Най-популярните български певици в Instagram


Нико с Емануала

Представяме топ класацията с дузината най-популярни български певици в Instagram.

Instagram е любимата социална мрежа за споделяне на снимки и кратко видео както по света, така и в България. Звездите често публикуват много лични снимки в Instagram, а не само от светски събития, а милионите им фенове се надпреварват да ги разглеждат.

В България Istagram е възпят в хитовете на Джена Коя, която се чуди “Коя Istagram-а му спря?”, и на Галин Me Gusta, който се сам се хвали, че “печеля всичко, бум, бум, бам, размазваме в Instagram”, както и цяла песен, посветена на социалната мрежа – Instagram на Лоренцо.

Българските певици от музикалната сцена също приветстват почитателите си от своите профили в Instagram. Колкото са по-активни, толкова повече последователи имат. Кои обаче са най-популярните?

Zdraven.bg проучи Instagram-ите на над 50 български певици и ги подреди в класация тези с най-много последователи в Instagram. През лятото певците пускат повече разголени снимки и респективно в този горещ сезон привличат повече последователи, но и през зимния повечето от тях не се свенят да показват плът.

Ето кои са по-по-най, всяка с по над 140 хиляди последователи към 7 януари 2019 г., като първите три успяват да се наредят и сред десетте най-известни българи в Instragram:

12. Десислава (desislavaofficial): над 147 хил. последователи


Десислава Донева, по-известна като ДесиСлава, е племенница на популярната поп певица Мими Иванова и композитора Развигор Попов. ДесиСлава е родена на 7 март 1979 г. в Раднево, а първият й запис е през 1996 г. в албума на Пайнер Оркестър Раднево и солисти. Слава й носи първият й самостоятелен албум Ези тура през 2000 г., а през 2007 г. участва във втория сезон на VIP Brother. В своя Instagram, където е събрала с над 720 фотоса и клипчета, ДесиСлава публикува снимка от втората й бременност с бъдещия баща ММА боеца Благой Найденов, който е едва 4 години по-голям от първия й син. На 28 декември 2017 г. ДесиСлава роди момче за втори път.

11. Мария Илиева (maria_ilieva_official): над 153 хил. последователи


Мария Илиева е сред най-популярните имена на българската поп сцена. Тя е родена на 1 декември 1977 г. във Велико Търново, България, в семейство на класически музиканти. Първите й успехи са през 2001 г. с хитовете Лунен сън и Нищо. В своя Instagram Мария Илиева също публикува снимка, докато е бременна, а на 27 януари 2018 г. роди син. Певицата е публикувала доста скромен брой фотоси и клипчета – малко над 380.

10. Мария (maria_official_bulgaria): над 163 хил. последователи


С рекордните за певица в България над 4650 снимки и клипчета в профила си, родената на 13 януари 1982 г. в Стара Загора Мария Кирова се нарежда сред дузината най-любими в български певици. Мария подписва договор с Пайнер още през 2000 г. и се превръща в едно от най-популярните лица на българската поп фолк музика. През 2004 г. участва в реклама на бира, като отваря бутилката с отварачка, скрита в деколтето й, откъдето получава прякора Мара Отварачката. През 2017 г. участва в Биг Брадър. С два брака зад гърба си, Мария има дъщеря от първия си съпруг. Мария е публикувала 5000 снимки и клипчета в профила си, с което е сред най-активните български певици в Instagram.

9. Михаела Филева (mihaelafileva): над 166 хил. последователи


Михаела Филева, родена на 15 май 1991 г. във Велико Търново, става популярна след участието й в X Factor 2011 и е в сред най-популярните певици на музикалния издател Монте Мюзик. През 2016 г. журира в петия сезон на България търси талант. В своя Instagram с над 950 снимки и няколко клипчета Михаела публикува такива както от светски събития и концерти, така и лични.

8. Сузанита (mvradova): над 197 хил. последователи


Сузи Мурад, известна като Сузанита, е дъщеря на слепия поп фолк изпълнител Орхан Мурад. Двамата пуснаха дует Открихме сезона през юни 2018, чието предизвика обществен смут, защото непълнолетната щерка е изключително разголена. Сузанита не крие, че води активен полов живот още от 13-годишна възраст. В своя Instagram доскоро тя имаше малко над 180 снимки, но почти всички бяха повече от предизвикателни, вкл. с гаджето си, които се наложш да бъдат изтрити, та в момента Сузанита има едва малко над 60 публикации.

