Най-популярните български фитнес треньори в Instagram


Станимир Михов

Кои български мъже, професионални фитнес треньори, имат най-много последователи в Instagram?

Instagram е най-голямата социална мрежа в света за споделяне на снимки и кратки видео клипове с над 800 милиона потребители, като всеки може да публикува лесно своите кадри, за да го видят семейство, приятели, колеги, познати или за да се покаже на цял свят. И всеки потребител може да следва друг, ако се интересува от неговия лайфстайл.

Ценителите на красотата следват снимките на своите любимци. А в Instagram изборът е голям. Споделянето на снимки, които показват промяната на едно тяло към по-красиво, е една от основните тенденции в Instagram, където успелите показват фотоси и клипчета от фитнес зали.

Zdraven.bg аплодира всички, които се занимават със спорт и отделят време за здравословен начин на живот. А без спорт, няма добро здраве, започнете, ако още не сте се решили!

След като съставихме класацията с най-популярните българи в света, която актуализираме редовно, екипът на Zdraven.bg проучи, провери и откри кои са най-известните български мъже, които са практикуващи професионални фитнес инструктори със сертификат за дейността, чиито имена публикуваме тук със снимка от профила им в Instragram. КЛАСАЦИЯТА Е ОБНОВЕНА НА 17 ФЕВРУАРИ 2020 г. Всеки от тези дузина+ атлетични българи с красиви тела има по над 20 хиляди последователи в социалната мрежа. Вижте ги и вие:

13. Кирил Танев (kiril_tanev_fitness): над 22.3 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kiril Tanev Fitness Coach (@kiril_tanev_fitness) на


Кирил Танев, роден в Бургас през 1981 г., влиза за първи път във фитнес зала през 1998 г. Той е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА) и Българската федерация по културизъм и фитнес. Твърди, че е помогнал на около 3000 човека да подобрят своето тяло, като работи и с професионални спортисти, и с ВИП-персони като Златка Райкова, например. Има собствен онлайн магазин за хранителни добавки, както и блог за фитнес съвети. Консултант на фитнес предаването на БНТ “Супер сериите”, което се излъчваше през първата половина на 2017 година. Бивш кандидат за общински съветник в Бургас на местни избори 2019. Баща е на момиче. В своя Instagram Кирил Танев има над 1400 публикации, като всяка от тях получава средно по над 210 харесвания и 4 коментара.

12. Марио Вътов (mariovatov): над 26.4 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mario Vatov ♌ (@mariovatov) на

Марио Вътов е роден в Радомир през 1988 г. Сертифициран фитнес инструктор е, макар да не посочва от къде му е издаден документа, като е учил и специализирал в Дубай, ОАЕ. От 2008 г. работи като индивидуален фитнес треньор – онлайн и в зала в София. В своя Instagram Марио Ватов има почти 600 публикации, като всяка от тях получава средно по 600 харесвания и 6 коментара.

11. Ивел Йорданов (ivelyordanov): над 28.9 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от IVEL YORDANOV (@ivelyordanov) на

Роденият на 5 юли 1994 г. във Велико Търново топ модел Ивел Йорданов е добре известен в модните среди в България, че и по света. Често дефилира на подиум в седмиците на модата в София, има десетки фотосесии за корици на списания и рекламни кампании на различни дизайнери, снима се дори в куп клипове на музикални звезди като Галена, Андреа, Азис, Емилия, Емануела, Преслава, Фики, Карлос, Спенс и дори на македонската певица Сузана Гавазова. Завършва магистратура по маркетинг на луксозни стоки в Женева, Швейцария, където в момента живее. През 2015 г. Ивел печели титлата „Мистър София“, което му отваря много врати към модната сфера. През 2016 г. Ивал става един от моделите, избрани за промоционалната кампания на мъжката колекция бельо на португалския топ футболист Кристиано Роналдо CR7, който е и най-известният футболист в света в Instagram. В началото на 2016 г. Ивел печели в Турция приз „Най-красиво тяло“, в края на същата година е с титлата „Най-добър фотомодел“ от конкурс в Португалия, а през 2017-та става „Мистър Планет Талант 2017“ в Грузия. Ивел притежава диплома и сертификат за фитнес треньор от Националната спортна акадаемия и от скоро се занимава и с тази дейност, а в детството си е тренирал свободна борба. В своя Instagram Ивел Йорданов има около 900 публикации, като всяка от тях получава средно по над 460 харесвания и два коментара.

10. Валентин Митев (valentin.academy): над 29.5 хил. последователи

View this post on Instagram

A post shared by Valentin Mitev (@valentin.academy) on

Валентин Митев, роден на 5 август 1991 г. в София, е сред най-популярните български фитнес модели в света и у нас, като спортува от 12-ти клас, а след това започва да се интересува от фитнес и здравословен начин на живот. От три години разработва собствена фитнес академия и работи като личен инструктор. Може да се види и в някое и друго българско поп фолк видео. В своя Instagram Валентин Митев има над 1700 публикации, като всяка от тях получава средно по над 250 харесвания и над 6 коментара.

