Най-популярните български певици в Instagram


Представяме топ класацията с най-популярните български певици в Instagram.

Instagram е любимата социална мрежа за споделяне на снимки и кратко видео както по света, така и в България. Звездите често публикуват много лични снимки в Instagram, а не само от светски събития, а милионите им фенове се надпреварват да ги разглеждат.

В България Istagram е възпят в хитовете на Джена Коя, която се чуди “Коя Istagram-а му спря?”, и на Галин Me Gusta, който се сам се хвали, че “печеля всичко, бум, бум, бам, размазваме в Instagram”, както и цяла песен, посветена на социалната мрежа – Instagram на Лоренцо.

Българските певици от музикалната сцена също приветстват почитателите си от своите профили в Instagram. Колкото са по-активни, толкова повече последователи имат. Кои обаче са най-популярните? (КЛАСАЦИЯТА Е ОБНОВЕНА НА 5 АПРИЛ 2020 г.)

Zdraven.bg проучи Instagram-ите на над петдесет български певици и ги подреди в класация тези с най-много последователи в Instagram. През лятото певците пускат повече разголени снимки и респективно в този горещ сезон привличат още повече последователи, но и през зимния повечето от тях не се свенят да показват плът. И последователите се трупат ли, трупат. Естествено, тези, които успяват да направят някой или друг голям хит или участват в някое реалити ТВ-шоу, поледователите им набъбват.

А ето кои са 25-те по-по-най родни певици, всяка с по над сто хиляди последователи като 17 от тях са с по над 200 хиляди последователи, а първите девет успяват да се наредят и сред най-известните българи в Instragram с по над четвърт милион последователи, а №1 е с над половин милион фенове:

25. Глория (gloria_bulgaria): над 110 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от G L O R I A ❤️🎼 (@gloria_bulgaria) на


Галина Иванова, по-идвестна със сценичния псевдоним Глория, е родена на 28 юни 1973 г. в Русе в музикално семейство с баща кавалджия и майка – изпълнителка на народни песни . Често наричат Глория „Примата на българския поп фолк“. Още през 1991 г. оркестър Извор кани Глория за вокалистка. От 1993 до 1994 г. е вариететна певица. Първия си албум Щастието е магия (1994) записва при музикантът от Диана Експрес – Максим Горанов. Той е впечатлен от Глория и казва, че има и талант да композира, като тя е автор на всички текстове и на седем от композициите в дебютния й албум. Третият си албум Ангел с дяволска душа Глория записва по време на първата си бременност. На 30 септември 1996 г. се ражда дъщеря ѝ – Симона Загорова. Седмият й албум Илюзия (2001) става най-продаван за годината в България с тираж над 90 000 копия. Последният засега студиен албум на Глория – Пясъчни кули, 13-ти поред, е издаден през 2015 г., а през 2016-та излиза сборния 20 години на сцена. В своя Instragram Глория има над 1600 публикации.

24. Надежда Петрова (nadia_official): над 112 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ℕ ∀ ↁ ﭐ ∀ 👱‍♀️💪🐱♌🔥 (@nadia_official) на

Надежда Петрова, представяща се като Надя или Нади, е родена през 1989 г. във Варна. Надя е най-известна като вокалистка на електронната денс група Deep Zone Project в периода септември 2011 – февруари 2015. През 2016 г. Надя записва и дебютния си самостоятелен сингъл Само теб. От 2013-та партньор в живота й е 5 години по-младият от нея актьор Иван Тишев от сериала Революция Z, с когото са щастливо сгодени от 2017 г. Надя е вегетарианка и редовно спортува в залата – предимно с тежести и няколко пъти в седмицата ги съчетава с кардио тренировки. В своя Instagram Надя има едва 400 публикации.

23. Джена (djena_official_bulgaria): над 146 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Djena_official_bulgaria (@djena_official_bulgaria) на


Десислава Валентинова Неделчева, по-известна с актуалния сисценичен псевдоним Джена, е родена на 3 юли 1985 г. в Разград. Певицата се изявява предимно в попфолк жанра, като в дискографията ѝ има песни с фолклорно, поп, R&B и денс звучене. Част от песните, които изпълнява, са композирани от нея и/или с неин текст. До момента Джена е издала общо седем албума – пет попфолк и два фолклорни. На 3 юли 2016 г. прави пищна сватба с годеника си Атанас Стоев-младши, в имението на оркестър Канарите в село Катуница, а на 24 март 2017 г. Джена ражда първия си син, носещ името Атанас. В своя официален Instagram Джена е публикувала малко над 700 снимки – както семейни, така и от концертни участия и кадри от клипове.

22. Яница (yanitsa_official): над 147 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от YANITSA (@yanitsa_official) на

Яница Господинова Вълкова е родена на 22 септември 1982 г. в Русе като от малка се занимава с музика – свири на пиано, ходи на солфеж. Започва е да пее по заведения с оркестър от 16-годишна възраст. Яница завършва Техникум по текстил в родния си град. В музикална компания Пайнер попада след фестивала Тракия Фолк 2003. Има 4 записани студийни албума – Яница (2006), Нещо яко (2012), Изкушение (2018) и Мома Яница (2018). В своя официално потвърден профил в  Instagram Яница има едва малко около 400 публикации.

21. Камелия (kamelia_official): над 172 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kamelia / Камелия (@kamelia_official) на

Камелия Вескова е родена на 10 януари 1971 г. в Чипровци. През 1994 г. е носителка на титлите Мис Чипровци и Мис Монтана. Започва да пее по сватби и кръщенета в Северозападна България като солистка на група. През август 1997 г. Камелия подписва договор с музикална компания Пайнер. През 1998 г. излиза дебютния й албум Горещо момиче, като след него записва още три студийни албума, последният от които е Еротика (2010). През 2015 г. Камелия споделя в медиите, че не може да има деца. В своя Instagram Камелия е публикувала над 1360 снимки и клипчета.

20. Михаела Маринова (mixaelamarinova): над 176 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mixaela Marinova (@mixaelamarinova) на

Михаела Маринова е родена на 7 май 1998 г. в София. Започва да пее в детска вокална школа 4-годишна, а на 6-годишна възраст родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. Завършва средното си образование с профил „Поп и джаз пеене“ в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017 г. следва „Музикално-сценична режисура“ в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. През 2011 година е бек вокал на българската песен на Детски песенен конкурс Евровизия. Става популярна с участието си в третия сезон на X Factor България, където се класира на трето място. До момента Михаела Маринова има само 6 записани песни. В своя официално потвърден Instagram Михаела Маринова има малко над 500 публикации.

19. Мария Илиева (maria_ilieva_official): над 180 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Ilieva (@maria_ilieva_official) на


Мария Илиева е сред най-популярните имена на българската поп сцена. Тя е родена на 1 декември 1977 г. във Велико Търново, България, в семейство на класически музиканти. Първите й успехи са през 2001 г. с хитовете Лунен сън и Нищо. В своя официално потвърден Instagram Мария Илиева също публикува снимка, докато е бременна, а на 27 януари 2018 г. роди син. Певицата е публикувала доста скромен брой фотоси и клипчета, като често трие по-стари снимки – общо са малко над 420.

18. Десислава (desislavaofficial): над 186 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от 💜Desi Slava💜 (@desislavaofficial) на

Десислава Донева, по-известна като ДесиСлава, е племенница на популярната поп певица Мими Иванова и композитора Развигор Попов. ДесиСлава е родена на 7 март 1979 г. в Раднево, а първият й запис е през 1996 г. в албума на Пайнер Оркестър Раднево и солисти. Слава й носи първият й самостоятелен албум Ези тура през 2000 г., а през 2007 г. участва във втория сезон на VIP Brother. В своя официално потвърден профил в Instagram, където е събрала с почти 800 фотоса и клипчета, ДесиСлава публикува и снимка от втората й бременност с бъдещия баща ММА боеца Благой Найденов, който е едва 4 години по-голям от първия й син, както и бебешки снимки. Припомняме, че на 28 декември 2017 г. ДесиСлава роди момче за втори път.

