Най-големите хитове в САЩ за 2017 година

Ed Sheeran

Кои са на най-големите хитове в САЩ за 2017 г.?

Американската официална класация за най-популярни песни в САЩ се съставя по формула, която отброява продажбите на всяка песен – на физическо копие или в дигитален формат, излъчванията по радиостанциите и интернет като аудио или видео формат.

Списание Billboard, което компилира официалните музикални класации в Америка, представи годишната класация за най-популярни хитове в САЩ през 2017 г. Отчетният период обхваща от 3 декември 2016 г. до 25 ноември 2017 г. В класацията за най-популярни песни в САЩ сп. Billboard отчита всяко продадено копие, всяко платено сваляне на песен, всяко излъчване по радиостанциите в САЩ и до колко слушатели достига, всяко стриймйнг излъчване в платформите за слушане на песни като Spotify и под., както и всяко излъчване на видео в YouTube на територията на САЩ.

През календарната 2017 г. 12 песни достигнаха първото място в класацията за най-популярни песни в САЩ. Някой от тях успяха да се наредят и сред 12-те най-големи хитове на годината 2016-та.

За доброто настроение на всички читатели представяме дузината най-големи хитове в САЩ за 2017-та:

1. Shape Of You на Ед Шийрън. Престоява 13 непоследователни седмици №1 в периода януари-април:

2. Despacito на Луис Фонси с Дади Янки (вкл. версията с Джъстин Бийбър). Престоява 16 седмици №1 в периода май-септември:

3. That’s What I Like на Бруно Марс. Достига първото място за седмица през май:

4. Humble на Кендрик Ламар. Хип-хоп хитът достига първото място за седмица през май:

5. Something Just Like This на групите Chainsmokers & Coldplay. Хитът на американското диджей дуо Chainsmokers и бритаската рок група Coldplay достига до №3 в седмичната класация на САЩ:

6. Bad And Boujee на Мигос с Лил Узи Верт. Рап хитът престоява 3 непоследователни седмици №1 през януари и февруари:

7. Closer на денс дуото Chainsmokers с гост-вокалистка Хелси, която престоява 12 седмици №1 в периода септември-ноември 2016 г. и дори е под №10 в годишната класация за 2016-та в САЩ:

8. Body Like A Back Road на Сам Хънт. Най-големият кънтри хит за 2017-та, престоял №1 рекордните 34 седмици в кънтри класацията, достига до №6 в седмичната клакация за най-популярни песни в САЩ:

9. Believer на Imagine Dragons. Хитът на американската рок група достига до №4 в седмичната класация на САЩ:

10. Congratulations на Пост Малон с гост вокал Quavo. Хип хоп хитът достига до №8 в седмичната класация на САЩ:

11. Say You Won’t Let Go на Джеймс Артър. Баладата на англичанина, заснета в черно-бял клип, достига до №11 в седмичната класация на САЩ:

12. I’m The One на DJ Khaled с Джъстин Бийбър, Quavo, Chance the Rapper и Лил Уейн. Достига първото място за седмица през май: