Най-известните тенисисти в Instagram


тенис

Кои са най-известните тенисисти в света с най-много последователи в Instagram?

Instagram е най-популярната социална мрежа за споделяне на снимки и видео в света и в България.

Към момента Instagram функционира на 32 езика, има над 1 милиард потребители още към 13 юли 2018 г., от които над 500 милиона го ползват ежедневно. Всички снимки в Instagram събират вече общо по над 4 милиарда харесвания всеки ден.

Над 1.452 милиона българи пък ползват Instagram, показва статистиката за ползването на социалната фото мрежа през август 2020 г., като от тях 54.4% са жени и 45.6% – мъже.

Тенисът е сред спортовете, с които българите могат да се похвалят със силно присъствие – нашата гордост Григор Димитров.

На 2 февруари 2020 г. приключи първият турнир за годината от четирите от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис с поредна титла за Новак Джокович. В дните на световната пандемия от коронавирус обаче всички тенис турнири бяха отменени. Новак Джокович проведе първият турнир по време на пандемията Adria Tour в Белград и Задар, Хърватия, но без да спазва обаче препоръчителните мерки за дистанция и т.н., което доведе до заразявето на куп тенис звезди, сред които Григор Димитров и самия Джокович.

В момента се провежда последният турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ, но без публика и при изключителни противоепидемични мерки. Другите два турнира от Големия шлем – Уимбълдън в Англия и Ролан Гарос във Франция – бяха отложени.

Zdraven.bg проучи света на Instagram и състави класацията с топ 20 на най-популярните професионални тенисисти в Instagram към 1 септември 2020 г., която ви представяме, като всеки един от тези тенисисти има по над 340 хиляди последователи там, а първите деветима – над 1 милион.

20. Даниил Медведев (medwed33): над 345 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Medvedev Daniil (@medwed33) на

Даниил Медведев е публикувал в своя Instagram едва около 250 снимки и клипчета.

19. Томаш Бердих (tomasberdych): над 361 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tomas Berdych (@tomasberdych) на

Томаш Бердих е публикувал в своя Instagram над 950 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по 6000 харесвания и 30 коментара.

18. Милош Раонич (mraonic): над 364 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Milos Raonic (@mraonic) на

Милош Раонич е публикувал в своя Instagram около 400 снимки и клипчета.

17. Денис Шаповалов (denis.shapovalov): над 380 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Denis Shapovalov (@denis.shapovalov) на

Денис Шаповалов е публикувал в своя Instagram малко над 400 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 31 хиляди харесвания и 300 коментара.

16. Диего Шварцман (dieschwartzman): над 454 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Diego Schwartzman (@dieschwartzman) на

Диего Шварцман е публикувал в своя Instagram около 1350 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 29 хиляди харесвания и над 240 коментара.

15. Джо-Уилфрийд Цонга (tsongaofficiel): над 525 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jo-Wilfried TSONGA (@tsongaofficiel) на

Цонга е публикувал в своя Instagram над 590 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 8300 харесвания и 60 коментара.

14. Кей Нишикори (keinishikori): над 542 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kei Nishikori (@keinishikori) на

Кей Нишикори е публикувал в своя Instagram над 270 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по 33 хиляди харесвания и 300 коментара.

13. Фабио Фонини (fabiofogna): над 548 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fabio Fognini (@fabiofogna) на

Фабио Фонини е публикувал в своя Instagram над 860 снимки и клипчета.

12. Гаел Монфис (iamgaelmonfils): над 662 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gael Monfils (@iamgaelmonfils) на

Гаел Монфис е публикувал в своя Instagram над сто снимки и клипчета.

11. Стефанос Циципас (stefanostsitsipas98): над 888 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) на

Стефанос Циципас е публикувал в своя Instagram над 800 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 70 хиляди харесвания и над 400 коментара.

10. Григор Димитров (grigordimitrov): над 987 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) на


Един от най-популярните български спортисти в света и най-успешният български тенисист на всички времена, достигнал №3 в световната тенис ранглиста при мъжете през 2017-та, когато отново е отличен за Спортист на годината в България. До момента е спечелил 8 големи тенис титли и над 18 милиона щ. долара от наградни фондове. Гришо е носител на титли от турнирите в Стокхолм (2013), Акапулко (2014), Букурещ (2014), Куинс, Лондон (2014), Брисбейн (2017), София (2017), Синсинати (2017) и финалите на ATP в Лондон (2017). Григор Димитров, роден на 16 май 1991 г. в Хасково, има повече последователи в Istagram, отколкото фенове във Facebook, и те нарастват с по хиляда на ден. Сред над 400-те снимки и клипчета, които е публикувал, няма да откриете такива с негови бивши или настоящи гаджета. Всяка от публикациите на Гришо има средно по над 47 хиляди харесвания и над 350 коментара. Григор Димитров се нарежда сред 10-те хиляди най-популярни в Instagram хора в света. Най-голяма част от последователите му в Instragram са от САЩ и България. Положителен тест за коронавирус на Гришо беше установен на 21 юни 2020 г.. Григор прекара 24 дни под карантина в Монако, а към полунощ на 13 срещу 14 юли Гришо обяви, че вече е с отрицателен тест за Ковид-19.

