Най-известните български певици в Instagram

Нико и Емануела

Представяме топ класацията с най-популярните български певици в Instagram.

Instagram е любимата социална мрежа за споделяне на снимки и кратко видео както по света, така и в България. Звездите често публикуват много лични снимки в Instagram, а не само от светски събития, а милионите им фенове се надпреварват да ги разглеждат.

В България Instagram е възпят в хитовете на Джена „Коя“, която се чуди „.. коя Istagram-а му спря?“, и на Галин „Me Gusta“, който се сам се хвали, че „печеля всичко, бум, бум, бам, размазваме в Instagram“, както и цяла песен, посветена на социалната мрежа – „Instagram“ на Лоренцо.

У нас над 1.945 милиона българи посещават Instagram, показва статистиката за ползването на Instagram през месец май 2024 г., което е почти 29% от населението на България. От българските ползватели на Инстаграм 55.8% са жени, а 44.2% – мъже, а по възраст най-голямата група е в диапазона 25-34 години – над 583 хиляди българи.

Българските певици от музикалната сцена също приветстват почитателите си от своите профили в Instagram. Колкото са по-активни, толкова повече последователи имат. Кои обаче са най-известните? КЛАСАЦИЯТА Е ОБНОВЕНА НА 17 ЮНИ 2024 г.

Zdraven.bg проучи Instagram-ите на над сто и петдесет български певици и подреди най-популярните от тях в класация тези с най-много последователи в Instagram. През лятото певиците пускат повече разголени снимки и респективно в този горещ сезон привличат още повече последователи, но и през зимния повечето от тях не се свенят да показват плът. И последователите се трупат ли, трупат. Естествено, тези, които успяват да направят някой или друг голям хит или участват в някое реалити ТВ-шоу, поледователите им набъбват.

А ето кои са топ 30+ по-по-най родни певици с репертоар основно на български език или записали поне 1 песен на български език, всяка от тях с по над 150 хиляди последователи като 14 успяват да се наредят и сред най-известните българи в Instragram с по над триста хиляди последователи, две от тях са очаровали над един милион души:

32. Яница: над 168 хиляди последователи

Яница Господинова Вълкова е родена на 22 септември 1982 г. в Русе като от малка се занимава с музика – свири на пиано, ходи на солфеж. Започва е да пее по заведения с оркестър от 16-годишна възраст. Яница завършва Техникум по текстил в родния си град. В музикална компания „Пайнер“ попада след фестивала „Тракия Фолк 2003“. Има 4 записани студийни албума – „Яница“ (2006), „Нещо яко“ (2012), „Изкушение“ (2018) и „Мома Яница“ (2018). На 39-годишна възраст, на 8 август 2022 г., Яница ражда син, когото кръщава Преслав.

32. Ванеса: над 170 хиляди последователи

Ваня Стоянова, по-известна със сценичните псевдоними Ванеса, после Малката, а сега отново Vane$$a, е родена на 10 април 1992 г. в Ямбол. На 16 години се явява на прослушване за „Music Idol България” и стига до театралните кастинги. Участието и я мотивира да започне сериозна работа върху вокалната си техника. Малката е бакалавър „Счетоводство и контрол“ от Икономическия университет, Варна. Тя дебютира в професионалната музика през 2012 година с песента „До стената“. В началото на 2019 подписва договор с „Пайнер“, но сценичното и име е блокирано от предишния и продуцент, а не би могла да използва рожденото си име, защото в компанията вече има Ваня. Така се появява името Малката, което е свързано и със заглавието на една предишна нейна песен. Най-големите хитове на Малката са дуетите й с Александър Робов „Аномалия“ (2021), с Денис Теофиков „И това ще отмине“ (2020) и с Константин „Бавария“ (2023).

