Най-четеното в Zdraven.bg през февруари 2010 година

Баба Марта дойде и тази година. Нека всички да сме живи и здрави, румени и засмени!

Февруарският студ е вече зад гърба ни, но нека видим кои са най-четените статии в Zdraven.bg през изминалия месец, в който правителството на ГЕРБ ни поизненада с някои от реформите си в здравеопазването.

1. Само сайтът на НАП вече показва справка за здравните осигуровки
От 1 февруари 2010 г. вече единствено и само сайтът на НАП показва справка за здравните ни осигуровки. Услугата е достъпна безплапно онлайв в www.nap.bg, който е с много лоша навигация и хората трудно се оправят там. А с новата здравна реформа над 380 000 българи вече са загубили здравни права

2. Диета при високо ниво на триглицериди в кръвта
плдове


Какви храни да избягваме и какви са препоръчителни в менюто ни, когато е повишено нивото на лошия холестерол в кръвта ни? Изследванията за триглецириди за включени в задължителния годишен  лекарски преглед, а изследването струва допълнителни 2.40 лв в която и да е лаборатория.

3. Къде се издава Европейска здравноосигурителна карта ЕЗОК
ЕЗОК
Всичко за новата задължителна Европейска здравноосигурителна карта, която става задължителна при напускане на България от 1. април 2010. Въвеждането й предизвика леко смут у българите. Информация кога и защо ни е необходима, както и пълен списък с центровете (с адреси и телефони), където ни се издава (безплатно поне) за срок от една година.

4. Плодове срещу рак
смокини
Списък с плодове с доказан ефект при превенцията от рак, като смокинята.

5. Натурален сок за здраве: какъв за какво?
плодов сок
Полезни рецепти за фрешове при различни неразположения и за подобряване на състоянието ни. Това е и най-споделяната статия на Zdraven.bg във Facebook за февруари 2010 г.!

На фен страницата ни във Facebook www.facebook.com/Zdraven.bg вече сме добавили и две нови рубрики – именно с Най-четеното и с Най-популярното, където можете да видите какво четат и харесват почитателите на здравето, както и за откриете полезна статия, ако нещо сте пропуснали.

Можете да споделяте всяка статия от здравния сайт на стената си във Facebook като кликнете на бутончето на Харесва ми под всяка статия тук.

Снимки: 1. НАП; 3. ЕЗОК; 2,4 и 5: sxc.hu