Най-известните домашни любимци в Instagram

котката Venus

Кои са най-популярните домашни любимци в света с милиони последователи в Instagram?

Освен селфита, хората обичат да показват и своите домашни любимци и да публикуват снимки в социалните мрежи.

Zdraven.bg проучи кои са най-популярните домашни любимци в Instagram с официални профили.

Instagram е най-популярната социална мрежа за снимки в света.

Към момента Instagram функционира на 36 езика, има над 1 милиард потребители още към 20 юни 2018 г., от които над 600 милиона го ползват ежедневно. Хората не правят само селфи на себе си в Instagram, а снимат и домашните си животни, някои от които стават изключително популярни по цялото кълбо в дигиталния свят.

Представяме във възходящ ред топ 30+ на най-любимите на всички по света домашни любимци с най-много последователи към 10 януари 2024 г. Разгледайте ги, независимо дали обичате кучета или котки или всички животни. В класацията се изредили само самостоятелни профили на домашен любимец, а не на сборни групи, зоопаркове, приюти, ветеринари, търговци или организации за животните, като всеки посочен любимец има по над 1 милион последователи.

31. булдогът Мани: над 1.01 милиона последователи

Manny The Frenchie е най-известният в Instagram френски булдог. Мъжкото куче е родено през 2011 г. в Чикаго, където живее и сега. В неговия Instagram има над 5000 снимки и клипчета. Всяка публикация на кученцето получава средно по 8 хиляди харесвания и 60 коментара.

30. миещата мечка Пъмпкин: над 1.15 милиона последователи

Pumpkin The Raccoon или миещата мечка Тиква е спасена от семейство на Бахамите, където я отглеждат с още две кучета. В Instagram миещата мечка има над 1300 публикации.

29. кучето Zula: над 1.18 милиона последователи

Зула е черно женско Померанско куче, вид шпиц, родена на 6 март 2016 г. Нейни стопани са семейството инстраграм-ютюб-инфлуенсъри в Германия Ангела Даги и Ойген Казаков.

28. хрътката Тики: над 1.3 милиона последователи

Тики е модерна италианска хрътка, живееща в Монреал, Канада. Тя дефилира своите тоалети в Instagram, вариращи от елегантни бални рокли до качулки.

27. кучето Мади: над 1.33 милиона последователи

Женското куче Мади, американска ловджийска порода, е спътник на родения в Калифорния фотограф Терон Хъмфри, който обикаля из природата на САЩ, основно в щата Айдахо, и твърди, че кучетата са най-добрата компания за пътешествия. Автор е на проекта „This Wild Idea“, където публикува снимки от пътешествията си с кучето Мади, която е осиновена от приют през 2011 г. Всяка публикация на кучката получава средно по 51 хиляди харесвания и 270 коментара.

26. кучето Клер: над 1.5535 милиона последователи

Женското куче Клер е най-популярният дакел в света. Това скъпоценно момиче често позира за снимки с приятели, както кучета, с които живее или е родила, така и хора, приятели на собствениците. Отлежда се в Мексико.

25. кучето Марни: над 1.5537 милиона последователи

Женското куче Марни, което е сляпо с едното око, е спасено от организация за закрила на животните от улиците на Кънектикът, САЩ, през лятото на 2012 г. и живееше с новите си стопани в Ню Йорк. Марни от породата Ши Тц почива на 7 март 2020 г. на 18 години, осиновена на 11. Издадена е книга за нея. В неговия Instagram има над 1100 снимки. Всяка публикация на кученцето получава средно по 62 хиляди харесвания и 1220 коментара.

24. котаракът Bujibu Chempel: над 1.6 милиона последователи

Котаракът Bujibu Chempel от породата британска късокосместа е роден в Русия през 2015 г. Отглеждан е в Малайзия от семейството актьори Ханис Заликха и Хайрул Азрийн с дечицата им. Стопанката Ханис, на която котките й са любими животни, забелязва този дебел котарак, нетипичен за Малайзия, в рекламни клипове и се обажда на свой приятел, който кани семейството в студиото и след като вижда колко са пленени от котарака, им го подарява. В своя Instagram Bujibu Chempel има над 700 снимки и клипчета.

23. котката Smudge Lord: над 1.62 милиона последователи

Белият котарак Смуджи живее в Отава, Онтарио, Канада, и става популярен след пуснато меме първо в друга социална мрежа Tumblr, озаглавено „той не харесва зеленчуци“, което става световен хит, и по-късно собственикът му създава акаунт в Instagram, където основно пуска негови снимки как стои пред нежелана храна на масата.

22. таралежът Мистър Пуки: над 1.66 милиона последователи

Mr. Pokee the Hedgehog или таралежът Мистър Пуки е един от малкото домашни любимци в Instagram, различни от куче или коте. Таралежчето Mr. Pokee се отглежда в Германия. В неговия Instagram са публикувани над хиляда снимки. Всяка публикация на таралежето получава средно по 128 хиляди харесвания и 1300 коментара.

