Най-популярните домашни любимци в Instagram


котката Venus

Кои са най-популярните домашни любимци в света с милиони последователи в Instagram?

Освен селфита, хората обичат да показват и своите домашни любимци и да публикуват снимки в социалните мрежи.

Zdraven.bg проучи кои са най-популярните домашни любимци в Instagram с официални профили.

Instagram е най-популярната социална мрежа за снимки в света.

Към момента Instagram функционира на 36 езика, има над 1 милиард потребители към 20 юни 2018 г., от които над 600 милиона го ползват ежедневно. Хората не правят само селфи на себе си в Instagram, а снимат и домашните си животни, някои от които стават изключително популярни по цялото кълбо в дигиталния свят.

Представяме във възходящ ред двайсетината най-любими на всички по света домашни любимци с най-много последователи към 14 април 2020 г. Разгледайте ги, независимо дали обичате кучета или котки или всички животни. В класацията се изредили само самостоятелни профили на домашен любимец, а не на сборни групи, зоопаркове, приюти, ветеринари, търговци или организации за животните, като всеки посочен любимец има по над 1 милион последователи.

22. булдогът Мани: над 1.1 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Manny The Frenchie (@manny_the_frenchie) на


Manny The Frenchie е най-известният в Instagram френски булдог. Мъжкото куче е родено през 2011 г. в Чикаго, където живее и сега. Може да проследите ежедневието му в официалния му сайт mannythefrenchie.com, където се продават и календар и тениски с неговата муцуна. В неговия Instagram има над 4500 снимки и клипчета. Всяка публикация на кученцето получава средно по 8 хиляди харесвания и 60 коментара.

21. кучето Мади: над 1.3 последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Theron Humphrey (@thiswildidea) на


Женското куче Мади, американска ловджийска порода, е спътник на родения в Калифорния фотограф Терон Хъмфри, който обикаля из природата на САЩ, основно в щата Айдахо, и твърди, че кучетата са най-добрата компания за пътешествия. Автор е на проекта This Wild Idea, където публикува снимки от пътешествията си с кучето Мади, която е осиновена от приют през 2011 г. Всяка публикация на кучката получава средно по 51 хиляди харесвания и 270 коментара.

20. миещата мечка Пъмпкин: над 1.4 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) на


Pumpkin The Raccoon или миещата мечка Тиква е спасена от семейство на Бахамите, където я отглеждат с още две кучета. В Instagram миещата мечка има над 1200 публикации.

19. котаракът Хосико: над 1.7 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Hosico Cat (@hosico_cat) на


Котаракът Хосико, чието име в превод от японски език значи дете-звезда, е роден на 4 август 2014 г. в Русия. Хосико е рекламно лице на шотландска марка котешка храна, в сайта му hosicocat.com може д асе закупят тениски и календар с него. В неговия Instagram има над 1750 публикации. Всяка публикация на котарака получава средно по 47 хиляди харесвания и 300 коментара.

18. таралежът Мистър Пуки: над 1.8 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The World’s Cutest Adventurers (@mr.pokee) на


Mr. Pokee the Hedgehog или таралежът Мистър Пуки е един от малкото домашни любимци в Instagram, различни от куче или коте. В официалния му сайт mrpokee.com се продават прекрасни негови снимки. В неговия Instagram са публикувани над хиляда снимки. Всяка публикация на таралежето получава средно по 128 хиляди харесвания и 1300 коментара.

17. котаракът Коби: над 1.84 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Coby The Cat (@cobythecat) на


Котаракът Coby The Cat със сапфирено сини очи е роден на 23 март 2015 г. и живее в Калифорния със стопанката си Ребека Шефкайнд, сценограф по професия. Породата му е британска късокосместа. В официалния му сайт cobythecat.com може да се проследи ежедневието му и да се закупи тениска. В неговия Instagram има над 1650 публикации. Всяка публикация на белия котарак получава средно по 40 хиляди харесвания и 180 коментара.

