Най-популярните домашни любимци в Instagram


котката Venus

Кои са най-популярните домашни любимци в света с милиони последователи в Instagram?

Освен селфита, хората обичат да показват и своите домашни любимци и да публикуват снимки в социалните мрежи.

Най-популярната социална мрежа за снимки в света е Instagram.

Към момента Instagram функционира на 36 езика, има над 1 милиард потребители към 20 юни 2018 г., от които над 600 милиона го ползват ежедневно.

Хората не правят само селфи на себе си в Instagram, а снимат и домашните си животни, някои от които стават изключително популярни по цялото кълбо в дигиталния свят.

Zdraven.bg проучи кои са най-популярните домашни любимци в Instagram с официални профили.

Представяме 11-те най-любими на всички по света домашни любимци с най-много последователи към 18 май 2019 г., независимо дали обичате кучета или котки или всички животни.

11. кучето Марни: над 1.9 милионаа последователи


Женското куче Марни, което е сляпо с едното око, е спасено от организация за закрила на животните от улиците на Кънектикът, САЩ, през лятото на 2012 г. и вече живее с новите си стопани в Ню Йорк. Има и издадена книга за него, а в сайта му marniethedog.com може да откриете повече истории.

10. кучето-вълк Локи: над 2.04 милиона последователи


Кели Лунд, стопанин на кучето Локи, което хибрид между хъски, артктически вълк и маламут, го притежава от 2012 г. и го отглежда в имението си в Денвър, Колорадо. Създал е и уебсайт, посветен на Локи, lokithewolfdog.com, която развива и като интернет магазин за кучешки принадлежности.

9. кучето Туна: над 2.09 милиона последователи


Туна е мъжко куче от дизайнерската порода чеуини – кръстоска между чихуахуа и дакел. В сайтът му tunameltsmyheart.com може да откриете много истории за него, както и кучешки стоки и сувенири.

8. котето Lil Bub: над 2.1 милиона последователи


Собствениците на котето Буб също са създали онлайн магазин на негово име lilbub.com, в който продават дрешки и аксесоари за животни, както и сувенири.
7. кучето Мару: над 2.5 милиона последователи


Японското куче Мару е от древната порода Шиба ину, чийто произход се проследява до Китай, а по-късно внесена и в Япония. В превод от японски породата означава малко куче. Мару обикаля със собствениците цяла Япония за изложби и събития и популяризира японската култура по света.

6. Сърдитата котка: над 2.6 милиона последователи


Популярната намръщена котка е женска от смесена порода, родена на 4 април 2012 г. Носи името Tardar Sauce, в превод – Сос Тартар, и живее със стопанката си в Мористаун, Аризона, САЩ. Това е най-популярната котка във Facebook с над 8.5 милиона почитатели. Може да прочетете повече за нея в сайта й grumpycats.com или да закупите някой от хилядите сувенира с неин лик. Сърдитата котка умря на 17 май 2019 г. на 7-годишна възраст от инфекция и остави наследство от над 100 милиона щ. долара на стопанката си Табата Бундесен, бивша сервитьорка.

5. лисицата Jupiter: над 2.8 милиона последователи


Мъжката опитомена лисица Юпитер е най-популярното домашно животно в Instagram, което не е куче или коте. В сайтът му juniperfoxx.com може да разберете как стопаните живеят с него наред с други домашни любимци в къщата, както и сувенири с негов облик.

4. кученцето King Kong Da Savage Pom: над 3.1 милиона последователи

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от King Kong Da Savage Pom (@kongdasavage) на


Това е кученцето на американския актьор и интернет знаменитост с популярен комедиен уеб канал – Логан Пол.

3. кучето Doug The Pug: над 3.8 милиона последователи


Дъг е порода мопс, роден на 20 май 2011 г. в Охайо, и живее със стопанина си Лесли Мосие в Нешвил, САЩ, който е успял да го превърне в абсолютна интернет сензация в социалните мрежи. Дъг участва в много светски събития, украсява кориците на популярни списание, участва в музикални клипове и дори има книга за него, станала бестселър. Сайтът, посветен на него, е dougthepugstore.com и е превърнат изцяло в интернет магазин с всякакви възможни стоки и сувенири с негово изображение.

2. котката Nala: над 4 милиона последователи


Женската котка Nala държи рекордът на Гинес за котката с най-много последователи в Instagram. Взета от приют за бездомни животни, породата на Nala е смесена – сиамска и с тъмни ивици. В сайтът й nalacat.com може да откриете нейни рисунки от малките й фенове, както и сувенири с нея и котешки стоки.

1. кучето jiffpom: над 9 милиона последователи


Jiffpom е най-популарният домашен любимец в света с вписан в книгата на рекордите Гинес рекорд за животното с най-много последователи в Instagram. В сайта на приличащото на плюшена играчка кученце jiffpom.com може да се закупят много сувенири с негово изображение и марка неговото име.

Снимка на котката с две лица Винъс: instagram.com/venustwofacecat