Най-големите хитове в България през 2022 г.

BG YouTube

Кои са най-големите музикални хитове в България през 2022 година?

Представяме класацията за най-големите хитове в България на база най-гледаните музикални клипове на територията на страната в YouTube през календарната 2022-ра, или поне за първите девет месеца и половина – от 1 януари до 30 септември 2022 г.

YouTube е най-популярният и най-предпочитаният сайт за гледане и споделяне на видео клипове както по света, така и в България, макар не само музикални.

В YouTube хората сами си избират коя песен да си пуснат, а не им е натрапена от радиостанция или телевизия. Затова най-престижната класация за най-популярните песни се определя само от желанието на слушателите и избора на потребителите какво да си пуснат да слушат или гледат.

В началото на 2022-ра, както всяка година, продължават да са предпочитани заглавия от предходната. Песните, чиято премиера е през 2022 г., също набират популярност – кога светкавична, кога – умерена, всичко зависи както от изпълнението на съответната звезда, така и от самата песен.

Представяме топ 40 на най-популярните песни в България за 2022-ра, всяка от които е пускана над 3 милиона пъти в страната, а лидерът надминава 20 милиона пускания:

1. А+Г=ВНЛ на Галена и Азис: над 21.2 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 9 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускан над 31.6 милиона пъти в България, като през 2022-ра са над 8 милиона. „А+Г=ВНЛ“ се класира под №12 за Хит на годината 2021-ва. Музиката на баладата е дело на Йорданчо Василковски – Оцко и HMM Team, текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров, а Даниел Ганев е автор на аранжимента, записа, микса и мастера. Режисьори на клипа са Георги Марков, който е и оператор, и Георги Манов. Песента е хит №1 за месеците декември 2021 г., януари 2022 г. и февруари 2022 г. „А+Г=ВНЛ“ е предизвестеният Хит на годината 2022 г.

2. Отпусни се на Фики: над 14.6 милиона пускания

Премиерата е на 6 май 2022 г. Автори на музиката са Метин и братя Стоянови, които са направили и аранжимента, текстът е съвместно творчество на Фики със Селфи груп. Режисьор на видеото е Людмил Иларионов-Люси. „Отпусни се“ е хит №1 за месец май.

3. Пак ще се броиш на Емилия и Денис Теофиков: над 12.6 милиона пускания

Посмъртият дует на Денис Теофиков с Емилия излиза на 11 март 2022 г. Автор на музиката, текста и аранжимента е Diamond Beat Production. Режисьор и монтажист на видеото е Валери Милев, а оператор – Орлин Руенски. Песента става хит №1 за месец март 2022 г.

4. Сладкото зло на Преслава и Константин: над 11.7 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 28 април 2022 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор и сценарист на клипа е Виктор Антонов – Рик, а оператор зад камерата е Радослав Гочев.

5. Fališ mi на Severina и Азис: над 10.9 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 31 март 2022 г. Автор на музиката, текста и аранжимента на „Fališ mi“ е сръбският музикант и композитор Филип Милетич. Режисьор на видеото е Игор Вукович. „Fališ mi“ е най-популярният чуждоезичен хит в България за 2022-ра и е пускан в света над 47 милиона пъти, а заглавието в превод от сърбо-хърватски означава „липсваш ми“.

6. Welcome to Bulgaria на Галена, DJ Дамян и Кости: над 10.9 милиона пускания

Премиерата на хита на триото е на 7 юли и е очаквания №1 хит на месец юли 2022 г. Музиката, аранжимента, записа и микса е дело на ручънския продуцент Costi Ionita, а текстът е написан от Мариета Ангелова. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, който е и съсценарист заедно с Генчо Генчев, а оператор е Радослав Гочев. Във видеото участват и актьорите Албена Михова и Христо Гърбов. Песента е хит №1 за месец юли 2022 г.