16. кучето Марни: над 1.88 милиона последователи


Женското куче Марни, което е сляпо с едното око, е спасено от организация за закрила на животните от улиците на Кънектикът, САЩ, през лятото на 2012 г. и вече живее с новите си стопани в Ню Йорк. Марни е от породата Ши Тц, която е вече на 17 години, осиновена на 11. Има и издадена книга за него, а в сайта му marniethedog.com може да откриете повече истории. В неговия Instagram има над 1150 снимки. Всяка публикация на кученцето получава средно по 62 хиляди харесвания и 1220 коментара.

15. котката Суки: над 1.89 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Suki Cat (@sukiicat) на


Бенгалската котка Suki е приютена през март 2017 г. от канадката Мартина Гутфройнд, което я отглежда сред планинската природа и пътешества с нея. В нейния Instagram има над 790 снимки. Всяка публикация на котката получава средно по 133 хиляди харесвания и 1300 коментара.

14. кучето Мая: над 1.9 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от MAYA THE SAMOYED (@mayapolarbear) на


Женското куче Мая, наричано още Бялата мечка Мая, всъщност е самоед, порода към типа шпиц. Мая е родена на 20 юли 2016 г. в германия и в нейния Instagram има малко над 440 публикации, основно клипчета. Всяка публикация на бялата кучка получава средно по 265 хиляди харесвания и 3950 коментара.

13. котката Кафе (или г-н Бял): над 2.06 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Coffee aka Mr. White (@white_coffee_cat) на


Мъжката бяла котка със сини очи, наречена Coffee или Mr. White, е родена през 2015 г. и е оцеляла от рак на кръвта – лимфом, като от 2017 г. е в ремисия. Котаракът е от породата бяла късокосместа и има в Instagram над 2960 публикации. От Zdraven.bg считаме, че този акаунт е фалшив и това всъщност е котаракът Коби, който е на 17-то място, но може и да грешим.. Всяка публикация на белия котарак получава средно по 32 хиляди харесвания и 230 коментара.

12. котката с две лица Винъс: над 2.07 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Venus the Two Face Cat (@venustwofacecat) на


Котката Венера, известна като Котката с две лица е родена през 2008 г. или 2009 г. Породата й е американска костенуркова котка, чието лице е наполовина черно и наполовина рижо. Освен това очите й също са с различни цветове, лявото й око е зелено, дясното – синьо. Винъс е осиновено през 2009 г. от семейство от Северна Каролина, САЩ, и обитава дома им с още четири домашни любимци – три котки и едно куче. В нейния Instagram има над 2070 снимки. Всяка публикация на котката с две лица получава средно по 27 хиляди харесвания и 200 коментара.

11. кучето-вълк Локи: над 2.09 милиона последователи


Кели Лунд, стопанин на кучето Локи, което хибрид между хъски, арктически вълк и маламут, го притежава от 2012 г. и го отглежда в имението си в Денвър, Колорадо. Създал е и уебсайт, посветен на Локи, lokithewolfdog.com, която развива и като интернет магазин за кучешки принадлежности. В своя Instagram Локи има над 1590 снимки. Всяка публикация на кучето-вълк получава средно по 65 хиляди харесвания и 200 коментара.

10. кучето Туна: над 2.1 милиона последователи


Туна е мъжко куче от дизайнерската порода чеуини – кръстоска между чихуахуа и дакел. В сайтът му tunameltsmyheart.com може да откриете много истории за него, както и кучешки стоки и сувенири. В своя Instagram Туна има над 2650 снимки. Всяка публикация на кучето получава средно по 42 хиляди харесвания и 500 коментара.

9. котето Smoothie: над 2.2 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Smoothie the Cat (@smoothiethecat) на


Женското коте Smoothie е родено на 1 април 2014 г. и е от по-новите любимци в Instagram. Породата е британска дългокосместа. Живее със стопанина си Арвид ван Бьокел в Холандия. Наричат я най-фотогеничната котка на света. В своя Instagram Смути има над 1900 снимки. Всяка публикация на котето получава средно по 78 хиляди харесвания и 550 коментара.

