Най-четеното в Zdraven.bg през април 2009 година

През месец април читателите на Zdraven.bg се вълнуваха както от най-горещите извънредни здравни новини, така и от лайфстайл.

Ето и самата класация за петте най-четени статии през април, 2009 г.:

1. Вафлите с меламин с българските магазини
Скандалът с разпространените в българските магазини вафли, съдържащи малемин – вещество в сухото мяко, което в Китай доведе до смъртта на много кърмачета, от производител-гигант, чието име правителството ни опази в тайна, беше най-четеното и дискутирано в сайта. Вафлите бяха изтеглени от пазара, а независима проверка в Германия показа, че те не съдържат меламин в повече от нормите, допустими от българската нормативна уредба.

2. Брад Пит притеснен за здравето на Анджелина ДжолиБрат Пит и Анжелина Джоли


Работохолизмът на неуморимата многодетна майка и актриса Анджелина Джоли предизвика силна загриженост у съпруга й Брад Пит.

3. Какво е свински грип?
свиня

Избухналата в Мексико и разпространяваще се в цял свят пандемия от нов вид смъртоносен грипен вирус разтревожи цял свят. Полезна информация за това какво знаят учените за свинския грип.

4. Сандвич с бекон срещу махмурлуксандвич с бекон
Любопитно откритие на учените, че сандвич с бекон лекува махмурлука като увеличава нивата на амини, които избистрят мозъка. Съобщението за това се публикува преди появата на свинския грип, но както веднага се уточни – свинското месо не е носител свински грип и е безвредно, затова не може да се зарази човек при консумацията му след готвене.

5. Най-красивите жени в света според списание Vanity Fair
Анджелина Джоли

Класацията, съставена от лайфстайл списание Vanity Fair подрежда най-красивите жени в света, определени чрез гласуване в интернет сайта на изданието. Първото място е за Анджелина Джоли.

Снимки: 1,3,4. freeimages.com, 2. World Economic Forum, 5. skins.be

Вие също да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+: Красота и здраве