Най-четеното в Zdraven.bg през февруари 2016 година

Рио

Представяме класацията с най-четеното в отличения сайт Zdraven.bg през февруари 2016 г.

През най-краткия месец на високосната 2016 година сайтът за красота, здраве и настроение Zdraven.bg беше посетен от над 61 хиляди читатели и прочетен над 153 хиляди пъти.

През февруари 2016 г. беше записан първият за сезона смъртен случай от грип на малко момиченце в Старозагорско. А Световната Здравна Организация обяви на 2 февруари 2016 г. извънредно положение в световен мащаб заради разрастващата се епидемия от вируса Зика в Латинска Америка, сред които най-засегната е Бразилия, която впрегна армията си за превенция от разпространението му. Вирусът Зика вече застрашава и Европа като се предава по кръвен път чрез комари, но в последствие здравните власти доказаха и предаването му по полов път. За вируса Зика засега няма лечение или ваксина, а най-фатален е за плода на бременните жени, тъй като уврежда оформящия се мозък. Затова и американските власти призоваха бременните да пропуснат Олимпиадата в Бразилия, а българските издадоха указания за дезинсекция на обществените площи през годината.

През февруари 2016 г. страницата ни във Фейсбук facebook.com/Zdraven.bg достигна над 100 хиляди почитатели, към които и вие може да се присъедините.

Последователите на страницата ни в Google+ Красота и здраве са над 760 души, към които може да се включите и вие. Можете да гледате и нашите красиви снимки в Pinterest, където имаме над 100 последователи в Pinterest.com/zdraven.

Ето и класацията топ 5 на най-четеното през февруари 2016 г., които статии, ако сте ги пропуснали, ги прочетете също, защото са полезни и вече оценени от читателите:

1. Чай за по-здрави кости

чай


Пиенето на чай намалява риска от болезнени фрактури, включително счупвания на крайниците, твърдят австралийски учени.

2. Цветя за зодия Риби

водна лилия
Цъфналата водна лилия е цветето на зодия Риби. Вижте кои са и останалите.

3. Най-добрите балади от кино хитове

Хубава жена
През месеца с Деня на влюбените, 14 февруари, стана отново хит отбраната ни видео селекция с над четиридесет от най-добрите балади, написани специално и включени в саундтрака на кино филми и станали световни хитове.

4. Диета за зодия Риби

гурме за зодия Риби
Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Риби и какви здравни съвети е добре да се спазват?

5. Онко терапия лекува тежки стадии

тумор
Революционна терапия за лечение на рак на кръвта, която използва собствените имунни Т-клетки на тялото, за да напада туморните образувания, беше определена като смяна на парадигмата по отношение на лечението на заболяването.

Снимки: статуята на Христос Спасител в Рио де Женейро: Родриго Солдон; чай: Йохана Люнгблом; водна лилия: Hafsah Al-Azem; Хубава жена: Touchstone Pictures; гурме за зодия Риби: Навин Раягопалан; тумор: Yale Rosen

Бъдете винаги с актуална информация за здраве, красота и добро настроение и се присъединете към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 103 000 фенове): facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (над 760 последователи): Красота и здраве

в Pinterest (над 105 последователи): pinterest.com/zdravenКрасота и здраве
в YouTube (над 70 абонати):