Най-четеното в Zdraven.bg през октомври 2011 година

Ето класацията с най-четеното в Zdraven.bg през октомври 2011 година.

В месеца, в който българите избрахме нов президент и местни управници над 47 000 читатели избраха Zdraven.bg за източник на актуални новини и съвети за здравето и красотата и го прочетоха около 110 000 пъти.

Можете да се присъедините и към здравните фенове във Facebook, които вече наброяват над 13 600 на страницата ни там: www.facebook.com/Zdraven.bg.

Ето петте октомврийски статии, които привлякоха най-много четения:

1. Полезни храни, които подобряват паметта
Списък с най-полезните храни, които подобряват паметта и влияят положително за функционирането на мозъка, сред които е киселото мляко.

2. Добавките витамини са безполезни и крият рисковевитамини Центрум


Хранителните добавки с витамини се оказват безполезни за повечето хора и дори някои от тях може да се окажат вредни, обявиха учените.

3. Полезните крушикруши
Крушите прочистват организма, подобряват състоянието на кожата, помагат за възстановяване на силите, правят косите блестящи и подобряват самочувствието.

4. Масло от шипки по-ефективно от фейслифтинг срещу бръчкишипка
Учените измислиха по-лесен начин от лифтинга, за да може поне да забавят застаряването. Те открили, че кожата изглежда по свежа и здрава с използването на растителни билки, отколкото при лазерните процедури.

5. Апарат открива патологии по капка кръв преди симптомитекръв
Апаратът, създаден от руските биофизици, позволява да се открие хипертония, метаболичен синдром, стрес, онкологични и други опасни заболявания преди появата на клиничните симптоми.

Снимки: кисело мляко и витамини: zdraven.bg; 3,4 и 5: freeimages.com