Най-четеното в Zdraven.bg през октомври 2010 година

Ето най-четеното в Zdraven.bg през октомври 2010 година.

През октомври 2010 г. току-що навлезлият стандарт за месни продукти Стара планина вече беше опорочен. Министерството на земеделието откри добавена соя в произведеното от фирмите „Кен”, „Лалов и Вачев” (марката „Майстор Цвятко” е тяхна), „Сами-М” и „Унимес”. Последвалите повторни проби в уж по-читави лаборатории в ЕС потвърдиха данните за три от тях.

В ЕС пък комисията по контрола на лекарствата извзе от аптеките витамините „Центрум” (Centrum), защото съдържат извлечени съставки от генно-модифицирани организми.

А като капак на всичко на 21 октомври хакнаха сайта на Министерството на здравеопазването като вместо него се показваше странна вампирска картинка.

През октомври 2010 здравния сайт Zdraven.bg беше прочетен над 120 хиляди пъти от почти 46 хиляди читатели. Ето и петте статии, които предизвикаха най-голям интерес:

1. Изтеглят от аптеките витамините Центрум (Centrum), пълни с ГМО
Продуктът е на дъщерна фирма на Pfizer и е сред най-популярните комплекс витамини в Европа и САЩ, които всъщност се изличали от ГМО-та, без това да бъде упомената на етикета. Витамините Центрум вече са забранени в аптеките. Ние също ги ползвахме до изтеглянето им от пазара…

2. Сок от нар срещу мазнини по талията
нар


Специалисти от Единбург доказаха, че редовното консумиране на сок от нар предотвратява натрупването на мазнини в областта на талията и корема.

3. Полезният кестен
кестени
Всичко за ползите на този есенен плод.

4. Богати на магнезий храни за плодовитост при мъжете
банани
Приемането на богати на магнезий храни стимулира производството на сперматозоиди, твърди учен от Сингапур. Сред тях са и бананите.

5. Сексът като лекарство
секс табела
Сексолози предложиха лекарите да предписват като лекарство сексът два пъти седмично, защото помага срещу какво ли не. Тази статия е и най-споделяната във Facebook от здравния сайт за октомври 2010.

Вие също можете да се присъедините към хилядите ни здравни фенове във Facebook – www.facebook.com/Zdraven.bg.

Можете да разгледате и класациите с Най-четеното и Най-популярното във Facebook за всички времена от Zdraven.bg.

Със здраве!

Снимки: sxc.hu; кестен: Marco Caliulo, витамини Центрум – Zdraven.bg