30. Цветина: над 173 хиляди последователи

Цветина Цветкова е родена на 29 октомври в Пазарджик. Завършва езиковата гимназия в града „Бертолт Брехт“. 18-годишна, Цветина продължава образованието си в Пловдив. През 2016 година успешно завършва Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив със специалност „Маркетинг и продажби“. Баща й от години развива бизнес с парфюми, затова решава, че е време да се включи в него и да стане финансово независим човек. „Родителите ми помогнаха за първия магазин, който отворих, за което съм им изключително благодарна, споделя Цветина. На музикалната сцена дебютира през 2016 г. с баладата „Обещай ми“. Започва и като влогърка с популярния си канал в YouTube „Смело сърце“, където засяга теми, свързани със здравето, психологията, духовното развитие. От началото на кариерата си Цветина е самопродуциращ се изпълнител. Пише текстовете си сама, изявява се и като сценарист на клиповете си и активно участва в създаването на музиката. И макар да няма завършено музикално образование, седем години е свирила на флейта, което определено й помага много. До момента има само два хита, последният от коитео е „Нарцис“, издаден в края на ноември 2020 г. Цветина се хвали с още две дипломи за висше образование по специалностите „Корпоративен мениджмънт“ и „Криминалистика“ към Висше училище по сигурност и икономика. Твърди, че няма никакви корекции по себе си, а външния си вид поддържа със здравословно хранене, спорт, не пие алкохол и кафе, а пие много вода и спи дълбоко. Най-големият хит на Цветина е „Нарцис“ (2020).

29. Наташа Монева: над 176 хиляди последователи

Наташа Монева е родена на 13 април 1989 г. в Свищов. От 7-годишна пее в Детския хор на родния си град. Следват многобройни участия в конкурси и риалити формати като „Хит минус едно“, „Music Idol“ и др. От 1 април 2017 г. е омъжена за Ивайло Монев, от когото има две деца. Двамата основават продуцентската компания MIN Productions, която управляват. Най-големият хит на Наташа Монева е „Цвете мое“ (2023) и дуетът й с Горан Станев „Дни предишни“ (2021).

28. Райна: над 178 хиляди последователи

Райна Кирилова Терзийска е родена на 30 септември 1981 г. в Сандански, а името ѝ е избрано след като баща ѝ отива при баба Ванга, която става кръстница на Райна. В 6-и клас Райна се записва на курсове за манекени, в същото време тренира и спортни танци, а по-късно се записва да тренира карате, учи народно пеене и тренира лека атлетика. Преди да започне кариерата си на певица, Райна е професионален модел в агенция „Интерсаунд“ в продължение на пет години. През 2001 г. „Пайнер“ обявява конкурс за нови таланти и това поставя началото на професионалната кариера на Райна. През март 2002 г. излиза дебютният албум на Райна със заглавие „Гасне пламък“. В началото на 2003 г. излиза дуетният албум на Райна и Иван Дяков – „Майко, една си на света“, събрал 11 македонски песни. В рамките на две десетилетия Райна издава още 12 студийни албума, последният от които е „Българийо една“ (2020). В периода 2004-2009 поддържа връзка с колегата си Константин, когото има 4 дуета, а дватата участват в риалити шоуто VIP big Brother, от излиза като първата изгонена от зрителите. Най-големият хит на Райна до момента е фолклорната балада „Тежко мина младостта“ (2015).

27. Данна: над 178.3 хиляди последователи

Даниела Пирянкова, вече по-известна с артистичния псевдоним Данна, е родена на 4 юни 2004 г. в Хайланд Парк, Илинойс, САЩ. В България се завръща със семейството си и живее в град Хисаря. Позната е за публиката от участието си в „Шоуто на Слави“, където едва 12-годишна победи оспорваната конкуренция за певица в рубриката „Запознай се с малките“. Преди това Даниела е стигала до първи кръг на кастинга за Детската Евровизия, печелила е куп първи места и награди на национални и международни певчески състезания и фестивали. Пяла е в цяла България, Сърбия и Малта. Обича да рисува и да танцува. От десетгодишна е част от колектива на пловдивския Art Voice centre, където и развива вокалните си качества. Две поредни години 2015 и 2016 е член на Фондацията на Димитър Бербатов – „Успелите деца на България“ в раздел Изкуство. През пролетта на 2019 г. подписва договор с „Пайнер“ и става най-младия изпълнител на компанията под псевдонима Данна. Дебютният и проект „Бомба“ в дует с Джордан, веднага грабна вниманието на публиката. Данна затвърди мераците на феновете и с втората си песен „Имаш да взимаш“, дует с Десита, но талантът и напълно разпери криле в първата и самостоятелна песен „Той“, която е и най-големият й хит до момента.