17. Лидия (lidia_alpha): над 204 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LIDIA (@lidia_alpha) на

Лидия Стаматова е родена на 27 април 2001 г. в Бургас, като започва да се занимава с пеене и танци още на 7-годишна възраст. Прeз 2012 г. Лидия ce пoяви зa пръв път нa мaлкия eкрaн в “Бългaрия търcи тaлaнт, едва 10-годишна, и ce клacирa нa финaл. През 2013 г. излиза нейната първа авторска песен „Лятна среща“, а през 2014 г. ce включвa и в телевизионния конкурс Гoлeмитe нaдeжди, къдeтo cтигa caмo дo пoлуфинaлитe. Cтaмaтoвa пуcкa oщe някoлкo пoп пaрчeтa cлeд тoвa, нo изглeждa музикaлнитe ѝ oпити нe ca дoвeли дo жeлaния рeзултaт и e рeшилa дa oпитa и в чaлгa брaншa. В своя Instagram известната вече само като фолк певицата Лидия има минимален брой публикации – едва малко над 150.

16. Анелия (anelia_official): над 206 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Anelia Georgieva (@anelia_official) на

Анелия Георгиева Атанасова, по-известна само като Анелия, е родена на 1 юли 1982 г. в Стара Загора. Тя започва да взима уроци по пиано още в детската градина. Преди да завърши музикалното си образование в музикалното училище Филип Кутев в Котел, се запознава с музиканта и изпълнител Милко Калайджиев, който се впечатлява от музикалните й дарби. От 2002 г. има договор с музикално-продуцентската къща Пайнер. През 2003 г. се омъжва за бизнесмена Коко Динев, който й продуцира няколко албума, през декември същата година ражда дъщеря им Ивон. През лятото на 2005 г. Анелия е приета в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност Поп и джаз пеене. В дискографията си Анелия има 9 студийни албума – от Погледни ме в очите (2002) до Дай ми още (2018). В своя Instagram Анелия е публикувала над 950 снимки и клипчета.

15. Десита (dessitax): над 224 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от DESSITA♪ (@dessitax) на


Непълнолетната бургазлийка Десислава Димова със сценичния псевдоним Десита стана известна с дует с фолк идола Галин. В своя Instagram Десита, ученичка в гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“, има едва над 90 публикации. Десита е сред най-популярните певици, която е публикувала най-малък брой снимки и клипчета.

14. Мария (maria_official_bulgaria): над 226 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от M A R I A (@maria_official_bulgaria) на


С рекордните за певица в България публиквани над 6 хиляди снимки и клипчета в своя официално потвърден профил в Instagram, родената на 13 януари 1982 г. в Стара Загора Мария Кирова е на ръба на топ 15 сред най-любимите български певици. Мария подписва договор с Пайнер още през 2000 г. и се превръща в едно от най-популярните лица на българската поп фолк музика. През 2004 г. участва в реклама на бира, като отваря бутилката с отварачка, скрита в деколтето й, откъдето получава прякора Мара Отварачката. През 2017 г. участва в Биг Брадър. С два брака зад гърба си, Мария има дъщеря от първия си съпруг.

13. Цветелина Янева (cvetelinaianeva): над 236 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tsvetelina Yaneva (@cvetelinaianeva) на


Цветелина Янева е родена на 5 октомври 1989 г. в Пловдив. Тя е дъщеря на народния музикант Георги Янев и народната певица Пепа Янева. От съвсем малка била по сцените с оркестъра. Цветелина започнала с народни песни, но в тийнейджърските си години се пренасочва към стиловете поп и джаз. В средата на 2008 г. Цветелина Янева подписва договор с музикална компания Пайнер. В музикалната си кариера тя има само два записани студийни албума – На първо място (2010) и Мога пак (2012). В своя официално потвърден от Instagram профил Цветелина Янева има малко над хиляда публикации.

12. Михаела Филева (mihaelafileva): над 241 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mihaela Fileva (@mihaelafileva) на

Михаела Филева, родена на 15 май 1991 г. във Велико Търново, става популярна след участието й в X Factor 2011 и е в сред най-популярните певици на музикалния издател Монте Мюзик. През 2016 г. журира в петия сезон на България търси талант. В своя официално потвърден Instagram с малко над 1170 снимки и няколко клипчета Михаела публикува такива както от светски събития и концерти, така и лични.

11. Диона (diona_alpha): над 248 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от DIONA 😍🎶🔥🎤❤️MUSIC (@di_onaa) на

Денислава Сашова, известна със сценичния псевдоним Диона, е родена в е родена през 1995 г. в Бяла Слатина. Живее във Велико Търново, където следва политология. С рап се занимава едва от 2015 г., като до момента има 9 записани песни. През 2018 г. участва във VIP Brother. В своя Instagram Диона беше публикувала над 390 снимки към 1 септември 2019 г., но вече е изтрила доста от тях и са останали само 180.