7. Пистолет на Меди и Азис: над 10.3 милиона пускания

Премиерата на дуета на Азис и Меди „Пистолет“ е на 19 юли 2022 г. Музиката е сътворено от Меди и Николай Гурманов, който е и автор на текста. Аранжиментът, записът и миксът са направени от Деян Асенов. Режисьор и оператор на видеото е Георги Марков. „Пистолет“ е хит №1 за месеците август и септември 2022 г.

8. Мария на Меди: над 9.64 милиона пускания

Музиката на песента „Мария“ е написана от Иркенч Хика (Irkenc Hyka), а аранжиментът и записът са реализирани от Даниел Ганев. Автор на текста е Николай Гурманов. Видео премиерата на „Мария“ е на 6 април 2022 г. Клипът е заснет от Радослав Гочев под режисурата на Виктор Антонов. Песента е хит №1 за месец април.

9. 69 на Емрах: над 9.08 милиона пускания

Първият хит на Емрах за 2022-ра „69“ е с премиера на 20 януари и по музика на Емрах и Даниел Ганев, текст – Емрах и аранжимент – Даниел Ганев. Във видеоклипа виждаме един различен и много екстравагантен Емрах, като певецът се появява с расти и стайлинг – изцяло идея на Теди Александрова. Режисьор и сценарист е Виктор Антонов а оператор – Мартин Чичов.

10. Еуфория на Галена: над 8.96 милиона пускания

Летният хит на Галена е с премиера 31 май. Автор на музиката и аранжимента на „Еуфория“ е Даниел Ганев. Тексът на песента е написан от Сиана и Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото за „Еуфория“ е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. „Еуфория“ става №1 хит за месец юни 2022 г.

11. Единствено на Емилия и Денис Теофиков: над 8.62 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 15 април 2022 г. „Единствено“ е дело на Diamond Beat Production. Режисьор на видеото е Валери Милев по сценарий на Мариан Велев и Николай Пашев, а оператор е Орлин Руевски.

12. От утре на Преслава: над 7.48 милиона пускания

Първият хит на Преслава за 2022-ра „От утре“ е с гръцки ритми и премиера на 22 януари, с което певицата отбеляза 18 години на професионалната сцена с музикална компания „Пайнер“. Песента е по музика на гръцкия композитор Фивос Тасополос и аранжимент на Даниел Ганев. Текстът е написан от Петя Радева. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев.

13. План Б на Торино и Пашата с Камелия: над 7.06 милиона пускания

Премиерата на латино хита е на 18 май 2022 г.

14. Женен на Меди и Габриела: над 6.88 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 8 февруари 2022 г. Автор на музиката на „Женен“ е Меди, а аранжиментът, записът и миксът са направени от Деян Асенов. Текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. В клипа участват актьорите Башар Рахал, Мариан Вълев, Михаил Билалов и Кирил Ефремов.

15. Филм за нас на Цветелина Янева и Меди: над 6.84 милиона пускания

Премиерата на първия дует на двамата е на 26 декември 2021 г. и от тогава е пускана над 8.1 милиона пъти в България. Автор на музиката на „Филм за нас“ е Меди, тексът е написан от Мариета Ангелова, а аранжиментът, миксът и мастерт са дело на Даниел Ганев. Режисьор на черно-белия видеоклип е Николай Нанков, а оператор е Иван Иванов.

16. Ти си ми живота на Алисия и Лео: над 6.17 милиона пускания

Премиерата на първия дует на двамата е на 31 декември 2021 г. Автор на музиката и аранжимента е Йорданчо Василковски – Оцко, а тексът е съвместно творчество на Анастасия Мавродиева, Симона Миланова и Алисия. Режисьор и сценарист е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Виктор Милушев.

17. Гърмиш на Софи Маринова и Рико Бенд: над 5.82 милиона пускания

Премиерата на „Гърмиш“ е на 8 април 2022 г. Музиката и аранжимента са дело на Спас Лазаров, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеото е Николай Скерлев.

