Най-големите хитове в България през 2022 г.

BG YouTube

Кои са най-големите музикални хитове в България през 2022 година?

Представяме класацията за най-големите хитове в България на база най-гледаните музикални клипове на територията на страната в YouTube през календарната 2022-ра, или поне за първите три и половина месеца – от 1 януари до 23 май.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България, макар не само музикални.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора им какво да си пуснат да слушат или гледат.

В началото на 2022-ра, както всяка година, продължават да са предпочитани заглавия от предходната. Песните, чиято премиера е през 2022 г., също набират популярност – кога светкавична, кога – умерена, всичко зависи както от изпълнението на съответната звезда, така и от самата песен.

Представяме топ 20+ на най-популярните песни в България за 2022-ра, всяка от които е пускана над 3 милиона пъти в страната, а лидерът надминава 15 милиона пускания:

1. А+Г=ВНЛ на Галена и Азис: над 15.6 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 9 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускан над 26 милиона пъти в България, като през 2022-ра са над 8 милиона. „А+Г=ВНЛ“ се класира под №12 за Хит на годината 2021-ва. Музиката на баладата е дело на Йорданчо Василковски – Оцко & HMM Team, текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров, а Даниел Ганев е автор на аранжимента, записа, микса и мастера. Режисьори на клипа са Георги Марков, който е и оператор, и Георги Манов. Песента е хит №1 за месеците декември 2021 г., януари 2022 г. и февруари 2022 г. „А+Г=ВНЛ“ е предизвестеният Хит на годината 2022 г.

2. Пак ще се броиш на Емилия и Денис Теофиков: над 9.42 милиона пускания

Посмъртият дует на Денис Теофиков с Емилия излиза на 11 март 2022 г. Автор на музиката, текста и аранжимента е Diamond Beat Production. Режисьор и монтажист на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руенски. Песента става хит №1 за месец март 2022 г.

3. 69 на Емрах: над 7.15 милиона пускания

Първият хит на Емрах за 2022-ра „69“ е с премиера на 20 януари и по музика на Емрах и Даниел Ганев, текст – Емрах и аранжимент – Даниел Ганев. Във видеоклипа виждаме един различен и много екстравагантен Емрах, като певецът се появява с расти и стайлинг – изцяло идея на Теди Александрова. Режисьор и сценарист е Виктор Антонов а оператор – Мартин Чичов.

4. От утре на Преслава: над 6.08 милиона пускания

Първият хит на Преслава за 2022-ра „От утре“ е с гръцки ритми и премиера на 22 януари, с което певицата отбеляза 18 години на професионалната сцена с музикална компания „Пайнер“. Песента е по музика на гръцкия композитор Фивос Тасополос и аранжимент на Даниел Ганев. Текстът е написан от Петя Радева. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

5. Мария на Меди: над 5.75 милиона пускания

Музиката на песента „Мария“ е написана от Иркенч Хика (Irkenc Hyka), а аранжиментът и записът са реализирани от Даниел Ганев. Автор на текста е Николай Гурманов. Видео премиерата на „Мария“ е на 6 април 2022 г. Клипът е заснет от Радослав Гочев под режисурата на Виктор Антонов. Песента е хит №1 за месец април.

6. Филм за нас на Цветелина Янева и Меди: над 5.45 милиона пускания

Премиерата на първия дует на двамата е на 26 декември 2021 г. и от тогава е пускана над 6.62 милиона пъти в България. Автор на музиката на „Филм за нас“ е Меди, тексът е написан от Мариета Ангелова, а аранжиментът, миксът и мастерт са дело на Даниел Ганев. Режисьор на черно-белия видеоклип е Николай Нанков, а оператор е Иван Иванов.

7. Женен на Меди и Габриела: над 5.27 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 8 февруари 2022 г. Автор на музиката на „Женен“ е Меди, а аранжиментът, записът и миксът са направени от Деян Асенов. Текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

8. Ти си ми живота на Алисия и Лео: над 4.78 милиона пускания

Премиерата на първия дует на двамата е на 31 декември 2021 г. Автор на музиката и аранжимента е Йорданчо Василковски – Оцко, а тексът е съвместно творчество на Анастасия Мавродиева, Симона Миланова и Алисия. Режисьор и сценарист е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Виктор Милушев.

9. Единствено на Емилия и Денис Теофиков: над 4.71 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 15 април 2022 г.

10. Подводница на Емануела: над 4.45 милиона пускания

Премиерата на „Подводница“ на 22 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускана над 4.95 милиона пъти в България. Автор на музиката и аранжимента е Даниел Ганев, а тексът е съвместно творчество на Петър Петров, Александър Попов, Анастасия Мавродиева, Емануела и Соня Ангелова. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Станислав Христов, а оператор – Виктор Милушев.

