Най-заслужаващите си за Instagram дестинации през лято 2019

българско Черноморие

Къде си заслужава да се снимаме за Instagram в красиво и евтино място през летния сезон 2019?

Туристическият онлайн туроператор cheapOair на нискобюджетната компания за евтини полети Fareportal избра и подреди в класация за любителите на снимки за Instagram най-заслужаващите си евтини туристически дестинации чрез въздушен транспорт, където си струва да се снимате през лято 2019.

България е сред 6-те топ дестинации за лятото на 2019-та, които може да предизвиква най-голям интерес у американските фотолюбители, които искат да си прекарат ваканцията евтино.

През 2018 година от турагенцията cheapOair забелязаха, че се задава тенденция, която показва, че туристите избират своята дестинация според това доколко тя е фотогенична или по-точно доколко нейните забележителности стават за хубава снимка в социалните мрежи като Instagram.

През 2019 г. трендът се запазва и дори нараства и за да помогнат на пътуващите, от cheapOair предоставиха топ дестинациите, които могат да се посетят това лято с евтини полети от САЩ и от ваканцията да направят хубави снимки за спомен в своя Instagram.

На първо място е остров Сардиния, който е една от най-добре пазените тайни на Италия, както твърди сайтът, защото всеки вече е посетил китното градче Амалфи.
Сардиния


Пътуващите до Сардиния ще могат да се насладят на уникални плажове, скрити заливчета и разбира се, свежи морски деликатеси от Средиземноморието. Средната цена за американец до Сардиния е около 1167 долара. За българин от София до Олбия и обратно е около 258 долара.

На второ място е поставен мексиканският щат Баха Калифорния.
Баха Калифорния
Неговият климат, наподобяващ средиземноморския, е отличен за отглеждане на вкусни плодове и отлични вина. Това прави Баха Калифорния идеална кулинарно-винена дестинация за всеки фен на Instagram. За американец полет до там е средно 502 долара.

Трето предложение: Мианмар
Мианмар
Мианмар е държава в Югоизточна Азия, с предишно име Бирма, която предлага всичко – от варовикови планини и оризови полета до спиращи дъха плажове и будистки храмове. Ако пътувате за там и сте любител на стила и модата, обличайте пъстроцветни дрехи за Instagram снимки в белите храмове. За американец самолетен билет до Мианмар е средно 1157 долара.

Четвъртото място е за България, описана в сайта като страна от бившия съветски блок, която тепърва открива своя път в Европейския съюз и започва да привлича повече западни туристи. Предимство й са ограниченият брой посетители, възможността за близки връзки с местните, както и ниските цени. За гражданин на САЩ средната цена на полет до София е 995 щ.д. Ние си познаваме България, затова любителите на снимки могат да открият наистина евтини кътчета за уникална фотография.

Пето място: Аляска
Аляска
Ако сте фен на Instagram, който обича да снима природни забележителности, за вас умерените летни температури на Аляска са идеални за планинските пейзажи. Освен това през юни и юли светлата част на деня продължава до 22 часа и можете да разгледате много неща. Не пропускайте една от най-важните забележителности в Аляска – посещение на ледник. Може дори да видите топене през летния сезон. За полет до този щат американският турист плаща средно 570 щ.д. За българите САЩ е трудно достъпна дестинация, затова Zdraven.bg препоръчва алтернатива – Исландия.

Шесто предложение: Петра и Вади Рум, Йордания
Вади Рум
Благодарение на славата, донесена от Индиана Джоунс, Петра отдавна е върхът на списъка за фото приключенията на истински фен на Instagram. Въпреки това, ако искате да стоите настрана от останалите, насочете вниманието си към Вади Рум. Подобно на Петра, Вади Рум също е място за много филмови снимки.

Снимки: екстремен джет на българското Черноморие: Христо Анестев; Лицето в Сардиния: Гюнтер Лиг; белите дюни в Баха Калифорния: Раул Мендоса Салгадо; въздушни балони в Баган, Мианмар: Джудит Шарновски; ледник в Аляска: Денис Гришам; Вади Рум, Йордания: wbztn1