Най-популярното от Zdraven.bg във Facebook за 2009 година

Facebook е най-голямата социална мрежа в света, а от лятото на 2009 година – вече и най-голямата в България. От 15 септемри 2009 сайтът за красота и здраве Zdraven.bg вече има своя фен страница във Facebook – www.facebook.com/Zdraven.bg с на 3600 здравни фена, към които и вие може да се присъедините, ако още не сте го сторили.

Под всяка статия тук има бутон за харесване и споделяне във Facebook. Така всеки, който хареса дадена статия, новина или съвет, може да я сподели в личния си профил във Facebook.

Ето класацията Топ 10 за най-често споделяното от здравния блог във Facebook за 2009-та година:

1. Здравен хороскоп за 2010 година
Здравният хороскоп за настоящата година за всяка зодия с полезните за нея храни е изготвен от астроложката Маргарита Паскалева. Това е и най-четената статия за месец декември 2009.

2. Храни, които не подозираме колко са полезни
авокадо


Списъкът с изключителни храни, сред които е и авокадото, за чийто полезен ефект сме по-слабо информирани, по принцип е сред най-четените статии в Zdraven.bg за всички времена.

3. Полезни храни за имунитет
тиква
Друг полезен списък с храни, които засилват имунитета на организма ни. Това е една от най-четените статии през месец декември 2009, а тези храни е желателно да присъстват в менюто ми, особено през зимния сезон.

4. Как да преборим депресията
сьомга
Друга хит-статия от месец декември 2009 г., която съдържа полезни съвети как да не изпадаме в депресия, написана специално за Zdraven.bg от блогърката Розичка.

5. Мотоциклетизмът удължава живота
мотоциклетизъм
Статия, която зарадва всички мотористи: Карането на мотоциклет помага на хората да останат по-дълго млади, тъй като засилва мозъчната им дейност.

6. Полезният джинджифил
корени джинджифил
Една от най-четените статии през 2009-та, описваща полезното действие на подправката джинджифил, която гони и грипа.

7. Пропорции на идеалното женско лице
женско лице
Идеалното съотношение между очите и устата спрямо общата дължина на лицето е 36%. Пълната фолмула на учените за красивото женски лице.

8. СЗО: Над една трета от случаите на рак са свързани с храните
вредна храна
Една тревожна констатация на учените.

9. Враждебността води до затлъстяване
враждебност
Колкото някой е по-агресивен, толкова повече се увеличава индексът на телесната му маса като по-възрастен, твърдят учените.

10. Редовният секс носи здраве на мъжа
мъж
Редовната сексуална активност подобрява здравословното състояние на мъжете.

Снимки: www.sxc.hu; моторист: mymoto.bg; мъж: Antonio Foncubierta

loading...