26. Глория: над 179 хиляди последователи

Галина Иванова, по-известна със сценичния псевдоним Глория, е родена на 28 юни 1973 г. в Русе в музикално семейство с баща кавалджия и майка – изпълнителка на народни песни. Често наричат Глория „Примата на българския поп фолк“. Още през 1991 г. оркестър Извор кани Глория за вокалистка. От 1993 до 1994 г. е вариететна певица. Първият й албум „Щастието е магия“ (1994) записва при музикантът от Диана Експрес – Максим Горанов. Той е впечатлен от Глория и казва, че има и талант да композира, като тя е автор на всички текстове и на седем от композициите в дебютния й албум. Третият си албум „Ангел с дяволска душа“ Глория записва по време на първата си бременност. На 30 септември 1996 г. се ражда дъщеря ѝ – Симона Загорова. Седмият й албум „Илюзия“ (2001) става най-продаван за годината в България с тираж над 90 000 копия. Последният засега студиен албум на Глория – „Пясъчни кули“, 13-ти поред, е издаден през 2015 г., а през 2016-та излиза сборния „20 години на сцена“. В своя Instragram Глория има над 2100 публикации. Глория е и сред най-известните българи във Facebook.

25. Михаела Маринова: над 180 хиляди последователи

Михаела Маринова е родена на 7 май 1998 г. в София. Започва да пее в детска вокална школа 4-годишна, а на 6-годишна възраст родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. Завършва средното си образование с профил „Поп и джаз пеене“ в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017 г. следва „Музикално-сценична режисура“ в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. През 2011 година е бек вокал на българската песен на Детски песенен конкурс Евровизия. Става популярна с участието си в третия сезон на X Factor България, където се класира на трето място. До момента Михаела Маринова има 2 издадени студийни албума: „Стъпка напред“ (2020) и „До безкрай“ (2022). Най-големият хит на Михаела Маринова е баладата й с Pavell & Venci Venc „Листата падат“ (2017).

24. Мария Илиева: над 221 хиляди последователи

Мария Илиева е сред най-популярните имена на българската поп сцена. Тя е родена на 1 декември 1977 г. във Велико Търново, България, в семейство на класически музиканти. Първите й успехи са през 2001 г. с хитовете „Лунен сън“ и „Нищо“. В своя официално потвърден Instagram Мария Илиева също публикува снимка, докато е бременна, а на 27 януари 2018 г. роди син. Мария Илиева е и сред най-известните българи във Facebook.

23. Джена: над 230.5 хиляди последователи

Десислава Валентинова Неделчева, по-известна с актуалния си сценичен псевдоним Джена, е родена на 3 юли 1985 г. в Разград. Певицата се изявява предимно в попфолк жанра, като в дискографията ѝ има песни с фолклорно, поп, R&B и денс звучене. Част от песните, които изпълнява, са композирани от нея и/или с неин текст. До момента Джена е издала общо седем албума – пет попфолк и два фолклорни. На 3 юли 2016 г. прави пищна сватба с годеника си Атанас Стоев-младши, в имението на оркестър Канарите в село Катуница, а на 24 март 2017 г. Джена ражда първия си син, носещ името Атанас. В своя официален Instagram Джена е публикувала както семейни снимки, така и рекламни, от концертни участия и кадри от клипове. Сред най-големите хитове на Джена са „Моли се да не почна“ (2014), „Яко ми е“ (2018) и „Пияни нощи“ (2022), както и дуетът й с Галин „С мене да вървиш“ (2014). Джена е и сред най-известните българи във Facebook.

22. Биляна Лазарова: над 230.7 хиляди последователи

Биляна Лазарова, родена на 28 август 2001 г. в София, става популярна от уеб сериала „Следвай ме“ и риалитито „TopQueen“. През 2013 г. печели конкурса „Принцеса на България“, а през 2014 г. участва в музикалното шоу за млади таланти „Големите надежди“. получава призове също на Teen Miss Europe 2016 в ЮАР, Little Miss Galaxy 2015, Teen Miss Bulgaria 2015, Teen Miss Nations 2015 в Бразилия, Little Miss World 2015 в Турция. През 2017 г. печели короната на конкурса Miss International Teen Princess в Тайланд. Завършва през 2019 година частно училище със специалност английски и испански език. Изявява се и като модел. Биляна Лазарова се сгодява през ноември 2019 г., през юни 2020 г. става майка на момченце, а през декември 2020 г. се разделя с бащата на детето. Биляна, представяща се с артистичния псевдоним Биляниш, записва рап песен с Марсо „Cash“ с премиера през февруари 2020 г., който е и най-големият й хит, а преди това има два дуета с Кристо и един с Бобката. През декември 2020 г. Биляна Лазарова сменя хип-хоп жанра с поп фолка и подписва договор с продуцентската къща „Пайнер“.

