Най-добрите аквапаркове в Европа 2019

Кои са най-добрите водни паркове за забавления в Европа за сезон Лято 2019?

Представяме ви класация, направена от най-популярния сайт за пътешествия в помощ на туриста TripAdvisor, който раздава наградите Travelers’ Choice Awards, с които е отличила и подредила най-добрите водни паркове в Европа.

Сред десетте най-добри аквапаркове на Стария континент се нарежда и такъв в България!

Тази класация се обосновава на оценките, които получава всеки аквапарк въз основа на писмените мнения на туристите, посочени в точкова система: 5 точки за отличен, 4 точки за много добър, 3 точки за среден, 2 точки за лош, 1 точка за ужасен. В класацията освен оценката има тежест и броят туристи, които са оценили съответния аквапарк. Така например, ако един воден парк всички са го оценили като отличен, но това само малцина туристи общо, макар средният резултат да е висок, този аквапарк не се предпочита от повечето туристи и респективно получава по-ниско класиране.

Ето кои са най-добрите аквапаркове в Европа, подредени в низходящ ред от десето към първо място:

10. парк Аквашоу, Куартейра, Португалия


Среден резултат 4.0 от общо 2360 оценки, от които 52% го посочват като отличен. Цената за вход за възрастни започва от 56 лв.

9. аквапарк Аква Фентъзи, Кушадъсъ / Селчук, Турция

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aqua Fantasy (@aquafantasy) на


Среден резултат 4.5 от общо 1007 оценки, от които 63% го посочват като отличен. Цената на входния билет за възрастни започва от 47 лв.

8. аквапарк Аквамания, Албена, България
АкваМания


След като в последните години аквапарк АкваМания в Албена категорично беше в топ 15 на водните атракциони в Европа, в тазгодишната класация на TripAdvisor той заема престижното 8-мо място и е единственият воден парк в България в топ 10. Аквапарк АкваМания е отворен от 1 юни до 15 септември и очаква своите малки и пораснали гости. Освен за семейно забавление, той е идеалното място за рождени дни, тийм билдинги и партита. Истинската водна магия се разпрострира на територия от близо 30 000 кв.м. във ваканционното селище Албена. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. АкваМания има среден резултат 4.5 от общо 323 оценки, от които 56% посочват аквапарка като отличен. Цената на входния билет за възрастни започва от 22 лв.

7. аквапарк Друскеникай, Друскеникай, Литва

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Druskininkų vandens parkas (@aquapark_druskininkai) на


Среден резултат 4.5 от общо 827 оценки, от които 63% го посочват като отличен. Цената на входния билет за възрастни започва от 37 лв.

6. Терме Букурещ, Букурещ, Румъния

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Therme Bucuresti (@therme_bucuresti) на


Среден резултат 4.5 от общо 1598 оценки, от които 68% го посочват като отличен. Това е най-големият център за уелнес, отдих и развлечения в Европа, разположен на север от столицата Букурещ, само на 10 минути от града Цената на входния билет започва от 20 лв.

5. Палатинус Странд, Будапеща, Унгария
Палатинус Странд
Среден резултат 4.5 от общо 656 оценки, от които 60% го посочват като отличен. Цената на входния билет за възрастни започва от 14 лв.

4. Аква Дом, Трейли, Ирландия
Аква Дом
Среден резултат 4.5 от общо 808 оценки, от които 60% го посочват като отличен.

3. аквапарк Одисея 2000, Росано, Италия

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от AcquaPark Odissea 2000 (@acquapark.odissea2000) на


Среден резултат 4.5 от общо 1040 оценки, от които 59% го посочват като отличен.

2. аквапарк Фалираки, о-в Родос, Гърция
аква парк Родос
Среден резултат 4.5 от общо 2727 оценки, от които 57% го посочват като отличен. Цената на билет за посещение за възрастни започва от 47 лв.

1. парк Сиам, Адехе, Тенерифе, Канарските острови, Испания

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Siam Park (@siampark) на


Среден резултат 4.5 от общо 30,008 оценки, от които 72% го посочват като отличен. Аквапаркът е на сиамска тема и се твърди, че е най-зрелищната водна атракция в Европа. Паркът беше открит от принцесата на Тайланд Маха Чакри Сириндхорн през май 2007 г. и обхваща площ 18.5 хектара. Парк Сиам е посочен от TripAdvisor и за №1 воден парк в света. Цената на входния билет за възрастни започва от 74 лв.