18. Подводница на Емануела: над 5.65 милиона пускания

Премиерата на „Подводница“ на 22 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускана над 6.15 милиона пъти в България. Автор на музиката и аранжимента е Даниел Ганев, а тексът е съвместно творчество на Петър Петров, Александър Попов, Анастасия Мавродиева, Емануела и Соня Ангелова. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Станислав Христов, а оператор – Виктор Милушев.

19. Паралия на рапърите V:RGO, EmilL TRF, Fwre и 2Bona: над 5.45 милиона пускания

Премиерата на рап хита „Паралия“ е на 13 май и текстът му е написал от изпълнителите. Режисьор на видеото е stressko.

20. Ало, ало на Теди Александрова с Monkey: над 5.18 милиона пускания

Премиерата на „Ало, ало“ е на 11 декември 2021 г. и от тогава хитът е пускан над 6.59 милиона пъти в България. Теди Александрова е автор на текста и съавтор на музиката заедно с Даниел Ганев, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеото е Людмил Иларионов – Люси, а оператор – Йордан Петков.

21. На сиан шукар на Саша Рико: над 5.12 милиона пускания

Изпятата на цигански от Саша Рико кавър версия на хита на Галена „Ти не си за мен“ е с премиера 27 януари 2022 г. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а автор на текста на цигански е самата Саша, а заглавието в превод означава „Ти не си човек“. Оператор на видеото е Добромир Николов.

22. Болна тема на Румен Борилов и Стефани: над 4.99 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 21 април. Автор на музиката, текста и аранжимента на „Болна тема“ е Румен Борилов, който е и продуцент на песента и видеото към нея. Режисьор, оператор и пост продукция е Райко Райков.

23. Сеньорита на Ева-Марти: над 4.97 милиона пускания

Премиерата на най-големия хит на Ева-Марти досега е на премиера 9 октомври 2021 г. и от тогава е пускан в България над 11.2 милиона пъти. „Сеньорита“ се класира под №31 като Хит на годината 2021. Автор на музиката, аранжимента и текста на кючека с латино ритми, изпят на цигански и български, е Румен Борилов. Гост-музикант е Алекс Топлото. Режисьор на видеото е Цецо Андреев, а оператор – Райко Райков.

24. Трезора на Галин и Симона: над 4.8 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 13 май. Автор на музиката и аранжимента е Деян Асенов, а текста е написан от Лора Димитрова. Режисьор и сценарист на видеото е Иван Димитров-Torex, а оператори са Виктор Милушев и Георги Марков.

25. Турбуленция на Емилия, Флорин Салам и Кости: над 4.6 милиона пускания

Премиерата на суперхита „Турбуленция“ е на 15 юни 2021 г. и от тогава е пускан в България над 21.2 милиона пъти. „Турбуленция“ става Хит №2 на годината 2021-ва. Режисьор, сценарист и монтажист на видеото е Валери Милев, а оператори са Орлин Руевски и Алекс Чеаусу. Музика, текст и аранжимент са дело на румънския продуцент Кости Йонита.

26. Пияни нощи на Джена: над 5.23 милиона пускания

Премиерата на „Пияни нощи“ е на 11 юли 2022 г. Музиката е аранжимента да дело на Деян Асенов, а текстът е написан от Лора Димитрова и Джена. Режисьор и сценарист на видеото е Виктор Антонов, а оператор е Радослав Гочев.

27. Нашата на Галин, Лидия, Десита, Симона, Адам и Кости: над 4.79 милиона пускания

Премиерата на проекта е на 1 юли 2022 г. Музиката и аранжимета са дело на Costi Ionita, а текстът е съвместно творчество на Галин, Атанас Колев и Десита. Режисьори и сценаристи на клипа са Иван Димитров-Torex и Галин, а оператор е Виктор Милушев.

28. Навик на Лидия и Симона с Константин: над 4.63 милиона пускания

Премиерата на женския дует е на 2 април. Музиката е написана от Весела Думанова и Галин, които са и съавтори на текста заедно с Лора Димитрова, а аранжиментът е направен от Деян Асенов. Режисьори и сценаристи на видеоклипа са Иван Димитров-Torex и Галин, а оператор е Виктор Милушев.