9. Александър Зверев (alexzverev123): над 1.07 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexander Zverev (@alexzverev123) на

Александър Зверев е роден на 20 април 1997 г. в Хамбург, Германия, в семейство на професионални тенисисти, състезавали се за СССР. Майка му е треньорът в детството му. Започва професионална тенис кариера през 2013 г. и вече е спечелил 11 самостоятелни титли и 2 при двойки от турнирите на ATP, като е натрупал над 20 милиона щ. долара от наградните фондове. Най-високото му постижение в мъжкат аранг листа е №3. Александър Зверев е публикувал в своя Instagram над 400 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 89 хиляди харесвания и над 600 коментара. На 21 юни 2020 г. Зверев обяви, че е заразен с коронавирус, който е хванал по време на турира Adria Tour, организиран от Новак Джокович, на който се зарази и Гришо.

8. Доминик Тийм (domithiem): над 1.1 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dominic Thiem (@domithiem) на

Доминик Тийм е роден на 3 септември 1993 г. във Вийнер Нойщат, Австрия. И двамата му родители са тенис треньори. Доминик играе тенис от 6-годишен, като практикува бекхенд с една ръка. Навлиза в професионалния тенис през 2011 г., като от тогава е спечелил 16 титли от турнири и над 22 млн. щатски долара от наградни фондове, а най-високото място в ранглистата, което е достигал, е №4. Най-силният му удар е форхендът, а любимата му настилка е клей. Познат е с прякора Доминатора. Доминик Тийм е публикувал в своя Instagram над 800 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 90 хиляди харесвания и над хиляда коментара. Като финалист на Откритото първенство на Австралия 2020 срещу Новак Джокович, почитателите му набъбнаха с десетки хиляди.

7. Станислас Вавринка (stanwawrinka85): над 1.2 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) на

Станислас Вавринка е роден на 28 март 1985 г. в Лозана, Швейцария. Има двойно гражданство, защото баща му е германец. Стан Вавринка започва участията си в юношески турнири когато е на 14 години, а професионалната му кариера в мъжкия тенис започва от 2002 г. Вече е спечелил 16 самостоятелни титли и 2 при двойки от турнирите на ATP. Стан Вавринка е достигал до №3 в тенис ранг листата при мъжете през януари 2014 г. и е спечелил над 33.8 милиона щ. долара от наградните фондове. Станислас Вавринка е публикувал в своя Instagram над 800 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 27 хиляди харесвания и 200 коментара.

6. Ник Кирьос (k1ngkyrg1os): над 1.4 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от NK (@k1ngkyrg1os) на

Николас Хилми Кирьос е роден на 27 април 1995 г. в Камбера, Австралия, с баща грък и майка – принцеса от кралската фамилия Селангор в Малайзия. В детството си тренира и баскетбол, а в професионалния тенис навлиза през 2013 г. До момента е спечелил 6 турнира на ATP и има над 8 милиона щ. долара от наградни фондове. Най-високото място, което достига в ранг листата е №13 през октомври 2016 г. Ник Кирьос е публикувал в своя Instagram около 690 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 84 хиляди харесвания и над 700 коментара.

5. Анди Мъри (andymurray): над 1.7 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Andy Murray (@andymurray) на

Анди Мъри е публикувал в своя Instagram над 370 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по 130 хиляди харесвания и над 2800 коментара.

4. Хуан Мартин дел Потро (delpotrojuan): над 1.9 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Juan Martin del Potro (@delpotrojuan) на

Хуан Мартин дел Потро е публикувал в своя Instagram малко над сто снимки и клипчета.

3. Новак Джокович (djokernole): над 7.4 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole) на

Новак Джокович е публикувал в своя Instagram над 700 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 325 хиляди харесвания и три хиляди коментара. Джокович обяви на 23 юни 2020 г., че е заразен с новия коронавирус, който го прихванал на демонстративния турнир Adria Tour, организиран от самия него, на който беше заразен и Григор Димитров.

2. Роджър Федерер (rogerfederer): над 7.8 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на

Роджър Федерер е публикувал в своя Instagram над 300 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 450 хиляди харесвания и над 3500 коментара.

1. Рафаел Надал (rafaelnadal): над 9.5 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal) на

Рафаел Надал е публикувал в своя Instagram над 770 снимки и клипчета, като всяка негова публикация събира средно по над 315 хиляди харесвания и над 2300 коментара.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци и певици, а и най-популярните българи като цяло, както и най-харесваните снимки в света, най-популярните домашни любимци, най-популярните манекенки и модели мъже, най-известните футболисти, най-известните български фитнес треньори, вкл. най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

Ето и класацията с най-популярните българи във Facebook.

Снимка на тенис ракета и топка: SkitterPhoto

loading...