21. кучето Мая: над 1.82 милиона последователи

Женското куче Мая, наричано още Бялата мечка Мая, всъщност е самоед, порода към типа шпиц. Мая е родена на 20 юли 2016 г. в Германия и в нейния Instagram има малко над хиляда публикации, основно клипчета. Всяка публикация на бялата кучка получава средно по 125 хиляди харесвания и 1200 коментара.

20. котката Суки: над 1.83 милиона последователи

Бенгалската котка Suki е приютена през март 2017 г. от канадката Мартина Гутфройнд, което я отглежда сред планинската природа и пътешества с нея. В нейния Instagram има над 790 снимки. Всяка публикация на котката получава средно по 133 хиляди харесвания и 1300 коментара.

19. котаракът Коби: над 1.84 милиона последователи

Котаракът Coby The Cat със сапфирено сини очи е роден на 23 март 2015 г. и живее в Калифорния със стопанката си Ребека Шефкайнд, сценограф по професия. Породата му е британска късокосместа. В неговия Instagram има над 2400 публикации. Всяка публикация на белия котарак получава средно по 40 хиляди харесвания и 180 коментара.

18. котаракът Хосико: над 1.87 милиона последователи

Котаракът Хосико, чието име в превод от японски език значи дете-звезда, е роден на 4 август 2014 г. в Русия. Хосико е рекламно лице на шотландска марка котешка храна. В неговия Instagram има над 3200 публикации. Всяка публикация на котарака получава средно по 47 хиляди харесвания и 300 коментара.

17. кучето-вълк Локи: над 1.93 милиона последователи

Кели Лунд, стопанин на кучето Локи, което хибрид между хъски, арктически вълк и маламут, го притежава от 2012 г. и го отглежда в имението си в Денвър, Колорадо. Създал е и уебсайт, посветен на Локи, която развива и като интернет магазин за кучешки принадлежности. В своя Instagram Локи има над 2300 снимки. Всяка публикация на кучето-вълк получава средно по 50 хиляди харесвания и 200 коментара.

16. кучето Туна: над 1.98 милиона последователи

Туна е мъжко куче от дизайнерската порода чеуини – кръстоска между чихуахуа и дакел. В сайта му може да откриете много истории за него, както и кучешки стоки и сувенири. В своя Instagram Туна има над 2650 снимки. Всяка публикация на кучето получава средно по 42 хиляди харесвания и 500 коментара.

15. булдогът Карамелка: над 2.11 милиона последователи

Женският булдог-блогър Карамелка е отглeждан в Уссурийск в Приморски край в най-източната част на Русия и има над 3500 забавни публикации, като всяка получава по над 120 хиляди харесвания и 500 коментара.

14. кученцето Broley Blue: над 2.252 милиона последователи

Броули Блу е новото куче е кученцето на американския актьор и интернет знаменитост с популярен комедиен канал в YouTube – Логан Пол, което той взима след кученцето Kong Da Savage. Кучето му е изпратено от фен през май 2017 г., но си отива през април 2019 г. след фатално сборичкване с два диви койота. В момента в акаунта му kongdasavage е оставена само една снимка в негова памет, 3.2 милиона последователи са прехвърлени към Instagram-а на новото куче, на което са публикувани малко над 20 снимки, защото често се трият постове, за да се поддържа висок рейтинг в мрежата.

13. котката Кафе (или г-н Бял): над 2.258 милиона последователи

Мъжката бяла котка със сини очи, наречена Coffee или Mr. White, е родена през 2015 г. и е оцеляла от рак на кръвта – лимфом, като от 2017 г. е в ремисия. Котаракът е от породата бяла късокосместа и има в Instagram около 4000 публикации. От Zdraven.bg считаме, че този акаунт е фалшив и това всъщност е котаракът Коби, който е на 17-то място, но може и да грешим.. Всяка публикация на белия котарак получава средно по 20 хиляди харесвания и 100 коментара.

12. котката с две лица Винъс: над 2.27 милиона последователи

Котката Венера, известна като Котката с две лица е родена през 2008 г. или 2009 г. Породата й е американска костенуркова котка, чието лице е наполовина черно и наполовина рижо. Освен това очите й също са с различни цветове, лявото й око е зелено, дясното – синьо. Винъс е осиновено през 2009 г. от семейство от Северна Каролина, САЩ, и обитава дома им с още четири домашни любимци – три котки и едно куче. В нейния Instagram има над 2300 снимки. Всяка публикация на котката с две лица получава средно по 26 хиляди харесвания и 150 коментара.

11. пумата Меси: над 2.28 милиона последователи

Пумата Меси е закупена от руски зоопарк на възраст 1 годинка от новите й собственици Саша и Маша, които се грижат за него в домашни условия и го дресират по 4 пъти в седмицата на специални занятия. Здравословнот осъстояние на животното не позволява да бъде пуснато в дивата природа. Много обича да го галята и да му говорят в очите. Меси е изключително ласкав и не уврежда мебелите вкъщи и излиза навън до тоалетна със собствениците си два пъти дневно. В дома, който пумата обитава, има и котка сфинкс, която не го харесва много. В своя Instagram пумата Меси има над 1900 снимки и клипчета.