10. Емануела (emanuela_cvete): над 253 хиляди последователи
Емануела 2019

Емилия Цветкова, по-известна с артистичния псевдоним Емануела, е родена на 8 ноември 1981 г. в София. Музикалната кариера на Емануела започва през 2006 г., когато подписва договор с музикалната фирма Ара Мюзик. Дебютният ѝ албум Запознай я с мен излиза през 2008 г., като до момента има издадени 4 студийни албума, като последният й е със заглавие Нотариално заверен (2018). В старта на кариерата си Емануела е бил във връзка със сина на своя музикален продуцент Ненчо Касъмов – Денис. По-късно се омъжва за Никола от първия сезон на ТВ-шоуто Къртицата, с когото бракът й продължава само една година. Емануала ражда първия си син Христо през 2000 г., когото отглежда като самотна майка. На 11 януари 2015 г. тя става майка за втори път като баща на втория й син е най-големия син на бизнесмена Динко Динев – Димитър. От края на 2017-та Емануела живее с приятеля си Мартин Николов и двата си сина, но през есента на 2018 г. отново се събира с бащата на второто си дете. В своя Instagram Емануела има над 520 публикации.

9. Сузанита (mvradova): над 263 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Suzanitta 👑 (@mvradova) на


Сузи Мурад, известна като Сузанита, е дъщеря на слепия поп фолк изпълнител Орхан Мурад. Двамата пуснаха дует Открихме сезона през юни 2018, чието предизвика обществен смут, защото непълнолетната щерка е изключително разголена. Сузанита не крие, че води активен полов живот още от 13-годишна възраст. В своя Instagram доскоро тя имаше малко над 180 снимки, но почти всички бяха повече от предизвикателни, вкл. с гаджето си, които се наложи да бъдат изтрити, затова спаднаха и вече са около 150.

8. Емилия (emilia.online): над 265 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от E M I L I A (@emilia.online) на

Емилия Вълева е родена на 21 март 1982 г. в Гълъбово. Като малка Емилия е често е боледувала и самата тя казва, че едва ли не е израснала по болниците. На 12-годишна възраст започва да учи народно пеене при Живка Казакова и Димитър Колев и след това продължава обучението си в Музикалното училище в Широка лъка. Три години по-късно младата певица се отказва, за да подпише договор с музикална компания Пайнер, като междувременно продължава обучението си в музикална паралелка в Димитровград и завършва през 2000 г. Емилия има 9 записани студийни албума – от дебютния й Весело момиче (2001) до последния Ех, Българийо, красива (2015). На 11 май 2008 г. Емилия ражда първородния си син – Иван. На 3 октомври 2016 г. тя става майка за втори път като роди дъщеря си Мира. Емилия се включи с благотворителност и личен труд в предаването Бригада Нов дом, излъчено през март 2020 г. В своя официално потвърден Instagram Емилия има над 2260 публикации.

7. Алисия (alisiaofficial_): над 295 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ALISIA (@alisiaofficial_) на

Ася Дойчева, по-известна като Алисия, е родена на 1 март 1983 г. Ихтиман. Алисия е звезда на музикалната компания Ара Мюзик с куп поп фолк хитове. В официално потвърдения си Instagram с над 1540 фотоса и клипчета тя публикува снимки от свои участия и лични селфита.

6. Андреа (andreabulgaria): над 336.6 хиляди последователи

A post shared by Andrea (@andreabulgaria) on

Теодора Андреева, по-известна с артистичния си псевдоним Андреа, е половинката на един от най-популярните български спортисти – Кубрат Пулев. Тя е родена на 23 януари 1987 г. в София в род и семейство, свързани с музикалното творчество. Музикалният дебют на Андреа е през 2006 г. Нейният Instagram също е официално гарантиран, а тя е единствената българска певица, която публикува и свои голи снимки, но прелестите на Андреа ги знаем от мъжката списание Playboy, за което прави две фотосесии – през 2009 г. и през 2013 г. Андреа е и една от трите най-активни български певици в Instagram с над 2670 снимки и по брой публикации се нарежда на трето място.