29. Пак на Симона: над 4.4122 милиона пускания

Премиерата на хита на Симона „Пак“ е на 1 ноември 2021 г. и от тогава е пускан над 10.2 милиони пъти. Музиката е написана от Галин, Деян Асенов, който е автор и на аранжимента, и Весела Думанова, която е съавтор и на текста заедно с Петя Радева. Режисурата и сценарият на видеото са дело на Иван Димитров-Torex и Галин, а оператор е Андрей Кряколов. През 2021-ва „Пак“ се класира под №35 за Хит на годината.

30. Няма да е все така на Роксана и Джамбо Агушев: над 4.41 милиона пускания

Премиерата на кючека е на 31 декември 2021 г. Автор на музиката е Джамбо Агушев, на аранжимента – Деян Асенов, а тексът е написан от Роксана. Режисьор на видеото е Радина Миленчева, а оператор – Добромир Николов.

31. Майната на парите на Тони Стораро и Алекс Иконата: над 4.39 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 20 декември 2021 г. и от тогава е пускана в България над 4.9 милиона пъти. Автор на музиката е Manco Zjarrr, текстът е написан от Елица Димитрова, а аранжиментът е направен от Спас Лазаров.

32. 2,3,4,5 на VessoU: над 4.29 милиона пускания

Поредният чалга хит на рапъра VessoU, който смени жанра си, е с премиера 25 януари 2022 г. Веселин Николов – VessoU е автор на текста и съавтор на музиката заедно с Йоан Николаев – L Padr3, който е направил и аранжимента. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Деян Панайотов.

33. Дисниленд на Данна: над 4.22 милиона пускания

Премиерата е на 28 май 2022 г. Музиката, текстът и аранжиментът са дело на Diamond Beat Production. Режисьор на видеото е Люси Иларионов, а оператор е Виктор Милушев.

34. Срещата бърза на Галин и Преслава: над 4.09 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 3 май 2022 г. Музиката е дело на Ерик Гергинов, Галин и Дани Димитров, който е направил и аранжимента. Текстът е съвместно творчество на Галин и Петя Радева. Режисьор и сценарист на клипа е Иван Димитров-Torex, а оператор е Георги Марков.

35. Тежки нощи на Симона и Адам: над 3.88 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 11 април 2022 г. Музиката е написана от Ерик Гергинов – Blackout и Деян Асенов, който е направил и аранжимента. Текстът на песента е съвместно творчество на Галин, Петя Радева и Ерик Гергинов – Blackout. Режисьор и сценарист на видеото е Иван Димитров-Torex, а оператор е Андрей Кряколов.

36. Красив герой на Джордан с Цветелина Янева: над 3.87 милиона пускания

Най-големият хит на Джордан от години – „Красив герой“ е с премиера на 25 юли 2022 г. Автори на музиката са Джордан и Даниел Ганев, който е направил и аранжимента, а текстът е напсан от Александър Попов и Петър Петров. Режисьор, сценарист и оператор на видеото към „Красив герой“ е Добромир Николов.

37. Никога твой на Доника и Десита: над 3.76 милиона пускания

Племенницата на Галена – Доника, подписа с компанията на Меди и пусна дует с Десита, чиято премиера е на 18 март 2022 г. Автор на музиката на „Никога твой“ е Михай Ману, а аварнжиментът, записът и миксът са направени от Даниел Ганев. Текстът е написан от Костадин Милев. Режисьор на видеоклипа е Иван Димитров – Torex, а оператор е Виктор Милушев. Видеоклипът бе промотиран в онлайн канала на новия музикален лейбъл – Мега Стар, чието попълнение е Доника. Макар че двете фолк диви принадлежат към две различни музикални компании, колаборацията им стана възможна и се посрещна с голям интерес от меломаните.

38. Cobra на Sali Okka: над 3.71 милиона пускания

Кючекът на германския продуцент „Denorecords“ е с премиера на 24 юни 2022 г. и е пускана в света над 10 милиона пъти.