21. Камелия: над 240 хиляди последователи

Камелия Вескова е родена на 10 януари 1971 г. в Чипровци. През 1994 г. е носителка на титлите Мис Чипровци и Мис Монтана. Започва да пее по сватби и кръщенета в Северозападна България като солистка на група. През август 1997 г. Камелия подписва договор с музикална компания Пайнер. През 1998 г. излиза дебютния й албум „Горещо момиче“, като след него записва още три студийни албума, последният от които е Еротика (2010). През 2015 г. Камелия споделя в медиите, че не може да има деца. Камелия е и сред най-известните българи във Facebook.

20. Михаела Филева: над 252 хиляди последователи

Михаела Филева, родена на 15 май 1991 г. във Велико Търново, става популярна след участието й в X Factor 2011 и е в сред най-популярните певици на музикалния издател Монте Мюзик. През 2016 г. журира в петия сезон на България търси талант. Сред най-големите хитове на Михаела Филева са дуетите й с Pavell & Venci Venc’ „Любов“ (2017) и с Venci Venc „Опасно близки“ (2013). През лятото на 2023 г. Михаела Филева и приятелят й Стефан Радов, с когото са заедно от 2019-та, са се сдобили с ново жилище. Тя подчерта, че е работила неуморно, за да може да си го позволи.

19. Десислава: над 254 хиляди последователи

Десислава Донева, по-известна като ДесиСлава, е племенница на популярната поп певица Мими Иванова и композитора Развигор Попов. ДесиСлава е родена на 7 март 1979 г. в Раднево, а първият й запис е през 1996 г. в албума на Пайнер „Оркестър Раднево и солисти“. Слава й носи вторият й самостоятелен албум „Ези тура“ през 2000 г., а през 2007 г. участва във втория сезон на VIP Brother. Десислава има общо 9 студийни албума – от „Нямам проблеми“ (1998) до „Послушай сърцето си“ (2009), сред които и дуетен с Азис „Together“ (2004). На 22 юли 2000 г. Десислава ражда момче, кръстен Майкй, от голямата й тогава любов Михаил Вълков, който е емигрант в САЩ, но скоро се разделят. През 2005 г. ДесиСлава се омъжва за Галин Атастасов, но през 2006 г. се развеждат, а той се жени за Галена. Припомняме, че на 28 декември 2017 г. ДесиСлава роди момче за втори път, този път от боксьора Благой Найденов, който е едва 4 години по-голям от първия й син, когото кръщават Борис. На 45-годишна възраст, на 17 април 2024 г., ДесиСлава става баба, като тогава се ражда момиче на синът й Майки Вълков и приятелката му Анжела Станкова, което кръщават на бабата. Десислава е и сред най-известните българи във Facebook.

18. Сузанита: над 255 хиляди последователи

Сузи Мурад, известна като Сузанита, е дъщеря на слепия поп фолк изпълнител Орхан Мурад, родена на 9 януари 2003 г. в Пловдив. Двамата пуснаха дует „Открихме сезона“ през юни 2018, чието видео предизвика обществен смут, защото непълнолетната щерка е изключително разголена на кадрите. Първият запис на Сузаните е дуетът с Adnan Beats „Короната е моя“ през 2016 г. През лятото на 2017 г. излиза песента ѝ „Луцифер и Буда“ заедно с Каската, с която тя става един от най-коментираните изпълнители в България заради провокативната визия и разкрепостеното поведение само на 14 години. До момента певицата има почти дузина песни. Сузанита не крие, че води активен полов живот още от 13-годишна възраст. На 15 ноември 2022 г. Сузанита ражда син, който носи името Матиас. Приятелят на Сузанита е националният рекордьор по хвърляне на копие Марк Славов. Сузнита често си изтрива почти всички публикации в нейния Instagram.

