Най-четеното в Zdraven.bg за 2013 година

Представяме класацията с най-четеното в сайта за здраве, красота и настроение Zdraven.bg през 2013 година.

За шеста поредна година отличеният сайт за здраве, красота и настроение Zdraven.bg и през 2013 година продължава своята мисия да представя най-полезните новини и съвети на читателите.

Ето най-четеното в Zdraven.bg за 2013 година:

1. Тибетска диета за прочистване на кръвта
Това е най-четената статия от април до декември от всички, най-четеното от здравните фенове във Facebook и най-популярната здравна статия във Facebbok за 2013 година. Здравословната тибетска диета за прочистване на кръвта от токсините, която предпазва от мозъчен удар и инфаркт, е подходяща за всеки сезон. Опитайте я и Вие!

2. Как остарява мъжкият пенис
мъж


Според специалисти мъжете често не са подготвени към промените, които настъпват с репродуктивните им органи. Ето как се променя мъжкият пенис с годините.

3. Храни, които съкращават живота
сандвич
Хората, които в ежедневното си меню включват предимно храни като пържено и сладко, колбаси и червено место, бял хляб, масло и сметана, са изложени на два пъти по-висок риск от влошаване на здравето. Защо?

4. Четири здравословни навика за дълголетие
средиземноморско
Редовни упражнения, следване на средиземноморската диета, поддържането на нормално тегло и отказ от цигарите, са ключовите здравословни навици, съобщават учените.

5. Измериха средната дължина на пенис в ерекция
метър
Изследователи определиха средната дължина на пенис в ерекция след мащабно проучване като дължините органа на участниците варирали от 4 до 26 сантиметра.

6. Оптималната възраст за раждане
бременна
Според учения жените трябва да се съобразяват с биологичните си граници, когато планират раждането на бебетата си. Ето коя е оптималната възраст за раждане!

7. Морска сол за красива коса
сол
Морската сол може да помогне при всякакви проблеми на непокорната коса. Тя е доста прост и ефективен начин за възстановяването на косата след зимата. Защо и как?

8. Българите в чужбина се освобождават от здравни вноски
НАП
Полезна информация особено след отпадане на трудовите ограничения за българи в Европейския Съюз от 2014 г.

9. Диета с постене
диета
Диетата с постене е свързана с 36-часов период без хранене веднъж в седмицата. Тя сваля няколко килограма и предпазва от инфаркт, рак, диабет и инсулт.

10. Здравословна салата с варени зелени зеленчуци, ядки и сусам
салата
Тази диетична здравословна салата с варени зеленчуци, ядки и сусам се приготвя по азиатска рецепта, готова е за 20 минути и носи много здравни ползи. Подходяща е за пости.

11. Пчелни продукти лекуват над 500 заболявания
мед
Това е научна истина, затова включвайте често мед и пчелни продукти в ежедневното меню!

12. Мария Шарапова по бански за Esquire
Мария Шарапова
Тенис звездата Мария Шарапова се разкри стилна фото сесия за мъжко лайфстайл списание. Разгледайте красивите плажни снимки!

13. Катя от Ритон показва прелестни форми
Ритон
Фаталното 13-то място за 2013-та заема Катя от дует Ритон, която дори на 55 е отново с прелестни форми. Ето снимки от специалната фото сесия за сп. Playboy.

Снимки: лук и лимон: Anika Malone; мъж: Enrique Lin; сандвич: Kirti Poddar; средиземноморско меню: ~W~; метър: Afonso Lima; бременна: Raju Jasai; сол: Happy Krissy; НАП: Zdraven.bg; диета: Sanja Gjenero; салата: irrational_cat; мед: Phil Beard; Шарапова: www.facebook.com/Sharapova; Катя: сп. Playboy

Вие също можете да се присъедините към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 20 500 фена): www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (с 4200 плюса): Красота и здраве