5. Дара (darnadude): над 336.7 хиляди последователи

A post shared by DARA (@darnadude) on

Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 г. във Варна и също става популярна след участие в X Factor – през 2015 г. Неин издател е Вирджиния Рекърдс, а музикалният й стил – поп и R&B. Дара е от малкото българи, за чийто профил Instagram гарантира, че е официален, в който тя публикува както кадри от официални фото сесии, така и много лични селфита, общо над хиляда снимки и клипчета. Макар Дара да не е с дар глас като певица, тя охотно показва надарените си задни части в много от снимките си – общо над 1090.

4. Галена (galena1): над 450 хиляди последователи

A post shared by Galena (@galena1) on

Галина Генчева, по-известна като Галена, е родена на 21 май 1985 г. в Смядово. Музикалната си кариера започва през 2004 г. и е сред най-големите звезди на Пайнер с вече издадени 5 студийни албума – Галена (2006), След 12 (2008), Официално забранен (2010), Аз (2011) и Кой (2015). През 2009 г. ражда първото си дете – Стефан. На 17 февруари 2016 г. певицата стана майка за втори път с раждането на втория си син Александър, а на същия ден излиза видеото към песента й Moro mou (В превод от гръцки: Бебето ми), който е заснет, докато е в напреднала бременност. Галена публикува в Instagram-а си основно снимки от свои участия и официални фотосесии, както и клипове, и те наброяват повече от 1720.

3. Тита (hrisistar): над 452 хиляди последователи

A post shared by ♕Tita (@hrisistar) on

Христина Христова, по-известна като Тита, е родена на 19 юли 1999 г. в Тутракан. Започва кариерата си в края на 2014 г. в X Factor, насочена към поп и R&B музикални стилове. Instragram-ът й е пълен с над 1240 снимки и клипчета, повечето лични.

2. Гери-Никол (gerynikol): над 482 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gery-Nikol (@gerynikol) на

Гери-Никол Георгиева, която е родена на 30 юли 1998 г. във Варна и още на 16-годишна възраст участва в X Factor. Бум в кариерата й прави дуетът й с хип хоп любимеца на българите Криско Ела и си вземи. Гери-Никол е една от двете родни певици, които имат над четвърт милион последователи. Към 30 ноември Гери-Никол имаше в своя официално потвърден Instagram почти 2000 снимки и клипчета тя публикува както кадри от свои участия и официални фотосесии, така и много селфита с акцент върху гърдите и задните й части, за радост на феновете, но вече изтри почти половината от тях и публикациите й наброяват над 1100.

1. Преслава (preslava_official): над 550 хиляди последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Preslava (@preslava_official) на


Най-известната българска певица в Instagram е Преслава. Тя е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Родена като Петя Иванова на 26 юни 1984 г. в Добрич, е завършила фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Преслава е откритие на Милко Калайджиев, който я кани да пее с неговия оркестър в заведенията по Черноморието през лятото на 2003 г. През 2004 г. подписва договор с музикална компания Пайнер и оттогава е носител на куп поп фолк награди, вкл. Песен на годината през 2006 г. До момента Преслава има 7 издадени студийни албума: Преслава (2004), Дяволско желание (2005), Интрига (2006), Не съм ангел (2007), Пази се от приятелки (2009), Как ти стои (2011) и Да гори в любов (2019). На 14 септември 2018 г. Преслава ражда дъщеря си, Паола, от бизнесмена Павел Лазаров. Преслава редовно публикава свои снимки в Instagram – както от концерти, участия и фотосесии, така и много лични снимки. Тя е и една от двете най-активни български певици в Instagram с над три хиляди снимки, като по брой публикации се нарежда на второ място след Мария. На 23 юни 2019 г. констатирахме, че профилът й е хакнат, но на 11 юли отново беше възстановен, след няколко неуспешни опита за нови акаунти, и вече официално потръвден от социалната мрежа за споделяне на снимки.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци в Instagram, най-популярните български фитнес треньори, а и като цяло най-известните българи в Instagram, както и най-харесваните снимки в света, най-популярните манекенки , най-популярните модели мъже, най-известните футболисти, най-известните тенисисти, най-популярните домашни любимци и най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

снимка Нико и Лора Караджова: Николай Иванов – Нико

loading...