17. Палома Митева: над 264 хиляди последователи

Моделът, моден блогър и инфлуенсър в Instagram, а след това и певица Палома Митева, по-известна с краткото си сценично име Палома, е родена на 8 септември 1998 г. във Враца. Палома е дъщеря на известната журналистка Доника Ризова, позната от Дарик Радио и телевизия Bulgaria on Air. От малка мечтае да стане певица. Първите си стъпки към музиката Палома направила в детски хора в родния си град, а след като семейството й се премества в Сафия започва курсове по модерни танци, театрална школа, записвала и радиореклами. Участвала е и в в музикални клипове на популярни изпълнители като Илиян и Джордан. В музикалната си кариера, стартирала през 2021 г., записите на Палома се броят на пръстите на едната ръка, като най-големият й хит е дебютната й песен в дует с Алисия „Влез, влез“ (2021). Палома не крие, че винаги ще е благодарна на Анелия, че й „подаде ръка в началото на моята кариера и че повярва истински в мен“. На 4 юли 2022 г. Палома ражда дъщеря Доника Мария от своя съпруг в Дубай, за когото се омъжва през април по-рано същата година пак там.

16. Анелия: над 268 хиляди последователи

Анелия Георгиева Атанасова, по-известна само като Анелия, е родена на 1 юли 1982 г. в Стара Загора. Тя започва да взима уроци по пиано още в детската градина. Преди да завърши музикалното си образование в музикалното училище Филип Кутев в Котел, се запознава с музиканта и изпълнител Милко Калайджиев, който се впечатлява от музикалните й дарби. От 2002 г. има договор с музикално-продуцентската къща Пайнер. През 2003 г. се омъжва за бизнесмена Коко Динев, който й продуцира няколко албума, през декември същата година ражда дъщеря им Ивон. През лятото на 2005 г. Анелия е приета в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност Поп и джаз пеене. Актуалният мъж в живота на Анелия е хазартния бос Любомир Захаринов, за когото певицата е категорична, че това е вторият мъж след Коко Динев, на когото безрезервно е отдала сърцето си. В дискографията си Анелия има 9 студийни албума – от „Погледни ме в очите“ (2002) до „Дай ми още“ (2018). Сред най-големите хитове на Анелия са „Дай ми още“ и „Гот ми е“ от 2016 г., както и „Зоопарк“ (2018).

15. Софи Маринова: над 300 хиляди последователи

Най-известната българска певица от цигански произход Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 г. в Етрополе. Вокалният й диапазон обхваща цели 5 октави. Увлечението й по пеенето не дава възможност на Софи Маринова да завърши средното си образование. На 17 години се явява заедно със своя оркестър на фестивал по ромско надсвирване в Осиковица и го печели с песен на цигански – „Очите ми много плачат“. Печелила е редица други музикални награди и конкурси. Хитът, който я прави любима певица в България е „Стари рани“ (1997). Софи Маринова има няколко дуета със Слави Трифонов. През 2012 г. Софи Маринова представя българия на Евровизия с песента Love Unlimited („Безгранична любов“), но н еуспява да се класира за Големия финал. Към момента Софи Маринова има 11 самостоятелни студийни албума – от „Единствен мой“ (1998) до „Софи Маринова“ (2013). През 2020 г. дуетът й с Константин „Проблем“ – кавър версия на гръцкия хит на Никос Карвелас, изпълнен от Ана Виси и Сакис Рувас, става Хит на годината 2020 с над 15.7 милиона излъчвания в България. Софи Маринова е с рекорден брой за певица в България публиквани над 6200 снимки и клипчета в своя официално потвърден профил в Instagram. Софи Маринова е и сред най-известните българи във Facebook.

14. Цветелина Янева: над 306 хиляди последователи

Цветелина Янева е родена на 5 октомври 1989 г. в Пловдив. Тя е дъщеря на народния музикант Георги Янев и народната певица Пепа Янева. От съвсем малка била по сцените с оркестъра. Цветелина започнала с народни песни, но в тийнейджърските си години се пренасочва към стиловете поп и джаз. В средата на 2008 г. Цветелина Янева подписва договор с музикална компания „Пайнер“. Солидна подкрепа в музикалния й опит оказва и натрупания опит като солистка на оркестър „Орфей“. В музикалната си кариера тя има само три записани студийни албума – „На първо място“ (2010), „Дъщеря на песента“ (2012) с фолклорна музика и „Мога пак“ (2012) с поп фолк изпълнения. Сред най-големите хитове на Цветелина Янева са изпълненията й с Галена и Азис „Пей, сърце“ (2016) и с Денис Теофиков „Грешка беше“ (2018), а най-известният й солов хит е „Болка моя“ (2018). Цветелина Янева е и сред най-известните българи във Facebook.

