Най-четеното в Zdraven.bg през март 2013 година

Представяме най-четеното в сайта за красота и здраве Zdraven.bg през бурния женски месец, изпълнен с толкова политически и климатични обрати.

През март 2013 година сайтът за красота, здраве и настроение беше прочетен над 80 хиляди пъти от 32 хиляди читатели. Ето и петте най-четени статии:

1. Морска сол за красива коса
В морската се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 натурални химични елемента. Ето няколко съвета как да я ползваме за красива и здрава коса. Това е и най-четената статия за периода януари – март 2013 година от здравните феновете във Facebook, към които и вие може да се присъедините на www.facebook.com/Zdraven.bg

2. Авокадо за отслабване
авокадо


Полезното авокадо повишава нивото на добрия холестерол в кръвта, намалява риска от метаболитен синдром, като се бори с мазнините в тялото и носи ползи за сърдечно-съдовата система.

3. Здравословна салата с варени зелени зеленчуци, ядки и сусам
салата
Тази диетична здравословна салата с варени зеленчуци, ядки и сусам се приготвя по азиатска рецепта, готова е за 20 минути и носи много здравни ползи. Подходяща е за пости. Можете да разгледате и всичките ни здравословни кулинарни рецепти.

4. Сок от цвекло срещу деменция и рак
сок цвекло
Чаша сок от цвекло понижава високото кръвно налягане, забавя прогресията на деменцията и предотвратява развитието на ракови тумори, показва ново научно изследване.

5. Постоянно с лакирани нокти е вредно
лак
Макар много жени предпочитат силен и издръжлив лак за нокти, малко от тях предполагат каква вреда нанасят на своите нокти си така, твърдят изследователи. Защо?

Снимки: морска сол: Happy Krissy; авокадо: threelayercake; сок цвекло: corbin_dana; лак: James Lee

Вие може да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 17 600 фена): www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (с над 200 последователи): Красота и здраве