Най-красивите розови плажове в света

В България си имаме Златни пясъци, а по света си имат розови плажове.

Сигурно сте чували, а може би и виждали, плажове с бели и такива с черни пясъци, но какво ще кажете за бреговете с розов пясък?

Макар и рядко, няколко плажа, около дузина, с розов пясък могат да бъдат открити в няколко страни по света, включително Гърция, Карибите и Индонезия.

Представяме някои от най-красивите розови плажове в снимки. Не са ви необходими розови очила, за да ги гледате.

Розовият плаж на остров Харбър, Бахамите, който се простира по дължина почти 5 километра. Розовият оттенък идва от фораминифера, микроскопичен организъм, който всъщност има червеникаво-розова обвивка, докато пясъкът е смесица от корали, черупки и калциев карбонат:
розов плаж

Розов плаж Tangsi, о-в Manggarai Barat (Западен Манггарай), Nusa Tenggara Timur, Индонезия:
розов плаж

Вторият розов плаж в Индонезия е на остров Комодо:
розов плаж

Плажът Крейн на Барбадоса:
розов плаж

Розовият плаж в залива Подкова на Бермуда. Това е един от най-известните и най-фотографирани плажове на Бармуда. Намира се в парка на южния бряг и той има дълга крайбрежна пътека, която го свързва с други плажове в района, плюс варовикови скали и камъни, които се добавят към красотата му.:
розов плаж

Розов плаж на синята лагуна на атол Рангироа, Френска Полинезия. Пясъкът на този самотен плаж съдържат ерозирани коралови и фораминиферни отлагания, прахообразни червени черупки на миниятюрните морски същества, които искрят на слънчевата светлина:
розов плаж

Пясъкът на плажа Елафониси на остров Крит в Гърция, който е в непосредствена близост до морето, е оцветен в розово. Цветът се дължи на счупени мидени черупки. Плажът Елафониси е посочен за втория най-добър плаж в Гърция:
розов плаж

Пясъкът на плажа на лагуната Балос в Кисамос на остров Крит, Гърция, е съчетание на розов и бял пясък. Плажът е обявен за най-добрия в Гърция:
розов плаж

Розов плаж Омаха в района на Окланд, Нова Зеландия:
розов плаж

Снимки: основна снимка на розов плаж: photos_mweber; Бахамите: Mike’s Birds; Индонезия: Laika ac; Френска Полинезия: dany13; Барбадоса: Мат Хинца; Бермуда: Адам Чандлър; Елафониси: Мигел Виркунен Карвайо; Балос: Алберто Пердомо; Нова Зеландия: Алекс Шваб