13. Алисия: над 356 хиляди последователи

Ася Дойчева, по-известна като Алисия, е родена на 1 март 1983 г. Ихтиман. Алисия е звезда на музикалната компания Ара Мюзик с куп поп фолк хитове. Сред най-големите хитове на Алисия са дуетите й с Константин „Не си ти“ (2014), с Тони Стораро „Добре ти беше“ (2017) и с Илиян „Нито дума“ (2016) и „За последно“ (2017).

12. Емилия: над 377 хиляди последователи

Емилия Вълева е родена на 21 март 1982 г. в Гълъбово. Като малка Емилия е често е боледувала и самата тя казва, че едва ли не е израснала по болниците. На 12-годишна възраст започва да учи народно пеене при Живка Казакова и Димитър Колев и след това продължава обучението си в Музикалното училище в Широка лъка. Три години по-късно младата певица се отказва, за да подпише договор с музикална компания „Пайнер“, като междувременно продължава обучението си в музикална паралелка в Димитровград и завършва през 2000 г. Емилия има 9 записани студийни албума – от дебютния й „Весело момиче“ (2001) до последния „Ех, Българийо, красива“ (2015). На 11 май 2008 г. Емилия ражда първородния си син – Иван. На 3 октомври 2016 г. тя става майка за втори път като роди дъщеря си Мира. Баща на двете деца е бившата й половинка Коко Динев. На 21 юли 2018 г. Емилия се омъжва за Жорж Башур. На 10 февруари 2022 г. Емилия ражда от него третото си дете – дъщеря, на когото тя го кръщава Жоржина. Най-големият хит на Емилия е съвместният й проект с Флорин Салам и Кости „Турбуленция“ (2021). Емилия е и сред най-известните българи във Facebook.

11. Десита: над 378 хиляди последователи

Десислава Димова, известна със сценичния псевдоним Десита, е родена на 13 април 2001 г. в Бургас. Още непълнолетна, тя стана известна с дует с фолк идола Галин. Твърди, че можела да свири на пиано, но не сме я виждали, освен полугола в клиповете й. В своя Instagram Десита, ученичката в гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“, има едва стотина публикации. Десита е сред най-популярните певици, която е публикувала най-малък брой снимки и клипчета. Най-големият хит на Десита е дуетът й с Галин „Няма да ми мине“ (2019).

10. Лидия: над 392 хиляди последователи

Лидия Стаматова е родена на 27 април 2001 г. в Бургас, като започва да се занимава с пеене и танци още на 7-годишна възраст. Прeз 2012 г. Лидия ce пoяви зa пръв път нa мaлкия eкрaн в „Бългaрия търcи тaлaнт“, едва 10-годишна, и се клacирa нa финaл. През 2013 г. излиза нейната първа авторска песен „Лятна среща“, а през 2014 г. се включвa и в телевизионния конкурс Гoлeмитe нaдeжди, къдeтo cтигa caмo дo пoлуфинaлитe. Cтaмaтoвa пуcкa oщe някoлкo пoп пaрчeтa cлeд тoвa, нo изглeждa музикaлнитe ѝ oпити нe ca дoвeли дo жeлaния рeзултaт и e рeшилa дa oпитa и в чaлгa брaншa. Сред най-големите хитове на Лидия са дуетите й с Галин „Няма да ми мине“ (2019), „Грешници“ (2020) с Константин и „Лудница“ (2024) с Азис.

9. Диона: над 394 хиляди последователи

Денислава Сашова, известна със сценичния псевдоним Диона, е родена на 20 юни 1995 г. в Бяла Слатина. Живее във Велико Търново, където следва политология. С рап се занимава едва от 2015 г., като до момента има 9 записани песни. През 2018 г. участва във VIP Brother. Най-големият хит на Диота е съвместната с Лидия и Десита „Излъжи ме“ (2019). На 23 януари 2024 г. Диона беше арестувана, хваната да шофира дрогирана, след което и пусната под парична гаранция. Денислава Сашова я чака затвор от 1 до 3 години, както и глоба от 500 до 1500 лева, че карала надрусана с кокаин нощем по столичен булевард.

