. За 2020-та „Гледай ме“ се класира под №34 сред най-големите хитове за годината.

Останалите НАЙ-ПОПУЛЯРНИ ЧУЖДЕСТРАННИ ХИТОВЕ В БЪЛГАРИЯ през 2021 година, всеки от които е пускан поне един милион пъти:

3. Rupe Topul на Costel Biju и Elys: над 1.88 милиона пускания

Румънският кючек е с премиера 7 февруари 2021 г. и е пускан в света над 8 милиона пъти.

4. MONTERO (Call Me By Your Name) на американския хип-хопп изпълнител Lil Nas X: над 1.8537 милиона пускания

Световният №1 хит е с премиера 26 март 2021 г. Режисьори на видеото са самият изпълнител и украинецът Tanu Muino.

5. Streets на американската рапърка Doja Cat: над 1.29 милиона пускания

Премиерата е на 9 март и от тогава е гледан над 22 милиона пъти по света.

6. Up на американската рапърка Cardi B: над 1.28 милиона пускания

Рап хитът е с премиера 5 февруари 2021 г. и е пускан в света над 90 милиона пъти.

7. Save Your Tears на американския хип-хоп и R&B изпълнител The Weeknd – в оригинал или с Ариана Гранде: над 1.08 милиона пускания

Премиерата на оригиналната версия е на 25 януари, а с припяванията на Ариана Гранде е представена на

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.

loading...