Най-четеното в Zdraven.bg през септември 2010 година

Представяме класацията с най-четеното в Zdraven.bg през септември 2010 година.

През полулетния-полуесенен септември отпуските поприключиха и отново се върнахме към обичайното си ежедневие. В края на месеца – на 29-ти, за кого изненадващо, за кого – не, здравният министър Анна-Мария Борисова подаде оставка и за облекчение на всички премиерът Бойко Борисов я прие.

Европейската лекарствена агенция пък нареди да бъде изтеглено от аптеките лекарството против диабет тип 2 Avandia (вкл. под марките Avandamet, Avaglim или Avandary), тъй като приемането му засилва риска от инфаркт.

Освен това Българския зъболекарски съюз обяви, че две трети от българите не си мият зъбите редовно! Е, вие едва ли сте от тях!

През този месец сайтът за красота и здраве Zdraven.bg беше прочетен над 100 000 пъти от над 37 000 читатели, като вече е четен над 3 милиона пъти.

Здравните фенове в здравната ни страница във Facebook www.facebook.com/Zdraven.bg вече са над 8000. Ако още не сте се присъединили – очакваме и вас.

Ето и петте най-четене статии през септември 2010 г.:

1. Причини за липса на колаген в човешкото тяло
Колагенът укрепва кръвоносните съдове и има роля в развитието на тъканите. Кои са основните причини за неговото намаляване в организма и как да си го набавим?

2. Масаж за имунитет и срещу стрес
масаж


Американски учени доказаха, че дори един-единствен масаж е достатъчен, за да се подобрят функциите на имунната и ендокринната системи.

3. Съвети за здравословно почистване на лицето
лице
Правилното почистване на кожата е всъщност най-голямата тайна на здравата и красива кожа на лицето. Няколко съвета за правилното му почистване.

4. Репродуктивност и зачатие в рождения хороскоп
бременна
Авторката на седмичния здравен хороскоп Маргарита Паскалева разглежда в тази статия аспектите в хороскопа, които говорят за репродуктивността и възможността за зачатие.

5. Есенна диета за отслабване
салата
Едноседмична есенна диета, с която може да отслабнем около 3 кг. Това е и най-споделяната статия във Facebook през септември.

Със здраве!

Снимки: sxc.hu; лице: morguefile.com