7. Алисия (alisiaofficial_): над 233 хил. последователи

A post shared by ALISIA (@alisiaofficial_) on


Ася Дойчева, по-известна като Алисия, е родена на 1 март 1983 г. Ихтиман. Алисия е звезда на музикалната компания Ара Мюзик с куп поп фолк хитове. В Instagram-а си с над 1400 фотоса и клипчета тя публикува снимки от свои участия и лични селфита.

6. Дара (darnadude): над 250 хил. последователи

A post shared by DARA (@darnadude) on


Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 г. във Варна и също става популярна след участие в X Factor – през 2015 г. Неин издател е Вирджиния Рекърдс, а музикалният й стил – поп и R&B. Дара е от малкото българи, за чийто профил Instagram гарантира, че е официален, в който тя публикува както кадри от официални фото сесии, така и много лични селфита, общо над 870 снимки. Макар Дара да е бездарна като певица, тя охотно показва надарените си задни части в много от снимките й.
5. Тита (hrisistar): над 274 хил. последователи

A post shared by ♕Tita (@hrisistar) on


Христина Христова, по-известна като Тита, е родена на 19 юли 1999 г. в Тутракан. Започва кариерата си в края на 2014 г. в X Factor, насочена към поп и R&B музикални стилове. Instragram-ът й е пълен с над 950 снимки и клипчета, повечето лични.

4. Андреа (andreabulgaria): над 282 хил. последователи

A post shared by Andrea (@andreabulgaria) on


Андреа е втората българска певица, за която Instagram гарантира официалния й профил.
Теодора Андреева, по-известна с артистичния си псевдоним Андреа, е половинката на един от най-популярните български спортисти – Кубрат Пулев. Тя е родена на 23 януари 1987 г. в София в род и семейство, свързани с музикалното творчество. Музикалният дебют на Андреа е през 2006 г. Нейният Instagram също е официално гарантиран, а тя е единствената българска певица, която публикува и свои голи снимки, но прелестите на Андреа ги знаем от мъжката списание Playboy, за което прави две фотосесии – през 2009 г. и през 2013 г. Андреа е и една от двете най-активни български певици в Instagram с над 2450 снимки.

3. Галена (galena1): над 314 хил. последователи

A post shared by Galena (@galena1) on


Галина Генчева, по-известна като Галена, е родена на 21 май 1985 г. в Смядово. Музикалната си кариера започва през 2004 г. и е сред най-големите звезди на Пайнер. Галена публикува в Instagram-а си основно снимки от свои участия и официални фотосесии, както и клипове, и те наброяват повече от 1300.

2. Преслава (preslava_official): над 383 хил. последователи


Преслава е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Родена като Петя Иванова на 26 юни 1984 г. в Добрич, е завършила фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Преслава е откритие на Милко Калайджиев, който я кани да пее с неговия оркестър в заведенията по Черноморието през лятото на 2003 г. През 2004 г. подписва договор с музикална компания Пайнер и оттогава е носител на куп поп фолк награди, вкл. Песен на годината през 2006 г. Преслава редовно публикава свои снимки в Instagram – както от концерти, участия и фотосесии, така и много лични снимки. Тя е и една от двете най-активни български певици в Instagram с над 2750 снимки.

1. Гери Никол (gerynikol): над 386 хил. последователи

A post shared by Gery-Nikol (@gerynikol) on


Най-известната българска певица в Instagram е Гери-Никол Георгиева, която е родена на 30 юли 1998 г. във Варна и още на 16-годишна възраст участва в X Factor. Бум в кариерата й прави дуетът й с хип хоп любимеца на българите Криско Ела и си вземи. Гери-Никол е една от двете родни певици, които имат над четвърт милион последователи. В своя Instagram с над 940 снимки и клипчета тя публикува както кадри от свои участия и официални фотосесии, така и много селфита с акцент върху гърдите и задните й части, за радост на феновете.

снимка Нико и Емануела: Николай Иванов – Нико