Най-четеното в Zdraven.bg през юли 2010 година

Ето класацията с най-четеното в Zdraven.bg през юли 2010 година.

През месец юли 2010 Zdraven.bg беше прочетен над 130 хиляди пъти от над 41 000 читатели.

А само месец след като сайтът за красота и здраве беше отличен за най-добър в раздела Медийни награди – Блогове, категория Спорт и здраве на конкурса Българските награди за Уеб 2010, неговите фенове във Facebook нараснаха над 7300. Ако вие още сте пропуснали да направите това, можете да се присъедините тук: www.facebook.com/Zdraven.bg.

късметче

За всички във Facebook създадохме Здравно късметче от Zdraven.bg като се базирахме на научни истини, публикувани в сайта.

Ето и петте най-четени юлски статии:

1. Мозъкът най-добър на 40-60 години
мозък
Нови изследвания установиха, че човешкият мозък достига своя потенциал всъщност между 40 и 60 години, много по-късно, отколкото се смяташе доскоро.

2. Наднорменото тегло вреди на паметта на жените
Освен всичко друго негативно, учените установиха, че наднорменото тегло влияе зле върху паметта и умствените умения на жените.

3. Съвети за плосък корем чрез правилно хранене
ананас
Кои храни издуват корема при прекомерна употреба и е желателно да ги избягваме?

4. Жените най-секси на 31
Дженифър Лав Хюит
Върхът на красотата и привличането е 31-та година в живота на нежния пол, твърди проучване.  Тази любопитна статия е и най-споделяната от юли във Facebook.

5. Зехтинът влияе здравословно на гените
зехтин
Учените установили, че след консумацията на зехтин, богат на фенолни съединения, се активират някои гени, които предотвратяват затлъстяването, натрупването на мазнини, диабет и сърдечни заболявания.

Можете да ни следвате и в Google+ на Красота и здраве.

Бъдете здрави!

Снимки: freeimages.com; Дженифър Лав Хюит: skins.be