Най-популярното на Zdraven.bg във Facebook


портокал

Кое е най-популярното в полезния сайт Zdraven.bg.

Представяме най-популярните, споделяни, коментирани и харесвани статии на №1 здравен сайт в България с новини и съвети за красота, здраве и настроение Zdraven.bg във Facebook – най-голямата социална мрежа в света и в България. Вие също можете да се присъедините към над 127-те хиляди фена на страницата ни там facebook.com/Zdraven.bg.

Мисията ни е да Ви представяме всеки ден избрано най-полезните новини и съвети за вашето здраве, красота и настроение от престижни източници, както и от личния опит на читателите.

От старта на здравния сайт на 2 август 2008 г. досега сме публикували над 5000 статии за здраве, красота и настроение. Отличени сме в конкурса “Българските награди за Уеб 2010” в раздела Медийни награди – Блогове, категория Спорт и здраве.

Публикациите все пак са само с информативна цел, а не препоръка за самолечение. При необходимост се обърнете към лекар.

Ето дузината статии на Zdraven.bg, най-популярни във Facebook по общ брой харесвания, споделяния и коментари за всяка от тях, които, ако сте пропуснали, ги прочетете също, защото почитателите на здравето, красотата и доброто настроение не грешат! 🙂

1. Пиенето на кафе носи дълголетие

кафе


Пиенето на кафе удължава живота, установиха американски учени в мащабно проучване на над половин милион души. Как, колко и защо?

2. Черен списък на храни с ГМО

ГМО
Съставиха черен списък с продукти, съдържащи ГМО, за които се препоръчва да не консумираме, ако искаме да сме здрави. Кои са те?

3. Тибетска диета за прочистване на кръвта

лук и лимони
Полезна и здравословна тибетска диета на основата на лук и лимон, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт, подходяща за всеки сезон.

4. Лечебната сила на котката

котка
Учените са категорични, че във всеки дом трябва да има котка и изброяват ползите от лечебната й сила. Какви са те и как ни помагат?

5. Ракия срещу лош холестерол

ракия
Умерената консумация на любимата на българите ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол, показва изследване. Защо и как?

6. Орехите са най-полезните ядки

орехова ядка
От всички ядки орехите са най-полезни, защото съдържат повече антиоксиданти от фъстъците, бадемите, лешниците, твърдят учените.

7. Червено вино възпира стареенето

червено вино
В червено вино се съдържа съставката ресвератрол, която възпират стареенето, доказаха специалисти от Харвардския университет в Масачузетс, САЩ.

8. Бира e полезна колкото плодове

бири
Бирата e полезно пиво почти колкото плодове, твърдят български учени. Защо е така?

9. Кратка разходка удължава живота с години

парк
Всекидневна разходка от около 25 минути е в състояние да удължи живота на практикуващите я до още седем години, твърдят изследователи. Защо и как?

10. Бадеми за идеална закуска

бадеми
Една от най-добрите закуски е похапването на бадеми, съветват специалисти. Защо е така?

11. Халба бира на ден срещу стрес и стареене

бира
Халба бира на ден помага срещу стрес и стареене, твърдят експерти. Колко?

12. Вода с лимон за ежедневно здраве

вода с лимон
Експертите съветват всеки ден, когато се пие вода, поне веднъж да се слага резен лимон или пресен лимонов сок. Така полезните му свойства засилват имунитета.

Бъдете винаги с актуална информация за здраве, красота и добро настроение и се присъединете към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 127 000 фенове): facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (над 830 последователи): Красота и здраве

в Pinterest (над 125 последователи): pinterest.com/zdravenКрасота и здраве
в YouTube (над 90 абонати): Красота и здраве

Снимки: портокал: Pink Sherbet Photography; лук и лимони: Аника Малоун; котка: Falk Schaaf; бира: Jekert Gwapo; ГМО: Хитоми; орехова ядка: Андржей Гдула; червено вино на маса: Akash Mehra; кафе: Florin Garoi; ракия: Zdraven.bg; бири: Quinn Dombrowski; бадеми: HealthAliciousNess; парк: TumblingRun; вода с лимон: Brian Lary