Най-скъпоплатените ТВ актьори през 2017

телевизор

Кои са най-скъпоплатените актьори в телевизионни сериали през 2017 г.?

Холивудското издание Variety публикува класация за най-скъпоплатените актьори, участвали в сериали, излъчвани по телевизията или онлайн.

Класацията се оглавява от Робърт де Ниро. Той получава по 775 хиляди щ. долара на епизод за участието си в неозаглавен все още сериал на режисьора Дейвид О. Ръсел, произведен от Amazon.

На второ място е Марк Хармън от Военни престъпления (NCIS), който изкарва по 525 хиляди долара на серия. 15-тият сезон на криминалния сериал стартира на 15 септември 2017 г. по ефирната телевизия CBS и се състои от 24 епизода.

Третото място си поделят звездите от Игра на тронове (Game Of Thrones) Емилия Кларк, Николай Костер-Валдау, Питър Динклидж, Кит Харингтън и Лина Хийдим, наред с Кевин Костнър за Йелоустоун(Yellowstone) и Кевин Спейси за Къща от карти (House Of Cards). Заплатата на всеки един от актьорите е 500 хиляди долара на епизод.


Седмият сезон на Игра на тронове се излъчва по HBO в периода юли-септември 2017 г. в десет епизода.

10-серийната семейната сага Йелоустоун е в процес на снимки и ще бъде излъчена в началото на 2018 г. по кабелната телевизия Paramount Network, което е новото име на Spike.


5-тият сезон на политическата драма Къща от карти е наличен онлайн по Netflix от 30 май 2017 г.

4-тото място в класацията с по 450 хиляди долара на епизод си поделят Клеър Дейнс за Вътрешна сигурност (Homeland) и Елън Помпео за Анатомията на Грей (Grey’s Anatomy).


12-серийният шести сезон на Вътрешна сигурност е излъчен в периода януари-април 2017 г. по кабелната телевизия Showtime, и е предвидено продължение в седмия сезон.

14-тият сезон на лекарската драма Анатомията на Грей стартира на 28 септември по ефирната телевизия ABC.

Петото място за най-скъпоплатени актьори в сериали с хонорар по 350 хиляди щ. долара на епизод си поделят изпълнителите на главните роли в Безсрамници (Shameless) Уилям Мейси и Еми Росъм, както и Били Боб Торнтън за ролята си в Голиат (Goliath).


8-мият сезон на комедийния сериал Безсрамници стартира на 5 ноември 2017 г. с 12 епизода по Showtime.


Вторият сезон на Голиат е предвиден за втората половина на 2017 г. и може да се гледа онлайн в Амазон.

Снимка: Сотаро Омура