8. котето Lil Bub: над 2.4 милиона последователи


Собствениците на котето Буб също са създали онлайн магазин на негово име lilbub.com, в който продават дрешки и аксесоари за животни, както и сувенири. В неговия Instagram Лил Буб има над 2700 снимки. Всяка публикация на котето получава средно по 138 хиляди харесвания и 5100 коментара.
7. кучето Мару: над 2.57 милиона последователи


Японското куче Мару е от древната порода Шиба ину, чийто произход се проследява до Китай, а по-късно внесена и в Япония. В превод от японски породата означава малко куче. Мару обикаля със собствениците цяла Япония за изложби и събития и популяризира японската култура по света. В своя Instagram Мару има над 9750 снимки, с което постижение собствениците го правят с най-активния профил сред домашните любимци в Instagram. Всяка публикация на японското куче получава средно по 39 хиляди харесвания и 150 коментара.

6. Сърдитата котка: над 2.7 милиона последователи


Популярната намръщена котка е женска от смесена порода, родена на 4 април 2012 г. Носи името Tardar Sauce, в превод – Сос Тартар, и живее със стопанката си в Мористаун, Аризона, САЩ. Това е най-популярната котка във Facebook с над 8.5 милиона почитатели. Може да прочетете повече за нея в сайта й grumpycats.com или да закупите някой от хилядите сувенира с неин лик. Сърдитата котка умря на 17 май 2019 г. на 7-годишна възраст от инфекция и остави наследство от над 100 милиона щ. долара на стопанката си Табата Бундесен, бивша сервитьорка. В нейния профил в Isntagram са оставени над 1400 публикации.

5. лисицата Jupiter: над 2.99 милиона последователи


Мъжката опитомена лисица Юпитер е най-популярното домашно животно в Instagram, което не е куче или коте. В сайтът му juniperfoxx.com може да разберете как стопаните живеят с него наред с други домашни любимци в къщата, както и сувенири с негов облик. В своя Instagram лисицата има над 1520 снимки, като всяка получава средно по 157 хиляди харесвания и 1350 коментара.

4. кученцето Broley Blue: над 2.996 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от King Broley Blue (@broleyblue) на


Броули Блу е новото куче е кученцето на американския актьор и интернет знаменитост с популярен комедиен канал в YouTube – Логан Пол, което той взима след кученцето Kong Da Savage. Кучето му е изпратено от фен през май 2017 г., но си отива през април 2019 г. след фатално сборичкване с два диви койота. В момента в акаунта му kongdasavage е оставена само една снимка в негова памет, 3.2 милиона последователи са прехвърлени към Instagram-а на новото куче, на което са публикувани малко над 80 снимки.

3. кучето Doug The Pug: над 3.9 милиона последователи


Дъг е порода мопс, роден на 20 май 2011 г. в Охайо, и живее със стопанина си Лесли Мосие в Нешвил, САЩ, който е успял да го превърне в абсолютна интернет сензация в социалните мрежи. Дъг участва в много светски събития, украсява кориците на популярни списание, участва в музикални клипове и дори има книга за него, станала бестселър. Сайтът, посветен на него, е dougthepugstore.com и е превърнат изцяло в интернет магазин с всякакви възможни стоки и сувенири с негово изображение. В Instagram-а на Дъг има над 2840 снимки, като всяка получава средно по 93 хиляди харесвания и 630 коментара.

2. котката Nala: над 4.3 милиона последователи


Женската котка Nala държи рекордът на Гинес за котката с най-много последователи в Instagram. Взета от приют за бездомни животни, породата на Nala е смесена – сиамска и с тъмни ивици. В сайтът й nalacat.com може да откриете нейни рисунки от малките й фенове, както и сувенири с нея и котешки стоки. В своя Instagram Нала има над шест хиляди снимки, като всяка от тях получава средно по 58 хиляди харесвания и 430 коментара.

1. кучето jiffpom: над 10 милиона последователи


Jiffpom е най-популарният домашен любимец в света с вписан в книгата на рекордите Гинес рекорд за животното с най-много последователи в Instagram. В сайта на приличащото на плюшена играчка кученце jiffpom.com може да се закупят много сувенири с негово изображение и марка неговото име. В своя Instagram Jiffpom има едва малко над 660 снимки.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци и певици, най-популярните български фитнес треньори, а и като цяло най-известните българи в Instagram, както и най-харесваните снимки в света, най-популярните манекенки, най-популярните модели мъже, а и най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

Снимка на котката с две лица Винъс: instagram.com/venustwofacecat

loading...