8. Дара: над 449 хиляди последователи

Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 г. във Варна и също става популярна след участие в X Factor – през 2015 г. Неин издател е „Вирджиния Рекърдс“, а музикалният й стил – поп и R&B. Дара е от малкото българи, за чийто профил Instagram гарантира, че е официален, в който тя публикува както кадри от официални фото сесии, така и много лични селфита, общо над хиляда снимки и клипчета. Макар Дара да не е с дар глас като певица, тя охотно показва надарените си задни части в много от снимките си. Най-големите хитове на Дара са „Кво не чу“ (2016) и „Родена такава“ (2017)

7. Тита: над 517 хиляди последователи

Христина Христова, по-известна като Тита, е родена на 19 юли 1999 г. в Тутракан. Живее със семейството си в Силистра и през 2018 г. завършва езиковата гимназия „Пейо Яворов“. Започва кариерата си в края на 2014 г. след успех в X Factor, насочена към поп и R&B музикални стилове. На 6 октомври 2016 г. става първата изпълнителка, подписала договор с музикалната компания на Криско – „Adamand Records“. През 2021-2022 се ориентира към поп-фолка с дуети с Джена, Фики и Биляниш. Единственият й студиен албум е „Аз съм Тита“ (2020). Най-големите хитове на Тита са „Антилопа“ (2017) и „Късай“ (2017) с Криско. През 2023 г. участва в криминалната комедия „Аферата Пикасо“.

6. Гери-Никол: над 534 хиляди последователи

Гери-Никол Георгиева е родена на 30 юли 1998 г. във Варна, където завършва първа в паралелката „Поп и джаз пеене“ в Националното училище по изкуства „Добри Христов“. На 16-годишна възраст участва в X Factor 2014. Бум в кариерата й прави дуетът й с хип хоп любимеца на българите Криско „Ела и си вземи“ (2015), който е сред най-големите й хитове, наред с дуета й със 100 Кила „Направо ги убивам“ (2017) и „Момиче като мен“ (2015). На 25-тия си рожден ден Гери-Никол разкри връзката си с кикбоксьора Стоян Копривленски. Към 30 ноември 2023 г. Гери-Никол имаше в своя официално потвърден Instagram почти 2000 снимки и клипчета тя публикува както кадри от свои участия и официални фотосесии, така и много селфита с акцент върху гърдите и задните й части, за радост на феновете, но вече изтри почти половината от тях и публикациите й наброяват над 1400.

5. Андреа: над 584 хиляди последователи

Теодора Андреева, по-известна с артистичния си псевдоним Андреа, е половинката на един от най-популярните български спортисти – Кубрат Пулев. Тя е родена на 23 януари 1987 г. в София в род и семейство, свързани с музикалното творчество. Музикалният дебют на Андреа е през 2006 г. Нейният Instagram също е официално гарантиран, а тя е единствената българска певица, която публикува и свои голи снимки, но прелестите на Андреа ги знаем от мъжката списание Playboy, за което прави две фотосесии – през 2009 г. и през 2013 г. Андреа е и една от трите най-активни български певици в Instagram с над 2900 снимки и по брой публикации се нарежда на трето място. Най-големият хит на Андреа е дуетът й с румънеца Кости „Употребена“ (2010). Андреа е и сред най-известните българи във Facebook.

4. Галена: над 696 хиляди последователи

Галина Генчева, по-известна като Галена, е родена на 21 май 1985 г. в Смядово. Музикалната си кариера започва през 2004 г. и е сред най-големите звезди на „Пайнер с вече издадени 5 студийни албума – „Галена“ (2006), „След 12“ (2008), „Официално забранен“ (2010), „Аз“ (2011) и „Кой“ (2015). През 2009 г. ражда първото си дете – Стефан. На 17 февруари 2016 г. певицата стана майка за втори път с раждането на втория си син Александър, , все от съпруга й Галин Анастасов, натрупал милиони от бизнес с вафли, а на същия ден излиза видеото към песента й „Moro mou“ (В превод от гръцки: Бебето ми), който е заснет, докато е в напреднала бременност. Галена е и сред най-известните българи във Facebook. Най-големият хит на Галена е „Пей, сърце“ (2016) с Цветелина Янева и Азис.

