Най-четеното в Zdraven.bg през март 2009 година

Единственият женски месец в календара отмина – къде ни изненада с типичните поврати в температурите на времето, къде – не, но вече сме април и нека погледнем най-четените статии за месеца в Zdraven.bg.

Ако през февруари всички нас ни вълнуваха храните, които се продават по българските магазини и ни вредят – през март по-голям интерес има към статии за полезните храни и съвети.

Ето и самата класация за най-четеното през март в този сайт за красота и здраве:

1. Плодове и зеленчуци, които НЕ съдържат мазнини
Списък с плодове и зеленчуци, които НЕ съдържат мазнини, сред които е и динята. Този списък реших да публикувам след огромния интерес предизвикал статията Плодове и зеленчуци също съдържат мазнини (която всъщност е втората най-четена за месец март 2009, но обединявам двете в класацията заради еднаквата тематика). Нека отново напомним, че човешкият организъм се нуждае и от мазнини и ние не бива да ги изключваме от менюто си.

2. Недостиг на витамин D при младежите води до сърдечни заболявания и диабет
сьомга


За съжаление при младежи, които имат недостиг на витамин D, има много по-голям риск от сърдечни смущения, диабет, високо кръвно налягане и гликемия, сочи ново научно изследване. Рибата, например, е богата на витамин D.

3. Жълт кантарион вече само с рецепта в Германияжълт кантарион
Изненадваща новина, че от 1 април, 2009-та, полезната билка жълта кантарион се отпуска в германските аптеки само по рецепта, защото може да предизвика повишена светочувствителност.

4. Дъвчете храната повече, за да ядете по-малко!
хранене
Полезен съвет, който, ако спазваме, макара да ядем, ще бъдем по-фини.

5. Храни за женски хормони
череши

Друг любопитен списък с храни, които стимулират производството на женски хормони в организма ни и изключително полезни при менопауза.

Снимки: sxc.hu, 3. Claudia Meyer; 4. Erica Cherup

Вие също да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+: Красота и здраве