11. Ало, ало на Теди Александрова с Monkey: над 4.35 милиона пускания

Премиерата на „Ало, ало“ на 11 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускан над 5.77 милиона пъти в България. Теди Александрова е автор на текста и съавтор на музиката заедно с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Йордан Петков.

12. Сладкото зло на Преслава и Константин: над 4.28 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 28 април 2022 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов – Рик, а оператор зад камерата е Радослав Гочев.

13. На сиан шукар на Саша Рико: над 4.03 милиона пускания

Изпятата на цигански от Саша Рико кавър версия на хита на Галена „Ти не си за мен“ е с премиера 27 януари 2022 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а автор на текста на цигански е самата Саша, а заглавието в превод означава „Ти не си човес“. Оператор на видеото е Добромир Николов.

14. Турбуленция на Емилия, Флорин Салам и Кости: над 4 милиона пускания

Премиерата на суперхита „Турбуленция“ е на 15 юни 2021 г. и от тогава е пускан в България над 20.6 милиона пъти. „Турбуленция“ става Хит №2 на годината 2021. Режисьор, сценарист и монтажист на видеото е Валери Милев, а оператори са Орлин Руевски и Алекс Чеаусу. Музика, текст и аранжимент са дело на румънския продуцент Кости Йонита.

15. Няма да е все така на Роксана и Джамбо Агушев: над 3.67 милиона пускания

Премиерата на кючека е на 31 декември 2021 г. Автор на музиката е Джамбо Агушев, на аранжимента – Деян Асенов, а тексът е написан от Роксана. Режисьор на видеото е Радина Миленчева, а оператор – Добромир Николов.

16. Сеньорита на Ева-Марти: над 3.68 милиона пускания

Премиерата на най-големия хит на Ева-Марти досега е на премиера 9 октомври 2021 г. и от тогава е пускан в България над 9.91 милиона пъти. „Сеньорита“ се класира под №31 като Хит на годината 2021. Автор на музиката, аранжимента и текста на кючека с латино ритми, изпят на цигански и български, е Румен Борилов. Гост-музикант е Алекс Топлото. Режисьор на видеото е Цецо Андреев, а оператор – Райко Райков.

17. Fališ mi на Severina и Азис: над 3.63 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 31 март 2022 г. Автор на музиката, текста и аранжимента на „Fališ mi“ е сръбският музикант и композитор Филип Милетич. Режисьор на видеото е Игор Вукович.

18. 2,3,4,5 на VessoU: над 3.58 милиона пускания

Поредният чалга хит на рапъра VessoU, който смени жанра си, е с премиера 25 януари 2022 г. Веселин Николов – VessoU е автор на текста и съавтор на музиката заедно с Йоан Николаев – L Padr3, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Деян Панайотов.

19. Отпусни се на Фики: над 3.43 милиона пускания

Премиерата е на 6 май 2022 г. Автори на музиката са Метин и братя Стоянови, които са направили и аранжимента, текстът е съвместно творчество на Фики със Селфи груп. Режисьор на видеото е Людмил Иларионов-Люси.

20. Ти не си за мен на Галена: над 3.4 милиона пускания

Премиерата на летния Барби-хит на Галена е на 21 юли 2021 г. и от тогава е пускана в България над 16.4 милиона пъти, от които през 2021-ва са 13 милиона. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а автори на текста са Галена, Сияна и Мирослав Митев. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. „Ти не си за мен“ е №9 за Хит на годината 2021 г.

21. Майната на парите на Тони Стораро и Алекс Иконата: над 3.39 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 20 декември 2021 г. и от тогава е пускана в България над 3.97 милиона пъти. Автор на музиката е Manco Zjarrr, текстът е написан от Елица Димитрова, а аранжиментът е направен от Спас Лазаров.

22. Чисти сметки на Лидия: над 3.02 милиона пускания

Премиерата на „Чисти сметки“ е на 17 януари 2022 г. Музиката и аранжимента са дело на Даниел Ганев, а текстът е написан от Лора Димитрова и Сиана. Режисьори и сценаристи на видеото са Галин и Иван Димитров – Торекс, а оператор е Георги Марков.

23. Пак на Симона: над 3.0122 милиона пускания

Премиерата на хита на Симона „Пак“ е на 1 ноември 2021 г. и от тогава е пускан над 8.68 милиони пъти. Музиката е написана от Галин, Деян Асенов, който е автор и на аранжимента, и Весела Думанова, която е съавтор и на текста заедно с Петя Радева. Режисурата и сценарият на видеото са дело на Иван Димитров-Torex и Галин, а оператор е Андрей Кряколов. През 2021-ва „Пак“ се класира под №35 за Хит на годината.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2021 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.