39. Чисти сметки на Лидия: над 3.64 милиона пускания

Премиерата на „Чисти сметки“ е на 17 януари 2022 г. Музиката и аранжимента са дело на Даниел Ганев, а текстът е написан от Лора Димитрова и Сиана. Режисьори и сценаристи на видеото са Галин и Иван Димитров – Торекс, а оператор е Георги Марков.

40. Бях с теб на Алекс Робов и Данна: над 3.6 милиона пускания

Музиката, текстът и аранжимента са дело на Diamond Beat Production. Премиерата на дуета „Бях с теб“ е на 22 юни 2022 г. Режисьор и сценарист на видеото е Валери Милев, а оператор – Антон Бакарски.

41. Като на кино на Румен Борилов: над 3.48 милиона пускания

Баладата „Като на кино“ е с премиера на 24 юни 2022 г. като автор на музиката и текста е самият Румен Борилов, а на аранжимент – Мартин Биолчев. Режисьор на видеото е Люси Иларионов.

42. Забравен на Алекс Робов: над 3.42 милиона пускания

Музиката, текстът и аранжимента са дело на Diamond Beat Production. Премиерата на „Забравен“ е на 27 май 2022 г. Режисьор и сценарист на видеото е Люси Иларионов, а оператор – Виктор Милушев.

43. Ти не си за мен на Галена: над 3.4 милиона пускания

Премиерата на летния Барби-хит на Галена е на 21 юли 2021 г. и от тогава е пускана над 20 милиона пъти, от които в България през 2021-ва са 13 милиона. Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Ганев, а автори на текста са Галена, Сияна и Мирослав Митев. Режисьор на видеото е Виктор Антонов, а оператор – Радослав Гочев. „Ти не си за мен“ е №9 за Хит на годината 2021 г.

44. Golden Hit MashUp на Бони & Миа-Михаела: над 3.346 милиона пускания

Китка от златните хитове на Бони, изпята с дъщеря й Миа-Михаела, с премиера е на 12 ноември 2021 г. и от тогава е пускана в България над 4.26 милиона пъти. Миксът включва песните „Секси“, „Магия“, „Яко парти“, „Стой да видиш“, „Дай покажи“, „Всичко с теб“ и „Палава маймунка“. Режисьор, оператор и съсценарист на видеото е Добромир Николов, като певицата Бони също е съсценарист.

45. Мъже милиарди на Десислава: над 3.34 милиона пускания

„Мъже милиарди“ е с премиера 31 март 2022 г. Десислава е автор на музиката и съавтор на текста заедно с Анастатия Мавродиева, аранжиментът е дело на Димитър Ганев. Режисьор на видеото е Станислав Христов – Стенли.

46. Бивши на Галин и Диона: над 3.23 милиона пускания

Премиерата на дуета е на 24 февруари 2022 г. Музиката и аранжимета са дело на Даниел Ганев. Текстът е съвместно творчество на Галин, Станислава Василева, Диона,Лора Димитрова и Сиана. Режисьор и сценарист на клипа е Станислав Христов, а оператор е Виктор Милушев.

47. Първият на Десита и Емрах: над 3.22 милиона пускания

Дуетът е с премиера на 9 юни 2022 г. Десита е автор на музиката и текст, а Емрах е съавтор на музиката. Аранжиментът е дело на Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеото на „Първият“ е Иван Димитров-Torex, а оператор е Виктор Милушев.

48. MashUp 2022 на Константин и Тони Стораро: над 3.04 милиона пускания

Дуетът е с премиера на 9 юни 2022 г. Десита е автор на музиката и текст, а Емрах е съавтор на музиката. Аранжиментът е дело на Деян Асенов. Режисьор и сценарист на видеото на „Първият“ е Иван Димитров-Torex, а оператор е Виктор Милушев.

Можете да видите и чуете също кои са най-гледаните музикални клипове в България през 2021 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2020 г., най-гледаните музикални клипове в България през 2019 г., най-гледаните през 2018 г. и най-гледаните през 2017 г.