Най-четеното в Zdraven.bg през февруари 2012 година

Ето най-четеното на отличения сайт за красота и здраве през най-краткия месец за 2012 година, но и най-студен за зимата.

Честита Баба Марта на всички! Да сте живи и здрави, румени – засмени!

През най-краткия месец за годината, но и най-студен за зима 2011/2012 г. сайтът за красота и здраве Zdraven.bg беше прочетен от 45 хиляди читатели около 200 хиляди пъти.

Ето и най-четените здравни статии през февруари 2012 г.:

1. Обявиха авокадото за естествен антибиотик
Авокадото съдържа естествено вещество, което елиминира бактериите, най-честата причина за инфекции в раните, особено след операция.

2. Лечебният ефект на червеното вино
вино


Умереното количество червено вино има положителен ефект върху здравето. Виното помага за здраво сърце, здрав мозък и добро зрение, и е средство срещу астма, диабет, камъни в жлъчката, кариес, инфекции, инсулт, Алцхаймер и дори рак. Експерти заключиха, че е възможно да създадат нови методи за лечение на болести чрез употребата на червеното вино. Тази статия е и най-харесваната от здравните фенове във Facebook за февруари, 2012 г.

3. Мед лекува акнемед
Фактът, че медът има уникални лечебни свойства, не е тайна. Една чаена лъжичка мед намалява болките в гърлото и дори успокоява нервите. Учените откриха също, че упоритото акне може да бъде излекувано с мед.

4. Комбинация от гладуване и химиотерапия бори успешно ракапревенция
Непродължително гладуване може да помогне срещу рака и да повиши ефективността на терапията, смятат специалисти. Те изяснили, че гладуването забавя растежа и разпространението на злокачествения тумор, а заедно с химиотерапията убива рака.

5. Доматите унищожават ракови клеткидомати
Веществото ликопен, съдържащо се в доматите, което им дава червеният цвят, е ефективно в борбата срещу рак. Изследователите препоръчват яденето на зеленчука дори като превенция от болестта.

Вие също можете да се присъедините към здравните фенове в любимите си социални мрежи:

във Facebook (над 14 760 фена): www.facebook.com/Zdraven.bg

в Google+ (над 60 последователи): Красота и здраве

Снимки: freeimages.com; вино: zdraven.bg; мед: Dino Giordano