9. Добри Делев (ifbb.pro.dobri.delev): над 32.3 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от IFBB PRO Dobri Delev 🇧🇬 (@ifbb.pro.dobri.delev) на

Най-успешният български културист и многократен шампион по бодибилдинг Добромир Делев е роден на 6 януари 1985 г. в Димитровград. Занимава се с културизъм от 2001 г., а първият му медал идва през 2004 г. Завършил средното си образование със специалност Музика – народно пеене, Добри пее по заведения, за да финансира спортната си подготовка. През 2008 г. е забелязан от известния фотограф Улрих Охмен, който го кани за участие в турнира в Лондон, Великобритания, “Мистър Титан”, където печели две купи. От 2010 г. насам Добри е носител на куп титли от престижни турнири по бодибилдинг. От 2012 г. става член на професионалната федерация IFBB. Вече женен, с едно дете, след семейните си задължения отделя време и като фитнес инструктор във фитнес залата, която отваря в родния си град през 2014 г. В своя Instagram Добри Делев има почти 250 публикации.

8. Иван Иванов (ivanfitnessofficial): над 41.3 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от IVAN IVANOV (@ivanfitnessofficial) на


Иван Иванов е роден на 13 май 1993 г. в Карнобат. От 12-годишен се занимава с упражнения в залата, като е тренирал също свободна борба, баскетбол и футбол. Завършва инженерство във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Специализира се основно като фитнес треньор и притежава четири сертификата за дейността, вкл. VTCT (Vocational Training Charitable Trust) за 2-ро ниво Фитнес инструктор, 3-то ниво Личен треньор, за специалист по здравословно хранене и за онлайн тренировки. През 2016 г. печели 1-во място в състезанието XFS Northern Ireland в категориите Фитнес модел Мъже и Фитнес модел Младежи. От 2017 г. практикува своя бизнес в Белфаст – столицата на Северна Ирландия, Великобритания, и основно провежда индивидуални тренировки с мъжете, които желаят да направят по-красиво и здраво тяло. Категорично е против употребата на стероиди от атлети и доказва, че добро тяло може да се направи и поддържа само с естествени средства, воля и упорити тренировки. В своя изключително професионално поддържан Instagram Иван Иванов има около 600 публикации, като всяка от тях получава средно по над 3600 харесвания и над 170 коментара.

7. Станимир Михов (stanimirmihov): над 49.6 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

💪 Понякога забравяме колко път сме извървели и докъде сме стигнали 🌴👇👇 Топлите месеци вече приключиха, но всъщност сега е най-подходящото време да започнеш да полагаш основата за тялото и здравето, което желаеш да имаш следващото лято. 📗📗 За целта разгледай книгата ми: Моите 10 години Здравословно Хранене и Тренировки. В нея ще научиш: ✅: С какво да се храня, за да ускоря изгарянето на мазнини и да подобря здравословното си състояние? (🍳 храни, 🥤напитки, 🌿овкусяване) ✅: Какви количества храна трябва да приемам за отслабване? ✅: Какви количества храна са ми необходими за покачване на мускулна маса? ✅: Как да изчисля оптимален брой хранения на ден и по кое време на деня да ги приемам? ✅: Съвети за ускоряване на метаболизъм. ✅: Какво да приемам преди и какво след тренировка? ✅: Необходими действия и промени при застой / липса на резултати. ✅: Как мога да намаля обем в конкретна част на тялото, например в долна част? ✅: Как да спортувам по-безопасно и по-ефективно? ✅: Избери тренировки вкъщи или във фитнес зала и се чувствай добре в кожата си. ✅: Препоръки за кардио активност вкъщи или във фитнес зала. ✅: Препоръки за хранителни добавки. ➡️ Към книгата: https://shop.stanimirmihov.com/-4723.html или линка в профила. ➡️ Или персонализираните хранителен режим и тренировъчна програма (домашни условия или фитнес зала): https://stanimirmihov.com/hranitelen-rejim/ 💬 Имаш въпроси? Изпрати ми съобщение.

Публикация, споделена от Stanimir Mihov 🏃🏋️ (@stanimirmihov) на

Фитнес инструкторът Станимир Михов, автор на книгата Моите 10 години здравословно хранене и тренировки, е роден на 10 юни 1991 г. в Ловеч. Станимир, завършил културизъм и фитнес-културизъм в Националната спортна академия и сертифициран фитнес-инструктор от НСА, твърди, че разликата между него и другите фитнес инструктор е, че поддържа постоянна връзка с хората, които тренира, и е готов да отговоря на всички въпроси, които те биха имали в процеса на съвместната им работа. В своя Instagram Станимир Михов има над 750 публикации, като всяка от тях получава средно по 300 харесвания и 20 коментара.

