Най-четените здравни статии на Zdraven.bg

плодове

Най-четеното в №1 здравен сайт в България Zdraven.bg.

№1 здравен сайт в България с новини и съвети за красота, здраве и настроение Zdraven.bg отбелязва 12 години!

От старта на здравния сайт Zdraven.bg на 2 август 2008 година досега сме публикували над 5700 статии за здраве, красота и настроение, които са прочетени общо над 12 милиона пъти.

Отличени сме в конкурса “Българските награди за Уеб 2010” в раздела Медийни награди – Блогове, категория Спорт и здраве, преди да прерастнем в най-четения здравен сайт в страната. Вие също можете да се присъедините към над 125-те хиляди фенове на страницата ни във Facebook facebook.com/Zdraven.bg и да разгледате също най-популярните ни публикации там, всяка от които е получила по над 10 хиляди харесвания, споделяния и коментари.

Тук представяме на всички вас най-четените ни статии от създаването на медията до 1 август 2020 г. Ако сте ги пропуснали, ги прочетете! Ето дузината най-четени:

1. Само сайтът на НАП вече показва справка за здравните осигуровки
НАП


От 1 февруари 2010 г. всички граждани вече могат да проверяват здравния си статус единствено чрез сайта на НАП в интернет. Статията е прочетена над 220.9 хиляди пъти.

2. Диета при високо ниво на триглицериди в кръвта
плодове
Триглицеридите са мазнини, известни са лош холестерол. Когато нивото е високо, то е опасно за здравето и носи риск от сърдечни заболявания. Ето какви храни да се ограничават и на какви да се набляга. Статията е прочетена над 175.7 хиляди пъти.

3. Черен списък на храни с ГМО
ГМО
Съставиха черен списък с продукти, съдържащи ГМО, за които се препоръчва да не консумираме, ако искаме да сме здрави. Статията е прочетена над 153.4 хиляди пъти.

4. Храни, които не подозираме колко са полезни
шоколад
Списък с десет изключително полезни храни, които е добре да знаем и ползваме в менюто си, сред които е и черният шоколад. Статията е прочетена над 151.4 хиляди пъти.

5. Тибетска диета за прочистване на кръвта
лук и лимони
Полезна и здравословна тибетска диета, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт, подходяща за всеки сезон. Статията е прочетена над 133.5 хиляди пъти.

6. Храни, от които се слабее
нар
Списък с петте храни, които най-здраво топят калориите ни при консумацията им, и затова ги включвайте при диета за отслабване. Статията е прочетена над 119.3 хиляди пъти.

7. Кои български фирми ни продават сирене и кашкавал с примеси?
кашкавал
Списък с българските фирми ни продават сирене и кашкавал с примеси! Статията е прочетена над 108.9 хиляди пъти.

8. Най-вредните храни
чипс
Нездравословното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт. Вижте списък с 10 изключително вредни храни за организма, които е добре да бъдат избягвани. Статията е прочетена над 89.7 хиляди пъти.

9. Разделна диета за отслабване
ябълки
Целта на разделната диета не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като след края на тази диета задържаме килограмите, които сме постигнали. Вижте пълният режим за 90 дни. Статията е прочетена над 83.5 хиляди пъти.

10. Само 2 марки българско краве масло е безвредно
масло
Тест на българското краве масло, което се продава по магазините през 2017 г., показва, че само две марки отговарят на критериите. Какво разкрива този тест, осъществен от сдружение Активни потребители? Статията е прочетена над 72.8 хиляди пъти.

11. Какво е свински грип?
свински грип
Ето какво е свински грип и какво трябва да знаем за него. Статията е прочетена над 70.6 хиляди пъти.

12. Храни, които свалят кръвното
зеленчуци
Полезен списък с храни, които свалят кръвното, сред които са и бананите. Статията е прочетена над 63.2 хиляди пъти.

Бъдете винаги с актуална информация за здраве, красота и добро настроение и се присъединете към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 125 хиляди фенове): facebook.com/Zdraven.bg
в Pinterest (над 125 последователи): pinterest.com/zdravenКрасота и здраве
в YouTube (над 100 абонати): Красота и здраве

Снимки: плодове в чиния: Jennifer/Flickr; в статията: Freeimages; Flickr; Pixabay