3. Преслава: над 764 хиляди последователи

Едно от най-известните български певици в Instagram е Преслава, която оглавяваше класацията до края на юли 2022 г., а в началото на декември 2023 г. й бе отнето и второто място. Тя е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Родена като Петя Иванова на 26 юни 1984 г. в Добрич, е завършила фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Преслава е откритие на Милко Калайджиев, който я кани да пее с неговия оркестър в заведенията по Черноморието през лятото на 2003 г. През 2004 г. подписва договор с музикална компания Пайнер и оттогава е носител на куп поп фолк награди, вкл. Песен на годината през 2006 г. До момента Преслава има 7 издадени студийни албума: „Преслава“ (2004), „Дяволско желание“ (2005), „Интрига“ (2006), „Не съм ангел“ (2007), „Пази се от приятелки“ (2009), „Как ти стои“ (2011) и „Да гори в любов“ (2019). На 14 септември 2018 г. Преслава ражда дъщеря си, Паола, от бизнесмена Павел Лазаров. Преслава редовно публикава свои снимки в Instagram – както от концерти, участия и фотосесии, така и много лични снимки. Тя е и една от трите най-активни български певици в Instagram с над 2900 снимки и клипчета, като по брой публикации се нарежда на трето място след Софи Маринова и Мария. На 23 юни 2019 г. констатирахме, че профилът й е хакнат, но на 11 юли същата година отново беше възстановен, след няколко неуспешни опита за нови акаунти, и вече официално потръвден от социалната мрежа за споделяне на снимки. Най-големите солови хитове на Преслава са „Не се изтриваш“ (2017), „Да гори в любов“ (2018) и „Пиян“ (2019). Преслава е и сред най-известните българи във Facebook.

2. Мария: над 1.03 милиона последователи

Родената на 13 януари 1982 г. в Стара Загора Мария Кирова е вече в топ 15 сред най-любимите български певици. Мария подписва договор с Пайнер още през 2000 г. и се превръща в едно от най-популярните лица на българската поп фолк музика. През 2004 г. участва в реклама на бира, като отваря бутилката с отварачка, скрита в деколтето й, откъдето получава прякора Мара Отварачката. През 2017 г. участва в Биг Брадър. С два брака зад гърба си, Мария има дъщеря от първия си съпруг. Най-големите хитове на Мария са дуетите й с Азис „Каза ли го“ и „Чуй ме“ 2014 г. Мария, която държеше първенството в България за певица с най-много снимки в Инстаграм – почти 4400, вече отстъпи първото място на Софи Маринова, след като изтри стотици свои снимки и те вече наброяват над 3200.

1. Емануела: над 1.86 милиона последователи

Емилия Цветкова, по-известна с артистичния псевдоним Емануела, е родена на 8 ноември 1981 г. в София и завладя класацията за най-известните български певици в Instagram през август 2022 г. а на 11 ноември същата година почитателите й наброяват над 1 милион, с което става и първата българска певица с над милион последователи в Instagram. Музикалната кариера на Емануела започва през 2006 г., когато подписва договор с музикалната фирма „Ара Мюзик“. Дебютният ѝ албум „Запознай я с мен“ излиза през 2008 г., като до момента има издадени 4 студийни албума, като последният й е със заглавие „Нотариално заверен“ (2018). В старта на кариерата си Емануела е бил във връзка със сина на своя музикален продуцент Ненчо Касъмов – Денис. По-късно се омъжва за Никола от първия сезон на ТВ-шоуто „Къртицата<“, с когото бракът й продължава само една година. Емануала ражда първия си син Христо през 2000 г., когото отглежда като самотна майка. На 11 януари 2015 г. тя става майка за втори път като баща на втория й син е най-големия син на бизнесмена Динко Динев – Димитър. От края на 2017-та Емануела живее с приятеля си Мартин Николов и двата си сина, но през есента на 2018 г. отново се събира с бащата на второто си дете. Най-големият хит на Емануела е дуетът й с Константин „Не ме заслужаваш“ (2016), а най-популярното й солово изпълнение е „Виновна“ (2017). Емануела е и сред най-известните българи във Facebook.

Можете да видите също кои са най-известните български певци в Instagram, най-известните български фитнес треньори, а и като цяло най-известните българи в Instagram, както и най-харесваните снимки в света, най-известните манекенки , най-известните модели мъже, най-известните футболисти, най-известните тенисисти, най-известните домашни любимци и най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

снимка на Нико и Емануела: Николай Иванов – Нико