6. Петър Александров (pittalexfit): над 57.5 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pitt Λlex (@pittalexfit) на

Петър Александров е бивш състезател по лека атлетика и бойни изкуства. Преминал е през различни спортни дисциплини като спортна и ловна стрелба, гребане, скално катерене, кикбокс, модерен петобой и щафетно бягане. Придобива своя опит в спорта и фитнеса в Атланта, Холандия, Англия и България. Той е сертифициран треньор от ISSA California. В своя Instagram Петър Александров има 240 публикации, като всяка от тях получава средно по 55 харесвания и един коментар.

5. Петко Циков (ptfitness_): над 63.9 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Petko Tsikov🇬🇧 (@ptfitness_) на

Вторият топ 10 български фитнес инструктор, който практикува в Обединеното кралство е Петко Циков, роден на 9 феврури 1994 г. в София. От 2008 г. живее в Бристол, Англия, и завършва специалност “Дигитални медии” в Университета на Портсмут. Още от първи клас Петко започва да тренира футбол в ЦСКА, с фитнес се занимава от 2012 г., а от 2019 г. работи и като треньор в една от най-популярните спортни зали във Великобритания. Притежава сертификат за фитнес инструктор от американската асоциация NASM. В своя Instagram Петко Циков има над 580 публикации, като всяка от тях получава средно по 1800 харесвания и над 45 коментара.

4. Радостин Кузманов (radostin_fit): над 66.3 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Radostin Kuzmanov 🇧🇬 (@radostin_fit) на

Радостин Кузманов е роден на 14 ноември 1997 г. във Враца. Завършва природоматематическата гимназия в родния си град, а от 2012 г. започва да се занимава с фитнес. През 2019 г. създава своя марка спортни облекла. В своя Instagram Радостин Кузманов, който е инструктор основно онлайн, има над 1250 публикации, като всяка от тях получава средно по над 5100 харесвания и 30 коментара.

3. Николай Чолаков (niki.cholakov): над 71.6 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nikolay Cholakov (@niki.cholakov) на

Николай Чолаков е роден на 12 декември 1991 г. в София. Моделът тренира във фитнес залата от 2005 г., а през 2013 г. е сертифициран от НСА като персонален фитнес треньор. Участвал е в редица състезания по бодибилдинг, сред които и най-престижното Arnold Classic Europe 2014 (Мадрид) и Arnold Classic Europe 2018 (Барселона). Можете да го видите и в музикалните клипове на Анелия Виж ме сега (2012), Теодора Сърце не ми остана (2012), дуета на Димана и Сиана Ще оцелея (2014), на сръбската звезда Марина Тошич Любовница (2016), както и в последния хит на Емануела Вечно свързани (2019). В своя Instagram Николай Чолаков има над 800 публикации, като всяка от тях получава средно по над 200 харесвания и над 8 коментара.

2. Адриан Зурков (adrianzurkov): над 141 хил. последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ADRIAN ZURKOV💥🇧🇬🇺🇸 (@adrianzurkov) на

Адриан Зурков е роден на 13 декември 1990 г. в гр. Елена и нашумява в страната с хитовия сериал “Ден и нощ”. Работи като барман в столицата, а с фитнес се занимава от 2006 г. С брат си Адриан разработва верига фитнес салони в американските щати Вирджиния, Мериленд и Флорида, където помагат на българите там да изградят здраво и красиво тяло, както и наемат сънародници за персонал. Звездата от малкия екран в Българиая притежава няколко сертифициката за персонален фитнес треньор, издадени както в родината, така и в САЩ. В своя Instagram Адриан Зурков има над 870 публикации, като всяка от тях получава средно по 4000 харесвания и над 50 коментара.

1. Лазар Ангелов (lazar_angelov_official): над 5.86 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lazar Angelov (@lazar_angelov_official) на

Лазар Ангелов, роден на 22 септември 1984 г. в София, не само най-популярният български фитнес инструктор, а е и вторият най-популярен българин в Instagram. Той е бивш състезател по културизъм и настоящ фитнес модел и фитнес инструктор в България и по света. Снимал се е за десетки международни модни списания и рекламни кампании, автор е на книга със съвети за тренировки и създател на собствена диета, а в Instragram е публикувал над 2100 снимки. Лазар Ангелов е сред 900-те най-известни в Instagram хора в света като основната част от последователите му са от Индия и Египет.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци и певици, а и най-популярните българи като цяло, както и най-харесваните снимки в света, най-популярните домашни любимци, най-популярните манекенки и модели мъже, най-известните футболисти, най-известните тенисисти, вкл. най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

Ето и класацията с най-популярните българи във Facebook.

Снимка: фитнес инструктор Станимир Михов

loading...