10. котето Smoothie: над 2.39 милиона последователи

Женското коте Smoothie е родено на 1 април 2014 г. и е от по-новите любимци в Instagram. Породата е британска дългокосместа. Живее със стопанина си Арвид ван Бьокел в Холандия. Наричат я най-фотогеничната котка на света. В своя Instagram Смути има над 2000 снимки. Всяка публикация на котето получава средно по 70 хиляди харесвания и 350 коментара.

9. кучето Мару: над 2.43 милиона последователи

Японското куче Мару е от древната порода Шиба ину, чийто произход се проследява до Китай, а по-късно внесена и в Япония. В превод от японски породата означава малко куче. Мару обикаля със собствениците цяла Япония за изложби и събития и популяризира японската култура по света. В своя Instagram Мару има над 13 хиляди снимки, с което постижение собствениците го правят с най-активния профил сред домашните любимци в Instagram. Всяка публикация на японското куче получава средно по 30 хиляди харесвания и 120 коментара.

8. котето Lil Bub: над 2.5 милиона последователи

Собствениците на котето Буб също са създали онлайн магазин на негово име, в който продават дрешки и аксесоари за животни, както и сувенири. В неговия Instagram Лил Буб има над 3000 снимки. Всяка публикация на котето получава средно по 138 хиляди харесвания и 5100 коментара.

7. Сърдитата котка: над 2.68 милиона последователи

Популярната намръщена котка е женска от смесена порода, родена на 4 април 2012 г. Носи името Tardar Sauce, в превод – Сос Тартар, и живее със стопанката си в Мористаун, Аризона, САЩ. Това беше и най-популярната котка във Facebook с над 8.5 милиона почитатели. Сърдитата котка умря на 17 май 2019 г. на 7-годишна възраст от инфекция и остави наследство от над 100 милиона щатски долара на стопанката си Табата Бундесен, бивша сервитьорка. В нейния профил в Instagram са оставени над 1600 публикации, всяка от които е получила почти по 20 хиляди харесвания и 100 коментара.

6. лисицата Jupiter: над 3 милиона последователи

Мъжката опитомена лисица Юпитер е най-популярното домашно животно в Instagram, което не е куче или коте. В сайтът му може да разберете как стопаните живеят с него наред с други домашни любимци в къщата, както и сувенири с негов облик. В своя Instagram лисицата има над 2000 снимки, като всяка получава средно по 157 хиляди харесвания и 1350 коментара.

5. кучето Swaggy: над 3.2 милиона последователи

Собственикът на мъжкото хъски Swaggy Wolfdog желае да остане анонимен, но е роден на 24 август 1999 г. в Калифорния, САЩ, и е звезда в социалната мрежа TikTok, поради която причина кучето му е популярно в Инстаграм. Той често облича хъскито си в разни костюми и го снима с латино знаменитости като Камила Кабело, а образът, който се поддържа е, че кучето е собственик на музикална фирма, обкръжен е от гърли и бодигардове и се въргаля в банкноти долари – мечтата на всеки рапър от квартала. В Instagram е публикувал едва около 40 публикации.

4. кучето Тъкър: над 3.57 милиона последователи

Тъкър е женски Голдън ретрийвър, отглеждан в щата Мичиган, САЩ, който вече е майка. В своя Instagram Тъкър има едва над 700 публикации и клипчета.

3. кучето Doug The Pug: над 3.65 милиона последователи

Дъг е порода мопс, роден на 20 май 2011 г. в Охайо, и живее със стопанина си Лесли Мосие в Нешвил, САЩ, който е успял да го превърне в абсолютна интернет сензация в социалните мрежи. Дъг участва в много светски събития, украсява кориците на популярни списание, участва в музикални клипове и дори има книга за него, станала бестселър. Сайтът, посветен на него, е превърнат изцяло в интернет магазин с всякакви възможни стоки и сувенири с негово изображение. В Instagram-а на Дъг има над 3800 снимки, като всяка получава средно по 70 хиляди харесвания и 300 коментара.

2. котката Nala: над 4.5 милиона последователи

Женската котка Nala държи рекордът на Гинес за котката с най-много последователи в Instagram. Взета от приют за бездомни животни, породата на Nala е смесена – сиамска и с тъмни ивици. В сайтът й може да откриете нейни рисунки от малките й фенове, както и сувенири с нея и котешки стоки. В своя Instagram Нала има над 7000 снимки, като всяка от тях получава средно по 36 хиляди харесвания и 300 коментара.

1. кучето jiffpom: над 9.3 милиона последователи

Jiffpom е най-популарният домашен любимец в света с вписан в книгата на рекордите „Гинес“ рекорд за животното с най-много последователи в Instagram. В сайта на приличащото на плюшена играчка кученце може да се закупят много сувенири с негово изображение и марка неговото име. Jiffpom живее в САЩ и в своя Instagram има над 800 снимки, като всяка получава по 35 хиляди харесвания и 200 коментара.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци и певици, най-популярните български фитнес треньори, а и като цяло най-известните българи в Instagram, както и най-харесваните снимки в света, най-популярните манекенки, най-популярните модели мъже, а и най-популярните хотели в социалната фото мрежа.

Снимка на котката с две лица Винъс: instagram.com/venustwofacecat